Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anusias
Od strony technicznej, medycznej, prawnej wiem czym są te wszystkie badania
Ja wewnatrz nie wiem czy dobrze zrobilam zaczynając od nifty?
Czuję że tak bo przecież to była pierwsza myśl widząc wyniki
Ale amniopunkcje mam na uwadze. Tu nie może być pochopnych decyzji...mimo wszystko jeszcze plamie więc bezpieczeństwo przede wszystkim
A czas na kolejne kroki jeszcze mialabym -
Kamciaelcia
Moim zdaniem zrobiłaś najlepiej jak mogłaś. Jesteś na wczesnym etapie - zdążysz z amniopunkcją jeżeli coś wyszłoby nie tak... ale wszystkie tu wierzymy, że wyniki będą prawidłowe i na NIFTY się skończy!kamciaelcia lubi tę wiadomość
Ala -
cześć dziewczyny,
obczaję sobie ten anex sport - nie znałam go, a dużo sie go przewija - wózek wybieram jak przy pierwszym dziecku
Katka jak dla mnie Matylda i HelenaMatyldę sama mam w domu, Helena bardzo mi się podoba, ale w najbliższej rodzinie już mam, więc odpada. Dla córeczki nie mamy jeszcze wybranego, ale kilka propozycji się przewija.
Klara i Pola - u mojej córki w przedszkolu dużo teraz dziewczynek o ty imieniu.
Według Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego prawidłowe wartości w ciązy w I trym są bodajże do 2,32 a w II do 2,35 w III już nie pamiętam, ale jeszcze wyżej.U kobiet planujących ciąże stężenie tsh powinno być poniżej 2,5 a najlepeij oscylować w okolicy 1. No chyba że coś się zmieniło w ciągu ostatnich 3 miesiecy, bo wtedy te wytyczne czytałam.
KamciaElcia wynik 1,6 to wynik idealny.
Ja mam badanie we wtorek, już nie mogę się doczekać. ....
Zdarzyło mi się parę razy poczuć delikatne puknięcie w brzuchu, ale od paru dni cisza... zapewne przez łożysko na przedniej ścianie... w poprzednich ciążach na tym etapie czułam już dzieciaki.
Klaudia u mnie gondola obowiazakowo - nie wyobrażam sobie niesienia dziecka w chuście, pilnowania starszej dwójki i jeszcze niesienia toreb z zakupami.... do gondoli, tzn do kosza pod spodem pakowałam zwykle większość zakupówPrzy pierwszym dziecku miałam też gondolę z uwagi własnie na zakupy. Łatwiej też było na długich spacerach, w chuśćie po godzinie noszenia wyraźnie czułam już plecy...
Mam w rodzinie jednak rodzinę, która pierwsze dziecko nosiła tylko w chuście, przy drugim już wózek był, bo fizycznie było już za cięzko.
U mnie przeziębienie nadal, choć czuje delikatną poprawę, więc może uda mi się wykaraskać z tego
aha, ja 5 10 15 tez nie lubię, moim zdaniem nie mają dobrej jakości. Legginsy dla córki przetarły się po dwóch praniach:/ Smyk ma podobną jakość jak dla mnie. Osobiście najbardziej lubię ubrania F&F - czyli marka tesco, HM, REserved - choć te mają już wyższe ceny. Dobre jakościowo można trafić w lidlu i co ciekawe dużo dobrej jakości rzeczy mam z Pepco - choć też można trafić na sporo kiepskich rzeczy. Na pewno jednak ceny mają najniższe.
aha, znajoma przesyłala mi też ubranka z UK - next czy gap - kupowała je za grosze na wyprzedażach, a jakościowo nie do zdarcia.Katka. lubi tę wiadomość
Jagna15.04.2018
-
Kamcia też uważam, że dobrze zrobiłaś. Ryzyko poronienia nie może być wyższe niż ryzyko wad a w Twoim przypadku może tak być.
Przy chustowaniu mimo wszystko gondola się przydaje, jeśli będzie upał, nie wytrzymacie w chuście.kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katka, piękne imiona
. Sama nie wiem które bym wybrała.
Z mężem mamy gotową listę imion, gdy poznamy płeć zapadnie ostateczna decyzja. Dla chłopca podoba nam się Jan i Franciszek, dla dziewczynki Zofia, Hanna, Maria.
Zamierzam kupić wózek 2w1, a także używać chusty. Wydaje mi się, że to będzie dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie, ale to pierwsze dziecko więc bazuję na wyobrażeniach, nie wiem co się sprawdzi.
-
To prawda, dziecko decyduje. Wybiera wózek (musieliśmy kupić spacerówkę obracaną w obie strony, bo nie chciała jeździć tyłem do mnie), pieluchy (przeciekały, uczulały), ubrania (ubierane przez głowę były bardzo źle widziane), godziny posiłku itd itp. A rodzic dla chwili spokoju zrobi wszystko❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dziewczyny kochane
Byłam na tym USG, lekarz zrobił i przez brzuch i dopochwowo. On jest bardzo ostrożny odnośnie płci, ale powiedział mi, że na 100% będzie dziewczynka
Oszalałam i kupiłam mnóstwo ubranek
Przecież są taaaaakie piękne
Imię Kamil kocham - mój najdroższy mąż tak ma na imię.
U nas będzie Zuzia, chyba, że się zmieni w Lenkę
Z dzidziulem wszystko w porządalu, ma wszystko co trzeba i machała dzisiaj nam rączkami i nóżkami
MysiaMarysia, kamciaelcia, Fatalita, J.S, Katy, Hoope, Kropka88, nat92, malwka08, Asix lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
ojjjj tak dzieci wiele zmeiniają i "wybierają". nam się wydaje, że coś będzie super, a dla nich to phi, nic nie warte
tak jak dziewcyzny piszą, przy dziecku wyobrażenia się zmieniają. Znam rodziców, którzy chcieli dzieci od urodzenia kłaśc w osobnym pokoju, a teraz jak dziecko ma 3 latka nadal śpi z nimi
po postu po czasie zmieniło im się, dziecko potrzebowało bliskości, no i tak wyszło, że śpią razem a pokój dziecka pusty
Mja bliska koleżaknka chciała do pracy wrócić po 4 miesiącach, jej córka ma 3 a ona nie wyobraża sobie powrotu do pracy wcześneij niż po roku
No i jak Kamcia pisze ile dzeci tyle kombinacji.... to co u nas się sprawdza, u znajomych może być totalnym niewypałem.... Dlatego też baaaaardzo unikam mówienia, że coś jest idealne i "Trzeba to mieć" bo to nieprawda. u jednych tak jest, a u innych nie. Mi wsyzscy powtarzali, zeby nie kupować ubraek na 56, bo dziecko szybko wyrasta i szkoda kasy, że lepiej od razu 62 bo się rękawki podwinie i będzie dobre. I co???? u koleżanki, która urodziła syna z wagą 4600 faktycznie się sprawdziło, ale przy mojej córce o wadze 2800 ubranka w rozmiarze 56 były za duże! Od tamtej pory zdaję się na swoją intuicję i na potrzeby dzieci - jak do tej ory sprawdza się dobrze
Chusta jest rewelacyjna, wiele razy mi bardzo pomogła, szczególnie przy synku, który wymagał wiele uwagi, uwielbiał się tulić, a w wózku krzyczał wniebogłosy. Zamotany w chustę natychmiast zasypiałNad morzem - rewelacja - idelana na spacery po plaży. Ale już np zakupów ciuchowych dla siebie z dzieckiem nie zrobię - spodni nei przymierzę . skorzystanie z toalety z dzieckiem w chuście w miejscu publicznym to też niezły wyczyn...
Jagna15.04.2018
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam jeszcze niedawno przyjaciela Kamila, ale niestety kontakt sie urwal bo jego dziewczyna byla o mnie zazdrosna...Pomimo tego dobrze mi sie kojarzy to imie i widze, ze kilku dziewczynom sie podoba wiec jeszcze raz przegadam temat z chlopakiem i jesli nie wymyslimy innego to zostanie Kamil
Jestem wykonczona bo pol dnia spedzilismy na szukaniu mebli kuchennych...Ale kupilismy i to jest najwazniejszeFajnie bedzie miec swoja wlasna kuchnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 21:55
-
Dziewczyny, nie mogę chodzić.
Od jakiegoś czasu pobolewal mnie kręgosłup lędzwiowy po położeniu się do łóżka, nasilało się to aż do stanu w którym nie potrafiłam przekręcić się na drugi bok. Dziś od rana już przy chodzeniu było źle, Mąż próbował mnie pomasować - ból nie do zniesienia.. Skończyło się tak, że teraz, wieczorem, bez pomocy nie potrafię dojść do łazienki.. Półleżę w jednej, wymuszonej, pozycji.
Miałyscie tak na tak wczesnym etapie? O co chodzi? Powinnam się zgłosić do lekarza? Kolejną wizytę mam dopiero za dwa tygodnie.. -
A ja już po pranetalnych, miałam je w czwartek.
Z dzidzia wszystko ok, rozwija się prawidłowo. Uslyszelismy bicie serduszka, niesamowite wrażenia.
Lekarz dodatkowo pobrał krew, w celu zbadania ryzyka przedwczesnego porodu. Wynik za tydzień, jeżeli wystąpi takie ryzyko to na tym etapie ciąży są w stanie temu podobno zapobiec podając odpowiednią dawkę aspirynę. Jest to nowe badanie w Niemczech dostępne dopiero od 2 lat, jestem ciekawa wyniku.
Tyle zaległości mam w czytaniu że już chyba tego nie nadrobię. Zwróciłam tylko uwagę że mamusie na takim etapie ciąży jak ja jestem, już się nie udzielają na forum a szkoda bo chętnie bym się dowiedziała co u nich słychać, Jak się czuja itp...Hoope lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Dziewczyny, nie mogę chodzić.
Od jakiegoś czasu pobolewal mnie kręgosłup lędzwiowy po położeniu się do łóżka, nasilało się to aż do stanu w którym nie potrafiłam przekręcić się na drugi bok. Dziś od rana już przy chodzeniu było źle, Mąż próbował mnie pomasować - ból nie do zniesienia.. Skończyło się tak, że teraz, wieczorem, bez pomocy nie potrafię dojść do łazienki.. Półleżę w jednej, wymuszonej, pozycji.
Miałyscie tak na tak wczesnym etapie? O co chodzi? Powinnam się zgłosić do lekarza? Kolejną wizytę mam dopiero za dwa tygodnie..Ala -
Katka mogłabyś już do końca życia nie pracować, tyle byś miała kasy
hahaha
Zdziwiłam się dzisiaj strasznie, bo chciałam popatrzeć na ubranka firmy next, oczywiście są przepiękne i totalne zaskoczenie, bo zlikwidowali sklep w Warszawie w 2011 rokuI teraz można tylko online, a wiadomo ze to jednak nie to samo
Kupowałam tam synkowi ubranka, do tanich nie należały, ale były na prawdę śliczne i mega dobre gatunkowo. Jak teraz życ?
Powiedziałam wczoraj lekarzowi, że ostatnio się trochę denerwowałam, bo nie mam żadnych objawów. Wpadł w taki śmiech, że musiał przerwać USG... I mówi do mojego męża, czy słyszał co żona mówi?Ze OSTATNIO się denerwowałam
Patrzy na mnie i pyta kiedy ja się nie denerwowałam?
Powiedział, że powinnam się cieszyć, że nic mi nie jest i korzystać z życia. I tak własnie zamierzam
Trzymam kciukasy za bidulki, które żyją w stresie. Wierzę z całego serducha, że wszystko będzie dobrze
Miłej, leniwej i rodzinnej soboty wam życzę kochane
Zuzanka już z nami
-
dziewczyny czy to mozliwe ze czuje dzidziolka?wczoraj myslalam ze mi się przewidziało ale dzisiaj taka sama sytuacja..jem sniadanie i czuje takie wibracje w brzuchu, podnosze koszulke i widze jak mi się brzuch rusza:)to moje pierwsze dziecko i myslalam ze nie rozpoznam czy to on daje znać o sobie ale tego nie da sie pomylic z niczym innym
kattalinna, malwka08 lubią tę wiadomość