X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę od początku
    "A tu się schował skurczybyk"
    Słowa lekarza
    A mianowicie chodzi o krwiaka. Od razu mówiłam o vo chodzi, że szpital, plamienie, test podwojny, nifty...
    Stąd mnie obejrzal i na pierwszy rzut oka wszystko w porządku. Ale szperal szperal i znalazł. Krwiak podkosmowkowy "śmieszny" bo długi a cienki (3,2 x 0,8 cm). Na przeciw łożyska, a więc daleko, niczemu nie zagraża, mam się nie martwić, ewidentnie już zakrzepina (gęste), jest a więc plamic mogę nadal

Mają nowy sprzęt. Jakiś naj naj nowszy. Az ten lekarz miał frajdę z robienia tego usg więc tak sobie w spokoju, dlugo w dyskusji badalismy dzidzie. Bo i dziwo ladnie się pokazala. Stąd zrobiona pełna anatomia ale i tak polowkowe będzie(tyle że już taniej). Nieprawidłowości nie stwierdzil. Nawet w serduszku krew się nie mieszala...(nie mowilam że echo zrobie prywatnie)
    I się usmial bo mówił że gdyby nie wiedział że chłopak to dziś jajek nie widział na tyle aby to potwierdzić :)
    Patryk wazy jakieś 170 g
    Brzuszek i główka okraglutkie (o tydzień większe)
    Hihi
    Ułożenie glowkowe :) Piotrusia glowkowo ulozonego nigdy na usg nie zlapalismy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7032ccaa863.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/838f77741622.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60e0ab169019.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 16:47

Cola87, Fatalita, Kropka88, Hoope, Sela, malwka08, kattalinna, XKamaCX, Feeva, Katka., Fermina, Jagoda14, Katy, Kira91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ale ładnie zdjęcia :) dobrze że lekarz dokladni wszystko sprawdził i że wiadomo skąd krwawienie było. Człowiek od razu spokojniejszy :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Kamciaelcia ale ładnie zdjęcia :) dobrze że lekarz dokladni wszystko sprawdził i że wiadomo skąd krwawienie było. Człowiek od razu spokojniejszy :)

Na pewno lepiej jak się zna przyczynę, no i bez paniki jeśli plamienie potrwa (bo dziś rano znów papier pobrudzilam)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, wspaniale, bardzo się cieszę że wszystko dobrze i przy okazji wyjaśniła się przyczyna krwawienia. A zdjęcia piękne :)

Fermina, ciekawa interpretacja mojej „diety”;)

A to z dedykacją dla wszystkich dziewczyn rozważających zmianę sposobu odżywiania: ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/734891fea64b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 17:14

Feeva, Patk lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Wprawdzie nie miałam usg, ale posłuchałam serduszka i sprawiło mi to ogromną radość. Piękny dźwięk :D
    Szyjka długa i zamknięta, wszystkie wyniki badań w porządku. Dodatkowo uspokajające informacje odnośnie pojawiającego się bólu podbrzusza. Nie przypuszczałam, że wizyta bez podglądania Dzidzi może dać tyle szczęścia i spokoju :)
    Umówiłam termin usg połówkowego na 5 stycznia. Mąż już prowadzi z Dzidzią rozmowy wychowawcze – nakazuje szeroko trzymać nóżki i ładnie pokazać co tam ma ;)

kamciaelcia, Kropka88, Sela, Hoope, Fermina, kattalinna, XKamaCX, Feeva, Katka. lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała cieszę się że wszystko dobrze. ja polowkowe mam 3. 01:-)
    Rillia ja też mam takie łożysko i to jest ciąża wysokiego ryzyka, ale liczę że łożysko się jeszcze przemiesci/podniesie. Daj znać co u Ciebie będzie działo się z tym łożyskiem.
    Ruchów dziecka ja jeszcze nie czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 17:43

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no widzisz, wszystko jest w porządku a nawet lepiej. Cieszę się bardzo ;) Dawno Ci tego krwiaka przepowiedziałyśmy bez usg :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcie krwiaka też dostałam :)

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że wizyty udane no i Kamcia, super że ktoś w końcu odkrył przyczynę plamień! Przynajmniej nie ma już żadnych powodów, żeby domyślać się czegoś gorszego. Jest krwiak, wyplami się i będzie spokój. No i fotki śliczne :)

Kelegena, Mój Mąż miał za młodu kota o wdzięcznym imieniu Jajosz. :D Powody takie same jak u chomika Jąderko. :D Oni po prostu tak mają!

Fatalita, no to ja mam takie piłeczki tenisowe. ;) Hoope nie śmiej się ze mnie, złudzenia można mieć do końca. A Tobie Jangwa dziękuję, że podzielasz moją wiarę. :)

Hoope, też miałam syryjskiego. Był śliczny i mądry, gryzł tylko złych ludzi. I wielki też był, jak świnka morska. :) A nie można zamówić chomisia do sklepu?

Mała Matylda, podobno można mieć w ciąży problemy ze wzrokiem..

Właśnie, ciekawe co u Madzi.. Tak ją ta głowa bolała, nie odzywa się od bardzo dawna..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Kamcia, super ze wizyta udana, a jednak krwiak, dobrze ze przyczyna juz jest znana, spokojniejsza glowa. Bardzo sie fiesze.

Fermina, ja jestem pewna ze nic nie czuje, czasami jak zjem slodycze to mam wrazenie, jakby ktos pukal w brzuszku w srodku, ale watpie ze to to, bo to sie rzadko kiedy powtarza. Zapewne jelita, a ja juz dopisuje rozne scenariusze :D Echh my obie do psychiatry, lece nam zajac kolejke ;)
    Dalas rade wypic swoj zelazny koktajl? Ja jutro robie jablko, melon, duuuzo szpinaku, banan i woda. Tak mi thermomix podpowiada, zobaczymy :D

Hoope, jak bylam mala to mialam hodowle tych chomikow :D Teraz mam krolika teddy z ktorym musze chodzic do fryzjera

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jeszcze będziesz jęczeć z bólu od tych kopniaczków ;)

Chomiki zamówione w trzech sklepach ale nie ma pewności, czy będą przed Świętami.

Królika też mamy. O wdzięcznym imieniu Bobek :D Nie pytajcie, czemu bobek :P

Kamcia, zdjęcie krwiaka, co za urocza pamiątka XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dawaj zdjecie krolika, chce zobaczyc :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super ze się wyjaśniło! <3 zdjęcia cudne :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. dałam radę wypić, ale ja bez ciążowych mdłości jestem mało wybredna. ;) Może jutro też banana dodam. :) Pół biedronki dziś przeszukałam za tofu, które ma ogromne ilości żelaza, ale nie było, oczywiście, jutro wybiorę się dalej do cywilizacji. ;)

J.S lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super wieści ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasraniec :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f541a4fcc84.png

Tofu widziałam w Intermarche na stoiskach ze zdrową żywnością.

kamciaelcia, Katka., Feeva lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofu jest raczej ogolnodostępne, z wyłączeniem Biedronek we wsiach gminnych, jak widać. ;) Jutro upoluję.

Śliczny jest, Hoope, lubię wszystkie futrzaste zwierzaki a kolor ma w ogóle cudowny. Kiedyś marzyłam o kocie-brytyjczyku z niebieskim futrem ale stwierdziłam, że wole dać dom potrzebującym mieszańcom, sentyment pozostał. :)

Hoope, Cola87 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota jeszcze nie mieliśmy XD Jakoś nie mogę się przekonać. Były szczury, psy, chomik, królik ale kot nie trafił w to stado. Chyba jest zbyt niezależny jak na naszą rodzinę. Raczej wolę wybierać zwierzęta przewidywalne, dlatego wieloletnie zobowiązania są dobrze przemyślane. I np. psy mam rasowe. Bezdomniakom pomagamy inaczej ;)

Fermina lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy ryzykantami, bierzemy w ciemno. ;) Chociaż ostatnio (tzn. w kwietniu) wzięliśmy od sąsiada szczeniaczka, widać było tylko, że będzie bydlę, teraz w wieku 9ciu miesięcy waży blisko 50 kg. A najlepsze jest to, że fizycznie w pełni odpowiada wzorcowi rasy - Leonberger. To jest rzadka rasa, nie mieliśmy pojęcia dopóki na szkoleniu się z nami nie pokłócili, że to nie może być kundel i będzie miał tego Leonbergera wpisanego na świadectwie ukończenia. Charakter mu się dopiero kształtuje, ale z tego co czytam - idealnie wg. opisu rasy - łagodny, kochający, niedźwiedź.
    Śmiejemy się, że u nas na wsi zdarzają się cuda i trafił się samorodek. :D

Wracając do meritum - patrząc na naszego wielkoluda i zapoznając się z opisem rasy, nie wyobrażam sobie innego zwierza i jak za kilkanaście lat nam naszego zabraknie to bardzo możliwe, że takiego właśnie kupimy. W pełni rozumiem wybór kierowany cechami rasy.

Koty trzeba lubić. Ja jestem kociarą i szanuje te zwierzaki właśnie za to, że są niezależne. Psy kocham, ale brakuje mi w nich czasem charakteru i od tego bezdennego przywiązania wolę koci pazur od czasu do czasu.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ale jest cudowny i ma przepiekny kolor!
    Ja kotow nie lubie

Fermina, to dobrze, ze dalas rade :D Ja jutro bede kombinowac, dam ci znac, czy koktajl byl w miare dobry, a tofu to ja chyba nigdy nie jadlam, z czym to sie je? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:43

Hoope, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ