Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
J.S wrote:Dokladnie, Feeva, ja tak samo pomyslalam, nie mozna tej szafy sprzedac? Ja tez robie metamorfoze sypialni, musze przestawic szafe ogromna w miejsce komody i kupic inna, bo ta ma szyby i nie bedzie pasowac. Meble z salonu sprzedaje, komode z sypialni przenosze, dokupuje tylko identyczny dol i zrobie sobie mebloscianke. Oczywiscie lozko w sypialni przestawie, bo mam tak jak ty - lozko giganta, tylko ja mam troche miejsca, bo sypialnia ma 23m2 ale mam skosy, wiec troche miejsca zabiera.
Hoope. J.S nikt jej nie kupikupiliśmy ja w Jysku za 700zl, na wystawie była super, ale jak mąż ze szwagrem i moim tata zaczęli ja skręcać to mój tata od razu powiedział ze jakaś Ch...owo skrojona
zapowiedziałam mojemu mężowi, ze jak bedzie malo miejsca to wypierd... tą szafe bo sie nie będę gnieździć. Powiedział ze Ok ale ja i tak wiem ze nie będzie miejsca
J.S ja całe mieszkanie mam 38m2 wiec z czym do ludzi
Fatalita suuuuuuper! Mi się marzy domek parterowy tak wlasnie Ok 100m2 z poddaszem, gdzie mielibyśmy swoja sypialnie z wlasna łazienka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 10:23
-
Witajcie:) ja też z dobrymi wiadomosciami po wczorajszej wizycie- wszysyko w najlepszym porządku i z dzieckiem i z moją szyjka, lozyskiem itp. Po plamieniu nie ma śladów. A tamto moglo być wynikiem stresu, przemęczenia, dokładnie nie wiadomo- mam się w to nie zagłębiać i cieszyć się ciąża . Aha i nasze dziecko wczoraj już jak na tacy pokazało nam..... jajka i fiflaka
pierwsze co zobaczyliśmy na usg.
Hoope, Kira91, D_basiula, Katka., kamciaelcia, kattalinna, MysiaMarysia, malwka08, Fermina, Mała Matylda, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Feeva sama Wam tą szafę wywalę
No mówię Wam, ja z łożyskiem z przodu czułam szybko ruchy. Może to zależy od zupełnie innych czynników. Tak czy siak, wszystkie je poczujemy
Dziewczyny, czy wszystkie miałyście robiony posiew z pochwy? U nas z reguły robi się koło 38 tygodnia dopiero. Myślę, czy nie zrobić wcześniej.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nat92 wrote:Witajcie:) ja też z dobrymi wiadomosciami po wczorajszej wizycie- wszysyko w najlepszym porządku i z dzieckiem i z moją szyjka, lozyskiem itp. Po plamieniu nie ma śladów. A tamto moglo być wynikiem stresu, przemęczenia, dokładnie nie wiadomo- mam się w to nie zagłębiać i cieszyć się ciąża . Aha i nasze dziecko wczoraj już jak na tacy pokazało nam..... jajka i fiflaka
pierwsze co zobaczyliśmy na usg.
nat92 lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny jestem chora:(od soboty przeziebienie..leczylam die mlekiem z czosnkiem i miodem i jakos funkcjonowalam..do wczoraj..taki bol ucha ze mi łzy same z bolu leciały..myslalam ze soszaleje..i wezwalam lekarza..zapalenie ucha i antybiotyk....mam takie wyrzuty sumienia ze faszeruje dziecko:(
-
ZakochanaMama wrote:A ja dziewczyny jestem chora:(od soboty przeziebienie..leczylam die mlekiem z czosnkiem i miodem i jakos funkcjonowalam..do wczoraj..taki bol ucha ze mi łzy same z bolu leciały..myslalam ze soszaleje..i wezwalam lekarza..zapalenie ucha i antybiotyk....mam takie wyrzuty sumienia ze faszeruje dziecko:(
infekcja jest dla dziecka bardziej niebezpieczna niż sam antybiotyk
wiele patogenów przenika do maluszka, a leki masz na pewno bezpieczne
wracaj szybko do zdrowia -
Feeva, zdziwilabys sie jakie ja rzeczy sprzedawalam i tez myslalam ze nikt nie kupi
Jak kupilismy to mieszkanie, to cala graciarnie stad wyprzedalam, a byly to jakies straszne szafy, komody, ogolnie masakra, wiec nic straconego. Ale ja tez nie rozumiem, jak wywalic szuflady i jakie kosze wstawic? Nie wiem jak to wyglada, mam chyba zacmienie mozgu.
Nat, gratuluje synka. Wczoraj nasz tez pokazywal wszem i wobec co tam ma od razu
Hoope, czekam na te kopniaczki, moze to faktycznie nie ma kompletnie wplywu, a co do posiewu to sie nie wypowiem - bie mam kompletnie pojecia.
ZakochanaMama, lepiej brac antybiotyki niz meczyc dziecko wirusami, jak mama sie zle czuje to i dziecko zle, robisz to dla waszego dobra.
Odrzucilo mnie od czekolady, dziwneA od dzisiaj zaczynam moja diete bogata w zelazo i kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac, poczytalam co mam jesc ale to jest wszystko, na co akurat nie mam najmniejszej ochoty.
-
Powiem Wam z doświadczenia, że z suplementacją żelaza należy bardzo uważać.
Bez zbadania jego poziomu wiele ludzi bez mrugnienia okiem zakupuje suplement żelaza, a jak się często okazuje sporo ludzi cierpi na nadmiar żelaza. Niestety nadmiar tego toksycznego składnika jest o wiele gorszy niż jego niedobór, może odkładać się w sercu, wątrobie, trzustce itp. Wielu ludzi nie ma o tym pojęcia, bo dookoła tylko słowo anemia, a paradoksalnie wyniki morfologii czy też samopoczucie przy nadmiarze, może być łudząco podobne do niedoborów.
1 na 8 osób ma nadmiar, a dalej się suplementuje, przede wszystkim mężczyzn.
Kobietom w ciąży oczywiście o wiele trudniej o jego nadmiar, ale osobiście zrobiłabym badanie.
No nic to tylko tak napisałam, bo akurat temat w mojej rodzinie na topie.Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o kciuki. Dziś o 14.20 mam wizytę i mam nadzieję, że wszystko z moja dzidzią ok. Ale stresik mały zawsze mam przed wizytą
jak ktoś wizytuje dziś też to powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 12:23
kamciaelcia, XKamaCX, malwka08, Fermina, Katka., kattalinna lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, widzę że chyba nie nadrobię bo za dużo tego
ChicChic bardzo mi przykrotrzymaj się i bądź dzielna. Na pewno nas za niedługo zaskoczysz już pozytywnymi wieściami
Mnie też czeka dziś wizyta o 14:15, mam nadzieję że wszystko w porządku. Nie widziałam maluszka od 2.11. Może się dziś pokażeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:48
malwka08, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Hoope proszę Cie bardzo
J.S mam szafę 3drzwiową. Z lewej jak otworzysz drzwi sa półki w środku. Środkowe drzwi maja lustro i pod nimi są 3szuflady i z prawej jeszcze jedne drzwi które tworzą całość z tymi środkowymi i tam wieszam krótsze i dłuższe rzeczytylko te szuflady od poczatku były lewe bo przez nie nie da się tych drzwi z prawej otworzyć i zamknąć, trzeba szuflady poodsuwac. I jest plan wymontować te szuflady i w to miejsce wstawić kosz wiklinowy lub dorobić z płyty na wymiar jedne duże drzwiczki bo mój T lubi sie bawić w takie rzeczy
ale i tak wole ja wywalić i kupić ta narożna bo jest bardzo pojemna a zabiera mało miejsca.
Zobaczymy... -
malwka08 wrote:Powiem Wam z doświadczenia, że z suplementacją żelaza należy bardzo uważać.
Bez zbadania jego poziomu wiele ludzi bez mrugnienia okiem zakupuje suplement żelaza, a jak się często okazuje sporo ludzi cierpi na nadmiar żelaza. Niestety nadmiar tego toksycznego składnika jest o wiele gorszy niż jego niedobór, może odkładać się w sercu, wątrobie, trzustce itp. Wielu ludzi nie ma o tym pojęcia, bo dookoła tylko słowo anemia, a paradoksalnie wyniki morfologii czy też samopoczucie przy nadmiarze, może być łudząco podobne do niedoborów.
1 na 8 osób ma nadmiar, a dalej się suplementuje, przede wszystkim mężczyzn.
Kobietom w ciąży oczywiście o wiele trudniej o jego nadmiar, ale osobiście zrobiłabym badanie.
No nic to tylko tak napisałam, bo akurat temat w mojej rodzinie na topie.
Dokładnie, polać jej
Żeby sprawdzić czy poziom żelaza jest niski trzeba oznaczyć poziom ferrytyny.
-
ZakochanaMama wrote:A ja dziewczyny jestem chora:(od soboty przeziebienie..leczylam die mlekiem z czosnkiem i miodem i jakos funkcjonowalam..do wczoraj..taki bol ucha ze mi łzy same z bolu leciały..myslalam ze soszaleje..i wezwalam lekarza..zapalenie ucha i antybiotyk....mam takie wyrzuty sumienia ze faszeruje dziecko:(
Fermina lubi tę wiadomość