X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva rozumiem, że teściowa jest osobą decydującą i śpi z Wami jako trzecia? Czy czwarta? :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Feeva rozumiem, że teściowa jest osobą decydującą i śpi z Wami jako trzecia? Czy czwarta? :D

:D :D :D :D :D
    Broń Boże! Ja twardo zawsze stoję przy swoich racjach i zawsze jest po mojemu :) Bardzo lubię swoją teściową, mój mąż też jej się wtrącać nie daje bo wie, że będzie zaraz lekka :P Ale pomysł nam się spodobał... Na chwilę :/ Ta wizja zaoszczędzenia i w to miejsce kupienia czegoś w to miejsce...(a wydatków nam się namnaża bo ciągle jakieś kwiatki w mieszkaniu wychodzą) ale jak poszli i tak stanęłam na środku pokoju i zaczęłam w myślach sobie ustawiać to już nie podoba mi się to tak bardzo. Tym bardziej, że wprowadzaliśmy się tutaj w kwietniu 2016 i wszystko było remontowane i kupowane nowe. Szkoda mi wywalać szafę, która ma 1,5 roku, ale z drugiej strony tak mnie wkur... Nie wiem muszę pogadać z mężolem co zrobić by było dobrze. Jak już pokój będzie odmalowany itd, łóżko przestawione, skręcimy łóżeczko i komodę to zobaczymy. Zawsze jeszcze będzie można wypierdzielić tego grata-szafe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:27

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • A_L_A Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę że tutaj dużo już doświadczonych w bojach kobitek, więc ponownie o coś zapytam - macie (lub też planujecie kupno) te maty monitorujące oddech dziecka? Staram się czytać ale opinie różne w kwestii firmy. Nie ukrywam że istotna też jest cena i raczej myślę o czymś używanym.
    Mój starszy syn miał bezdechy. Mamy Angel Care z nianią wideo. Sprawdził sie -dzięki niemu spałam spokojnie - nawet po tych przejściach. Gdy syn był mały nigdy nie było fałszywego alarmu. Dopiero gdy zaczął spać w łóżeczku 140 zdarzyło się, że wyszedł z pola zasięgu płytki.

Monitor do pieluszki też przerabialiśmy - ciągle piszczał, że nie czuje oddechu... może nie umiałam go prawidłowo zaczepić. Zawsze miałam też problem jak ubrać żeby łatwo założyć i mieć do niego dostęp.

Ala
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wyników pierwszego forumowego połówkowego. Niech kolejne biorą przykład i wychodzą równie dobrze! :) Moje pewnie będzie w styczniu, wlekę się za Wami jako jedna z ostatnich. ;)

Feeva, dobrze sobie wszystko rozrysować. :) My przeważnie plany robimy w AutoCadzie, ale na necie jest dużo programów do projektowania wnętrz. Zawsze można też tradycyjnie - na kartce po prostu i będziesz wiedziała jakie są proporcje, zanim wszystko poustawiasz.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kattalinna ja mam to legendarne uczucie gorąca. Jestem mega zmarźluchem, śpię przykryta po brodę a teraz z doopą na wierzchu, bez kołdry, z zakręconym kaloryferem i otwartym oknem w kuchni. Kurtkę też mam rozpiętą.
    Jejku, jak ja bym chciała chociaż zakładać kurtkę (zapiętą) bez zakladania pod nią pięciu warstw... (to nie jest metafora :-P)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę się, zazdroszczę wizyt :-) i gratuluję oczywiście - lubimy dobre wiadomości :-D

Mój mąż w ciąży, ale takiej jak ja: bezobjawowej ;-) brzuch ma tylko wciąż większy ode mnie ;-)

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina - ja zapisałam się dopiero na 5 stycznia na połówkowe, więc obie sobie poczekamy ;)

Jejku...Wy tak długo czasami nie macie tych usg, ja bym nie wytrzymała o.O

Feeva - ja z kolei jak kiedyś pisałam będę wracać jakoś w marcu do rodziców swych, bo dobieramy kredyt i chcemy jak najszybciej wprowadzić się do naszego domu. Po prostu pieniądze będą potrzebne i chyba nie damy rady ciągnąć jeszcze wynajmu, a na dziecku oszczędzać nie zamierzam ;)
    I już płacze mężowi w ramie, że ja nie dam rady psychicznie :(
    Strasznie się boję, że przez to że będziemy u moich rodziców to wszyscy będą nam się wtrącać w wychowanie dziecka.
    A kwestia łóżeczka, ustawienia pokoju pod nas itd. to kolejna ciężka sprawa...
    Aż mnie brzuch boli jak o tym myślę.

Patk - ja planuje kupić matę, ale jeszcze się nie rozglądałam za konkretną.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można tej szafy sprzedać?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nie można tej szafy sprzedać?

Teściowej jak ją tak lubi

Hoope, Klaudiia87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, Feeva, ja tak samo pomyslalam, nie mozna tej szafy sprzedac? Ja tez robie metamorfoze sypialni, musze przestawic szafe ogromna w miejsce komody i kupic inna, bo ta ma szyby i nie bedzie pasowac. Meble z salonu sprzedaje, komode z sypialni przenosze, dokupuje tylko identyczny dol i zrobie sobie mebloscianke. Oczywiscie lozko w sypialni przestawie, bo mam tak jak ty - lozko giganta, tylko ja mam troche miejsca, bo sypialnia ma 23m2 ale mam skosy, wiec troche miejsca zabiera.

Fatalita, rozumiem kwestie pieniedzy, ale pomysl ze jest plus, zazwyczaj swoim rodzicom powiesz zeby sie nie wtracali, a jednak jakbys mieszkala u tesciow to mogloby byc gorzej. Nie wiem jakich masz rodzicow, moi sie nie wtracaja, ale nie wyobrazam sobie mieszkac z nimi, bo chcac nie chcac pewnie by cos chcieli doradzic, nie ze zlej woli - z troski, wiec jak twoi zaczna to na pewno z tych samych pobudek. Moze nie bedzie tak zle.

Dziewczyny, moge nie czuc ruchow ani nic ze wzgledu na to, ze lozysko mam z przodu? Lekarz wlasnie dzis powiedzial, ze lozysko z przodu i tak sobie pomyslalam, ze moze dlatego, bo gdzies to sie u nas na forum wlasnie przewinelo.
    Ja mam polowkowe 3 stycznia, ale dziewczyny, zleci moment, przygotowania do swiat, prezenty, sylwester, zanim sie nie obejrzymy a juz styczen bedzie ;)

Aha i w ogole z innej zupelnie manki, czy ktoras z was piecze ciasta? Potrzevuje sprawdzony przepis na ciasto wuzetka, niestety w zadnej cukierni nie znalazlam takiej o ktorej smak mi chodzi, taka domowa :D Moze ktoras z was ma i chetnie sie podzieli, to bede wdzieczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:55

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., też mam połówkowe 3 stycznia, ale dla mnie to raczej nie minie szybko :-P
    Łożysko z przodu jak najbardziej może tłumić czucie ruchów. Sama sobie zaczynam wmawiać, że mam takie ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tłumić ale nie musi. Ja w obu ciążach miałam łożysko z przodu, w pierwszej ruchy czułam w 18, w drugiej w 16, teraz w 15 (tylna ściana wysoko).

To po prostu kwestia indywidualna. Macie czas do 24 tygodnia ciąży. Trzeba cierpliwie poczekać :)

I ja to piszę o cierpliwości :D

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba mam na przedniej ścianie i już niecierpliwie czekam. Nieśmiałe kopniaki raz w tygodniu może poczuje :( w poprzedniej ciąży czułam już wyraźne ruchy. Mam nadzieję że jeszcze tydzień i się rozbryka.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już pisałam, trzecia ciaza, łożysko z przodu, ruchów nie czuję. Ze starszymi dziećmi czułam w 16 i 17 tc. A tu 19 i cisza

Fatalita jaki domek budujecie? Na jakim etapie jesteście? Jeśli oczywiście mogę zapytać :-) siedzę w tym samym bagienku budowlanym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 23:42

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS piekę, ale wuzetka niestety nie poratuje. Za to chleb na zakwasie piekę co drugi dzień ;-)

kattalinna lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. rodzice są w porządku, ale ja przywykłam już bardzo do mojej samotni ;) często jestem sama, bo mąż dużo pracuje i po prostu wielbie mój świety spokój i to, że o wszystkim sama decyduje ;)

MysiaMarysia mieliśmy budować drewniany, ale przez różne zawirowania przerobiliśmy projekt na murowany. Niewielki 117 metrowy domek:) Po dwóch latach biegania z papierami i użerania się z projektantką ruszamy z fundamentami (dopiero o.O ).
    Mój mąż ma jednak ambitny plan, że do grudnia 2018 się wprowadzimy:) Ale nigdy nie pomyślałabym, że to taka kosmiczna papierologia...
    A jak u Was ? :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

MysiaMarysia, oooch, szkoda ze nie mieszkasz blizej bo podzielilabys sie ze mna zakwasem, jakos nieudolnie mi on wychodzi. Tez sie przymierzalam do wypieku chleba, kiedys kilka razy mi sie udal, ale mialam zakwas od kolezanki ktory potem sobie hodowalam.

Fatalita, rozumiem, to tak jak ja, ja tez jestem wiekszosc czasu sama, bo moj dizo pracuje. Mi tez byloby ciezko sie odzwyczaic od mojej samotni. 117 m to taki w sam raz, mi sie taki marzy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek gin pytał, czy czuje ruchy
    mówiłam , że nie ale pewnie długo nie poczuję bo łożysko z przodu
    zapytał tylko kto mi to powiedział? i mama internetów nie czytać :) powiedziałam że po pierwszej ciązy nie czytam ...
    ale ja zawsze poźno czuję-grubo po 20tc i niezależnie od łożyska
    dlatego u mnie detektor jest niezbedny ;)

od wczoraj nie brudziłam papieru...może to dobry znak? nie zapeszam jednak
    jutro usg i zwróce uwage lekarzowi, ze przyszłam dla kontroli poszpitalnej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

JS mój zakwas ma 4 lata, ale. Robiłam go sama od podstaw. Jakoś się trzyma póki co, nawet teściowa zaczęła piec :-)

Fatalita, w tym roku jescze fundamenty zrobicie? Hmmm plan ambitny, ale możliwy. Do zrealizowania.
    Po.drodze jednak trzeba się liczyć z różnymi obsuwami... Niestety....
    U nas powoli zamykamy, kończą dach i okna wystawiają. Miało to być już w październiku ale w sierpniu czekaliśmy na materiał, bo zabrakło, potem dach też jakieś obsuwy, okna zamiast 5 tyg to 8 no i tak się zbiera..... Do kwietnia lecę.teraz na maksa, potem przerwa na poród i potem wracam na wykańczanie i może jesień już u siebie :-) jakbyś miała.jakie pytania to na priv zapraszam - u nas ja buduje, mąż to w sumie wie tyle ile mu powiem i na zdjęciach pokaże ;-) trochę pracy z tym jest, ale satysfakcji też :-) u nas trochę większy, 150 plus duży garaż - no ale też będzie nas 5 osób więc myślę że w sam raz :-)) już nie mogę doczekać się przeprowadzki

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia według twojego lekarza nie ma znaczenie ułożenie łożyska? Nawet jeśli to bzdety to u mnie się sprawdza ta teoria :-) zresztą jak tak na.logike to łożysko to jednak trochę zajmuje, taka poduszeczka w końcu się tworzy :-)

Jagna <3 15.04.2018
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ