X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, mam uraz do wyjazdów do Warszawy, bo ostatnio, jak jeszcze pracowałam, co chwilę musiałam jeździć na jednodniowe szkolenia. Wyjazd o 4,5 powrót 21,22 a na drugi dzień do pracy. :( Ostatni wyjazd to w ogóle była katorga, to był już 4tc, miałam od tygodnia mega mdłości i musiałam uciec z konferencji jak podali lunch. ;) Potem bujałam się z tymi mdłościami pendolino i cały czas zastanawiałam się czy obrzygam tego przystojnego studenta obok czy nie. :D Jako że ten ewentualny wyjazd, jakby nie patrzeć, też byłby do doopy :D to chyba najpierw poszukam w Trójmieście. Ale dziękuję za zaproszenie, jak się pomorscy lekarze nie sprawdzą to się zastanowię. ;)
    Na pewno możesz sobie policzyć dobry uczynek, bo gdyby nie Twoja opowieść pewnie długo jeszcze zastanawiałabym się nad wizytą pełna obaw. :)

Ps. Przeczytałam jeszcze raz Twojego posta i wyobraziłam sobie jak się wypinam z gołym tyłkiem w gabinecie a lekarz opowiada mi żarty w celu rozluźnienia atmosfery. :D Musiałam wyjść do kuchni, żeby nie obudzić Męża, tak parsknęłam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 01:17

malwka08 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Chic z jakiego miasta jesteś? Ja też mam wskazanie do aminopunkcji i nie wiem czy się na nią zdecydować.

Jestem z Katowic.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :)
    Dobrze, że mąż wyjechał i wraca wieczorem bo focha mam jak stad do tamtad :D

Śniło mi się, że jego była szkoła robiła jakiś bal i poszliśmy. Najpierw on nie chciał, ale go namówiłam. I wyobraźcie sobie, że po jakimś czasie zostawił mnie sama z brzuchem i poszedł tańczyc z nauczycielką (młodziutką i ładną :D ). Ale no co? Przecież tanczyc mu nie zabronie. Ale mija kolejne pół godziny a jego nie ma, poszłam go szukać, a on dalej z nią tańczy i się do niej tuli i całuje! No normalnie szok, za fraki go stamtad wyciągnełam i pytam dlaczego taki jest, a on się smieje i mówi, że było mu zimno...
    No taki wkurw mnie wziął z rana. Chciałam go opierdzielić, ale mu sie upiekło bo go nie ma :D Nie omieszkałam zadzwonić i opowiedzieć mu historii :D Oczywiście przeprosił, powiedział, że więcej mi się tak nie przyśni i że sam by takiej wymówki nie wymyślił, że mu zimno :D
    Jak można takie rzeczy śnić, no jak mozna? :D

Poza tym to miłego dzionka, u nas pada piękny śniag i biało jest <3

kattalinna, Fatalita, MysiaMarysia, malwka08, Rillia, Witch15 lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, niewybredny żarcik z rana?
    Jak mówię mojemu mężowi "Śniło mi się to i to...przeproś".
    To mój mało zabawny mąż odpowiada "A mi się śniło, że robiłaś mi l*da...dokończ".
    Dobrze, że Twój prawidłowo wychowany i grzecznie przeprosił ;)

A wracając do mojego zbrzydnięcia to M. serio sobie to wkręcił. Cały czas miał nadzieję na chłopca i Leosiował, ale patrząc na mnie zrozumiał, że nie ma na co liczyć i zaczął się zwracać do mojego brzucha po żeńsku o.O

Zimno :(

Miłego dnia wszystkim!

kelegena, MysiaMarysia, BrumBrumek, malwka08, Kira91, Witch15 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalia, że mój jeszcze na to nie wpadł :D Ale jestem pewna na milion %, że jakby to przeczytał co napisałaś, to by chodził zadowolony do końca życia i czekałby z niecierpliwościa na taką okazję, kiedy mi się znowu coś przysni :P Hahaha :D Dobre dobre :D Mój już wie, że jak narozrabia w śnie, to trzeba przeprosić :P Bo inaczej foch może się przełożyć na real :P Hehe :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, zadzwoniłam do niego i mu powiedziałam co Twój mówi :D Mówiłam, że się ucieszy :D Śmiał się, że sam na to nie wpadł :D Hehehe, no znam go tak dobrze, że wiem doskonale co powie.
    Teraz pewnie jedzie samochodem z bananem na twarzy :D Ach Ci faceci <3

malwka08, Fatalita lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dziewczyny wprawilyscie mnie w dobry nastrój z rana :-D

Ja dziś intensywny dzień, ogarniam prezenty Mikołajkowe dla moich dizeci i dla dzieci z przedszkola córki, trochę mam też załatwiania prywatnych spraw, tak więc mniej czasu dziś.

Spokojnego dnia i dobrych wieści!
    Ps kamciaelcia ma już wynik nifty?

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jeszcze na wyniki. Wczoraj pisałam do lekarza i odp że monitoruje ciągle i wyników brak. Za godzinę mam swojego gina. Myślałam że z wynikami nifty konkretniej pogadamy a tak po prostu wezmę skierowanie na amnio i później(po wynikach) pomyślę co dalej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Jestem z Katowic.
    Ehhh... Szkoda bo ja z centrum Polski i liczyłam na podpowiedź w wyborze lekarza. Trzymam kciuki za dobry wynik & & &

2nn3dqk38okw5rud.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, hahaha, nie moge :D Gdyby moj to uslyszal, to na pewno by podlapal, dooobre :D

Kamcia, wlasnie mialam pisac czy sa, mam nadzieje ze dzisiaj juz beda.

Kelegena, mi teraz strasznie w oko wpadl Maxi cosi nova 4, tyllo w necie nie znalazlam zadnej opinii. Moze ktos cos? ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziękuję dziewczyny za taki wesoły poranek. Naprawdę ja też mam banana na buzi. :)

A ja właśnie z moja rodzina wróciłam z wysp Kanaryjskich, było cudownie! Hehe tym razem to tez przepiękny sen. :)

Miłego dnia!

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, Fatalita, poprawiacie mi humor z rana :D Bo mam zepsuty. Nie zgadniecie dlaczego. Śniło mi się, że mój TZ poszedł w tango z moimi nowo poznanymi znajomymi, dwie siostry prostytutki i jakiś dwóch kolesi spod ciemnej gwiazdy. Wrócił o 8 rano pijany jak bela i mega zadowolony. Ciekawe z czego. Te sny mnie wykończą, cały dzień potem jestem nadęta jak ropucha.

No jak u nas na kolejnym usg fiflak zamieni się w Rozalkę, to TZ będzie zrozpaczony. Dobrze mu tak, po tym co mi w snach robi. Ja wciąż liczę na małą księżniczkę.

Xlander fajny, porządny, miałam, tylko wielki i ciężki, spacerówka krowiasta a gondola za mała, 4 miesiące i dziecko wyrosło. Może te nowe edycje lepsze.

Kamcia jak znam złośliwość losu, wyniki będą jutro.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope powiedz mu szybko, że ma Cie przeprosić :D Co on sobie wyobraża? Nie było w tym śnie też mojego męża? Miałabym kolejny pretekst do focha, że się upił w śnie koleżanki z forum :D hehehe :D To już by całkiem zidiociał :D

Nie wiem czy widziałaś, ale własnie wypuścili nową gondole do x-landera - duzo wieksza.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was kilkanaście stron temu pisała, ze jest kadrowa? Potrzebuje porady ;-) a moze któraś zmieniała prace teraz?

Hej, ja bylam w trakcie zmieniania pracy jak dostarczylam l4. Moze pomoge ;)

Wasze sny mnie tez wprawily w dobry nastroj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:45

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, czuję, że jeden typ spod ciemnej gwiazdy to był Twój, a drugi to men Fatality. Tylko te siostry niezidentyfikowane ale wiesz, oni wszyscy marzą o dwóch kobietach naraz, do tego siostry... Zaraz każe się przeprosić!

Chociaż w realu za coś takiego przepraszam by nie wystarczyło. W ogóle nie wiem czy jest coś, co by wystarczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:46

kelegena, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników nadal nie ma. Dziś jeszcze na nie czekam. A jutro dzwonię na Poznań z tą amniopunkcją...bo dokładnie u mnie w poradni nie znają procedury-czy oddzial czy poradnia. Mam skierowanie na oddział

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    A jak tam mąż? Pogodził się z myślą o dwóch córkach?
    tak ;) jak to określił chce mieć 3 dziecko. I śmieje się, że będzie skakać z lampy w kaloszach i wtedy wyjdzie synek ;D

Hoope, kelegena, Kropka88, Tanda lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope jakbym przyłapała mojego męża na całowaniu z inną laską to bym chyba nie wybaczyła. Dla mnie to jest zdrada, nie trzeba isc od razu do łóżka, żeby zdradzić. A po co mnie taki mąż, co już mnie nie kocha? No bo jak kocha skoro zdradza? Moze przesadzam, ale nigdy w takiej sytuacji nie byłam i mam nadzieję, że przeżyję życie bez tego okropnego uczucia i pytania co dalej. W śnie jedyne co to dostał po ryju, ale aż się obudziłam z wrażenia, więc nie wiem co by było dalej :D

Katka wiedziałam, że tak będzie :D A poczekaj jak się urodzą :) To dopiero będą córunie tatunia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:11

Katka. lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uśmiałam się mega.
    Moje sny to szpiegowskie jestem jakimś tajnym agentem ostatnio i uciekam przed wielkim murzynem który już raz mnie gonił 6 lat temu w poprzedniej ciąży.

Wracając do tematu magnezu ja obecnie biorę 2x2 Asmag forte

A dziś byłam na konsultacji + zabieg rehabilitacyjnym z uwagi na pojawiający się ból prawej strony lędźwi. Na podstawie wywiadu że w poprzedniej miałam tak samo ale zaczęło się później około 6 miesiąca a w tej od dwóch tygodni rehabilitant stwierdził że wypada mi dysk który powoduje podrażnienie nerwu z prawej strony :(
    Po rozpisaniu wszystkiego mam zakaz leżenia na prawej stronie,spania na prawe. Siedzenie na krześle tylko z wałkiem zwiniętym i absolutnie 8h w pracy.
    jeśli mam się schylić to tylko z przykucu. To była teoria a później nastąpiły uciski bo masaż w ciąży zabroniony.
    Kurka wodna dobrze że się wysikałam przed bo bym się zlała mu na tej kozetce. Prawy pułdupek to mnie normalnie piecze w środku no tragedia .
    Powtórkę mam za 2 tygodnie .
    Oby mi to pomogło bo jak sobie przypomne ten ból w poprzedniej ciąży to masakra.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena sama na siebie ukręciłaś bata ;) Już teraz tak łatwo Cię przepraszać nie będzie :P

Pisałyście o kiepskiej jakości 5-10-15, ja w takim razie musiałam mieć szczęście, bo wszystko co zamówiłam przyszło w dobrym stanie jakościowym :)

Witch,a byłaś najpierw u ortopedy czy fizjoterapeuta? Bo ja mam powypadane dyski sprzed ciąży i o ile to jest do wytrzymania to nowy ból z lewego półdupka coraz mniej.
    Orientujesz się czy można nastawiać kręgosłup w ciąży?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ