Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak to jest, że Was nic nie boli? Mnie ciągle coś boli! Też chcę, żeby nie bolało.
Jak idę siku, to więzadła mnie tak bolą, że czasem zginam się wpół. Ściąganie biustonosza to trauma, sutki cierpią od dotyku koszulki, piersi bolą i są wielkości arbuzów. Porobię coś pół godziny w domu i krzyż mi pęka, dosłownie metalowa obręcz chrupie mi kręgi. Nos mam zapchany, sapię przez to jak astmatyk.
Jakie nie boli, jakie nic nie czujecie, ja się obrażę!❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Jak widać są plusy i minusy obu stanów. Brak bólu fizycznego objawia się zaburzeniami psychicznymi.
Ja bym wolała, żeby bolało. Więzadła mnie przestały boleć, kłucie brzucha też ustało np. i mnie to niepokoi, na swój sposób lubiłam to czuć. Piersi też przestały dawać się we znaki i autentycznie tęsknię za tym. Pocieszę Cię, że lędźwie rzeczywiście czasem się odzywają i nos też mam zapchany, ale to za mało, żeby mnie uspokoić.
Jak sie obrazisz, to ja się obrażę w zamian, że Cię boli i że czujesz ruchy. ;PHoope lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Rillia, fajny ten wózek, tylko nie za ciężki? Koleżanka ma już przemyślenia na ten temat?
Mieszka w domu, więc nie było to dla niej istotne. Ale chyba w wersji z gondolą waży ok 14 kg, a np Anex 12. Przy czym Anex będzie ok 600zł droższy.
Na pewno jeszcze się przyjrzę wszystkim wózkom:)
Przypuszczam, że połowa z nas i tak pozbędzie się pierwszego wózka jak tylko maluchy wyrosną z gondoli, na rzecz spacerówki. Mam taki plan;) -
Hoope - jeżeli to Cię pocieszy to przez ciążowy głód i głupotkę oparzyłam się w dłoń wyciągając obiad z piekarnika goła ręką
Poryczałam się oczywiście i z bólu i z głupoty swejHoope lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja cierpię na ból pleców... postoje dłużej niż pół godziny np przy garach i już mnie łupie, ale to tak ze potem chodze i narzekam, pozycji dobrać nie mogę siedzącej później bo w każdej boli
Dzisiaj dodatkowo wszedł mi jakiś ból w biodro i jakby przechodzi na poślad prawy
Przez to miałam wrażenie ze boli mnie podbrzusze. Ale nie wiem czy to od tego czy mój dzieć się tak intensywnie wierci. Teraz mam taka bule twarda z prawej strony, a z lewej płaskojakoś dziwnie się ułożyła.
Fatalita o matko... znam ból pooparzeniowy. Przechodziłam to samo po wrzącym oleju z patelni jak mi sie na nogę wylał bo mi patelnia pierdykła. A olej dodatkowo utrzymuje ciepło na skórze i jest gorzej. Miałam oparzenie II stopnia z wielkim bablem. Teraz mam pamiątkę swojej głupoty w postaci blizny, bo wolałam ratować kotlety niż siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 20:25
Hoope lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Umowilam się na polowkowe do tego dr(co robił nifty) bo też jako jedyny ogłasza się że robi echo serduszka
Wizyta 8.stycznia więc dalekoale umowione
Jeśli po drodze będzie dobrze to odpuszczę echo na nfz w Szczecinie(choć tam jest swietny specjalista)
Bo przed nami jeszcze inne bolączki: właśnie serduszko, potem ułożenie dzidzi a z nim niewatpliwie zwiazana dysplazja bioderek (Patryk już jest teoretycznie mocno obciazony dysplazją)
Bo innych"przygód" nie zakładam
-
Patk wrote:Jestem z okolic Szczecina? O jakim specjaliście mówisz? Podasz nazwisko? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
Ale nie pamiętam imienia
U nas ma swietne opinie (wśród lekarzy)
Na echo był bardzo dokladny, powolny, rozmawial
-
Polajkowałam wszystkie obolałe, a co mi tam
Łączę się w bólu
Kamci wyjątkowo wybaczam a J.S nie lubię
Trzeci dzień z rzędu oglądam porody z Rosji. Masakra, nie chciałabym tam rodzić. Przerobiłam już dwie serie The Midwides, strasznie im zazdroszczę porodówek a teraz pocieszam się, że jesteśmy gdzieś pomiędzy. Wiem, jestem powalona, że to oglądam ale jakoś tak brutalnie oswajam się z perspektywą porodu.
Oczywiście przy każdym odcinku beczę przynajmniej raz. I sama nie wiem, czy nad sobą czy nad nimiMała Matylda lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Popsuje Wam dobry humor. Nie/stety poronilam. Odpadla mi decyzja o przerwaniu ciazy. Tak widocznie mialo byc. Na usg lekarz stwietdzil widoczne zmiany w budowie ciala, malo wod plodowych, pewnie po amnio. Smutno mi ale po czesci czuje ulge.
Trzymam za Was kciuki!
-
ChicChic nie wiem co powiedzieć, przykro mi bardzo... tule :*
Widocznie tak miało być, lepiej że tak się stało niż miałabyś podejmować najtrudniejszą decyzję w swoim życiu. Jesteśmy z Tobą!!! -
Chic do końca wierzyłam ze będzie dobrze
Tak miało być widocznieTule mocno i trzymam kciuki żeby jak najszybciej udało się z kolejnym ZDROWYM dzieciątkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 08:55