X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia, fajny ten wózek, tylko nie za ciężki? Koleżanka ma już przemyślenia na ten temat?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest, że Was nic nie boli? Mnie ciągle coś boli! Też chcę, żeby nie bolało.

Jak idę siku, to więzadła mnie tak bolą, że czasem zginam się wpół. Ściąganie biustonosza to trauma, sutki cierpią od dotyku koszulki, piersi bolą i są wielkości arbuzów. Porobię coś pół godziny w domu i krzyż mi pęka, dosłownie metalowa obręcz chrupie mi kręgi. Nos mam zapchany, sapię przez to jak astmatyk.

Jakie nie boli, jakie nic nie czujecie, ja się obrażę!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli. zwłaszcza jak się schylam albo zmieniam pozycje

Hoope lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli. Pobolewa mnie czasami brzuch, sutki to tak minimalnie, ze nie przeszkadza mi to w funkcjonowaniu. Brzucha nie mam tylko jakis mikroskopijny, jedyny objaw to czeste sikanie i pryszcze :P i wez tu sie czlowieku nie martw

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać są plusy i minusy obu stanów. Brak bólu fizycznego objawia się zaburzeniami psychicznymi. ;) Ja bym wolała, żeby bolało. Więzadła mnie przestały boleć, kłucie brzucha też ustało np. i mnie to niepokoi, na swój sposób lubiłam to czuć. Piersi też przestały dawać się we znaki i autentycznie tęsknię za tym. Pocieszę Cię, że lędźwie rzeczywiście czasem się odzywają i nos też mam zapchany, ale to za mało, żeby mnie uspokoić. ;)

Jak sie obrazisz, to ja się obrażę w zamian, że Cię boli i że czujesz ruchy. ;P

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Rillia, fajny ten wózek, tylko nie za ciężki? Koleżanka ma już przemyślenia na ten temat?

Mieszka w domu, więc nie było to dla niej istotne. Ale chyba w wersji z gondolą waży ok 14 kg, a np Anex 12. Przy czym Anex będzie ok 600zł droższy.
    Na pewno jeszcze się przyjrzę wszystkim wózkom:)

Przypuszczam, że połowa z nas i tak pozbędzie się pierwszego wózka jak tylko maluchy wyrosną z gondoli, na rzecz spacerówki. Mam taki plan;)

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od początku nic nie boli, nie mdli, nie wymiotowalam, nie zasypialam na siedzaco
    Ale plamie...
    Więc wolalabym wszystko inne niż plamienie :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope - jeżeli to Cię pocieszy to przez ciążowy głód i głupotkę oparzyłam się w dłoń wyciągając obiad z piekarnika goła ręką :(
    Poryczałam się oczywiście i z bólu i z głupoty swej :/

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cierpię na ból pleców... postoje dłużej niż pół godziny np przy garach i już mnie łupie, ale to tak ze potem chodze i narzekam, pozycji dobrać nie mogę siedzącej później bo w każdej boli :/
    Dzisiaj dodatkowo wszedł mi jakiś ból w biodro i jakby przechodzi na poślad prawy :/
    Przez to miałam wrażenie ze boli mnie podbrzusze. Ale nie wiem czy to od tego czy mój dzieć się tak intensywnie wierci. Teraz mam taka bule twarda z prawej strony, a z lewej płasko :) jakoś dziwnie się ułożyła.

Fatalita o matko... znam ból pooparzeniowy. Przechodziłam to samo po wrzącym oleju z patelni jak mi sie na nogę wylał bo mi patelnia pierdykła. A olej dodatkowo utrzymuje ciepło na skórze i jest gorzej. Miałam oparzenie II stopnia z wielkim bablem. Teraz mam pamiątkę swojej głupoty w postaci blizny, bo wolałam ratować kotlety niż siebie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 20:25

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Umowilam się na polowkowe do tego dr(co robił nifty) bo też jako jedyny ogłasza się że robi echo serduszka
    Wizyta 8.stycznia więc daleko :) ale umowione
    Jeśli po drodze będzie dobrze to odpuszczę echo na nfz w Szczecinie(choć tam jest swietny specjalista)
    Bo przed nami jeszcze inne bolączki: właśnie serduszko, potem ułożenie dzidzi a z nim niewatpliwie zwiazana dysplazja bioderek (Patryk już jest teoretycznie mocno obciazony dysplazją)
    Bo innych"przygód" nie zakładam
    Jestem z okolic Szczecina? O jakim specjaliście mówisz? Podasz nazwisko? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Jestem z okolic Szczecina? O jakim specjaliście mówisz? Podasz nazwisko? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
    Dr n.med. Węgrzynowski
    Ale nie pamiętam imienia
    U nas ma swietne opinie (wśród lekarzy)
    Na echo był bardzo dokladny, powolny, rozmawial

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polajkowałam wszystkie obolałe, a co mi tam :D Łączę się w bólu XD

Kamci wyjątkowo wybaczam a J.S nie lubię :P

Trzeci dzień z rzędu oglądam porody z Rosji. Masakra, nie chciałabym tam rodzić. Przerobiłam już dwie serie The Midwides, strasznie im zazdroszczę porodówek a teraz pocieszam się, że jesteśmy gdzieś pomiędzy. Wiem, jestem powalona, że to oglądam ale jakoś tak brutalnie oswajam się z perspektywą porodu.

Oczywiście przy każdym odcinku beczę przynajmniej raz. I sama nie wiem, czy nad sobą czy nad nimi :P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popsuje Wam dobry humor. Nie/stety poronilam. Odpadla mi decyzja o przerwaniu ciazy. Tak widocznie mialo byc. Na usg lekarz stwietdzil widoczne zmiany w budowie ciala, malo wod plodowych, pewnie po amnio. Smutno mi ale po czesci czuje ulge.

Trzymam za Was kciuki!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic nie wiem co powiedzieć, przykro mi bardzo... tule :*
    Widocznie tak miało być, lepiej że tak się stało niż miałabyś podejmować najtrudniejszą decyzję w swoim życiu. Jesteśmy z Tobą!!!

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chic chic
    byle iś do przodu i za dugo nie zatrzymywać się na tym dniu :( powodzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic tak bardzo mi przykro, tule Cię mocno. Ja sama wciąż się boję, że coś może się stać po amniopunkcji chociaż minął już tydzień.

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic do końca wierzyłam ze będzie dobrze :(
    Tak miało być widocznie :( Tule mocno i trzymam kciuki żeby jak najszybciej udało się z kolejnym ZDROWYM dzieciątkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 08:55

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ChicChic przykro mi :( . Jednak jak wady były to tak dla Ciebie lepiej... Ale mimo wszystko to strasznie smutne :( trzymaj się Kochana <3

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic jestem z Toba! Trzymaj sie I wracaj szybko do sil! :* <3

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic <3 :-(

age.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ