X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, witaj w klubie panikar. Mi tez przeszlo, a juz w nocy planowalam, ze rano dzwonie do lekarza i sie umawiam na wczesniejsza wizyte :P Masakra.

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mialam dzis wizyte u poloznej (w Norwegii ciazy nie prowadzi ginekolog), a pierwsze i jedyne usg to polowkowe... Polozna po badaniu palpacyjnym stwierdzila, ze moja macica jest wieksza niz wskazywalaby na to data mojej ostatniej miesiaczki. Myslicie, ze to powod do niepokoju? Powiedziala, ze moga byc tego trzy przyczyny (ciaza blizniacza, starsza ciaza, trzeciej nie wymienila). Wiem, ze to nie blizniaki, bo widzialam swoje dzieciatko trzy razy we wczesnej ciazy na usg przezpochwowym.

Dodatkowo dowiedzialam sie, ze od roku dostepne jest badanie grupy krwi dziecka z krwi matki. Ucieszylo mnie to, bo istnieje u mnie ryzyko konfliktu serologicznego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:13

• Katka. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli do końca ciąży nie możemy być pewne płci :D

klz9piqvvra11kd2.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie też 2 lekarzy obstawilo dziewczynkę więc mam nadzieję,ze tak już będzie. Ostatnio natzekalam,że od dawna nie czuje ruchów a ostatnio znów były nieśmiałe kopniaczki :)

Też ciągle myślę o ChicChic...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic daj znać po amnio, jakby nie patrzeć nadal jesteś jedną z nas i proszę tu pisać jak u siebie. Jesteś u siebie :)

Kelegena ciekawa jestem tej wizyty. Z doświadczenia wiem, że w ciąży niewiele da się zrobić, z każdym tygodniem nacisk jest większy i sam poród kończy hemoroidowe dzieło. Są tabletki na wzmocnienie żył, czopki i maści, ale to środki doraźne. Jak ktoś ma tendencję, będzie się męczyć regularnie. Ale jestem bardzo ciekawa co zaleci Ci specjalista od doopy :D

Wzięłam wczoraj dwie tabletki magnezu i proszę, w nocy brzuch miękki. Niestety, każda dłuższa aktywność (pół godziny) kończy się u mnie bólem brzucha i krzyża. Najlepiej się czuję gdy leżę.

Moja średnia latorośl, która nazwała płód pasożytem, od wczoraj wie, że będzie starszą siostrą. Musiałam powiedzieć, bo ciągle kazała mi schudnąć XD Zatem wie od wczoraj a dziś zapytała: no, to kiedy w końcu urodzisz tego dzidziusia?

Wiedziałam, że tak będzie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinkę temu dostałam telefon od położnej, że wyniki Pappy prawidłowe. Pewnie kiedyś bardziej by mnie to ucieszyło niż dziś, ale mimo to kamień z serca jakiś spadł.

Ja mam wizyte 5 grudnia. Mam nadzieje, że dzidzi ładnie pokaże co chowa miedzy nóżkami :)
    Tak bym chciała kupić coś na mikołajki jednemu i drugiemu :)

A dziś spać nie mogłam bo myślałam o chicchic. Jakieś to dla mnie nierealne. Do tej pory tylko w amerykańskich programach słyszałam o czymś takim, a teraz czuję się poniekad zwiazana z Wami i historia chichic boli mnie jakby dotyczyla kogos bardoz mi bliskiego :(
    Ale chic! Ja mimo wszystko zazdroszcze Ci trzeźwego spojrzenia na sytuację. Niezaleznie od tego co wyjdzie na amnio. Nawet jesli lekarze powiedza, ze dzidzia byla po prostu tak ulozona i ze jest wszystko ok.
    Jesteś silną babką! Wypłacz się i wracaj! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:26

Katka., Hoope lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi czytać, że mi współczujecie, mimo że wolałabym dyskutować z Wami o wózkach itp.
    Siedzę w pracy, to mi pomaga, odrobię wszystkie zaległości. Poza pracą tylko placzę.

Aha - i też myślałam, że to zdarza sie tylko w filmach, że na pewno nie ja, bo przecież nie mam nawet 30 lat, zdrowa, zgrabna, wysportowana, dbam o jedzenie, same zdrowe rzeczy. I co z tego. Te co piją i ćpają rodzą zdrowe dzieci w ilości 5 wzwyż.

Dobrze, że mam mojego faceta, chociaz widzę, że on to bardzo przezywa. Nawet on się wczoraj popłakał. Powiedział, że możemy nawet zaadoptować dzieciaczka, jeśli nie będę chciała już byc w ciąży. Nie wiem. Zobaczymy.
    Mamy duży dom, zmieści się sporo dzieci:)

Hoope, amygdala lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy powinnam zaczac czuc ruchy? Bo z tego co czytam, to kazda juz miala, a ja na razie nic.

Koralowa lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dwa malutkie buciki i wrzucę coś na mikołaja ;P

klz9piqvvra11kd2.png

• Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dziewczyny, a kiedy powinnam zaczac czuc ruchy? Bo z tego co czytam, to kazda juz miala, a ja na razie nic.

Kochana! Ja z synem poczułam dopiero ok 24tc.
    Teraz cos tam mnie muśnie od czasu do czasu ale nie fruwam w euforii bo sa ta naprawde muśnięcia.
    Czekam na TE kopniaczki :)
    Spokojnie w 3 trymestrze bedziesz pytała o pozycje zeby tak nie bolało jak nogami od żeber bedzie sie odbijało :)

ChicChic to cudownie wiedzieć ze masz kogoś takiego obok siebie.
    Moj maz zapewne uciekliby w prace...
    Razem przez to przejdziecie - niezależnie od wyniku indecyzji - a jesli najgorsze sie sprawdzi to przepowiadam Ci w następnej ciazy zdrowe, silne i przekochane bliźniaki, a do tego ciazy tak nudnej ze przeczytasz 10 tomów najnudniejszej powieści ever (to tak z nudów bo juz co ciekawe to bedzie przeczytane) :)
    Tego Ci zycze z całego serca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:06

2016&2018 <3
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic a jesteś już po amnio? Jeżeli chodzi o płeć to ja już nic nie zakładam, zobaczymy co będzie to będzie :) dam znać za tydzień czy coś się wyjaśniło :) ale narazie przestałam mówić o dziecku Adaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:08

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

JS ja jestem w trzeciej ciąży, ruchów nadal nie czuję,a jestem dwa tygodnie wyżej od Ciebie. Wczotaj byłam na usg, maluszek wierzgal jak szalony,tak więc rusza się - to pewne :-) nie stresuje się i pamiętaj, że każda ciąża jest inna!

Jagna <3 15.04.2018
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonili z wynikami ZDROWY MALUSZEK!!!!!!!! Boże, jaka ulga. Z tego wszystkiego nie zapytałam jaka płeć ale teraz to nie istotne ważne, że zdrowe

kamciaelcia, Katy, MysiaMarysia, Cola87, D_basiula, Kira91, Fatalita, Kropka88, Hoope, Katka., amygdala, Klaudiia87, malwka08, Saperek, jangwa_maua, Asix, Jagoda14, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, klaudyna27 lubią tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki! ;) W takim razie nie mam co sie martwic, wydawalo mi sie ze to jeszcze zbyt szybko, ale jak sie czyta, ze kazdy czuje juz musniecia, to trudno nie doszukiwac sie czegos, ale ciesze sie ze to normalne :) Widocznie musze jeszcze poczekac.

ChicChic, dobrze ze masz wsparcie w mezu. Trzymaj sie tam :( A jestes juz po amnio?

Anula, super wiadomosc!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) Nie odzywam sie ostatnio bo nie jestem najlepsza w pocieszaniu, ale trzymam mocno za Was kciuki

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS na ostatniej wizycie - 3 tyg temu zapytałam lekarza czy to możliwe ze juz czuje ruchy to odpowiedziała ze pełnym przekonaniem ze nie.
    To tez zależy od budowy ciała, ułożenia łożyska, itp.
    Spokojnie :)

2016&2018 <3
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi wiadomosc...Pisalam wlasnie, ze w koncu i ja zaczelam czuc ruchy dzidziusia i czuje coraz wyrazniej ;)
    A po za tym zaczelam 5miesiac,a wymioty dalej mnie mecza...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic jestem z Toba caly czas myslami I nie wiem czy jestes wierzaca,czy nie ale modle sie za Was. Trzymaj sie mocno! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:25

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula super! Gratuluje zdrowego maluszka :)

Anula1981 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    JS na ostatniej wizycie - 3 tyg temu zapytałam lekarza czy to możliwe ze juz czuje ruchy to odpowiedziała ze pełnym przekonaniem ze nie.
    To tez zależy od budowy ciała, ułożenia łożyska, itp.
    Spokojnie :)

Rozumiem, dzieki ;) To moja pierwsza ciaza, takze niezly swir na tym punkcie jest :D Wizyta dopiero za tydzien, a nie mialam juz ponad 3 tygodnie, takze doszukuje sie wszystkiego i juz moglabym cos poczuc ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ