Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katka śliczny brzuszek, w moim przypadku to raczej wygląda jakbym ostro przytyła
Myślę, że piję dużo, niekiedy nawet 3 litry wody plus inne herbatki.
Ale dzisiaj byłam u endokrynologa i położnej, to tak jakby dały mi do zrozumienia, że mam się leczyć, ale na hipochondrię.
Hoope tak wczoraj to wujek Google strzelił mi w łeb.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:37
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
W 15w+5 długość kosci udowej wynosiła 1,95cm czyli 15w6d
Po dziesięciu dniach (17W1d) kość wychodziła również na 15w6d
Usg było robione u innych lekarzy, po 10dniach z konieczności ale teraz się martwię ze wszystko rośnie tylko nie kość udowa.
Lekarz który robił to drugie usg stwierdził ze może być takie opóźnienie ale nie wiedział ze nic nie urosło:( -
Dominigue to może być błąd pomiaru. Nic więcej. Jeśli kość jest w normie, to póki co, nie ma powodu do niepokoju. Moja najstarsza córka ciągle na usg miała za krótką kość udową. Urodziła się mając jedyne 48 cm przy 3500 wagi i po prostu jest sporo niższa ode mnie (po teściowej).
Kattalinna ja mam to legendarne uczucie gorąca. Jestem mega zmarźluchem, śpię przykryta po brodę a teraz z doopą na wierzchu, bez kołdry, z zakręconym kaloryferem i otwartym oknem w kuchni. Kurtkę też mam rozpiętą.
J.S jednak fiflak. No cóż, trzeba będzie zrobić jeszcze dziewuszkę
Katka, duży to on dopiero będzieAle zawartość bezcenna!
Malwka zapiszę Cię na terapię do psychiatry, już nas sporo tam jest
Pooglądałam sobie wózki retro i klasyczne, kosze mojżesza, łóżeczka turystyczne, foteliki samochodowe, nasyciłam oko i mam spokój
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
hej ho!
W nocy był u nas Mikołajdzieciaki zachwycone
uwielbiam tę ich radość!
Malwka jak masz się schizować to idź zrób badaniebędziesz spokojniejsza
A zastrzyki z heparyny to naprawdę nic strasznego, chyba nawet parę dziewczyn na forum je robi.
Dominique na tych usg wychodzi raptem tydzień różnicy, to nie jest bardzo dużo. myślę, że jakby były 3 tyg opóźnienia to wato byłoby konultować. Poza tym badanie robiło dwóch różncyh lekarzy, być moze na dwóch róznych sprzetach - najlepiej jak kolejne badanie będzie u jednego z tych dwóch lekarzy - wtedy lekarz będzie miał odniesienie to swoich poprzednich pomiarów i będzie mógł je porównywać. Wystarczy że jeden lekarz w innym miejscu zaznaczy początek kości i od razu różnica w pomiarach.
J.S. mam nadzieję, że nie czujesz się zawiedziona, że jednak nie dziewczynka... Cieszę się, ze wsyzstko dobrze.
U mnie brzuch widoczny, dziś Pani w Biedornce ( !!!!) przy kasie "opierdzieliła" mnie, ze stoję w kolejce zamiast podejść od razu do niej, bo ona z daleka to nie zawsze zauważy, ale jak byłam bliżej to już widziała, że ciężarnaMowiła, zeby korzystać ze swoich praw, bo jej mamy i nalezy nam się pierwszeństwo. Bardzo mi się zrobiło, ie powiem, no, poza tym że nakrzyczała że takie duże zakupy robię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:06
Jagna15.04.2018
-
nick nieaktualny
-
Hoope, kiedys na pewno sie postaramy, ale najpierw musze jedno urodzic, zobaczymy jak mi pojdzie haha
MysiaMarysia, nieee, skad, bardzo sie cieszymy, to dopiero pierwsze takze bez roznicy, najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Powiek ci, ze w szoku jestem, ze w biedronce kasjerka tak sie zachowala - to mile -
Katka, sliczny brzuszek
Mamy termin na ten sam dzien, a ja wygladam przy Tobie jakbym w ciazy nie byla tylko miala wzdecia
No, ale ja jednego dzidziusia tam chowam :p
Mnie to pewnie nikt w kolejce nie przepusci przez cala ciaze bo w kurtce nie wygladam jakbym byla w ciazy :p po za tym mlodo wygladam wiec coz..
-
Fajnie się was czyta
moj brzuch juz trochę widoczny ale bardziej dla bliskich. Dla reszty pewnie wyglądam jakbym miała wzdęcia lub przytyla po ślubie
a wiecie że wczoraj byłam u ginekologa po skierowanie na badania i byłam tak przejęta tym że zgodził sie mi zrobić usg (to nie jest mój lek. Prowadzacy) ze zapomniałam o skierowaniu? Także rewelacja, cała ja. Ale no właśnie u ginekologa dostaje malpiego rozumu. Najpierw wchodzę wrecz roztrzesiona z tysiacem pytań a potem po usg i usłyszeniu że z dzieckiem wszystko gra... Mam napływ euforii w gabinecie. Moj lekarz juz zwrócił mi uwagę żebym sie troche uspokoila i zluzowala... Ale ja się pytam:jak
?? Aha powiedziałam też temu wczoraj ze mam bole z tylu na dole pleców i wrecz klujacy mocny ból podbrzusza (kiedy boli nie mogę sie wyprostować ) i stwierdził ze to macica sie rozciaga dając takie sygnały. Kazał brać nospe forte. Bralabym ale moj prowadzacy zaznaczył że nospa tylko doraźnie i rzadko. I bądź tu człowieku madry.
-
Zimą ciężko korzystać ze swoich praw, bo wszyscy tacy opatuleni i grubo ubrani. Jak nie widać na pierwszy rzut oka, to ludzie się krzywią. Ja kilka tygodni temu skorzystałam z pierwszeństwa w punkcie pobrań. Ciężko mi wyjść na czczo z dom, więc myślałam, że padnę. Na szczęście na drzwiach jak byk pisze o pierwszeństwie kobiet w ciąży. Do tego machnęłam książeczką ciąży i o dziwo nikt nawet się nie skrzywił.
Kiedyś na zakupach w Lidlu, jak już miałam być obsługiwana przy kasie, kasjerka głośno poprosiła panią w widocznej ciąży, żeby podeszła. Uśmiechnęłam się pod nosem, bo w sumie ja też już byłam w ciąży. No ale nie było widać... A przecież pierwsze 3 miesiące często są bardziej krytyczne niż dalszy etap ciąży. Widziałam, że MamaGinekolog kiedyś rozdawała takie przypinki #jestemwciąży. Ludzie chyba dziwnie by się patrzyli na taką ostentację znając życie. -
Hejka
J.S gratuluję synusia
Ja byłam u swojego lekarza, oczywiście moje upośledzenie potwierdziło się jeszcze zanim doktor przyszedł, bo byłam o 10:30, a on nie przyjmuje od 11, tylko od 12Więc sobie posiedziałam godzinkę, dobrze z męzem, bo bym tam padła
A położne się ze mnie śmiały, że chciałam być pierwsza, no to jestem... ehhh
Na wizycie doktor mnie badał na fotelu, powiedział, że wszystko pięknie i dobrze. Pytałam o szyjkę, o dlugość. Wszystko pięknie i dobrze. Nie dowiedziałam się ile mam tej szyjki, co mnie zasmuciło. Mimo, że zapytałam konkretnie. W takim razie muszę wierzyć, że wszystko pięknie i dobrze.
Skurcze są normalne - tak twierdzi przynajmniej lekarz. Mam brac nospe doraznie. A na ból kręgosłupa, które męczy mnie bardzo powiedział, że pyralgina i cwiczenia. Nic wiecej.
22 mam prywatne połówkowe, a 27 na NFZ.
Ale co dziwne, biorę euthyrox 37,5 i mam TSH 2,93, a jak brałam niższa dawkę miałam 2,3. Nie ogarniam, zapisałam się dzisiaj do innej endokrynolog na NFZ, zobaczymy co powie. Pamietacie tą poprzednia co się na mnie wydarła?Do tamtej nie pojde
Ta też nie ma opinii dobrych, ale pojde - najwyzej skończy sie jak zwykle czyli prywatnie...
Fatalita lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Hoope zazdroszczę tego uczucia gorąca. Jestem niesamowitym zmarzlakiem. Kilka razy mówiono mi już, ze po urodzeniu dziecka się to zmieni i tego się trzymam. Póki co na początku ciąży miałam taki tydzień, kiedy było mi wyjątkowo ciepło, ale niestety to minęło. A ja już mam dosyć zimnych stóp...
U mnie ciążę ewidentnie widać, zwłaszcza w ostatnich dniach mi się brzuch powiększył.
A jak tam dziewczyny z Waszymi mężami/partnerami? Czy też mają zachcianki tak jak Wy? Mój namiętnie zaczął wsuwać słodkie. Najlepsze jest to, że ja opycham się ogórkami konserwowymi, a on czekoladą. Śmieję się, że będzie parka - ja urodzę chłopaka, a on dziewczynkę.
-
kelegena
tsh rośnie w ciązy i to normalne, zwiększa sie zapotrzebowanie na hormony
nawet normy są inne dla poszczególnych trymestrów tzn wyższa dla 3.niż dla 1. i stąd często dawka leku jest podnoszona
tak samo niby z insuliną...
ale ja np dzis znowu zmniejsze dawkę insulinyeuthyrox od początku 25 (ostatnio tsh wyniosło 1,08)