Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Mialam dzis wizyte u poloznej (w Norwegii ciazy nie prowadzi ginekolog), a pierwsze i jedyne usg to polowkowe... Polozna po badaniu palpacyjnym stwierdzila, ze moja macica jest wieksza niz wskazywalaby na to data mojej ostatniej miesiaczki. Myslicie, ze to powod do niepokoju? Powiedziala, ze moga byc tego trzy przyczyny (ciaza blizniacza, starsza ciaza, trzeciej nie wymienila). Wiem, ze to nie blizniaki, bo widzialam swoje dzieciatko trzy razy we wczesnej ciazy na usg przezpochwowym.
Dodatkowo dowiedzialam sie, ze od roku dostepne jest badanie grupy krwi dziecka z krwi matki. Ucieszylo mnie to, bo istnieje u mnie ryzyko konfliktu serologicznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:13
-
Chicchic daj znać po amnio, jakby nie patrzeć nadal jesteś jedną z nas i proszę tu pisać jak u siebie. Jesteś u siebie
Kelegena ciekawa jestem tej wizyty. Z doświadczenia wiem, że w ciąży niewiele da się zrobić, z każdym tygodniem nacisk jest większy i sam poród kończy hemoroidowe dzieło. Są tabletki na wzmocnienie żył, czopki i maści, ale to środki doraźne. Jak ktoś ma tendencję, będzie się męczyć regularnie. Ale jestem bardzo ciekawa co zaleci Ci specjalista od doopy
Wzięłam wczoraj dwie tabletki magnezu i proszę, w nocy brzuch miękki. Niestety, każda dłuższa aktywność (pół godziny) kończy się u mnie bólem brzucha i krzyża. Najlepiej się czuję gdy leżę.
Moja średnia latorośl, która nazwała płód pasożytem, od wczoraj wie, że będzie starszą siostrą. Musiałam powiedzieć, bo ciągle kazała mi schudnąćZatem wie od wczoraj a dziś zapytała: no, to kiedy w końcu urodzisz tego dzidziusia?
Wiedziałam, że tak będzie.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Godzinkę temu dostałam telefon od położnej, że wyniki Pappy prawidłowe. Pewnie kiedyś bardziej by mnie to ucieszyło niż dziś, ale mimo to kamień z serca jakiś spadł.
Ja mam wizyte 5 grudnia. Mam nadzieje, że dzidzi ładnie pokaże co chowa miedzy nóżkami
Tak bym chciała kupić coś na mikołajki jednemu i drugiemu
A dziś spać nie mogłam bo myślałam o chicchic. Jakieś to dla mnie nierealne. Do tej pory tylko w amerykańskich programach słyszałam o czymś takim, a teraz czuję się poniekad zwiazana z Wami i historia chichic boli mnie jakby dotyczyla kogos bardoz mi bliskiego
Ale chic! Ja mimo wszystko zazdroszcze Ci trzeźwego spojrzenia na sytuację. Niezaleznie od tego co wyjdzie na amnio. Nawet jesli lekarze powiedza, ze dzidzia byla po prostu tak ulozona i ze jest wszystko ok.
Jesteś silną babką! Wypłacz się i wracaj! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:26
Katka., Hoope lubią tę wiadomość
Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Miło mi czytać, że mi współczujecie, mimo że wolałabym dyskutować z Wami o wózkach itp.
Siedzę w pracy, to mi pomaga, odrobię wszystkie zaległości. Poza pracą tylko placzę.
Aha - i też myślałam, że to zdarza sie tylko w filmach, że na pewno nie ja, bo przecież nie mam nawet 30 lat, zdrowa, zgrabna, wysportowana, dbam o jedzenie, same zdrowe rzeczy. I co z tego. Te co piją i ćpają rodzą zdrowe dzieci w ilości 5 wzwyż.
Dobrze, że mam mojego faceta, chociaz widzę, że on to bardzo przezywa. Nawet on się wczoraj popłakał. Powiedział, że możemy nawet zaadoptować dzieciaczka, jeśli nie będę chciała już byc w ciąży. Nie wiem. Zobaczymy.
Mamy duży dom, zmieści się sporo dzieci:)Hoope, amygdala lubią tę wiadomość
-
J.S wrote:Dziewczyny, a kiedy powinnam zaczac czuc ruchy? Bo z tego co czytam, to kazda juz miala, a ja na razie nic.
Kochana! Ja z synem poczułam dopiero ok 24tc.
Teraz cos tam mnie muśnie od czasu do czasu ale nie fruwam w euforii bo sa ta naprawde muśnięcia.
Czekam na TE kopniaczki
Spokojnie w 3 trymestrze bedziesz pytała o pozycje zeby tak nie bolało jak nogami od żeber bedzie sie odbijało
ChicChic to cudownie wiedzieć ze masz kogoś takiego obok siebie.
Moj maz zapewne uciekliby w prace...
Razem przez to przejdziecie - niezależnie od wyniku indecyzji - a jesli najgorsze sie sprawdzi to przepowiadam Ci w następnej ciazy zdrowe, silne i przekochane bliźniaki, a do tego ciazy tak nudnej ze przeczytasz 10 tomów najnudniejszej powieści ever (to tak z nudów bo juz co ciekawe to bedzie przeczytane)
Tego Ci zycze z całego serca!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:06
Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
2016&2018 -
ChicChic a jesteś już po amnio? Jeżeli chodzi o płeć to ja już nic nie zakładam, zobaczymy co będzie to będzie
dam znać za tydzień czy coś się wyjaśniło
ale narazie przestałam mówić o dziecku Adaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:08
-
J.S wrote:Dziewczyny, a kiedy powinnam zaczac czuc ruchy? Bo z tego co czytam, to kazda juz miala, a ja na razie nic.
JS ja jestem w trzeciej ciąży, ruchów nadal nie czuję,a jestem dwa tygodnie wyżej od Ciebie. Wczotaj byłam na usg, maluszek wierzgal jak szalony,tak więc rusza się - to pewnenie stresuje się i pamiętaj, że każda ciąża jest inna!
Jagna15.04.2018
-
Dziewczyny dzwonili z wynikami ZDROWY MALUSZEK!!!!!!!! Boże, jaka ulga. Z tego wszystkiego nie zapytałam jaka płeć ale teraz to nie istotne ważne, że zdrowe
kamciaelcia, Katy, MysiaMarysia, Cola87, D_basiula, Kira91, Fatalita, Kropka88, Hoope, Katka., amygdala, Klaudiia87, malwka08, Saperek, jangwa_maua, Asix, Jagoda14, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, klaudyna27 lubią tę wiadomość
-
Dzieki!
W takim razie nie mam co sie martwic, wydawalo mi sie ze to jeszcze zbyt szybko, ale jak sie czyta, ze kazdy czuje juz musniecia, to trudno nie doszukiwac sie czegos, ale ciesze sie ze to normalne
Widocznie musze jeszcze poczekac.
ChicChic, dobrze ze masz wsparcie w mezu. Trzymaj sie tamA jestes juz po amnio?
Anula, super wiadomosc! -
JS na ostatniej wizycie - 3 tyg temu zapytałam lekarza czy to możliwe ze juz czuje ruchy to odpowiedziała ze pełnym przekonaniem ze nie.
To tez zależy od budowy ciała, ułożenia łożyska, itp.
SpokojnieZanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
2016&2018 -
Koralowa wrote:JS na ostatniej wizycie - 3 tyg temu zapytałam lekarza czy to możliwe ze juz czuje ruchy to odpowiedziała ze pełnym przekonaniem ze nie.
To tez zależy od budowy ciała, ułożenia łożyska, itp.
Spokojnie
Rozumiem, dziekiTo moja pierwsza ciaza, takze niezly swir na tym punkcie jest
Wizyta dopiero za tydzien, a nie mialam juz ponad 3 tygodnie, takze doszukuje sie wszystkiego i juz moglabym cos poczuc