Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A jest tu jakas dziewczyna , ktora nie robiła testów Pappa ?
Bo ja nie robiłam ,a teraz mam mieszane uczucia czytając , na Usg wszystkie parametry byly ok , mialam tez bardzo male prawdopodobienstwo wyjscia zespolow downa i tej reszty.. doktor nawet uznał ,ze nie jest to konieczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:33
klaudyna27 -
ja nie robiłam pappy, a czemu hmmm zdecydowaliśmy z mezem ze to nic nie zmieni a poza tym to dodatkowy stres..mój wiek bylby wskazaniem do zrobienia testu, lekarz pytał nam się czemu nie robimy tego badania..a to obowiazek?w moim otoczeniu nikt się nawet nie spotkał z tym testem...kość nosowa byla, przezierność 1,8 wiem ze są inne wady które nie są widoczne na usg ale tak naprawde zadne badanie nie daje 100% pewności..
Tanda lubi tę wiadomość
-
malwka08 wrote:Aha oki, dziękuję za odpowiedzi.
Codziennie korzystam z prysznica, ale chyba dzisiaj zrobię sobie seans w letniej wodzie.hehe
Musisz sama na sobie sprawdzić czy Ci służy. Ja korzystałam z długich i dosyć ciepłych (nie gorących, ale też nie letnich) kąpieli zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz i u mnie nie niosły żadnych negatywnych skutków.malwka08 lubi tę wiadomość
Matylda
-
ChicChic wrote:Masz mega brzuch!
Ja niestety biochemię krwi z testu Pappa mam złą - w zasadzie poniżej normy białko i hcg (w okolicy 0,02 mom), ale po korekcie te ryzyka nie wyszły duże.
Jednak wyniki nie są dobre..
Najbardziej na trisomię 18 - zespół Edwardsa.
To jest tak mało prawdopodobne, żeby przy zespole edwardsa dotrwać do ciąży w 16 tygodniu, że aż trudno uwierzyć. Aż się nie chce w to wierzyć.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hej Dziewczyny, u mnie wyniki usg prenatalnego ok, jednak test podwójny Beta HCG trochę powyżej nomy i niestety mój wiek plus ten winik spowodował, ze niby mieszczę się w niskim ryzyku ale 1:336 prawdopodobieństwa urodzenia dziecka z Downem. Dostałam propozycję amniopunkcji. Nie wiem co robić Czy miała któraś z was podwyższone wynik BetaHCG, Papa u mnie w normie.kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
klaudyna27 wrote:A jest tu jakas dziewczyna , ktora nie robiła testów Pappa ?
Bo ja nie robiłam ,a teraz mam mieszane uczucia czytając , na Usg wszystkie parametry byly ok , mialam tez bardzo male prawdopodobienstwo wyjscia zespolow downa i tej reszty.. doktor nawet uznał ,ze nie jest to konieczne
Kamcia, Chic - mądrego nic nie napiszę, ale kciuki trzymam i wierzę, że będzie ok. -
klaudyna27 wrote:A jest tu jakas dziewczyna , ktora nie robiła testów Pappa ?
Ja nie robiłam.
Usg wyszło dobrze, więc nie zdecydowaliśmy się.
Matylda
-
Nadrobiłam zaległości całe 80 stron! od 7 listopada. Dużo się u niektórych z Was działo.
Co u mnie?
W poniedziałek byłam na wizycie, bez usg bo prenatalne za 2 tygodnie. Wszystko w porządku.
Najpierw doktor tak pytająco stwierdził, że 17 tydzień, ale ruchów pewnie jeszcze nie czuję? Mówię, że czuję od 3 tygodni. Potem na fotelu powiedział, że faktycznie, macica już niemal pępka sięga to jak tu nie czućWaga -1,5kg od początkowej, względem ostatniej wizyty -0,1kg ale już jest ok - wymioty nadal się zdarzają, ale coraz rzadziej na szczęście i głównie na głodzie, praktycznie nie zdarza mi się po posiłku więc teraz powinnam zacząć przybierać.
Mam już napinania brzucha, w pierwszej ciąży też wcześnie miałam. Siara też zaczyna mi lecieć, ale tym razem nie cieszy mnie to, w pierwszej ciąży też mi leciała, na końcówce chodziłam z wkładkami laktacyjnymi i spałam w staniku, bo potrafiłam całą bluzkę zmoczyć a mimo to mleka nie miałam dużo i szybko mi zanikło.
Brzuch rano płaski, wieczorem wielkiAle to też efekt moich słabych mięśni, bo i bez ciąży tak miałam, po pierwszej ciąży zostało mi rozejście mięśni prostych z którym nie zdarzyłam nic zrobić.
Jak chyba wczoraj wspominałam - borykam się od poniedziałku z przeziębieniem, z katarem już lepiej ale suchy kaszel obecnie mnie męczy.Matylda
-
Dziewczyny rozumiem was doskonale, ja zrobiłam pappe bo NT wyszło mi między 2,2 a 2,8 oczywiście do testu została podana ta najwyższa wartość, beta hcg 1,12 mom, pappa 0,54 mom, mój wiek i nie wiem dlaczego lekarz nic nie wpisał na temat kości nosowej, gdzie była. Tak więc ryzyko wyszło 1:83. W poniedziałek mam amniopunkcje. I powiem szczerze że boję się cholernie ale chcę mieć pewność czy dzieciątko jest zdrowe. Tule mocno i trzymam za Was kciuki
Anusias lubi tę wiadomość
-
Ja również bez pappy, robilam usg i na nim wszystko było ok. Mam nadzieję że to była dobra decyzja albo chociaż nie zła. Wczoraj byłam na wizycie. Na 90% będzie dziewczynka
zastanawialiście sie już na imionami dla dzieciaciaczkow? Jakie są wasze typy? U nas bedzie Liliana albo Malwina. Sama nie wiem które ładniejsze:) pozdrawiam i życzę każdej z was dużo spokoju bo on jest w ciąży jak zbawienie.
Katka., malwka08 lubią tę wiadomość
-
patryka-
u mnie imię dla dziewczynki to Helena , dla chłopca uwaga uwaga na tą chwile REMIGIUSZ.. pomysł męza ale kompletnie sie nie zgadzamu mnie na usg doktor mowil ze sie uklada na chłopca , a co bedzie nie wiadomo , byle zdrowe ;p
klaudyna27