X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! J.S. zazdroszczę że wiesz, że synek, ja marzę o chłopaku na początek. :)

Do mnie dziś dzwoniłą szefowa z pytaniem jak to jest z tą moją ciążą, bo jej koleżanki doniosły, że nic nie widać i chuda jestem jak byłam. ;)

Robiłam dziś badania krwi i moczu, sama jestem ciekawa jak tam moja tarczyca po przeskoczeniu na letrox 75..

Jutro o 17.30 wizyta, po raz pierwszy pojadę sama a złe przeczucia szaleją.. Chciałabym też być po.

Katka super paczuszka na dzieciaki. Slicznie okrąglutki jest ten Twój brzusio. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie chłopak.
    Pokazał siusiaka az stał! :)
    Także dom wariatów czeka na mnie przy 3 facetach :)
    Jestem szczęśliwa! Moje przeczucia sie ziściły :)

Fermina, Jagoda14, Hoope, Fatalita, kamciaelcia, Mała Matylda, Cola87, Katka., kattalinna, Witch15 lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Gratuluję udanych wizyt :)
    Katka fajny masz ten brzuchol :)

A ja też już po też wizycie, wszystko super, szyjka trzyma, łożysko grube.
    A w środku chyba nadal dziewuszka, bo mimo gmerania i szukania siusiak się nie pokazał :)

No i fajnie :D
    Połówkowe umówione na 21 grudnia :)

Fermina, Hoope, Fatalita, Cola87, Feeva, Katka., Witch15 lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia 500+ już też zaliczyłam, koleżanka podliczyła mi te miliony które dostanę. Szkoda tylko, że zapomniała o warunkach, najstarsza będzie pełnoletnia, na pierwsze przekraczamy próg i ewentualnie 500 zł na trzecie wpadnie. Przy trójce dzieci, jedno zacznie studia, drugie zacznie podstawówkę i trzecie, które nie ma kompletnie nic, to 500 będzie chyba tylko na waciki.

J.S pójdzie bo pójść musi, wyjdzie choćbyś nie wiem jak zaciskała nogi :P hihi

Patryka pocieszające, że te bóle są niegroźne bo też mnie brzuch i krzyż nawala. Naćpałam się właśnie magnezem, dwa dni nie brałam (apteka jakoś nie była po drodze) i dziś brzuch mam jak cegła, mogłabym orzechy łupać :( Jak pisze Kolagena aż trzy razy, wszystko pięknie i dobrze (dowiem się 12.12 na wizycie) :D

Mycha faktycznie przestałam tak marznąć ale dopiero po drugim porodzie hłe hłe... a teraz to mam menopauzę.

Co do męża to mój też jest w ciąży. Poprzednio też był. Przytył, ma budyń zamiast mózgu i ciągle śpi.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jedyne złe przeczucie to pcia, będzie dziewucha :P

No tak, nie da się ukryć ciąży, tak się widzę z góry ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcef1d3eee66.jpg

patryka, Feeva, malwka08, kattalinna, Katka., Witch15 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Hoope, oszukujesz, wygląda na mniejszy niż ostatnio. ;) Z dziewuchą jakoś wytrzymam. ;)

Odebrałam wyniki i się załamałam trochę.. Moje zmęczenie to chyba jednak nie normalny ciążowy objaw, bo TSH mimo zwiększenia dawki skoczyło do 3,47, hemoglobina, erytrocyty i hematokryt tragiczne. :( Zmartwiłam się bardzo, bo spada łeb na szyję, mimo suplementacji, chyba od jutra będę jechała tylko na pietruszce i burakach.

Dostałam dziś przepis na miksturę na anemię w ciąży. Żółtko jaja + cukier + czerwone wino. :D Chyba nie skorzystam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:30

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, czarny wyszczupla :P

Nie łam się wynikami, w ciąży wysokie TSH czy anemia to chleb powszedni. Żeby dziecku zaszkodziły, musiałabyś drastycznie przekroczyć normy.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy drastycznie? ;) Prawdą jest, że całe życie mam te trzy wskaźniki przy dolnej granicy normy, może taka moja uroda, ale teraz jest:

Erytrocyty: 3,45 (norma od 3,8 )
    Hemoglobina: 10,4 (norma: od 11,5)
    Hematokryt: 30,3 (norma: od 36)

Wydaje mi się, że to już jest źle. Czy przesadzam?

Miesiąc temu wyniki były nisko, ale w normie a teraz jak widać. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:56

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina w ciąży to nadal norma. w ZADNEJ ciazy to donoszonej czy nie nie miałam tych wyników w normie a poza okresami ciąży idealnie

Fermina lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dobrze coś takiego przeczytać, bo moja strasząca Ginka już ostatnim razem ze zgrozą mówiła, że mam marne wyniki..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie po tygodniu w szpitalu i hemoglobina i hematokryt się poprawiły. Jakiś cud :) w szpitalu hemoglobina 12,7 a tydzień później 13,7 hematokryt ponizej normy zrobił się normą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 19:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z połówkowych :)
    Córka została córką :) Czyli u nas teoria z wyrostkiem płciowym póki co się sprawdza :)

Imię wybrane - zostaje Matylda :)

Na usg wszystko w porządku, markery wad nieobecne, wymiary idealnie po środku, echo serca też w porządku :)

kamciaelcia, Fatalita, Hoope, Feeva, Mała Matylda, Kropka88, malwka08, Cola87, kelegena, Mycha666, Fermina, kattalinna, MysiaMarysia, Katka., patryka, Witch15 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych wizyt. ja dopiero 18.12 mam polowkowe połowie i to będzie 7 tygodni ponad między ostatnim usg w szpitalu

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    czyli pierwsze forumowe połówkowe zaliczone?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja połówkowe w styczniu, to jeszcze lepiej :)
    ale w piątek prywatnie sie skontroluję na usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina drastycznie to np. nieleczone TSH 140 :) Podobnie z wynikami krwi.

Ja połówkowe mam 18.12. Wizytę 12.12. Teraz w piątek usg tarczycy i labolatorium dla gina. Po Świętach laboratorium dla endo i sama endo. Od wizyty do wizyty.

Fermina lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje :)

Hoope, fakt jest faktem, musi jakos wyjsc, w maju bedziemy opowiadac, bedzie dobrze, nastawiam sie pozytywnie. A brzuchol elegancki chociaz ostatnio wydawal sie wiekszy hmm ta teoria ze pasiaki pogrubiaja wcale sie w twoim przypadku nie sprawdza, super brzuszek :D

Fermina, spokojnie, ja tez sie tak denerowalam, zupelnie niepotrzebnie. Przesylam ci moja pozytywna energie i oczywiscie trzymam kciuki bardzo bardzo mocno i oczywiscie zycze takze synka :D

Kelegena, super ze wizyta udana :)

Tanda, gratulacje, bardzo sie ciesze ze polowkowe wyszly idealnie i ze corka zostala corka, sliczne imie.

Hoope, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tanda
    czyli pierwsze forumowe połówkowe zaliczone?

Jeszcze nikt się nie chwalił, więc na to wygląda :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    zazdroszczę Wam tych wizyt. ja dopiero 18.12 mam polowkowe połowie i to będzie 7 tygodni ponad między ostatnim usg w szpitalu

Moje ostatnie usg to było pierwsze prenatalne w 12 tygodniu :) 8 tygodni temu równo.

Zuzik86 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Gratuluję udanych wizyt :)
    Katka fajny masz ten brzuchol :)

A ja też już po też wizycie, wszystko super, szyjka trzyma, łożysko grube.
    A w środku chyba nadal dziewuszka, bo mimo gmerania i szukania siusiak się nie pokazał :)

No i fajnie :D
    Połówkowe umówione na 21 grudnia :)

Będziemy się połówkować tego samego dnia :D Ja już nie mogę się doczekać!

Hoope oszukujesz, jakiś mały ten brzunio :D Haha, śliczny <3

Gratuluję udanych wizyt, potwierdzonych płci <3

U mnie wyniki są ok na szczęście. Jedynie pH moczu ciut wysokie bo na poziomie 8, ale i tak spadło bo było 8,5 :) Oprócz tego wszystko książkowe.

Moje ostatnie usg miałam 27.10, czyli też już jakiś czas temu. Nie mogę się doczekać aż w końcu Bąbla zobaczę.

Ehh... Jestem niepocieszona, bo mieliśmy wywalić szafę z sypialni taką wielką kolubrynę, która od początku była jakaś lewa bo nie dała się porządnie skręcić, szuflady się porozwalały :/ Już znaleźliśmy nową fajną narożną, która zaoszczędziłaby nam masę miejsca, ale teściowa rzuciła pomysł, że wywalić szuflady i zrobić miejsce na kosz bo szkoda szafy itp itd, pomysł nam się spodobał, zaoszczędzimy 800zł spoko, ale... tak stoję stoję i myślę...
    Mamy wielkie łóżko (głupia ja sobie zażyczyłam ogromne łóżko, które zajmuje nam połowę pokoju, ze 4 osoby by się zmieściły), nawet jak się je przekręci na drugą stronę żeby nie stało wzdłuż pokoju tylko w poprzek to mimo tej szafy i tak jest pokój tak nieustawny :/ Obok szafy miało stać łóżeczko, ale teraz za ch... się nie zmieści, bo ma długość 120cm, a między łóżkiem a szafą będzie 100cm, więc w to miejsce jeszcze powędruje komoda która ma 80cm, a łóżeczko na drugą ścianę. Ale... Nie widzę tego :( Miejsca będzie tylko tyle, żeby się obrócić i o. Teraz tak jest, a chciałam trochę ten pokój odgracić :( Cały mój misterny plan na ustawienie od nowa pokoju poszedł w piz*u :/

Sorki, że tak ględzę od czapy, ale musiałam się wygadać :(
    Coraz bardziej załamuje mnie moje małe, ciasne, nieustawne, krzywe mieszkanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:13

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ