X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusias
    zaciskam kciuki
    i daj znać już po

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias trzymam kciuki!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias, trzymam kciuki, wierzę że wszystko będzie dobrze

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusuas kciuki i dużo dobrych myśli :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichic przykro mi również, bardzi, do końca miałam cichą nadzieję... Z drugiej strony jest jakaś niezrozumiała ulga, że właśnie tak, bez konieczności podejmowania decyzji, bez tej całej traumatycznej otoczki. Liczę na to, że 2018 rok będzie dla nas wszystkich łaskawy, Tobie da zdrową ciążę a nas obdaruje zdrowymi dziećmi. Trzymaj się, jesteś jedną z nas i zawsze będzie tu miejsce dla Ciebie.

Kelegena też tak miewam, zależy jak się dziecko obróci. Wtedy sprawdzam tedektorem tętno.

Matylda dokumenty są na YT, wpisz w wyszukiwarkę Położne lub The Midwifes a drugi to Newborn Russia i powinno wyskoczyć jako pierwsza propozycja :)

Annusias trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 12:33

Mała Matylda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicuś - przykro mi bardzo, bo miałam nadzieję, że mimo wszystko dziecko okaże się zdrowe. Jednak, mimo bólu straty dobrze, że nie Ty musiałaś podjąć te decyzję,a podjął ją za Ciebie los. Trzymaj się mocno kochana!

Annusia - trzymam kciuki :)

Annqa - mialam dzisiaj podobny sen. Pojechałam do szpitala rodzic, a oni do mnie jak do królowej. Jaka sala, czy wole cc czy pn, czy znieczulenie. Ohhy i ahhy ;)

Hoope - ja sobie po prostu włączyłam jakiś poród domowy ze skierowaniem na kobiecy "dół" i...przeżyłam. Jak przeżyje oglądanie Twoich rosyjskich to bede się czuła gotowa ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no ja nie mam detektora :( miałam kupić, ale w końcu stwierdziłam, że niepotrzebny. Ostatnio uznałam, że już czuje ruchy to bez sensu. Za kazdym razem kiedy czuje sie niepewnie pluje sobie w brode ze nie kupiłam... Planujemy mieć jeszcze jedną dzidzię, wtedy od razu kupię :) I nie będę się zadręczać.
    Wzięło mnie dzisiaj takie spanie, że nie wiem. A tak mi jakoś cieplutko milutko :) Ale wieczorem mam gości - teściowie przyjezdzaja na imieniny. Trzeba będzie wstać :P

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias Kciuki :D

klz9piqvvra11kd2.png

• Fermina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Anusias!

Kelegena, masz na imię Basia? :) Do nas przyjeżdżają moi rodzice - moja Mama jest Barbara i też będziemy świętować. Idziemy do restauracji, na szczęście, ale i tak posprzątać i poscielić łóżka musiałam, i już najchętniej poszlabym spać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:10

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic bądź dzielna .
    Anusius zaciskam kciuki.

Hoop o muszę sobie pooglądać. 6 lat temu było na TNT bodajże Porodówka i pamiętam że namiętnie zasiadałam jak do super serialu.

Fatalita pytałaś mnie o nastawienie kręgosłupa .Ja poszłam od razu do fizjoterapeuty i on mi próbował nastawić. Leżałam na boku a on wciskał .
    Jak sobie przypomnę ten ból to aż się boję iść kolejny raz a wiem że muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:25

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina dokładnie tak :D Jestem Basia :D U nas na szczęście wielkiego świetowania nie będzie, bo aktualnie nie mamy warunków i na szczęście teściowie o tym wiedzą, że ciągle jesteśmy na kartonach :D Zreszta już sie wygoscilismy w sobotę na Andrzejkach u teścia :P Byliśmy my, teściowie i moi rodzice... Także impreza pełną gębą :D Na Wigilię czeka mnie kolejna, w zeszłym roku teściowie zaprosili moich rodziców, w tym moi teściów. Rodzinna sielanka :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dziękuję, wszystko znalazłam :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam sobie jeden rosyjski poród, ale to chyba nie dla mnie. Bolało mnie jak oglądałam i się poryczałam, tak do końca to nie wiem czemu. Jak sobie pomyslę, że i mnie to czeka to normalnie mi słabo...

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkiego najlepszego! :)
    Szczęście masz z tymi imprezami!

Ja rok temu robiłam Wigilię na dwie rodziny. 20 osób w tym 6 dzieciaków. W tym roku będzie już 21 a za rok co najmniej 23. :D A mówiłam rok temu żeby się nikt nie rozmnażał bo mi łóżek dla wszystkich nie starczy.. No to posłuchali. :D

Do obejrzenia porodu się przymierzam.. Zbieram odwagę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 15:31

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje porodu jak cholera. To moja pierwsza ciąża i chyba odpuszczę sobie oglądania tego wszystkiego bo wole chyba żyć w przekonaniu ze co bedzie to będzie :D I nie wiedzieć jak to do końca jest. Zobaczę już w trakcie :D

Trzymajcie kciuki dziewczyny, zaraz sie wizytuje :) Czekam w samochodzie pod gabinetem mojego gina bo zamknięte jeszcze a ja jestem pierwsza :D Nie widziałam swojego dziecia od 27.10!!!!!!!
    No i pada u mnie śnieg, przez co wyjechałam wcześniej i jestem przez to pół godziny przed czasem :D

Kelegena wszystkiego najlepszego i w ogóle wszystkim Basiom :D :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 15:41

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, Feeva dziękuję bardzo za życzenia <3

Feeva trzymam kciuki, maluch już pewnie nie jest takim maluchem :P

Ja na poczatku chciałam cesarke, bo pamietam swój porod sn. Ale z czasem pogodziłam sie juz prawie z "normalnym" porodem. Chyba jednak własnie mi się odmieniło... Bo przypomniałam sobie jak to było, a ta laska z YT i tak wyjatkowo szybko i pieknie urodziła. Dziewczyny, które jeszcze nie rodziłyście - może lepiej tego nie oglądajcie. Będzie bolało, ale każdy przeżywa to inaczej. A im człowiek bardziej sie boi tym bardziej boli. Więc może idzcie na żywioł :P Bo ja już rodziłam i po obejrzeniu tego nadal mnie wszystko boli :P

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zebrałam się na odwagę, odtworzyłam film. Dwie sprawy.
    1. Chyba wolałabym nie widzieć. Niczego to nie wniosło a lekko przeraziło.
    2. Mój Mąż będzie stał jak najbliżej czubka mojej głowy i ani kroku w dół!!. ;)

Feeva - kciuki też ode mnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 15:58

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które mają doświadczenie z poduszkami ciążowymi. Zazyczyłam sobie od męża taka własnie na imieniny, ale patrzę teraz, że jest ich milion rodzajów. Czy są jakieś lepsze od innych? Na co patrzec? Cena nie gra roli jak coś. Pomóżcie, bo chcę dobrą, ale nie mam pojęcia jaka to będzie :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodziła pierwszy raz i na początku pod uwagę brałam tylko cc, teraz powoli dojrzewam do myśli o porodzie naturalnym...
    Bo bardziej zaczęło mnie przerażac, że po cc nie wstane, będzie bardziej boleć i ja w ogóle źle reaguje na jakiekolwiek znieczulenie, wymiotuje potem i mdleje.

Kelegena - ja mam mniej więcej w takim kształcie. I jest spoko, bo otula też kręgosłup. Ale nic więcej nie wiem, bo to był prezent od męża

http://cdn8.dlarodzinki.smcloud.net/t/photos/t/14761/poduszka-ciazowa-1_340656.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 16:47

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba będę mieć cc bo ciąża bliźniacza...a rodzić sn 2 dzieci to chyba masakra...

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ