X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, tak właśnie będzie:)

Kelegena, a może Maluch Ci się wypycha. Najbardziej harce odczuwam w nocy. Potrafi zrobić mi taka twardą bułę z jednej strony brzucha lub na górze. Zabawne, chodź czasem wręcz odczuwam dyskomfort.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia na początku też tak myślałam, ale kurczę to mnie wczoraj mega bolało. A dzisiaj normalnie czuję to jak skurcz, tak jak masz skurcz w nodze i Cię łapie, to ja tak mam tylko macicy. Teraz jak tylko poczuję, że nadchodzi to się przekręcam i jest ok, nie łapie mnie. No ale kurde, zaczełam się bać :(

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore nospe, bo brzuch mi twardnieje. Czekam do wizyty zeby lekarz zobaczyl, czy wszystko ok, wczoraj cala noc bol brzucha, masakra :/
    Drzwi mi zewnetrzne dzis wstawiali, kupa sprzatania

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurcze Aspargin.
    Mi wystarczał w poprzedniej ciąży, ani razu nie wzięłam nospy. A nie raz wzięłam rano jak zaczęłam rodzić, ale tylko po to żeby sprawdzić czy skurcze przeszły i czy to nie był fałszywy alarm.
    I dużo odpoczywać, jak łapie skurcz, no ale to w miarę możliwości.
    I broń boże brzucha nie masować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:54

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za dwa tygodnie, jeśli szyjka się nie skraca, widać taka moja uroda, ale ja czuję dyskomfort a nie ból. Szczerze mówiąc bolesne skurcze skonsultowałabym szybko. Na tym etapie ciąży to za wcześnie.

Aspargin to coś jak magnez? Czasem to za mało, jak widać :/

Chicchic też bym chciała, żeby tak Ci lekarz powiedział :)

Coś jeszcze miałam, straszne, wszystko zapominam, nie mogę nad tym zapanować.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, już wiem! Do dziewczyn, które mają niedoczynność, czy wy bierzecie eurytrox codziennie? Endo zaleciła taki system 2 dni 75, jak będzie ok, 7 dni 75 a potem 2 x w tygodniu 100 (o ile mi serce nie wyskoczy). I o to 2 x w tygodniu mi chodzi, spotkałyście się z tym? Nie za mało?

Btw. skarżyłam się na tachykardię serca, odkąd biorę letrox uderzenia się zmniejszyły a nawet zanikają całkiem. Czyli winna była niedoczynność jak widzę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope też wydaje mi się, że to za wcześnie dlatego od razu wczoraj pisałam do lekarza. No nic, biore ten magnez w normalnej dawce do tego nospe i leze, ale to dopiero od dzisiaj. Zobaczymy. Mam nadzieję, że minie, bo nie mam ochoty jechac do szpitala :(
    A wczoraj po tych skurczach, których jeszcze nie kojarzyłam ze skurczami posprzatałam całe mieszkanie i to tak konkretnie. Sprzątałam chyba ze 4 h, ale skurczy już więcej nie miałam. No nic, pozostało czekac. Mam nadzieję, że się naprawie :) A tak nudno mi było. :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja akurat biorę codziennie, ale swojego czasu miałam tak, że dwa razy w tygdniu miałam dawkę 50 i trzy razy dawkę 75. upierdliwe to trochę było, ale na szczeście krótki czas. Moja koleżanka też miała jakieś dziwne dawkowanie.

Hoope lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja akurat biorę codziennie, ale swojego czasu miałam tak, że dwa razy w tygdniu miałam dawkę 50 i trzy razy dawkę 75. upierdliwe to trochę było, ale na szczeście krótki czas. Moja koleżanka też miała jakieś dziwne dawkowanie.

Jagna <3 15.04.2018
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od wyjścia ze szpitala (14 tydzien) leżeć. na papierze oszczędny tryb życia a lekarz w cztery oczy "tyle co do toalety, ewentualnie lodówki" i tak leżę i czekam do polowkowych bo decyzję mają podjąć czy szew na razie czy od razu pessar. stwierdzili że z taka historia to konieczność i byleby do 34 tygodnia dotrwać to będzie dobrze. skurcze nadal mnie łapią ale już nie takie magnez robi swoje i nospa. z córka też skurcze szybko mi się pojawiły tylko wtedy byl y bezbolesne i też cała ciążę myślałam że dziecko się rozpycha. dopiero jak kto zaczęło podłączyć w szpitalu po 26 tygodniu wyszło co tam się dzieje i szybko sterydy na pluca podawali. Ale do 33 tygodnia wytrwalam, to i teraz się musi udać

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 nieźle. Czyli cały czas codziennie bierzesz magnez i nospe? Ja z synem nie miałam takich rzeczy i urodziłam w 39 tygodniu. Nie mam pojęcia co z moją szyjką, nikt mi nic nie mówił. W takim razie do przyszłej środy faszeruje sie magnezem i nospą i leże. Co prawda mam trochę rzeczy do ogarnięcia, ale poza tym leżę :)
    Dzięki Ulli88 za informację, nie wiedziałam, że to wszystko jest aż takie ważne. Straszne te ciąże :P Tyle stresów na człowieka czeka z każdej strony :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jak lekarz robi USG dopochwowe to widzi też czy z szyjką jest ok? Bo ja byłam w piątek przecież i nic nie mówił i nie wiem czy wtedy było w porządku, czy tylko przy normalnym badaniu sprawdza stan szyjki?

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie w każdej ciąży są problemy, nie zawsze potrzeba też aż takich kroków. stres też nie jest wskazany i zamartwianie się. ja decydując sie na ta ciążę wiedziałam że tak może być lekarze z góry zapowiadali że po tylu zabiegach będzie problem z szyjka

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Mi wsyzscy powtarzali, zeby nie kupować ubraek na 56, bo dziecko szybko wyrasta i szkoda kasy, że lepiej od razu 62 bo się rękawki podwinie i będzie dobre. I co???? u koleżanki, która urodziła syna z wagą 4600 faktycznie się sprawdziło, ale przy mojej córce o wadze 2800 ubranka w rozmiarze 56 były za duże! Od tamtej pory zdaję się na swoją intuicję i na potrzeby dzieci - jak do tej ory sprawdza się dobrze ;-)

Zgadzam się!
    Moja córka urodziła się duża, 4kg i 58 cm. Wiedziałam z wcześniejszych usg, że taka się zapowiada więc na wyjście spakowałam komplet w 56 i 62. 56 okazało się luźne :) Miesiąc nosiła ten rozmiar. Dobrze, że miałam sporo spadkowych ciuszków w tym rozmiarze.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was stosuje luteine dopochwowa? Będąc w szpitalu dostawalam dupka 3x1 przy wypisie zleciła mi luteine 2x1 zamiast dupka. Wczoraj czysto dziś znów jakies coś brązowego. Czy to może być związane z luteina?
    Kamcia czy tez miałaś takie "pozostałości" plamien ktore się co jakiś czas pojawiają?

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dziewczyny, nie mogę chodzić. :/ Od jakiegoś czasu pobolewal mnie kręgosłup lędzwiowy po położeniu się do łóżka, nasilało się to aż do stanu w którym nie potrafiłam przekręcić się na drugi bok. Dziś od rana już przy chodzeniu było źle, Mąż próbował mnie pomasować - ból nie do zniesienia.. Skończyło się tak, że teraz, wieczorem, bez pomocy nie potrafię dojść do łazienki.. Półleżę w jednej, wymuszonej, pozycji. :(
    Miałyscie tak na tak wczesnym etapie? O co chodzi? Powinnam się zgłosić do lekarza? Kolejną wizytę mam dopiero za dwa tygodnie..

Ja mam takie bóle miednicy, że jak poleżę a potem chcę wstać to muszę się "rozchodzić" powolutku, nieraz aż łzy mi wyciska. Najgorzej z pozycji półleżącej na plecach. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat92
    Ja cały czas brudno plamie, raz wiecej, raz mniej. Mój rekord to trzy dni całkowicie czyste-w szpitalu. Tak ciągle coś
    I też mam luteinę x2.
    W szpitalu byl dupek x3
    I ja w sumie plamień nie wiąże z luteiną, ewebtialnie ilość wydzieliny tej właśnie brązowej

nat92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dopiero druga tabletka ale wczoraj wieczorem i dziś jakoś godzinę po tabletce jakieś brązowe pozostałości czegoś się pojawiły. Ale poobserwuje się, zobaczymy. Może taki nasz urok :D. Dzięki za odpowiedź! Biały sluz = marzenie :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat
    Proste te nasze marzenia :)
    Luteinę brałam w pierwszej ciąży i dla mnie zwiększona wydzielina(wtedy biała) była normalna
    Teraz jest zwiększona też na pewno a że dalej coś spływa to sprawia wrażenie że więcej jest tego brazowego
    U mnie już 2 tyg plamień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch mi już dzisiaj parę razy stwardniał... mam powód do niepokoju?

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ