X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:
    Ja również bez pappy, robilam usg i na nim wszystko było ok. Mam nadzieję że to była dobra decyzja albo chociaż nie zła. Wczoraj byłam na wizycie. Na 90% będzie dziewczynka :) zastanawialiście sie już na imionami dla dzieciaciaczkow? Jakie są wasze typy? U nas bedzie Liliana albo Malwina. Sama nie wiem które ładniejsze:) pozdrawiam i życzę każdej z was dużo spokoju bo on jest w ciąży jak zbawienie.

U nas też jak będzie dziewczynka to Liliana, syn już zdecydował i mi też się bardzo podoba, a mężowi te imię się źle nie kojarzy ;-) Jak wybieralismy dla syna to było gorzej te imię mu się z takim kojarzy te jeszcze z kimś innym, a teraz szybko poszło. Dla chłopca nie mamy syn mówił kiedyś jak dziewczynka to Lili a chłopak Juliusz masakra nie wiem skąd te imię wziął :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:32

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1981 daj znać jak po amniopunkcji, ja dziś dopiero będę się umawiać, długo się na nią czeka?

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś cZas temu poznałam mężczyznę imieniem: Renadiusz.
    Tez mi sie spodobało.
    Poza tym ładne sa Kordian i Aleksander (bez zdrobnienia) i chyba przy tym ostatnim zostaniemy.

W razie córeczki kompletnie nie mam pomysłu na imie...

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja źle zrobiłam zaczynając od nifty? Może powinnam amnio?

Ja siedzę w lab-tsh i ft4, nie zmniejszylam dawki leku ja ta na nfz kazała...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka gratuluję córeczki ;)

patryka lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Może ja źle zrobiłam zaczynając od nifty? Może powinnam amnio?

Ja siedzę w lab-tsh i ft4, nie zmniejszylam dawki leku ja ta na nfz kazała...

A NIFTY płaciłaś czy to też może być z NFZ?
    Ja robie od razu amnio. Pewnie we wtorek się umówie, bo idę jeszcze do jednego specjalisty.

Nie można długo czekać, bo to musisz zrobić chyba w jakimś okresie czasowym ciąży.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 17 tc amnio
    Tak mi powiedzieli wczoraj
    A nifty placilam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:
    Ja również bez pappy, robilam usg i na nim wszystko było ok. Mam nadzieję że to była dobra decyzja albo chociaż nie zła. Wczoraj byłam na wizycie. Na 90% będzie dziewczynka :) zastanawialiście sie już na imionami dla dzieciaciaczkow? Jakie są wasze typy? U nas bedzie Liliana albo Malwina. Sama nie wiem które ładniejsze:) pozdrawiam i życzę każdej z was dużo spokoju bo on jest w ciąży jak zbawienie.

Gratuluję dziewczynki i widzę, że w propozycjach imion moja imienniczka Malwinka się znalazła. ☺

Również nie robiłam, bo USG wyszło prawidłowo z NT 1,0 i wierzę, że dzieciątko zdrowe. :)

Kochane tule cieplutko wszystkie kobiety, które mają troszkę niepewna sytuację! Będzie dobrze. <3

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Do 17 tc amnio
    Tak mi powiedzieli wczoraj
    A nifty placilam

No właśnie... ja mam nadzieję że za amnio nie będę płacić. Tak sądze, bo niby są podejrzenia wad, więc wskazania medyczne.
    NIFTY nie robię, bo wolę od razu mieć pewność.
    No ale TY masz mniej stresu, bo tylko test wyszedł Ci źle. Mnie test dobrze, ale na usg widać jakieś nieprawidłowości.
    Im dłużej patrze na zdjęcie tym bardziej ja też to widzę. Albo już wyobraźnia działa.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic
    Na pewno my dwie to różne przypadki. I wiem że będąc na twoim miejscu zrobilabym amnio, na swoim nifty. Chociażby dlatego że chodzi o inne wady inaczej badane...
    Masz jeszcze jednego lekarza. Oby dobrze doradzil
    Ja przyznam że mi tylko jeden lekarz na pokowkowym zbadał odległość między oczodolami. I nie znalazłam drugiej na watku która tak miala. Dlatego zdziwilam się dokladnoscia twoich usg...

Zapisalam się do swojego gina na czwartek. Mam nadzieję że już bedzie po wynikach nifty. Jakby co biorę skierowanie na amnio. Mąż dziś będzie starał się załatwić l4- nie był na zwolnieniu od 9 lat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Chic i Kamcia nie będe się rozpisywać bo ziewczyny wczoraj już wszystko napisały, jedynie napiszę że jestem z wami myślami - jakiekolwiek decyzje podejmiecie każda z nas bedzie Was wspierać. Jednak mam nadzieję że wszystko dobrze się ułoży!!
    Ja dziś mam się przypomnieć lekarzowi o moje wyniki Pappy też mam stresa trochę..

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, tak Was czytam i przeraziłyście mnie trochę. Tydzień temu miałam prenatalne i wyszło ok ale czekam jeszcze na test pappy i zaczęłam łapać stracha. Mam nadzieję, że u Was wszystko się wyjaśni i będzie dobrze i u Was i u mnie!!!

Co do imienia to dla dziewczynki to raczej Marta chociaż Lilianna tez bardzo mi się podoba. A jeśli chodzi o chłopca to zawsze myślałam, że będzie to Mikołaj ale ostatnio coś zaczęłam mieć wątpliwości. Także jeszcze zobaczymy. Trzymajcie się cieplutko! Musi być dobrze!!!

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieniem dla córeczki mamy twardy orzech do zgryzienia. Mi podoba się imię Aurora mąż twierdzi,że wydziwnione. Bierzemy pod uwagę Helenkę, Matyldę i Sarę. Macie jakiś pomysł na imię dla dziewczynki? Szukam inspiracji

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala
    "Kiedyś" też myślałam o Mikołaju. Niemal był pewien. I kolezanka do mnie :) jak będziesz do niego wołać? Ja że...Mikus. pierwsze skojarzenie ;) obie się zasmialysmy. Bo mikus to nam z pieskiem się skojarzyl :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Amygdala
    "Kiedyś" też myślałam o Mikołaju. Niemal był pewien. I kolezanka do mnie :) jak będziesz do niego wołać? Ja że...Mikus. pierwsze skojarzenie ;) obie się zasmialysmy. Bo mikus to nam z pieskiem się skojarzyl :)
    Dokładnie :-D Ja przez jakieś 10 lat byłam pewna że mój synek to będzie Mikołaj ale jak już jestem w tej ciąży to trochę mi się pozmieniało ;-) I może dobrze :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Emilkę :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• amygdala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Z imieniem dla córeczki mamy twardy orzech do zgryzienia. Mi podoba się imię Aurora mąż twierdzi,że wydziwnione. Bierzemy pod uwagę Helenkę, Matyldę i Sarę. Macie jakiś pomysł na imię dla dziewczynki? Szukam inspiracji

Może Aurelia :-) Mam koleżankę o takim imieniu. Dusza artystki i bardzo niekonwencjonalna osobowość ;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Emilka to najpiekniejsze imie na swiecie :)
    choc Emilki to niegrzeczne dziewczynki ;)
    mój termin porodu to 23.maja-imieniny Emilii

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje tsh urosło :(
    pierwsza myśl-dobrze że nie zmniejszyłam dawki euthyroxu (co kazała zrobić endo na nfz)
    dziś wynosi 1,630
    ft4 będzie duzo później
    mam sie martwić? zmieniać dawkę leku?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dla mnie Emilka to najpiekniejsze imie na swiecie :)
    choc Emilki to niegrzeczne dziewczynki ;)
    mój termin porodu to 23.maja-imieniny Emilii

Serio? Mój też:) A nie wiedziałam, że to Emilii.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ