X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówił że bzdety, mówił, ze tak nie musi być, że to nie jest warunek
    ja późno też czułam ruchy przy łożysku z tyłu :) jakoś w 22 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej się też sprawdza więc coś w tym jest. Z córką już czułam wyraźne ruchy a tu od czasu do czasu coś poczuje.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już czuję i to bardzo mocne kopniaki

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dokladnie, Feeva, ja tak samo pomyslalam, nie mozna tej szafy sprzedac? Ja tez robie metamorfoze sypialni, musze przestawic szafe ogromna w miejsce komody i kupic inna, bo ta ma szyby i nie bedzie pasowac. Meble z salonu sprzedaje, komode z sypialni przenosze, dokupuje tylko identyczny dol i zrobie sobie mebloscianke. Oczywiscie lozko w sypialni przestawie, bo mam tak jak ty - lozko giganta, tylko ja mam troche miejsca, bo sypialnia ma 23m2 ale mam skosy, wiec troche miejsca zabiera.

Hoope. J.S nikt jej nie kupi :/ :D kupiliśmy ja w Jysku za 700zl, na wystawie była super, ale jak mąż ze szwagrem i moim tata zaczęli ja skręcać to mój tata od razu powiedział ze jakaś Ch...owo skrojona :/ zapowiedziałam mojemu mężowi, ze jak bedzie malo miejsca to wypierd... tą szafe bo sie nie będę gnieździć. Powiedział ze Ok ale ja i tak wiem ze nie będzie miejsca :)
    J.S ja całe mieszkanie mam 38m2 wiec z czym do ludzi :D

Fatalita suuuuuuper! Mi się marzy domek parterowy tak wlasnie Ok 100m2 z poddaszem, gdzie mielibyśmy swoja sypialnie z wlasna łazienka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 10:23

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) ja też z dobrymi wiadomosciami po wczorajszej wizycie- wszysyko w najlepszym porządku i z dzieckiem i z moją szyjka, lozyskiem itp. Po plamieniu nie ma śladów. A tamto moglo być wynikiem stresu, przemęczenia, dokładnie nie wiadomo- mam się w to nie zagłębiać i cieszyć się ciąża . Aha i nasze dziecko wczoraj już jak na tacy pokazało nam..... jajka i fiflaka ;) pierwsze co zobaczyliśmy na usg.

Hoope, Kira91, D_basiula, Katka., kamciaelcia, kattalinna, MysiaMarysia, malwka08, Fermina, Mała Matylda, Kropka88 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva sama Wam tą szafę wywalę :D

No mówię Wam, ja z łożyskiem z przodu czułam szybko ruchy. Może to zależy od zupełnie innych czynników. Tak czy siak, wszystkie je poczujemy :)

Dziewczyny, czy wszystkie miałyście robiony posiew z pochwy? U nas z reguły robi się koło 38 tygodnia dopiero. Myślę, czy nie zrobić wcześniej.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jedna z naszych szefowych przyszła odwiedzić nas z 3 mies córcią, ooooo jakie to maleństwo słodkie! Już chce swoje!!!!!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 wrote:
    Witajcie:) ja też z dobrymi wiadomosciami po wczorajszej wizycie- wszysyko w najlepszym porządku i z dzieckiem i z moją szyjka, lozyskiem itp. Po plamieniu nie ma śladów. A tamto moglo być wynikiem stresu, przemęczenia, dokładnie nie wiadomo- mam się w to nie zagłębiać i cieszyć się ciąża . Aha i nasze dziecko wczoraj już jak na tacy pokazało nam..... jajka i fiflaka ;) pierwsze co zobaczyliśmy na usg.
    Gratuluję synka :)

nat92 lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• ZakochanaMama Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny jestem chora:(od soboty przeziebienie..leczylam die mlekiem z czosnkiem i miodem i jakos funkcjonowalam..do wczoraj..taki bol ucha ze mi łzy same z bolu leciały..myslalam ze soszaleje..i wezwalam lekarza..zapalenie ucha i antybiotyk....mam takie wyrzuty sumienia ze faszeruje dziecko:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakochanaMama wrote:
    A ja dziewczyny jestem chora:(od soboty przeziebienie..leczylam die mlekiem z czosnkiem i miodem i jakos funkcjonowalam..do wczoraj..taki bol ucha ze mi łzy same z bolu leciały..myslalam ze soszaleje..i wezwalam lekarza..zapalenie ucha i antybiotyk....mam takie wyrzuty sumienia ze faszeruje dziecko:(

infekcja jest dla dziecka bardziej niebezpieczna niż sam antybiotyk
    wiele patogenów przenika do maluszka, a leki masz na pewno bezpieczne
    wracaj szybko do zdrowia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, zdziwilabys sie jakie ja rzeczy sprzedawalam i tez myslalam ze nikt nie kupi :D Jak kupilismy to mieszkanie, to cala graciarnie stad wyprzedalam, a byly to jakies straszne szafy, komody, ogolnie masakra, wiec nic straconego. Ale ja tez nie rozumiem, jak wywalic szuflady i jakie kosze wstawic? Nie wiem jak to wyglada, mam chyba zacmienie mozgu.

Nat, gratuluje synka. Wczoraj nasz tez pokazywal wszem i wobec co tam ma od razu :D

Hoope, czekam na te kopniaczki, moze to faktycznie nie ma kompletnie wplywu, a co do posiewu to sie nie wypowiem - bie mam kompletnie pojecia.

ZakochanaMama, lepiej brac antybiotyki niz meczyc dziecko wirusami, jak mama sie zle czuje to i dziecko zle, robisz to dla waszego dobra.

Odrzucilo mnie od czekolady, dziwne :P A od dzisiaj zaczynam moja diete bogata w zelazo i kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac, poczytalam co mam jesc ale to jest wszystko, na co akurat nie mam najmniejszej ochoty.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    jedz dużo "zielonego"
    bo wiadomo-wołowina to super żelazo (odzwierzęce lepiej przyswajalne)
    i żelazo ;ubi wit. C oraz kwas foliowy

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ZakochanaMama Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    infekcja jest dla dziecka bardziej niebezpieczna niż sam antybiotyk
    wiele patogenów przenika do maluszka, a leki masz na pewno bezpieczne
    wracaj szybko do zdrowia
    Dziękuję kochana za slowa wsparcia

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam z doświadczenia, że z suplementacją żelaza należy bardzo uważać.

Bez zbadania jego poziomu wiele ludzi bez mrugnienia okiem zakupuje suplement żelaza, a jak się często okazuje sporo ludzi cierpi na nadmiar żelaza. Niestety nadmiar tego toksycznego składnika jest o wiele gorszy niż jego niedobór, może odkładać się w sercu, wątrobie, trzustce itp. Wielu ludzi nie ma o tym pojęcia, bo dookoła tylko słowo anemia, a paradoksalnie wyniki morfologii czy też samopoczucie przy nadmiarze, może być łudząco podobne do niedoborów.

1 na 8 osób ma nadmiar, a dalej się suplementuje, przede wszystkim mężczyzn.

Kobietom w ciąży oczywiście o wiele trudniej o jego nadmiar, ale osobiście zrobiłabym badanie. :)

No nic to tylko tak napisałam, bo akurat temat w mojej rodzinie na topie.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki. Dziś o 14.20 mam wizytę i mam nadzieję, że wszystko z moja dzidzią ok. Ale stresik mały zawsze mam przed wizytą ;) jak ktoś wizytuje dziś też to powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 12:23

kamciaelcia, XKamaCX, malwka08, Fermina, Katka., kattalinna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, widzę że chyba nie nadrobię bo za dużo tego ;)

ChicChic bardzo mi przykro :( trzymaj się i bądź dzielna. Na pewno nas za niedługo zaskoczysz już pozytywnymi wieściami :)

Mnie też czeka dziś wizyta o 14:15, mam nadzieję że wszystko w porządku. Nie widziałam maluszka od 2.11. Może się dziś pokaże :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:48

malwka08, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope proszę Cie bardzo :D

J.S mam szafę 3drzwiową. Z lewej jak otworzysz drzwi sa półki w środku. Środkowe drzwi maja lustro i pod nimi są 3szuflady i z prawej jeszcze jedne drzwi które tworzą całość z tymi środkowymi i tam wieszam krótsze i dłuższe rzeczy ;) tylko te szuflady od poczatku były lewe bo przez nie nie da się tych drzwi z prawej otworzyć i zamknąć, trzeba szuflady poodsuwac. I jest plan wymontować te szuflady i w to miejsce wstawić kosz wiklinowy lub dorobić z płyty na wymiar jedne duże drzwiczki bo mój T lubi sie bawić w takie rzeczy :) ale i tak wole ja wywalić i kupić ta narożna bo jest bardzo pojemna a zabiera mało miejsca.

Zobaczymy... :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    udanych zakupów :) jak nie teraz to kiedy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    Powiem Wam z doświadczenia, że z suplementacją żelaza należy bardzo uważać.

Bez zbadania jego poziomu wiele ludzi bez mrugnienia okiem zakupuje suplement żelaza, a jak się często okazuje sporo ludzi cierpi na nadmiar żelaza. Niestety nadmiar tego toksycznego składnika jest o wiele gorszy niż jego niedobór, może odkładać się w sercu, wątrobie, trzustce itp. Wielu ludzi nie ma o tym pojęcia, bo dookoła tylko słowo anemia, a paradoksalnie wyniki morfologii czy też samopoczucie przy nadmiarze, może być łudząco podobne do niedoborów.

1 na 8 osób ma nadmiar, a dalej się suplementuje, przede wszystkim mężczyzn.

Kobietom w ciąży oczywiście o wiele trudniej o jego nadmiar, ale osobiście zrobiłabym badanie. :)

No nic to tylko tak napisałam, bo akurat temat w mojej rodzinie na topie.

Dokładnie, polać jej ;)
    Żeby sprawdzić czy poziom żelaza jest niski trzeba oznaczyć poziom ferrytyny.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakochanaMama wrote:
    Zdrówka

Fermina lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ