Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kelegena piękny
A mój wygląda tak:
kelegena, kamciaelcia, Fatalita, amygdala, Kropka88, Sela, Mała Matylda, Cola87, Katka., Hoope, Jagoda14, malwka08, Katy, Kira91, MysiaMarysia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nataliab87 wrote:Hej dziewczyny, bardzo dawno nie pisałam ale podczytuje Was w miarę regularnie. Ja też już po prenatalnych - wszystko ok i najprawdopodobniej będzie synek. W poniedziałek idę na wizytę i zobaczymy czy się potwierdzi. Co do wózka to mam po córci i na pewno nowego kupować nie będę więc ja temat nam z głowy. A znalazł się u nas zupełnie przez przypadek bo tydzień przed porodem stwierdziliśmy że musimy mieć bazę isofix do auta i szukaliśmy jakiejś używanej i kupiliśmy za 700 zł wszystko, bazę i wózek 3w1. A białe łóżeczka szalenie mi się podobają ale mam już jedno w kolorze drewna więc specjalnie kupować też nie będę
Gratuluję synka
Wiesz, jeśli masz już najpotrzebniejsze rzeczy, to jesteś ileś tam stówek do przoduU mnie to pierwsza ciąża, więc muszę wszystko kupić
Nie chcę używanych. Chcę, żeby moje pierwsze dziecię miało wszystko nowe
U nas nie dość, że wydatki dziecięce to jeszcze wstawiamy drzwi do salonu, sypialni i ościeżnicę do kuchni, i już wydatek 2500zlPlus jeszcze remont całej sypialni pod urządzenie kącika dla dziecka, nowa szafa, komoda, przemalowanie ścian itp itd. A będzie ciężko, bo ja głupia zamarzyłam sobie brązowe ściany w sypialni, a teraz chcę jasne dla dziecka :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:51
-
kelegena wrote:Feeva jakie my już wielkie
Chwalcie się laski swoimi brzucholami
Najlepsze jest to, że póki co rośnie mi tylko piłeczka i cyce, a reszta mi chudnieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:50
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Feeva ja mam podobnie, tylko brzuch i cycki, a reszta nic. Od poczatku ciazy przytyłam tylko 1 kg, a nie miałam zadnych wymiotów itp. Jem normalnie jak przed ciążą. Ale w pierwszej ciąży miałam podobnie, wiec jestem dobrej mysli, ze tak zostanie
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Feeva, Kelegena, wyglądacie jakbyście były w ciąży
Pięknie brzuszki!
Też mam większy. TZ mówi na mnie wielorybku, bu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:56
kelegena, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nataliab87 wrote:Nas najzwyczajniej nie było stać na nowe rzeczy a pewnie ze bym chciała wszystko nowe ale niestety
a Wy to faktycznie sporo wydatków na raz ale bedziecie mieli zrobione tak jak Wam się marzy, super
No chcemy zrobić teraz, bo jak już dzidzia będzie na świecie to już nic nie zrobimy bo nie będzie nas staćA na te wszystkie rzeczy odkładaliśmy rok, więc jakoś bardzo nas to nie uszczupli
Kamcia znikniesz niedługo
Ja na plusie mam już 3,5kg -
Ja też jestem dobrej myśli, w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg i bardzo szybko je straciłam a nawet ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą ale potem równie szybko wszystko wróciło z nawiązką jak przestałam karmić taki efekt jojo, ale teraz już się będę pilnować mam nadzieję02.09.2015 Marusia
-
Fatalita, dokladnie. Te wizyty fo cztery tygodnie to jakies nieporozumienie
Dwa tygodnie luz, a potem taki niepokoj.
Fermina, kochana, ja juz tez przezywam. Bardzo mi przykro z powodu brata i tego, ze mama ma powazna wade serca. Musisz sie dokladnie przebadac, oby sie udalo zrobic echo maluszka na nfz.
Feeva, dziwne ze nie robil usg, a to nie jest z tych, ktorzy uwazaja ze zbyt duza ilosc usg nie sluzy?Ja nie wyszlabym bez isg haha
Ej dziewczyny jaki detektor polecacie, konkretnie jaka marka?
I powiem wam ze macie piekne brzuszki, zastanawiam sie czy wszysyko jest ok u mnie, Bo ja mam taki
https://zapodaj.net/50e55657c1811.jpg.htmlMała Matylda lubi tę wiadomość
-
J.S. no właśnie chyba to chyba jeden z tych
Zbadał mnie na fotelu i po badaniu od razu do biurka a ja taki zonk "a to dzisiaj bez USG?
"
Ojeja jaki malusiAle pewnie masz mocne mięśnie, albo dzidź zlokalizowany jakoś głębiej i Cię tak nie wywala
Ja mam słabe mięśnie bo praca siedząca od dwóch lat itdWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:04
-
Zrobiłabym fotę swojego brzucha ale jestem na gaciach i nie mam weny żeby się ubrać. W ogóle ubieranie teraz zajmuje mi dużo czasu. A skarpetki czy buty to juz wyższa szkoła jazdy. O rajstopach nie wspomnę.
Mój bebzun rośnie stopniowo z tygodnia na tydzień, może dzięki temu nie będzie rozstępów.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Piękne "bębenki" nam rosną dziewczyny
Co do detektora tętna płodu to ja mam firmy Jumper i jestem zadowolona. Mierzy tętno czyli szybkość bicia serduszka i można posłuchać głośno albo przez słuchawki. Minus taki że nie było w zestawie instrukcji obsługi ale jakoś się domyśliłam co i jak. Ma jakieś funkcje dodatkowe ale pewnie o nich nigdy się nie dowiem17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm -
to ja mam zwyklejszy detektor
angel sound
nie pokazuje wartości tetna, ale prz wyborze modelu brałam to pod uwagę (że nie potrzebuję dokładnie tego wiedzieć)
słucha sie poprzez słuchawki, są dwa wejścia ale jedne słuchawki
cena też była fajna
wyłapał puls maluszka dość szybko i za każdym razem znajduję w kilka sekund
w zestawie był żel usg, ale kupiłam i tak w aptece wielką butlę za jakieś 7zł