X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena,, haha a ja myslalam, ze niezlego pod wzgledem tego, ze jest przystojny. Tez jestem madra :D Tez tak robie, zawsze wybieram lekarzy ktorzy maja prawie 100% opinii pozytywnych, zazwyczaj to sie sprawdza w kompetencjach.

ChicChic, oby byla akurat wystarczajaca ilosc plynu... :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S powiem Ci, że chyba nie dałabym rady, żeby jakiś przystojniak kazał mi się przed soba wypinać z gołym tyłkiem :P Mąż dał mi taka świetną radę przed wejściem do gabinetu : jak Cie będzie badał, sprawdż czy przypadkiem nie ma wolnych rąk... Głupi on, ale kochany <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:29

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee do duszy te rady, tydzień chodzę na dwójkę normalnie a potem dwa dni z rzędu nic. Nie mogę dużo chodzić teraz :( Jem owoce, warzywa, płatki owsiane. Zawsze można więcej, bardziej, tylko w końcu raz się czegoś nie zrobi i znowu to samo. I trudno się tak ciągle pilnować...

Fatalita, Twój widzę taki sam mistrz komplementu jak mój, z jednej szkoły XD W tą brzydotę na córkę nie wierz, ja mam dwie a brzydka jestem dopiero w trzeciej. Podobno na chłopca. W grudniu się dowiem :D

Chichic właśnie doczytałam. Oby ten fish był jednak w piątek, chociaż ostatecznie i tak trzeba chyba będzie poczekać do końcowych wyników amnio. Zależy jakich masz lekarzy. Odpocznij biedactwo. Nijak nie możemy Ci pomóc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:37

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, wlasnie myslalam ze jestes taka hardcorowa, ze do takiego badania wybralas najlepszego, lekko sie zdziwilam haha :D

kelegena lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a bierzesz jakieś probiotyki? I wystarczająco magnezu? Ja miałam wszystko ok, potem nagle zaparcia i się wyjasniło wszystko wczoraj. Wg mnie to za mało magnezu. Serio wzięłam wczoraj i dzisiaj maxymalną dawkę i poszło tak jak potrzeba. Do tego dużo wody piję i na sniadanie mam taki mix: płatki owsiane (nie błyskawiczne) + siemie lniane + ziarna słonecznika. Do tego dodaje jogurt naturalny, kilka orzechow i żurawinę i jakies owoce, które mam pod ręką. Na mnie działa idealnie - wszystko mi się pięknie reguluje i wg mnie jest na prawde dobre :)

No i dwa razy dziennie biorę probiotyk sanprobi barrier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:43

Hoope lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic tulę.... Mam nadzieję, że nie będziesz musiała czekać w niepewności tych trzech tygodni...

Jagna <3 15.04.2018
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Ja z ostatniej wizyty mam dwa zdjęcia. Od góry sterczy mały siusiak, od boku widać "śliczną bułeczkę"(słowa lekarza). I bądź tu mądry człowieku :D

Edit: Sytuacja 5 minut temu. Siedzę z mężem po obiedzie.
    Mąż patrząc na mnie: To będzie dziewczynka.
    Ja: (myślę, myślę...) zbrzydłam ? :(
    Mąż: ...wyglądasz tragicznie.

Także tyle... ;)

Anula - bardzo gratuluję:) cieszę się ogromnie :)

Hah miałam identyczna sytuacje!! Serio :D
    Maz na mnie patrzy. Syn juz spał, bylismy w kuchni.
    Mysle sobie wyzna mi miłość, pójdziemy do łóżka...
    Zajrzał głęboko w oczy i mowi
    - Bedzie dziewczynka!
    Na co tak wybuchłam śmiechem ze złapałam focha i poszłam do sypialni ... sama :D

Fatalita lubi tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic straszne jest to co przezywasz.
    Tak bardzo nie wierze ze cos jest nie tak.
    Mysle o Tobie cały dzien. Mam nadzieje ze wkrótce Twoj stres sie skończy :(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena biorę teraz Lactovaginal, ma dwa szczepy bakterii, dowcipne i dodoopne.
    Ile magnezu to jest maksymalna dawka? Mam magneb6, od wczoraj biorę dwie tabletki, w nocy mi się brzuch spinał. Chyba ten mix spróbuje,bo jadam ale osobno, bilans tygodniowy, nie codzienny.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic trzymaj się...oby wstępne wyniki były w piątek.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m9j gin mówi że magnezu nigdy dość. ja przez pewien czas brałam po 8 tabletek dziennie. ale taki standard nawet do 4.
    kurczę ale zazdroszczę Wam tych kuksancow

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucielo mi posta...
    u mnie choć łożysko na tylnej ścianie to jak oststnio powiedział mój maz" otulina cieplna" bobasa jest dość... dość. i pewnie sobie poczekam aż coś poczuje

• kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was kilkanaście stron temu pisała, ze jest kadrowa? Potrzebuje porady ;-) a moze któraś zmieniała prace teraz?

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, dołączam się z dobrymi myślami i nadzieją na to, że na FISHa jednak starczy..

Hoope maksymalna dawka magnezu w ciąży to jest 400 mg/dzień, ale ja mam zielone światło na więcej, w razie potrzeby i z tego co czytam to często się więcej zaleca. Magnez słabo się wchłania i o niebo łatwiej dostać biegunki niż przedawkować. Magne B6 ma bardzo małą dawkę w jednej tabletce. Ja od lat biorę magnez z potasem Doppelherza, z niemal 100% dawką. Na kołatanie serca dla mnie najlepszy, na bóle jak dotąd też.

Kelegena, chyba mnie namówiłaś na wizytę u proktologa. :) Też mam coś co wydaje mi się podejrzane, chociaż nie mam objawow, jak widać warto się upewnić. Szkoda, że nie jesteś z Pomorza bo lekarza też bym pożyczyła. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 21:29

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę na kolejnej wizycie to podpytam gina co z tym magnezem. Ten mi właśnie gin zalecił. Ale doszły nowe okoliczności, trzeba wprowadzić zmiany.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was kilkanaście stron temu pisała, ze jest kadrowa? Potrzebuje porady ;-) a moze któraś zmieniała prace teraz?

Proszę wiadomość priv. ☺ postaram się pomóc.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie zaczął boleć kręgosłup w części lędźwiowej. Kupiliśmy domek i cały dzień szalałam w Castoramie wybierając płytki, panele i sto tysięcy innych rzeczy. Nie wiem czy nie przesadziłam. Kurczę... Bycie w pierwszej ciąży jest trudne bo nie wiem co jest normą a co ma budzic duży niepokój, więc na wszelki wypadek boje się cały czas

• kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tak jak pisze Fermina dawka jest 350-400 mg, ja biorę Magvit B6, orientowałam sie kiedys bardzo wnikliwie który magnez najlepszy i z tego co pamietam ten jest ok, magne b6 też, ale strasznie duzo trzeba by go wziać. Magvit ma 48 mg w tabletce (ale jest to cytrynian magnezu, czyli bardzo dobrze przyswajalny), na ulotce jest napisane, żeby brać max 4 i na razie tyle zaczęłam brać, ale nie wiem czy nie zacząć brać jeszcze więcej.

Fermina lekarz jest po prostu boski :) Zapraszam do Warszawy :) Wbij najpierw do proktologa a potem na soczek ze mną :P hehe :D Powiedz potem znajomym po co byłaś w Warszawie :P Na pewno się nie zdziwią :D I polecam bardzo jak masz jakieś wątpliwości, tylko u jakiegoś dobrego lekarza. Badanie trwało może z 30 sekund, nic nie bolało, a jak klęczałam w wypiętym tyłkiem, to mnie lekarz rozśmieszał :D Nie wiedziałam, że tak fajnie będę wspominać wizytę u doopnego lekarza :P hehehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 22:30

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic z jakiego miasta jesteś? Ja też mam wskazanie do aminopunkcji i nie wiem czy się na nią zdecydować.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie przypadkiem mi się na fejsie pojawiło, że są nowe wózki x-landera, w sensie te same, ale w tym roku zaszaleli z udoskonaleniami. Dzisiaj już mi się nie chcę, ale sprawdzę to jutro :D Może warty uwagi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 22:55

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ