X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jak dla mnie to i na czas nieokreślony mogą podziękować w każdej chwili, tak samo jak i na czas określony. Szkoda że nie jest po tym 12 tc.
    Ciężka sprawa...
    No i musi ciągiem przepracować 30 dni żeby pójść na płatne zwolnienie.
    Który to tydzień, 5?
    Może pójdą jej na rękę, ale nie mają takiego obowiązku.
    Ja w pierwszej ciąży siedziałam cicho do magicznego 12tc, zwłaszcza że miałam umowę próbną na 3 miesiące.
    Tylko że ona musi się przyznać, bo jak powie że nie będzie dźwigać.
    Mam nadzieję że podejdą do sprawy po ludzku.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do śluzówki do własnie zaczęłam się niepokoić bo za kazdym razem na chusteczce byla krew, ale teraz się uspokoiłam bo widze ze nie tylko ja mam z tym problem..
    co do zwolnienia lekarskie płatnego to zgadzam się z tym, że trzeba przepracowac mc, tylko dla Zus-u może wydawac się to podejrzana sprawa ze chwile po rozpoczęciu pracy jest ciąża, mogą sugerować ze to jest wyłudzenie zasiłku..moja siostra tak miala..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale właśnie o to chodzi, ze ona chce pracować jak najdłużej, nie chce iść na zwolnienie. Wyszło jak wyszlo, do pracy iść musiała bo ponad miesiąc siedziała w domu i pieniążki się kończyły a na ciąże straciła nadzieje. A tu niespodzianka się stała :)
    No zobaczymy :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia mocno trzymam kciuki i życzę by zarówno plamienie się skończyło jak i amniopunkcja nie była potrzebna. Ja cały czas się waham, bardzo się boję o ewentualne ryzyko, w poniedziałek idę się umówić, ale ostatecznie nie wiem jaką podejmę decyzję. To moja pierwsze, wymarzone i długo wyczekiwane dzieciątko.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusias
    też jestem umówiona na odbiór skierowania na amnio...bo ja jeszcze nie wiem, co i jak...jak nie bedzie wyniku nifty to pewnie i wezme to skierowanie...spię okropnie, plamię nadal, chciałabym uniknąć amnio, jednak nie wiem, co "poczuję" widząc wynik nifty...
    wierzę, że jednak nie bedzie złych wiadomości na naszym wątku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja radość z ciąży związana z dobrymi wynikami nifty trwała aż jeden dzień. Wczoraj wieczorem na bieliznie w sluzie mała plamka krwi. przyjechałam na IP i zostaje na oddziale. Rano spokój a teraz w wc przy podcieraniu brązowy sluz. Na usg wczoraj wszystko ok.. dostaje duphaston mam leżeć. Nie wiadomo skąd to.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro amniopunkcje, od wczoraj mam mega stres,chodzę i na wszystkich w domu warcze. Nie boję się samego zabiegu ale ewentualnych powikłań i wyniku badań. Ale wiem, że muszę je zrobić dla własnego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 09:23

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula
    jestem z toba myslami

a gdzie robisz amnio?
    ile czasu czekałas na termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 09:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko z waszymi maluszkami było dobrze.
    A ja już jutro wizytuję.
    Co do ruchów ;) też czuję i czasami nawet widzę jak mi się brzuch rusza ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat
    skad ja to znam...
    bedzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Niemczech, więc tu mam robioną amniopunkcje i czekałam tydzień.

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy obudziłam się i poczułam takie wybrzuszenie na brzuchu po prawej stronie. Cudowne uczucie:)

U mnie trochę lepiej. Mam wspaniałego faceta, który ma tylko dobre myśli i bardzo mnie wspiera. Byliśmy na Listach do M. (nie polecam – słaba część!).
    Dalej się martwię, czekam co lekarz powie we wtorek, ale zaczynam mieć nadzieję, że może to tylko jakaś wada (np. lekki rozszczep i stąd wielkość i kształt czaszki) którą będzie dało się zoperować i dzidziuś będzie żył normalnie.

Trzymam kciuki za Was wszystkie i zazdroszczę tym, które wiedzą, że wszystko w porządku:)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chic chic
    o was tez mysle i mysle i mam tylko pozytywne te mysli
    moze dzidzius ma po prostu taką urodę?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po takich ładnych rodzicach ? :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Po takich ładnych rodzicach ? :)

po kim uroda to zobaczymy wszystkie w maju ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Trzymam za wszystkie kciuki, juz nie bedzie zlych wiadomosci, tylko same dobre. Zobaczycie.

ChicChic, a mi sie badzo film podobal :P zdecydowanie bardziej niz druga czesc, przyjemnie sie ogladalo.

A ja dzis nie moglam spac, bo tak bardzo bolaly mnie sutki, jakby ktos ogniem mi przypalal. Masakra.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Czesc ;)

Trzymam za wszystkie kciuki, juz nie bedzie zlych wiadomosci, tylko same dobre. Zobaczycie.

ChicChic, a mi sie badzo film podobal :P zdecydowanie bardziej niz druga czesc, przyjemnie sie ogladalo.

A ja dzis nie moglam spac, bo tak bardzo bolaly mnie sutki, jakby ktos ogniem mi przypalal. Masakra.

Jezu, dwa razy tak miałam w nocy ! Sutki koszmar ! Uczucie jakby mi ktoś igłę wbijał do piersi.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolą tylko przy dotyku no i od dwóch tygodni wycieka mi siara. położna powiedziała że czasami tak jest że laktacja zaczyna się bardzo szybko. wczoraj tak mnie pociągnęła na słodycze ze cała gorzką miętowa czekoladę zjadłam, na malucha podziałalo bo wariowal dobre pół godziny po tym. śmiesznie to wygląda bo brzucha nie mam i tylko co jakiś czas taka kulka się pojawia i znika

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jestem dziewczynki z Wami myślami, trudny czas czeka. Mam wielką nadzieję, że u każdej zakończony sukcesem.

Wiele razy zastanawiałam się co by było, gdyby dotknęło to mnie, startując z trisomią 21 1:100 myślałam o każdej możliwości. Bardzo Wam współczuję, bo wiem, jakie to wyniszczające. Ledwo zdążyłam odsapnąć od jednego problemu, pojawiła się ta okropna niedoczynność. To, czy nie zostawi śladów na dziecku, dowiem się dopiero po porodzie i w trakcie jego rozwoju. Muszę myśleć pozytywnie, bo czeka mnie długi czas niepewności.

Dziewczyny z kiepskimi wynikami pappa, przypomnę i uczulam jeszcze raz, zapewne dzieci będą zdrowe, ale słaba biochemia bardzo często zwiastuje problemy z Wami, z wydolnością organizmu, z donoszeniem ciąży. Uważajcie na siebie, badajcie skrupulatnie i oszczędzajcie się.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wami dziewczyny, trzymajcie się i ja trzymam kciuki za Was i za Wasze Maleństwa bardzo mocno <3
    Mam nadzieje, że limit złych wiadomości na tym wątku sie już wyczerpał :)

Ja dzisiaj rano jak przekręciłam się na plecy, to tam gdzie jest pępek były widoczne dwie bardzo wypukłe nierównomierne górki :D Twarde przy dotyku. Obstawiam ze się dziecię ułożyło dupką do góry :D
    A wczoraj mojego tak kopnęła w dłoń jak trzymał u mnie na brzuchu, że aż się wystraszył :D Centralnie walnęła w sam środek dłoni, tez to czułam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 11:53

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ