X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, tak właśnie będzie:)

Kelegena, a może Maluch Ci się wypycha. Najbardziej harce odczuwam w nocy. Potrafi zrobić mi taka twardą bułę z jednej strony brzucha lub na górze. Zabawne, chodź czasem wręcz odczuwam dyskomfort.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia na początku też tak myślałam, ale kurczę to mnie wczoraj mega bolało. A dzisiaj normalnie czuję to jak skurcz, tak jak masz skurcz w nodze i Cię łapie, to ja tak mam tylko macicy. Teraz jak tylko poczuję, że nadchodzi to się przekręcam i jest ok, nie łapie mnie. No ale kurde, zaczełam się bać :(

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore nospe, bo brzuch mi twardnieje. Czekam do wizyty zeby lekarz zobaczyl, czy wszystko ok, wczoraj cala noc bol brzucha, masakra :/
    Drzwi mi zewnetrzne dzis wstawiali, kupa sprzatania

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurcze Aspargin.
    Mi wystarczał w poprzedniej ciąży, ani razu nie wzięłam nospy. A nie raz wzięłam rano jak zaczęłam rodzić, ale tylko po to żeby sprawdzić czy skurcze przeszły i czy to nie był fałszywy alarm.
    I dużo odpoczywać, jak łapie skurcz, no ale to w miarę możliwości.
    I broń boże brzucha nie masować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:54

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za dwa tygodnie, jeśli szyjka się nie skraca, widać taka moja uroda, ale ja czuję dyskomfort a nie ból. Szczerze mówiąc bolesne skurcze skonsultowałabym szybko. Na tym etapie ciąży to za wcześnie.

Aspargin to coś jak magnez? Czasem to za mało, jak widać :/

Chicchic też bym chciała, żeby tak Ci lekarz powiedział :)

Coś jeszcze miałam, straszne, wszystko zapominam, nie mogę nad tym zapanować.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, już wiem! Do dziewczyn, które mają niedoczynność, czy wy bierzecie eurytrox codziennie? Endo zaleciła taki system 2 dni 75, jak będzie ok, 7 dni 75 a potem 2 x w tygodniu 100 (o ile mi serce nie wyskoczy). I o to 2 x w tygodniu mi chodzi, spotkałyście się z tym? Nie za mało?

Btw. skarżyłam się na tachykardię serca, odkąd biorę letrox uderzenia się zmniejszyły a nawet zanikają całkiem. Czyli winna była niedoczynność jak widzę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope też wydaje mi się, że to za wcześnie dlatego od razu wczoraj pisałam do lekarza. No nic, biore ten magnez w normalnej dawce do tego nospe i leze, ale to dopiero od dzisiaj. Zobaczymy. Mam nadzieję, że minie, bo nie mam ochoty jechac do szpitala :(
    A wczoraj po tych skurczach, których jeszcze nie kojarzyłam ze skurczami posprzatałam całe mieszkanie i to tak konkretnie. Sprzątałam chyba ze 4 h, ale skurczy już więcej nie miałam. No nic, pozostało czekac. Mam nadzieję, że się naprawie :) A tak nudno mi było. :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja akurat biorę codziennie, ale swojego czasu miałam tak, że dwa razy w tygdniu miałam dawkę 50 i trzy razy dawkę 75. upierdliwe to trochę było, ale na szczeście krótki czas. Moja koleżanka też miała jakieś dziwne dawkowanie.

Hoope lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja akurat biorę codziennie, ale swojego czasu miałam tak, że dwa razy w tygdniu miałam dawkę 50 i trzy razy dawkę 75. upierdliwe to trochę było, ale na szczeście krótki czas. Moja koleżanka też miała jakieś dziwne dawkowanie.

Jagna <3 15.04.2018
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od wyjścia ze szpitala (14 tydzien) leżeć. na papierze oszczędny tryb życia a lekarz w cztery oczy "tyle co do toalety, ewentualnie lodówki" i tak leżę i czekam do polowkowych bo decyzję mają podjąć czy szew na razie czy od razu pessar. stwierdzili że z taka historia to konieczność i byleby do 34 tygodnia dotrwać to będzie dobrze. skurcze nadal mnie łapią ale już nie takie magnez robi swoje i nospa. z córka też skurcze szybko mi się pojawiły tylko wtedy byl y bezbolesne i też cała ciążę myślałam że dziecko się rozpycha. dopiero jak kto zaczęło podłączyć w szpitalu po 26 tygodniu wyszło co tam się dzieje i szybko sterydy na pluca podawali. Ale do 33 tygodnia wytrwalam, to i teraz się musi udać

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 nieźle. Czyli cały czas codziennie bierzesz magnez i nospe? Ja z synem nie miałam takich rzeczy i urodziłam w 39 tygodniu. Nie mam pojęcia co z moją szyjką, nikt mi nic nie mówił. W takim razie do przyszłej środy faszeruje sie magnezem i nospą i leże. Co prawda mam trochę rzeczy do ogarnięcia, ale poza tym leżę :)
    Dzięki Ulli88 za informację, nie wiedziałam, że to wszystko jest aż takie ważne. Straszne te ciąże :P Tyle stresów na człowieka czeka z każdej strony :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jak lekarz robi USG dopochwowe to widzi też czy z szyjką jest ok? Bo ja byłam w piątek przecież i nic nie mówił i nie wiem czy wtedy było w porządku, czy tylko przy normalnym badaniu sprawdza stan szyjki?

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie w każdej ciąży są problemy, nie zawsze potrzeba też aż takich kroków. stres też nie jest wskazany i zamartwianie się. ja decydując sie na ta ciążę wiedziałam że tak może być lekarze z góry zapowiadali że po tylu zabiegach będzie problem z szyjka

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Mi wsyzscy powtarzali, zeby nie kupować ubraek na 56, bo dziecko szybko wyrasta i szkoda kasy, że lepiej od razu 62 bo się rękawki podwinie i będzie dobre. I co???? u koleżanki, która urodziła syna z wagą 4600 faktycznie się sprawdziło, ale przy mojej córce o wadze 2800 ubranka w rozmiarze 56 były za duże! Od tamtej pory zdaję się na swoją intuicję i na potrzeby dzieci - jak do tej ory sprawdza się dobrze ;-)

Zgadzam się!
    Moja córka urodziła się duża, 4kg i 58 cm. Wiedziałam z wcześniejszych usg, że taka się zapowiada więc na wyjście spakowałam komplet w 56 i 62. 56 okazało się luźne :) Miesiąc nosiła ten rozmiar. Dobrze, że miałam sporo spadkowych ciuszków w tym rozmiarze.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was stosuje luteine dopochwowa? Będąc w szpitalu dostawalam dupka 3x1 przy wypisie zleciła mi luteine 2x1 zamiast dupka. Wczoraj czysto dziś znów jakies coś brązowego. Czy to może być związane z luteina?
    Kamcia czy tez miałaś takie "pozostałości" plamien ktore się co jakiś czas pojawiają?

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dziewczyny, nie mogę chodzić. :/ Od jakiegoś czasu pobolewal mnie kręgosłup lędzwiowy po położeniu się do łóżka, nasilało się to aż do stanu w którym nie potrafiłam przekręcić się na drugi bok. Dziś od rana już przy chodzeniu było źle, Mąż próbował mnie pomasować - ból nie do zniesienia.. Skończyło się tak, że teraz, wieczorem, bez pomocy nie potrafię dojść do łazienki.. Półleżę w jednej, wymuszonej, pozycji. :(
    Miałyscie tak na tak wczesnym etapie? O co chodzi? Powinnam się zgłosić do lekarza? Kolejną wizytę mam dopiero za dwa tygodnie..

Ja mam takie bóle miednicy, że jak poleżę a potem chcę wstać to muszę się "rozchodzić" powolutku, nieraz aż łzy mi wyciska. Najgorzej z pozycji półleżącej na plecach. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat92
    Ja cały czas brudno plamie, raz wiecej, raz mniej. Mój rekord to trzy dni całkowicie czyste-w szpitalu. Tak ciągle coś
    I też mam luteinę x2.
    W szpitalu byl dupek x3
    I ja w sumie plamień nie wiąże z luteiną, ewebtialnie ilość wydzieliny tej właśnie brązowej

nat92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dopiero druga tabletka ale wczoraj wieczorem i dziś jakoś godzinę po tabletce jakieś brązowe pozostałości czegoś się pojawiły. Ale poobserwuje się, zobaczymy. Może taki nasz urok :D. Dzięki za odpowiedź! Biały sluz = marzenie :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat
    Proste te nasze marzenia :)
    Luteinę brałam w pierwszej ciąży i dla mnie zwiększona wydzielina(wtedy biała) była normalna
    Teraz jest zwiększona też na pewno a że dalej coś spływa to sprawia wrażenie że więcej jest tego brazowego
    U mnie już 2 tyg plamień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch mi już dzisiaj parę razy stwardniał... mam powód do niepokoju?

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ