X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ChicChic, przytulam mocno. Mimo wszystko zawsze jest jakaś nadzieja, więc będę trzymała kciuki, żeby lekarz nie miał racji. Silna z Ciebie Kobieta ale życzę tej siły jeszcze więcej.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic
    przykro mi
    zycze duzo sił
    jest jeszcze nadzieja, niech ona umiera ostatnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ChicChic, nawet nie wiem co powiedzieć. Poczekaj proszę do wyników amniopunkcji z czarnymi myślami, może cholera lekarz się myli :( Mam olbrzymią nadzieję, że tak jest. Nie poddawaj się <3

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Tanda, ale jak lekarz nie wie, że coś się dzieje to ją bada? Bo mnie w piątek jeszcze nic nie było i nic nie zgłaszałam. Może być tak, że coś było nie tak, a on nie zwrócił uwagi? Czy raczej takie rzeczy widać od razu i by powiedział?
    Nastraszyłyście mnie z tą szyjką i teraz się zastanawiam :)
    Ale nie panikuję, bo trochę mi lepiej i mam nadzieję, że leki pomogą. I to tylko jakiś wybryk mojego ciała - chwilowy :)

Ja mam na każdej wizycie sprawdzaną szyjkę na fotelu a siostrze coś lekarz mówił, że jest teraz zalecenie, żeby kontrolować też na usg i miała mierzoną właśnie dopochwowo, mnie to czeka na następnej wizycie.
    Sprawdź w karcie ciąży, ja przy każdej wizycie mam rubryczkę szyjka macicy uzupełnioną, lekarz po badaniu zawsze mówi - szyjka długa, zamknięta a wpis ostatni mam 45mm i coś co rozszyfrowałam jako ocena w skali Bishopa "PS-0" (czyli brak skrócenia, rozwarcia, szyjka twarda).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:37

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic kiedy masz termin amniopunkcji? Może nie będzie aż tak źle. Strasznie mi przykro

• Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Coś jest dziś z tymi brzuchami. ;) Mnie też pobolewa, ale nie wiem czy mogę to nazwać bólem.. Bardziej taki nieprzyjemny dyskomfort, jak pisze Hoope, czasami delikatne bóle, podobne do miesiączkowych, ale dosłownie przez moment. Mimo to wolałabym, żeby przeszło, bo mnie to irytuje.

Piszecie o twardnieniu brzucha czy macicy. Pojęcia nie mam skąd wiecie, że to coś złego. Mi często twardnieje podbrzusze, nawet wtedy boli, ale to raczej niestrawność/wzdęcia, skąd mam wiedzieć, że twardnieje akurat macica? Nie umiem sobie tego wyobrazić. Albo brzuch? Cały jest twardy? Rozumiem, że macie doświadczenie, ale w pierwszej ciąży, skąd mieć pewność, że coś jest nie tak i trzeba się złosić do lekarza?

Twarde buły na brzuchu też mi się robią w nocy, ale to na 100% u mnie wzdęcia niestety.. Na ruchy dziecka pewnie sobie poczekam, chociaż czasem wydaje mi się, że coś się w tym moim brzuchu niezwykłego dzieje, pewności nie mam..

Mi twardnieje macica, po prostu to czuję, wiem gdzie ona jest i jaka jest mniej - więcej duża i czuję ją wtedy jak taki napięty balonik w środku.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    I niestety nie mam dobrych wieści. Jutro amniopunkcja, ale lekarz twierdzi, że dziecko nie wygląda na zdrowe. Jest małe i ma zdeformowaną czaszkę.
    Więc.. juz raczej będę się powoli z Wami żegnać.
    Ale nie poddam się:) Od nowego roku zaczynamy starania, także szybko wracam.

Ty się jeszcze z nami nie żegnaj, nie wiadomo czy i co dolega dzieciątku.
    Poczekaj na wyniki. Trzymam kciuki mocno!

PodwojnaMamaWdwupaku, amygdala, Lukrecja lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    ChicChic kiedy masz termin amniopunkcji? Może nie będzie aż tak źle. Strasznie mi przykro

JUż jutro. Nie ma na co czekać. Zdecyduję się na FISHA. Chcę wiedzieć szybko i zacząć na nowo.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ja mam na każdej wizycie sprawdzaną szyjkę na fotelu a siostrze coś lekarz mówił, że jest teraz zalecenie, żeby kontrolować też na usg i miała mierzoną właśnie dopochwowo, mnie to czeka na następnej wizycie.
    Sprawdź w karcie ciąży, ja przy każdej wizycie mam rubryczkę szyjka macicy uzupełnioną, lekarz po badaniu zawsze mówi - szyjka długa, zamknięta a wpis ostatni mam szyjka 45mm.

Ja nie mam nic takiego i ani razu mi nic nie wspominał o szyjce. Dopytam dokładnie za tydzień jak u niego będę. Na pewno na USG mi nie mierzył, bo słucham go bardzo dokładnie, zresztą nie mam tego nigdzie zapisanego. Gdybym jutro nie miała innego lekarza w tym samym czasie to bym do niego poszła. Ale tamten też wazny :(

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, trzymaj sie.

Mi lekarz bada, ale nie przez usg i mowil, ze szyjka dluga, zamknieta, sluz prawidlowy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Ja nie mam nic takiego i ani razu mi nic nie wspominał o szyjce. Dopytam dokładnie za tydzień jak u niego będę. Na pewno na USG mi nie mierzył, bo słucham go bardzo dokładnie, zresztą nie mam tego nigdzie zapisanego. Gdybym jutro nie miała innego lekarza w tym samym czasie to bym do niego poszła. Ale tamten też wazny :(

A masz badanie na fotelu za każdym razem?
    Ocena szyjki to jedno z podstawowych badań w ciąży, może nic nie mówił bo jest ok. Mój po prostu zawsze komentuje co robi i stąd wiem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    I niestety nie mam dobrych wieści. Jutro amniopunkcja, ale lekarz twierdzi, że dziecko nie wygląda na zdrowe. Jest małe i ma zdeformowaną czaszkę.
    Więc.. juz raczej będę się powoli z Wami żegnać.
    Ale nie poddam się:) Od nowego roku zaczynamy starania, także szybko wracam.

Przerazilo mnie Twoje podejscie :( ze nie czekajac na wynik amniopunkcji skreslilas juz ta mala istotke ktora zyje w Tobie i jak nie ta to kolejna. Przeciez to nie jest rzecz, wiec nie rozumiem jak latwo przyszly Ci juz do glowy starania o kolejna ciaze majac jeszcze swoje malenstwo w sobie.

klaudyna27, Katy, Lukrecja, malwka08, Feeva lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze informację o długości szyjki na opisie z USG prenatalnego np. Jestem pewna, że lekarze muszą tej oceny dokonywać, może po prostu nie informują zawsze o wyniku, jak nie ma potrzeby. Zapytaj następnym razem. :)

Tanda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    A masz badanie na fotelu za każdym razem?
    Ocena szyjki to jedno z podstawowych badań w ciąży, może nic nie mówił bo jest ok. Mój po prostu zawsze komentuje co robi i stąd wiem.

Ostatnio jak byłam to nie wiem czy pamietacie wizyta trwała minute i w ogole mnie nie badał. Wychodzi na to ze ostatnie badanie miałam 2 miesiące temu takie na fotelu.

PodwojnaMamaWdwupaku nie oceniaj proszę nikogo kto jest w takiej sytuacji. Ja mam cały czas nadzieje, ze bedzie dobrze, ale mama czuje "swoje" i jesli takie myslenie jej pomaga to trzeba to uszanować. Lepiej myslec w ten sposob niż usiasc i płakać i wpaść w depresję. Może to taki sposób na tę sytuację? Ja w takiej nie byłam i nie chcę nigdy się znależć. Nie potrafię sobie wyobrazić co czuje ChicChic, ale szanuję ją w każdej jej decyzji. Lepiej nastawić się zle i miło zdziwić, niż nastawiać, że będzie super i sie rozczarować :(

jangwa_maua, MysiaMarysia, PixiDixi, Hoope lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, trzymaj sie mocno I nigdy nie poddawaj! Mam nadzieje ze jednak wszystko bedzie dobrze! :( Sciskam mocno!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja mam jeszcze informację o długości szyjki na opisie z USG prenatalnego np. Jestem pewna, że lekarze muszą tej oceny dokonywać, może po prostu nie informują zawsze o wyniku, jak nie ma potrzeby. Zapytaj następnym razem. :)

Ja mialam prenatalne bez badania szyjki takiego palcami :) nie mam zadnych informacji na ten temat w opisie wynikow.
    Nie wiem czy to dobrze czy zle,ale lekarz od poczatku ciazy mnie nie bada reka, tylko usg. W poniedzialek moze mnie zbada ;) zobaczymy,a jak nie to sie upomne o cytologie chociaz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 17:00

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z kelegena nie mamy prawa oceniać decyzji i uczuć ChicChic. Mi również ciężko sobie wyobrazić sytuację w której się teraz znalazła i do głowy by mi nie przyszło na dodatek "kopać leżącego ".

ChicChic strasznie Ci współczuję i ciężki okres dla Ciebie teraz :( . Nadzieja niby umiera ostatnia. Może te badania pokażą coś innego. Trzymam kciuki za Ciebie w całej tej sytuacji .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 17:02

PixiDixi lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina a jak masz to zapisane? Ja mam w karcie ciążowej: ocena szyjki i w tym kwadraciku mam datę. Pod spodem są wpisane badania i ta data to data robienia tych badań. Wychodzi na to, że nie mam nigdzie wzmianki o szyjce. Wcześniej nic się nie działo to nie pytałam nawet, ale teraz będę tego pilnować.
    Miałam dwa razy prenatalne i nie mam tam chyba nic o szyjce.
    Cytologię miałam, ale na samym początku robioną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 17:03

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    a na czczo masz w porządku wyniki? U mnie po obciążeniu wszystko wyszło ładnie, ale po miesiącu kłucia wyszło, że po posiłkach cukier w normie, ale na czczo bywa za wysokie. Dieta cukrzycowa nie jest zła, ale jeśli ten cukier u Ciebie jest dobry to możesz chyba podchodzić do niej mniej restrykcyjnie. Mój diabetolog powiedział dobra rzecz; nie chodzi o to żeby nie jeść, tylko żeby cukier był dobry.
    Na krzywej wyszło 5.3 mmol a teraz przy pomiarach glukometrem na czczo mam tak Max 94 a zazwyczaj 88, więc w granicach normy. Co do diety to faktycznie dobrze powiedział Twój lekarz,ale ta pielęgniarka diabetologiczna na tym szkoleniu powiedziała dosłownie "jedząc mandarynki zabija Pani swoje dziecko a mandarynek za rok nie zabraknie I niech Pani nie będzie egiststka i przestanie myśleć o swoich zachciankach"

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ja nie oceniam tego ze jak dziecko bedzie chore to podda sie terminacji. Ja to wszystko rozumiem ale kurcze te dziecko jeszcze zyje. Moze byc zdrowe a jezeli matka w nie nie wierzy. Najblizsza mu osoba ktorej slucha serca w kazdej sekundzie to kto ma w nie wierzyc? Ja jako obca osoba wierze w to dzieciatko do samego konca!!!!!!

klaudyna27, Basik83, Katka., malwka08, kattalinna lubią tę wiadomość

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ