X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    Przerazilo mnie Twoje podejscie :( ze nie czekajac na wynik amniopunkcji skreslilas juz ta mala istotke ktora zyje w Tobie i jak nie ta to kolejna. Przeciez to nie jest rzecz, wiec nie rozumiem jak latwo przyszly Ci juz do glowy starania o kolejna ciaze majac jeszcze swoje malenstwo w sobie.

To są bardzo okrutne i niesprawiedliwe słowa. Po pierwsze nic nie jest jeszcze przesądzone, po drugie czy autorka postu była w takiej sytuacji? Ja nie wiem co bym zrobiła, podejrzewam,że żadna z nas nie wie. Takie wyzszosciowe oceny są wg mnie bardzo nie na miejscu.

P.S. Miało być nie lubię, ale na forum nie ma takiej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 20:55

nat92 lubi tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie wie co by zrobił dopóki nie znajdzie się w takiej sytuacji. Jeśli takie myślenie pomaga to dobrze, w takich chwilach trzeba się czegoś kurczowo trzymać by nie oszaleć. tragedia jest strata dziecka, ale jeszcze większą tragedia jest wtedy gdy trzeba podjąć taką decyzję. ktoś kiedyś powiedział piękne słowa dzieci nie odchodzą a zmieniają datę swego przyjścia na świat i ChicChic jeśli nie teraz to maleństwo wróci najszybciej jak się da jestem tego pewna

Lukrecja, jangwa_maua lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och... :(
    Nic wiecej nie dodam.
    ChicChic..:(
    Jestem z toba.
    I niestety tylko wirtualnie ale tulę Cie mocno! :*

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic :( Cóż mam powiedzieć...

Może tylko tyle, że cieszę się, że patrzysz do przodu. To mądra, choć pewnie cholernie trudna rzecz.

W całym tym okrucieństwie natury mam nadzieję, że płód dotknęła jedna z tych paskudnych wad, które zdarzają się losowo. Po prostu pech. A już z pewnością zupełnie niezależny od Ciebie.

Bardzo, bardzo mi przykro. Serce pęka. Ale wierzę głęboko, że jeszcze będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:37

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic jesteś mega dzielna mocno tule i 3mam kciuki :* trzymaj się

f2w3qqmza7aalezj.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic nie wiem co napisać, bo cokolwiek bym nie napisała to nic nie ukoi Cię w tej okropnej sytuacji, w której się znaleźliście. Jesteś bardzo dzielna, płacz aż braknie Ci łez - to pomaga w pewnym sensie. Wspieram Cię myślami :*

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Anula, kamciaelcia trzymam kciuki za wyniki, żeby dziś już były i przede wszystkim żeby były dobre.

Chicchic odezwij się po amnio, trzymaj się :-*

Jagna <3 15.04.2018
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Ja sie już trochę naprawiłam, brzuszek mam mięciutki. Dopiero teraz do mnie dotarło, że ja już od jakiegoś czasu miałam twardy brzuch, ale myslałam ze tak musi byc, dopiero jak mam miękki czuję ulgę, zupełnie inaczej się czuję.

Idę dzisiaj do proktologa... Bo mam tego cholernego hemoroida, co prawda nie boli mnie, ale muszę cos z tym zrobić, bo sie boje ze potem bedzie jeszcze gorzej. Nigdy nie byłam i trochę się stresuję :) Już wolę chyba ginekologa :) Ale tłumaczę sobie, że to dla mojego dobra i że muszę to ogarnąć. Aż mi się w nocy sniła ta wizyta. Była któraś z was kiedyś? :D Ale przynajmniej się dowiem sporo (mam taką nadzieję) to się z wami podzielą wiedzą :D Może się przyda na potem. :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, nigdy nie byłam. Mam nadzieję, że nie będziesz odczuwała zbyt wielkiego dyskomfortu. Nie ma czego się wstydzić. Ciekawa jestem co Ci doradzi. Przypuszczam, że problem dotknie prędzej czy później część z nas, wiec przecierasz szlak.

Mam chyba problem ze skurczami. Dałaś mi do myślenia wczoraj. Kurde, okropnie się boję, bo w pierwszej ciąży miałam skurcze regularne od 10 tyg. Cały czas musiałam leżeć. I tak Mila jest wcześniakiem. Bunia również urodziła się ponad miesiac przed terminem. W tej ciąży również się tego spodziewałam, ale myślałam, że maluch mi tak napiera na brzuch. Trzecia ciąża i nie czuję się mądrzejsza. Aż nie mogę uwierzyć. Wzięłam nospę, magnez i leżę na kanapie.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam nie planowane USG z powodu bólu w podbrzuszu i na szczęście z szyjką wszystko ok, ale mam więcej odpoczywać, a mniej szaleć. A przy okazji dowiedziałam się, że nie mogę mieć 100% pewności, że to synek,bo wczoraj bardziej wyglądał na córeczkę! No i szok, bo ja już byłam pewna, że na bank chłopak. Za tydzień w czwartek mam USG u mojego gina i zobaczymy co powie... ChicChic, Anula i Kamciaelcia trzymam kciuki za badania i wyniki!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niegroźne napinania mogą pojawiać się też przy ruchach dziecka. Ja tak mam czasem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola hah no to niespodzianka ;-) Ale tak naprawdę, to jeszcze wcześnie jest, na tym etapie łatwo o błędy. U mnie co prawda już trzykrotnie potwierdzano dzeiwczynkę, więc myślę, że juz się nie zmieni, ale rózne cuda się zdarzają :P

Jagna <3 15.04.2018
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena ja byłam u proktologa, cóz to dużo mowic bardzo nieprzyjemna wizyta, ja miałam swego czas krew z odbytu i sprawdzał czy nie mam wlasnie hemoroidow..musiałam się oprzeć o łózko i wypiąć tyłek...dostałam wtedy skierowanie na kolanoskopię, umowilam się nawet, termin na listopada byl ale odmowilam z uwagi na ciążę
    Chic czekamy jak po badaniu..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze na obu prenatalnych powiedzieli, że syn - zresztą zdjęcie dostała takie wymowne, że każdy to widział, ale jej lekarz upierał się za każdym razem, że on widzi na usg dziewczynkę.
    Zawierzyła tym z prenatalnych, bo lepszy sprzęt, ale jednak niepewność zasiał.
    No i urodził się chłopiec.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam znajomą, która całą ciążę miała mieć synka ;) a przy porodzie urodziła się dziewczynka ;) dla wszystkich to był szok.

klz9piqvvra11kd2.png

• Fermina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, jak zwykle przeszło po magnezie. Nie wiem czy kiedyś nauczę się nie panikować jak boli.

W nocy miałam piękną niespodziankę, obudziłam się i czułam motylki po jednej stronie brzucha. Nieśmiało pomyślałam, że może to Maluch w końcu odpowiedział na apele o znak. Po pewnym czasie motylki zmieniły się w puknięcie, przyłożyłam w to miejsce rękę, lekko przyciskając i zostałam skarcona kopniakiem. :)
    Cudowne uczucie, nie spałam już potem do rana. :)

Kira91, Mała Matylda, malwka08, amygdala, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka też mam taką koleżankę, mieszka w UK. Cała wyprawka pod chłopca a tu mega niespodzianka przy porodzie. Drugi za to był już chłopiec ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

Kelegena - ja niestety też jestem posiadaczką hemoroida już od kilku lat, ale u lekarza z tym nigdy nie byłam więc z chęcią się dowiem jak wygląda wizyta ;)

Cola - ja dwa tygodnie temu też miałam podobną niespodziankę. My tu Leosiowaliśmy, a tu ...ups... raczej dziewczynka. Teraz czekamy na kolejną wizytę, żeby już być pewnym ;)
    Ale do dziś mam problem z przestawieniem, bo już w mojej głowie zamieszkał synek ;)

Chic - bardzo przeżywam Twoja sytuację i dużo o Tobie myślę.
    Rób wszystko co uważasz za słuszne, nie oglądaj się na innych. Jak masz ochotę ryczeć - rycz, jak chcesz rozbić talerz o ścianę to to zrób, jak chcesz skakać - skacz. To Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. Jakbyś kiedykolwiek nie miała z kim pogadać, możesz napisać. Mocno trzymam za Ciebie kciuki. Jesteś niesamowicie silna kobietą!

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    ja mam znajomą, która całą ciążę miała mieć synka ;) a przy porodzie urodziła się dziewczynka ;) dla wszystkich to był szok.

Ja zaś mam koleżankę w odwrotnej sytuacji, miała być córka a urodził się syn. Teraz jest w drugiej ciąży i nie chciała wiedzieć, bo wtedy też była w szoku i dziwnie się czuła na początku z tym faktem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak miałam w ciąży z córka. 3 lekarzy mówili że chłopak dopiero dzi en przed porodem na usg okazało się że dziewczynka. a cała wyprawka pod chłopca

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ