Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
patryka wrote:Ja również bez pappy, robilam usg i na nim wszystko było ok. Mam nadzieję że to była dobra decyzja albo chociaż nie zła. Wczoraj byłam na wizycie. Na 90% będzie dziewczynka
zastanawialiście sie już na imionami dla dzieciaciaczkow? Jakie są wasze typy? U nas bedzie Liliana albo Malwina. Sama nie wiem które ładniejsze:) pozdrawiam i życzę każdej z was dużo spokoju bo on jest w ciąży jak zbawienie.
U nas też jak będzie dziewczynka to Liliana, syn już zdecydował i mi też się bardzo podoba, a mężowi te imię się źle nie kojarzyJak wybieralismy dla syna to było gorzej te imię mu się z takim kojarzy te jeszcze z kimś innym, a teraz szybko poszło. Dla chłopca nie mamy syn mówił kiedyś jak dziewczynka to Lili a chłopak Juliusz masakra nie wiem skąd te imię wziął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:32
-
Ja jakiś cZas temu poznałam mężczyznę imieniem: Renadiusz.
Tez mi sie spodobało.
Poza tym ładne sa Kordian i Aleksander (bez zdrobnienia) i chyba przy tym ostatnim zostaniemy.
W razie córeczki kompletnie nie mam pomysłu na imie...Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
kamciaelcia wrote:Może ja źle zrobiłam zaczynając od nifty? Może powinnam amnio?
Ja siedzę w lab-tsh i ft4, nie zmniejszylam dawki leku ja ta na nfz kazała...
A NIFTY płaciłaś czy to też może być z NFZ?
Ja robie od razu amnio. Pewnie we wtorek się umówie, bo idę jeszcze do jednego specjalisty.
Nie można długo czekać, bo to musisz zrobić chyba w jakimś okresie czasowym ciąży.
-
patryka wrote:Ja również bez pappy, robilam usg i na nim wszystko było ok. Mam nadzieję że to była dobra decyzja albo chociaż nie zła. Wczoraj byłam na wizycie. Na 90% będzie dziewczynka
zastanawialiście sie już na imionami dla dzieciaciaczkow? Jakie są wasze typy? U nas bedzie Liliana albo Malwina. Sama nie wiem które ładniejsze:) pozdrawiam i życzę każdej z was dużo spokoju bo on jest w ciąży jak zbawienie.
Gratuluję dziewczynki i widzę, że w propozycjach imion moja imienniczka Malwinka się znalazła. ☺
Również nie robiłam, bo USG wyszło prawidłowo z NT 1,0 i wierzę, że dzieciątko zdrowe.
Kochane tule cieplutko wszystkie kobiety, które mają troszkę niepewna sytuację! Będzie dobrze. -
kamciaelcia wrote:Do 17 tc amnio
Tak mi powiedzieli wczoraj
A nifty placilam
No właśnie... ja mam nadzieję że za amnio nie będę płacić. Tak sądze, bo niby są podejrzenia wad, więc wskazania medyczne.
NIFTY nie robię, bo wolę od razu mieć pewność.
No ale TY masz mniej stresu, bo tylko test wyszedł Ci źle. Mnie test dobrze, ale na usg widać jakieś nieprawidłowości.
Im dłużej patrze na zdjęcie tym bardziej ja też to widzę. Albo już wyobraźnia działa.
-
Chic chic
Na pewno my dwie to różne przypadki. I wiem że będąc na twoim miejscu zrobilabym amnio, na swoim nifty. Chociażby dlatego że chodzi o inne wady inaczej badane...
Masz jeszcze jednego lekarza. Oby dobrze doradzil
Ja przyznam że mi tylko jeden lekarz na pokowkowym zbadał odległość między oczodolami. I nie znalazłam drugiej na watku która tak miala. Dlatego zdziwilam się dokladnoscia twoich usg...
Zapisalam się do swojego gina na czwartek. Mam nadzieję że już bedzie po wynikach nifty. Jakby co biorę skierowanie na amnio. Mąż dziś będzie starał się załatwić l4- nie był na zwolnieniu od 9 lat
-
Kochane Chic i Kamcia nie będe się rozpisywać bo ziewczyny wczoraj już wszystko napisały, jedynie napiszę że jestem z wami myślami - jakiekolwiek decyzje podejmiecie każda z nas bedzie Was wspierać. Jednak mam nadzieję że wszystko dobrze się ułoży!!
Ja dziś mam się przypomnieć lekarzowi o moje wyniki Pappy też mam stresa trochę.. -
Cześć Dziewczyny, tak Was czytam i przeraziłyście mnie trochę. Tydzień temu miałam prenatalne i wyszło ok ale czekam jeszcze na test pappy i zaczęłam łapać stracha. Mam nadzieję, że u Was wszystko się wyjaśni i będzie dobrze i u Was i u mnie!!!
Co do imienia to dla dziewczynki to raczej Marta chociaż Lilianna tez bardzo mi się podoba. A jeśli chodzi o chłopca to zawsze myślałam, że będzie to Mikołaj ale ostatnio coś zaczęłam mieć wątpliwości. Także jeszcze zobaczymy. Trzymajcie się cieplutko! Musi być dobrze!!! -
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:Amygdala
"Kiedyś" też myślałam o Mikołaju. Niemal był pewien. I kolezanka do mniejak będziesz do niego wołać? Ja że...Mikus. pierwsze skojarzenie
obie się zasmialysmy. Bo mikus to nam z pieskiem się skojarzyl
Ja przez jakieś 10 lat byłam pewna że mój synek to będzie Mikołaj ale jak już jestem w tej ciąży to trochę mi się pozmieniało
I może dobrze
-
Lukrecja wrote:Z imieniem dla córeczki mamy twardy orzech do zgryzienia. Mi podoba się imię Aurora mąż twierdzi,że wydziwnione. Bierzemy pod uwagę Helenkę, Matyldę i Sarę. Macie jakiś pomysł na imię dla dziewczynki? Szukam inspiracji
Może AureliaMam koleżankę o takim imieniu. Dusza artystki i bardzo niekonwencjonalna osobowość