X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko trisomii niskie
    T21. 1: 85000000
    T18. 1:2400000000
    T13. 1:2500000000
    Innych nieprawidłowości nie stwierdzono. Będzie chłopak
    Chyba możemy zawierzyć wynikowi? Mąż płakał ze szczęścia i już dziś chce rodzinie ogłosić. Nie pochwalam jeszcze jego entuzjazmu bo muszą plamienia się skończyć
    Ja pół nocy nie spałam i wcześnie się obudziłam
    Odzyskiwanie radości życia trochę czasu mi zajmie...
    Już wiem które kartony z piwnicy mogę sprzedać(znajoma ma lumpka)-rozowosci, kwiatuszki i falbanki
    A ja nawet nie wiedziałam czy płeć będzie badana bo lekarz nie pytał czy chcę a ja byłam tylko wystraszona by o tym myśleć.
    Niech plamienia się skończą teraz i do przodu. Na tę chwilę na 99% jestem przekonana że wynik prawidłowy ma sens i jest na tyle wiarygodny że na nifty poprzestane a skierowanie na amnio podre...mam nadzieję że dzięki wam będzie to 100%

Anula1981, kattalinna, Cola87, Klaudiia87, Mała Matylda, Annqa, Lukrecja, Kropka88, Fatalita, Hoope, nat92, Sela, Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka
    Mozesz dopisać na pierwszej stronie synka Patryka

Katka. lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ja bym już nie robiła na Twoim miejscu amniopunkcji, ale decyzja należy do Ciebie. Cieszę się bardzo z wyników.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super wyniki :-) już się nie martw, zacznij się cieszyć w spokoju. Plamienia w końcu też ustaną. Zasługujesz teraz na relaks. I może warto podzielić wiadomością z bliskimi. Po moim mężu widzę, że reakcja innych pomaga na własną psychikę. U niego przerażenie przerosło radość, był pogrążony w czarnych myślach. Kilka pozytywnych reakcji od bliskich i już sam wierzy, że będzie dobrze i da radę :-)
    My tu możemy Cię wspierać, ale jednak jesteśmy wirtualne, wsparcie realnych bliskich osób jest nieporównywalnie lepsze :-)

I gratuluję syna :-) ja dziś się umówiłam na połówkowe na 3 stycznia. Oby tym razem młode współpracowało dobrze, żeby pan doktor mógł powiedzieć rodzicom kim jest :-) jajko zniosę do tej wizyty... Pocieszam się tylko tym, że w porównaniu z choćby z uk to i tak dużo razy widziałam dziecko...

Miłego dnia wszystkim. Dziś trzeba ulepić bałwana ;-)

age.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratuluje wyniku :) musisz byc bardzo szczęśliwa:))) ciesze sie razem z tobą. A mi lilka pokazuje ze ,,jest". Chociaż jej samej w zasadzie chyba nie czuje to jajniki sie odzywaja i plecy na dole... Myslicie ze to sie właśnie wszystko rozciaga? Zauważyłam też ze wywalilo mi brzuch ;)) co prawda dalej mały i nie widoczny dla otoczenia ale przy moich 46 kg sprzed ciąży i zebrach na wierzchu brzuch odczuwalny. Dzisiaj sie wazylam i ok.3 kg w przód. Więc chyba jak na 15 tydz ok.

• patryka Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, super wyniki :-) już się nie martw, zacznij się cieszyć w spokoju. Plamienia w końcu też ustaną. Zasługujesz teraz na relaks. I może warto podzielić wiadomością z bliskimi. Po moim mężu widzę, że reakcja innych pomaga na własną psychikę. U niego przerażenie przerosło radość, był pogrążony w czarnych myślach. Kilka pozytywnych reakcji od bliskich i już sam wierzy, że będzie dobrze i da radę :-)
    My tu możemy Cię wspierać, ale jednak jesteśmy wirtualne, wsparcie realnych bliskich osób jest nieporównywalnie lepsze :-)

I gratuluję syna :-) ja dziś się umówiłam na połówkowe na 3 stycznia. Oby tym razem młode współpracowało dobrze, żeby pan doktor mógł powiedzieć rodzicom kim jest :-) jajko zniosę do tej wizyty... Pocieszam się tylko tym, że w porównaniu z choćby z uk to i tak dużo razy widziałam dziecko...

Miłego dnia wszystkim. Dziś trzeba ulepić bałwana ;-)
    Chyba mamy ta sama date rozpoczecia ciazy. 15 sierpień??

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia innego wyniku się nie spodziewałam, musiał być dobry! Wierzę, że uda Ci się teraz odetchnąć i choć trochę zacząć cieszyć odmiennym stanem.
    Amnio bym opuściła. Gdyby ryzyko było bardzo wysokie coś w stylu 1:10 to bym się decydowała, ale w tej sytuacji odpuscilabym. Gratuluję syna!

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super wynik!! Gratuluje synka :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super, bardzo się cieszę :) w końcu będziesz mogła być spokojniejsza :) gratuluję :*

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia musiało tak byc :) gratuluję i mam nadzieję, że teraz już będziesz tylko spokojna i szczęśliwa <3

Mam nadzieję, że ChicChic bedzie miała podobny wynik :)

Powiem wam, że słyszałam i z młodym też tak miałam, że dzidzia najbardziej kopie jak się leży na plecach, a teraz dzidzia jest inna :P Jak leże to nic, ale jak usiądę to mnie kopie jak szalona :D Chyba jej nie pasuje :) Chciałabym poczuć już tak swiadomie dzidziulka, a kopie mnie tylko wtedy kiedy się nie spodziewam :P Małżonek też czeka :P Jest bardziej niecierpliwy ode mnie :) Już się nie może doczekać, ostatnio musiałam mu pokazać jak wyglądają dzidziusie w 17 tygodniu, bo stwierdził, że on nie może sobie tego wyobrazić :) Ja nadal nic nie tyję, brzucho nie rośnie, a dzidzia niby coraz większa i mąż nie wierzy, że Zuzanna tam jest :P

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie też brzucha nie ma nadal. faktycznie mnie kopię najbardziej wieczorem jak tylko sie położę do łóżka i naśladuje brzuch oliwka- chyba tak jak ja tego nie lubi

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, cudowna wiadomość:D

Ulli, Kelegena zazdroszczę, że jeszcze brzuszki Wam nie rosną. Ja mam już piłeczkę, która pojawiła się z dnia na dzień. Przez to mniej czuję Malucha. Dobrze, że mam detektor tętna, bo bym zwariowała;) Waga nadal stoi.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, wzruszyłam się do łez czytając Twój post. Bardzo kibicowałam Twojemu Maleństwu, ogromnie się cieszę ze wspaniałych wyników. Serdecznie Ci gratuluję synka, mam nadzieję że wkrótce znikną ostatnie obawy i będziesz czuła tylko szczęście :)
    Co do plamień to myślę, że coś tam się jeszcze oczyszcza, ale i to wkrótce minie.
    Przetrwałaś ciężkie chwile, teraz już musi być dobrze :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratuluję wyników

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam czerwone i gorące poliki. Co to moze byc?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, a mierzylas sobie cisnienie?

Ja mam ogromny liszaj na szyi, masakra. Jade do apteki po jakas masc

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:
    Chyba mamy ta sama date rozpoczecia ciazy. 15 sierpień??
    Dokładnie :-)

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kamska, a mierzylas sobie cisnienie?

Ja mam ogromny liszaj na szyi, masakra. Jade do apteki po jakas masc
    Wczoraj niskie bardzo bo 90/74. Wiec chyba nie id ciśnienia. Moze to jakies zmiany skórne niewiem. Wczoraj miałam wizytę ale wszystko bylo w porządku do wieczora oczywiście.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam, a tu takie wiadomości:)
    Kamelciu - bardzo się cieszę, daj sobie czas na odetchniecie i wreszcie możesz być spokojna i się cieszyć Patryczkiem w brzuszku :) :*

Czekam jeszcze na wiadomość od ChicChic, dzisiaj miała dostać wstepbe wyniki.
    Napisz kochana...

Moje dziecko odzywa się kiedy leżę najbardziej, tuz przed zaśnięciem ;)

Kelegena zaraz skopiuje Ci link ze zdjęciami real, jeżeli masz ochotę. Wczoraj je znalazłam, są piękne, a zdjęcie dziecka z 18 tygodnia w ogóle jest niesamowite. Polecam ;)

https://youtu.be/OD1gW88Lm-Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:13

kamciaelcia, Kropka88 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita! :D Ja chce takie zobaczyć, ale coś mi link nie działa :(

Ja pitole... słuchajcie, mój mąż własnie siedzi i twierdzi ze od rana drętwieje mu noga, a nigdy tak nie było. Zaczął czytać w necie co mu jest i stwierdził, że ma RLS, alkoholizm (kupił sobie ostatnio takie małe piwo, bo wiekszego nie daje rady sam wypic :P i też nie dopił :P), brak witamin z grupy B, AIDS i milion innych. I własnie stwierdził, że ma napady zimna w tej nodze :D A ja siedzę i się z niego ryje. :D
    aaaaa teraz powiedział, że czyta jakie są zalecenia i leczenie! UWAGA UWAGA: sex oralny :D Mówi, że pomaga na wszystko i tak piszą w internetach :D

Matko z kim ja mieszkam? :D

Kira91 lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ