X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu jakas dziewczyna , ktora nie robiła testów Pappa ?:) Bo ja nie robiłam ,a teraz mam mieszane uczucia czytając , na Usg wszystkie parametry byly ok , mialam tez bardzo male prawdopodobienstwo wyjscia zespolow downa i tej reszty.. doktor nawet uznał ,ze nie jest to konieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:33

klaudyna27
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna- coś mi się kojarzy ze wcześniej kilka osób pisało ze nie robiło Pappy. Ja w swoim otoczeniu tez mam wiele takich kobiet :).

f2w3dqk3v24l408o.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robiłam pappy, a czemu hmmm zdecydowaliśmy z mezem ze to nic nie zmieni a poza tym to dodatkowy stres..mój wiek bylby wskazaniem do zrobienia testu, lekarz pytał nam się czemu nie robimy tego badania..a to obowiazek?w moim otoczeniu nikt się nawet nie spotkał z tym testem...kość nosowa byla, przezierność 1,8 wiem ze są inne wady które nie są widoczne na usg ale tak naprawde zadne badanie nie daje 100% pewności..

Tanda lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połówkowa mamy 30 grudnia, mam nadzieję ze koniec roku bedzie szcześliwy:)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    Aha oki, dziękuję za odpowiedzi.
    Codziennie korzystam z prysznica, ale chyba dzisiaj zrobię sobie seans w letniej wodzie. :D hehe

Musisz sama na sobie sprawdzić czy Ci służy. Ja korzystałam z długich i dosyć ciepłych (nie gorących, ale też nie letnich) kąpieli zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz i u mnie nie niosły żadnych negatywnych skutków.

malwka08 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Masz mega brzuch!

Ja niestety biochemię krwi z testu Pappa mam złą - w zasadzie poniżej normy białko i hcg (w okolicy 0,02 mom), ale po korekcie te ryzyka nie wyszły duże.
    Jednak wyniki nie są dobre..
    Najbardziej na trisomię 18 - zespół Edwardsa.

To jest tak mało prawdopodobne, żeby przy zespole edwardsa dotrwać do ciąży w 16 tygodniu, że aż trudno uwierzyć. Aż się nie chce w to wierzyć.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie wyniki usg prenatalnego ok, jednak test podwójny Beta HCG trochę powyżej nomy i niestety mój wiek plus ten winik spowodował, ze niby mieszczę się w niskim ryzyku ale 1:336 prawdopodobieństwa urodzenia dziecka z Downem. Dostałam propozycję amniopunkcji. Nie wiem co robić Czy miała któraś z was podwyższone wynik BetaHCG, Papa u mnie w normie.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudyna27 wrote:
    A jest tu jakas dziewczyna , ktora nie robiła testów Pappa ?:) Bo ja nie robiłam ,a teraz mam mieszane uczucia czytając , na Usg wszystkie parametry byly ok , mialam tez bardzo male prawdopodobienstwo wyjscia zespolow downa i tej reszty.. doktor nawet uznał ,ze nie jest to konieczne
    ja też nie robiłam

Kamcia, Chic - mądrego nic nie napiszę, ale kciuki trzymam i wierzę, że będzie ok.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudyna27 wrote:

Ja nie robiłam.
    Usg wyszło dobrze, więc nie zdecydowaliśmy się.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, Kamcia - tulę i trzymam kciuki za szczęśliwy scenariusz u was obu! :*

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ja nie robiłam.
    Usg wyszło dobrze, więc nie zdecydowaliśmy się.
    to tak jak my. tez nie widziałam sensu , co ma byc to i tak będzie :) a placic dodatkową kasiore sie mi nie usmiechało :)

klaudyna27
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest nas 5 :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pappy nie robiłam.

Dziewczyny współczuję wam stresu i mam nadzieję,że wszystko potoczy się dobrze :*

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam pappy, usg wyszło dobrze więc się nie zdecydowałam.

ChicChic i Kamcia trzymam za was kciuki :-)

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zaległości całe 80 stron! od 7 listopada. Dużo się u niektórych z Was działo.

Co u mnie?
    W poniedziałek byłam na wizycie, bez usg bo prenatalne za 2 tygodnie. Wszystko w porządku.
    Najpierw doktor tak pytająco stwierdził, że 17 tydzień, ale ruchów pewnie jeszcze nie czuję? Mówię, że czuję od 3 tygodni. Potem na fotelu powiedział, że faktycznie, macica już niemal pępka sięga to jak tu nie czuć :) Waga -1,5kg od początkowej, względem ostatniej wizyty -0,1kg ale już jest ok - wymioty nadal się zdarzają, ale coraz rzadziej na szczęście i głównie na głodzie, praktycznie nie zdarza mi się po posiłku więc teraz powinnam zacząć przybierać.
    Mam już napinania brzucha, w pierwszej ciąży też wcześnie miałam. Siara też zaczyna mi lecieć, ale tym razem nie cieszy mnie to, w pierwszej ciąży też mi leciała, na końcówce chodziłam z wkładkami laktacyjnymi i spałam w staniku, bo potrafiłam całą bluzkę zmoczyć a mimo to mleka nie miałam dużo i szybko mi zanikło.
    Brzuch rano płaski, wieczorem wielki :P Ale to też efekt moich słabych mięśni, bo i bez ciąży tak miałam, po pierwszej ciąży zostało mi rozejście mięśni prostych z którym nie zdarzyłam nic zrobić.
    Jak chyba wczoraj wspominałam - borykam się od poniedziałku z przeziębieniem, z katarem już lepiej ale suchy kaszel obecnie mnie męczy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozumiem was doskonale, ja zrobiłam pappe bo NT wyszło mi między 2,2 a 2,8 oczywiście do testu została podana ta najwyższa wartość, beta hcg 1,12 mom, pappa 0,54 mom, mój wiek i nie wiem dlaczego lekarz nic nie wpisał na temat kości nosowej, gdzie była. Tak więc ryzyko wyszło 1:83. W poniedziałek mam amniopunkcje. I powiem szczerze że boję się cholernie ale chcę mieć pewność czy dzieciątko jest zdrowe. Tule mocno i trzymam za Was kciuki

Anusias lubi tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robilam pappy bo nie widzialam takiej potrzeby ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bez pappy, robilam usg i na nim wszystko było ok. Mam nadzieję że to była dobra decyzja albo chociaż nie zła. Wczoraj byłam na wizycie. Na 90% będzie dziewczynka :) zastanawialiście sie już na imionami dla dzieciaciaczkow? Jakie są wasze typy? U nas bedzie Liliana albo Malwina. Sama nie wiem które ładniejsze:) pozdrawiam i życzę każdej z was dużo spokoju bo on jest w ciąży jak zbawienie.

Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

• klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka-

u mnie imię dla dziewczynki to Helena , dla chłopca uwaga uwaga na tą chwile REMIGIUSZ.. pomysł męza ale kompletnie sie nie zgadzam ;D u mnie na usg doktor mowil ze sie uklada na chłopca , a co bedzie nie wiadomo , byle zdrowe ;p

klaudyna27
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudynka:) remigiusz to coraz bardziej popularne imie dla chlopcow ;) pewnie za rok dwa bedzie w czołówce ;) wiec czemu nie ?:)

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ