X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena,, haha a ja myslalam, ze niezlego pod wzgledem tego, ze jest przystojny. Tez jestem madra :D Tez tak robie, zawsze wybieram lekarzy ktorzy maja prawie 100% opinii pozytywnych, zazwyczaj to sie sprawdza w kompetencjach.

ChicChic, oby byla akurat wystarczajaca ilosc plynu... :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S powiem Ci, że chyba nie dałabym rady, żeby jakiś przystojniak kazał mi się przed soba wypinać z gołym tyłkiem :P Mąż dał mi taka świetną radę przed wejściem do gabinetu : jak Cie będzie badał, sprawdż czy przypadkiem nie ma wolnych rąk... Głupi on, ale kochany <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:29

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee do duszy te rady, tydzień chodzę na dwójkę normalnie a potem dwa dni z rzędu nic. Nie mogę dużo chodzić teraz :( Jem owoce, warzywa, płatki owsiane. Zawsze można więcej, bardziej, tylko w końcu raz się czegoś nie zrobi i znowu to samo. I trudno się tak ciągle pilnować...

Fatalita, Twój widzę taki sam mistrz komplementu jak mój, z jednej szkoły XD W tą brzydotę na córkę nie wierz, ja mam dwie a brzydka jestem dopiero w trzeciej. Podobno na chłopca. W grudniu się dowiem :D

Chichic właśnie doczytałam. Oby ten fish był jednak w piątek, chociaż ostatecznie i tak trzeba chyba będzie poczekać do końcowych wyników amnio. Zależy jakich masz lekarzy. Odpocznij biedactwo. Nijak nie możemy Ci pomóc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:37

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, wlasnie myslalam ze jestes taka hardcorowa, ze do takiego badania wybralas najlepszego, lekko sie zdziwilam haha :D

kelegena lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a bierzesz jakieś probiotyki? I wystarczająco magnezu? Ja miałam wszystko ok, potem nagle zaparcia i się wyjasniło wszystko wczoraj. Wg mnie to za mało magnezu. Serio wzięłam wczoraj i dzisiaj maxymalną dawkę i poszło tak jak potrzeba. Do tego dużo wody piję i na sniadanie mam taki mix: płatki owsiane (nie błyskawiczne) + siemie lniane + ziarna słonecznika. Do tego dodaje jogurt naturalny, kilka orzechow i żurawinę i jakies owoce, które mam pod ręką. Na mnie działa idealnie - wszystko mi się pięknie reguluje i wg mnie jest na prawde dobre :)

No i dwa razy dziennie biorę probiotyk sanprobi barrier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:43

Hoope lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic tulę.... Mam nadzieję, że nie będziesz musiała czekać w niepewności tych trzech tygodni...

Jagna <3 15.04.2018
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Ja z ostatniej wizyty mam dwa zdjęcia. Od góry sterczy mały siusiak, od boku widać "śliczną bułeczkę"(słowa lekarza). I bądź tu mądry człowieku :D

Edit: Sytuacja 5 minut temu. Siedzę z mężem po obiedzie.
    Mąż patrząc na mnie: To będzie dziewczynka.
    Ja: (myślę, myślę...) zbrzydłam ? :(
    Mąż: ...wyglądasz tragicznie.

Także tyle... ;)

Anula - bardzo gratuluję:) cieszę się ogromnie :)

Hah miałam identyczna sytuacje!! Serio :D
    Maz na mnie patrzy. Syn juz spał, bylismy w kuchni.
    Mysle sobie wyzna mi miłość, pójdziemy do łóżka...
    Zajrzał głęboko w oczy i mowi
    - Bedzie dziewczynka!
    Na co tak wybuchłam śmiechem ze złapałam focha i poszłam do sypialni ... sama :D

Fatalita lubi tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic straszne jest to co przezywasz.
    Tak bardzo nie wierze ze cos jest nie tak.
    Mysle o Tobie cały dzien. Mam nadzieje ze wkrótce Twoj stres sie skończy :(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena biorę teraz Lactovaginal, ma dwa szczepy bakterii, dowcipne i dodoopne.
    Ile magnezu to jest maksymalna dawka? Mam magneb6, od wczoraj biorę dwie tabletki, w nocy mi się brzuch spinał. Chyba ten mix spróbuje,bo jadam ale osobno, bilans tygodniowy, nie codzienny.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic trzymaj się...oby wstępne wyniki były w piątek.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m9j gin mówi że magnezu nigdy dość. ja przez pewien czas brałam po 8 tabletek dziennie. ale taki standard nawet do 4.
    kurczę ale zazdroszczę Wam tych kuksancow

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucielo mi posta...
    u mnie choć łożysko na tylnej ścianie to jak oststnio powiedział mój maz" otulina cieplna" bobasa jest dość... dość. i pewnie sobie poczekam aż coś poczuje

• kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was kilkanaście stron temu pisała, ze jest kadrowa? Potrzebuje porady ;-) a moze któraś zmieniała prace teraz?

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, dołączam się z dobrymi myślami i nadzieją na to, że na FISHa jednak starczy..

Hoope maksymalna dawka magnezu w ciąży to jest 400 mg/dzień, ale ja mam zielone światło na więcej, w razie potrzeby i z tego co czytam to często się więcej zaleca. Magnez słabo się wchłania i o niebo łatwiej dostać biegunki niż przedawkować. Magne B6 ma bardzo małą dawkę w jednej tabletce. Ja od lat biorę magnez z potasem Doppelherza, z niemal 100% dawką. Na kołatanie serca dla mnie najlepszy, na bóle jak dotąd też.

Kelegena, chyba mnie namówiłaś na wizytę u proktologa. :) Też mam coś co wydaje mi się podejrzane, chociaż nie mam objawow, jak widać warto się upewnić. Szkoda, że nie jesteś z Pomorza bo lekarza też bym pożyczyła. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 21:29

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę na kolejnej wizycie to podpytam gina co z tym magnezem. Ten mi właśnie gin zalecił. Ale doszły nowe okoliczności, trzeba wprowadzić zmiany.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was kilkanaście stron temu pisała, ze jest kadrowa? Potrzebuje porady ;-) a moze któraś zmieniała prace teraz?

Proszę wiadomość priv. ☺ postaram się pomóc.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie zaczął boleć kręgosłup w części lędźwiowej. Kupiliśmy domek i cały dzień szalałam w Castoramie wybierając płytki, panele i sto tysięcy innych rzeczy. Nie wiem czy nie przesadziłam. Kurczę... Bycie w pierwszej ciąży jest trudne bo nie wiem co jest normą a co ma budzic duży niepokój, więc na wszelki wypadek boje się cały czas

• kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tak jak pisze Fermina dawka jest 350-400 mg, ja biorę Magvit B6, orientowałam sie kiedys bardzo wnikliwie który magnez najlepszy i z tego co pamietam ten jest ok, magne b6 też, ale strasznie duzo trzeba by go wziać. Magvit ma 48 mg w tabletce (ale jest to cytrynian magnezu, czyli bardzo dobrze przyswajalny), na ulotce jest napisane, żeby brać max 4 i na razie tyle zaczęłam brać, ale nie wiem czy nie zacząć brać jeszcze więcej.

Fermina lekarz jest po prostu boski :) Zapraszam do Warszawy :) Wbij najpierw do proktologa a potem na soczek ze mną :P hehe :D Powiedz potem znajomym po co byłaś w Warszawie :P Na pewno się nie zdziwią :D I polecam bardzo jak masz jakieś wątpliwości, tylko u jakiegoś dobrego lekarza. Badanie trwało może z 30 sekund, nic nie bolało, a jak klęczałam w wypiętym tyłkiem, to mnie lekarz rozśmieszał :D Nie wiedziałam, że tak fajnie będę wspominać wizytę u doopnego lekarza :P hehehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 22:30

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic z jakiego miasta jesteś? Ja też mam wskazanie do aminopunkcji i nie wiem czy się na nią zdecydować.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie przypadkiem mi się na fejsie pojawiło, że są nowe wózki x-landera, w sensie te same, ale w tym roku zaszaleli z udoskonaleniami. Dzisiaj już mi się nie chcę, ale sprawdzę to jutro :D Może warty uwagi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 22:55

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ