X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita w 5-10-15 na oko wszystko super. też się raz skusiłam bo jak co roku przed rozpoczęciem kolejnej klasy wymieniam młodej praktycznie cała garderobę, a ze nie lubię latać po sklepach to najczęściej wszystko (albo ile się da) biorę w jednym. wydalam wtedy z 7 stow a po pierwszym praniu rękawy w bluzkach powykrecane, aplikacje poschodzily. od tej pory już nic tam nie kupiłam i nie kupię. ja stawiam na Reserved i hm ( chociaż też bez porównania jakość tego polskiego i uk czy niemieckiego) dobre jakościowo (albo mi się takie trafiły sa w cocodrillo, next, zara- ale tu już i ceny wyższe.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą miałam stan przedzawałowy i to na jawie, nie potrzebuję snów. ;)

Mąż wyjechał, wziął ze sobą nasze bydlę na szkolenie, więc że ktoś się kręci dookoła domu może mnie ewentualnie ostrzec jamnik, ale przecież nie obroni.

Naokoło ciemno a mieszkam w środku niczego i nikt mojego krzyku nie usłyszy. Do tego stary dom, brak latarni w okolicy, no jest klimat.
    Siedzę sobie, oglądam serial i słyszę pociągnięcie za klamkę.. Wychodzę z pokoju do kuchni, rozejrzałam się, wyjrzałam na werandę, drzwi zamknięte, nic nie widać, myślę sobie, przesłyszało mi się.. Mija pół godziny i znowu, wyraźniej, szarpnięcie za klamkę, hałas i skrzypienie otwieranych drzwi. Mi już serce wali w gardle, wychodzę do kuchni a tam drzwi prowadzące na korytarz i resztę domu uchylone, i otwierają się powoli, jak w horrorze.. Spanikowana zastanawiam się czy dobiegnę do komórki i nagle w szparze między drzwiami a futryną ukazuje się... biała, kocia, łapka.. :D

Skubane, wiedzą że do kuchni i na korytarzyk nie wolno, mają pół domu dla siebie ale widocznie nie zamknęłam jednych drzwi na klucz i urządziły sobie wycieczkę.. ;)

Do tej pory nie jestem w stanie namalować prostej kreski na oku na późniejsze, wieczorne wyjście z Mężem.. Moje Dziecko będzie kłębkiem nerwów.. ;)

Ps.: Ciuszki, też zdecydowanie dla mnie HM i, w ramach kontrastu, Tesco. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 17:41

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesco w Polsce nie wiem, nie testowałam ale mieszkając w uk faktycznie byly rewelacyjne (dość powiedzieć ze getry które moja młoda zdzierala w tamtym czasie na kolanach jak szalona do tej pory służą 3 dziecku i dalej wyglądają spoko).

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dziecku też nie testowałam osobiście, ale od znajomych opinie mam dobre a wzory bardzo mi się podobają. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina o matko stan przedzawalowy...

Co do ciuszków, pislaam właśnie wcześniej że te Tesco f&f u mnie się sprawdziły, warto polować na wyprzedaże, często zdarzają się 30 % na wszystko.
    No i dla starszych dizeci też spoko, ubranka i bielizna dają radę, są też kostiumy karnawałowe, ubranka z postaciami z bajek ( u starszych dzieci to naprawdę często sprawa niezwykle poważna - posiadanie koszulki z kucykami pony albo psim patrolem :-P)
    Dla.siebie też kilka.rzecxy kupiłam, są ok

Jagna <3 15.04.2018
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia na szczęście taki medycznie nieistotny i raczej niegroźny. Mam za dużą wyobraźnię po prostu.;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, Fermina źle napisałam, ja sama jak czytałam Twoja historie to miałam stan przedzawalowy :-D ja podobnie reaguje, widzę to czego nie ma, mogłabym być wizjonerem :-D

Fermina lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki testu Pappa, są w porządku (bhcg 0,8 mom, białko Pappa 1,2 mom), ale moją uwagę zwróciło, że ryzyko każdej z trisomii jest szacowane dokładnie tak samo jak na podstawie usg. O ile mogę uwierzyć w taki wynik w przypadku zespołu Edwardsa i Patau (ryzyko 1: <20000) to przy ryzyku zespołu Downa 1:11679 wydaje mi się mało prawdopodobne powtórzenie identycznego rezultatu. Nie miałam okazji o to dopytać, ponieważ wyniki odebrał mój mąż, ale w przyszłym tygodniu mam wizytę więc przy okazji zweryfikuję co i jak.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina no nieźle, sama jestem w strachu jak to czytam :D

Matylda dziwne, ryzyko skorygowane jakby skorygowane nie było. Pierwszy raz widzę taki wynik. Ale musisz się zdać na gina bo co my tu wymyślimy.

W kwestii ciuchów przy drugim dziecku doceniłam lumpka, który mam niedaleko. Czasem coś kupię w sklepie ale ciężko mnie zadowolić, albo ceny absurdalne. A wybredna jestem przez lumpka :D Ubrania są z UK, zwykle kupuję nowe, nieraz z metkami, h&m, zara, converce, marks&spancer itd. Kurtki kupuję właśnie w 5 10 15 i przy tej cenie jestem bardzo z nich zadowolona. W smyku ubrania muszę dotknąć, można się naciąć a lidl nigdy mnie do siebie nie przekonał. Pepco to zupełny badziew, ubrania na 1 raz. Kupuję tam tylko skarpetki i gacie na licencji.

Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj poprawiłyście humor ;-)
    też niestety mam jakieś głupie sny, że mąż mnie zdradza ale moje to są dosłowne co drugi dzień... hmmm hehe
    Fermina ja to bym chyba umarła w takiej chwili, jestem okropnym straszkiem i nawet nie potrafię zasnąć jak mam być sama w domu, bo cały czas mi się wydaję, że ktoś chodzi po dole...

A mam do Was pytanie, to moje pierwsze dziecko i nie bardzo wiem co i jak. Powiedzcie czy warto kupować wcześniej laktator? On jest niezbędny?

Fermina lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję. Jak mieszkałam w mieszkaniu, nie przeszkadzało mi zostawanie samej w nocy. Dom to jednak inna bajka. Staram się nad sobą panować ale czasem jest trudno, jak widać. Zwłaszcza jak nie ma i Męża, i psa, mam wtedy wrażenie, że jakby coś, to znikąd ratunku. Naczytałam się za młodu za dużo horrorów i są efekty. ;)

Ja nawet się nie zastanawiałam, tylko założyłam, że bez laktatora się nie obędzie, ale też z chęcią poczytam opinie bardziej doświadczonych. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela.
    Moim zdaniem nie.
    Nie wiesz jak bedzie wyglądałam Twoja przygoda z Karmieniem piersia :)
    Ja po porodzie który skończył sie cesarka nie miałam pokarmu. Na oddziale nie było żadnego doradcy wiec wysłałam meza po laktator. Zwykły- najzwyklejszy.
    Przydał sie bardzo. Syn krótko jadł moj pokarm.
    Laktator pożyczyłam i raczej juz nie odzyskam. Ale tez nie kupuje nowego.
    Jesli historia sie powtórzy kupie elektryczny.
    Dziewczyna która rodziła ze mna od razu miała pokarm i nigdy laktatora nie użyła wiec spokojnie :)
    Tak samo nakupowałam sobie kapturki na sutki. A mam "piękne" sutki do ciągnięcia i 100zl wyrzuciłam bo... "chciałam zrobic pełna wyprawkę" :)

Ech co do snów to w 1 trym mialm same koszmary. Wojny, porwania, ucieczki, a teraz zaczela sie powtórka z pierwszej ciazy ..:(

Mam sny erotyczne które skutkują nocnymi orgazmami :(
    gin mi powiedziała ze wszystko jest juz tak ukrwione ze nie powinnam sie niepokoić, ale to nic przyjemnego co noc z kims "sypiać", bo niestety nie zawsze jest to maz :(

Sela lubi tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na dodatkowym usg i lekarz powiedział, że na 100% dziewczynka. Powiedział też, że jak w szpitalu na usg połówkowym powiedzą mi, że chłopak to mam do niego wrócić bo on jest pewny, że dziewczynka i zrobi mi kolejne usg za darmo. No i minęłam mój krytyczny 17 tydzień i mogę teraz troszkę odetchnąć

Fatalita, Hoope, Katka., kattalinna lubią tę wiadomość

p19ucsqvnm5skatr.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kobiet tyle opinii odnośnie laktatora. Mnie się totalnie nie przydał, ale mam dwie kozlezanki, które od początku odciągaly i podawaly z butelki.

Jestem po dwóch cc i po każdym pokarm.byl - koralowa szkoda, że nie dostałaś pomocy po cięciu, swoją drogą nie ma.ono wiele.wspolnego z KP. pokarm pojawia się po oddzieleniu łożyska, u jednych kobiet wczesnej u innych później, ale niezależnie od sposobu urodzenia.

Ja laktatora nje kupuje, choć pewnie model.wybiore i w razie W obczaje pobliskie sklepy. Warto też dowiedzieć się, często szpitale wypożyczaja laktatory na doby.
    Planowalam na początku, że będę odciągala, żeby np wyjść gdzieś bez dizeci, ale żadne nie chciało pić z butli, więc nie było sensu odciągania ;-)
    Teraz myślę że będzie podobnie, z tym że będę karmila do 18 roku życia :-P więcej dizeci nie planuje, to teraz jak najdłużej pociągne :-D

Klaudiia87 lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktatora nie kupiłam, nauczyłam się ściągać mleko ręcznie, szybko i bezboleśnie. Teraz też nie kupuję. Noworodek i niemowlę piją z kubeczka i z łyżeczki, przy sporadycznym karmieniu pozacycowym nawet butla jest zbędna.

Za to kapturki były koniecznością przez pierwsze trzy miesiące. Przy pierwszym dziecku zero brodawek, przy drugim krótkie wędzidełko. Bez nich nie mogłabym karmić.

Podobnie smoczek, pierwsza nie mogła bez niego żyć, druga miała odruch wymiotny i nie zaakceptowała.

Domy są straszne, potwierdzam. Noce w domach, szczególnie starych, są jeszcze straszniejsze. Dom żyje i to słychać. Brrr...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie kot...
    Wynik prawidłowy ...
    Jutro napiszę więcej

Klaudiia87, Fermina, Mała Matylda, Katka., Koralowa, kattalinna, MysiaMarysia, Cola87, Kropka88, Fatalita, Hoope, Sela, Jagoda14 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ale wprowadzasz napięcie...Chwal tu się szybko ☺

kamciaelcia lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super wiadomość!!!!

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to wspaniała wiadomość!
    My tu czekamy na szczegóły, więc mam nadzieję, że nie będziesz spała do południa ;)

kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super ;)

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ