X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tą aplikacją 2+2 ? jutro wybieram się do galerii to może bym skorzystała.

klz9piqvvra11kd2.png

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, pięknie dziękuję za odpowiedź. Wyjściowy rozmiar mam ten sam więc z pełnym przekonaniem przechodzę do składania zamówienia na koszulę S :)

Katka – wpisz w telefonie „aplikacja Rossmann” i zainstaluj ją. Podczas instalacji pojawi się opcja przystąpienia do klubu/programu Rossnę – zaznacz ją, zapytają Cię jeszcze o wiek dziecka lub termin porodu. Tyle pamiętam po kilku miesiącach od instalacji :)
    Później gdy otworzysz aplikację na dole po lewej będzie zakładka „Twoja karta” – to jest kod kreskowy, który skanuje kasjerka i dzięki temu możesz korzystać z promocji :)

Fatalita, Katka. lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

Fermina, dziekuje ci dobra duszyczkoo! :D Robie pokarm dziecku haha, ja jeszcze nie robie, u mnie sucho, ale bola bardzo mocno.
    Dzisiaj w nocy znowu bole brzucha, zasnelam chyba okolo 2, ale oczywiscie wzielam nospe, bo bym nie dala rady, cala noc bym miala z glowy. Jedyny plus, ze jestem spokojna, ze tak ma byc i nic sie nie dzieje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    ja nie używałam bepanthenu :) ogólnie ma super opinie od lat
    maść zazwyczaj jest bardziej lecznicza a krem łagodniejszy
    do buzki czy ciałka miałam też krem linoderm omega polecony przez koleżankę na takie w razie w ...i np smarnęłam czasem kolanka przy raczkowaniu, bo moje dziecko zawsze w krótkim rekawku bez skarpetek ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Chic przykro mi bardzo... wracaj do nas szybko

Zadziwia mnie ilość spraw które już ogarniacie wózki,ciuszki,kosmetyki...Ja to jestem z tym wszystkim w d...Nie mam nawet odwagi oglądać. Ostatnio siostra pokazywala mi ciuszki po swoim małym i tez nie mialam odwagi wziąść ani jednego. Ja to chyba zła matką będę bo wogole tego nie ogarniam. Nie wiem od czego zacząć,co mi będzie potrzebne no szok.Ale wszystko o czym piszecie pochlaniam,dobrze ze was mam. Taki moj przewodnik

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście posta mi urwalo c.d.

Bole brzucha,kręgosłupa przerabialam. Teraz jest spokój. Polecialam oczywiscie do lekarza sprawdzil i powiedzial ze jest ok. Na bole nospa,moze tak byc bo macica się rozciaga,a kregoslup bo srodek ciezkosci sie przenosi do przodu.
    Ale teraz od kilku dni odczuwam lekki bol spojenia łonowego najczęściej w nocy jak przekrecam sie z boku na bok. Naczytalam sie o jakims rozejaciu i juz panikuję. Czytalam ze dziewczyny odczuwaja taki bol ale duzo później.
    A wyniki krwi tez mi leca w dol. Dajcie przepisy na swoje koktajle

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) wlasnie sie zastanawialam ostatnio kiedy zaczne "robic pokarm" dziecku bo kurcze juz polowa ciazy,a tu nic..Mam sie martwic czy moge miec opoznienie? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w żadnej ciązy siara nie leciała...a pokarm po cc był od razu...
    poza tym nie powinno sie stymulować sutków w ciązy, no chyba że na porodówce-wytwarza się oksytocyna, która powoduje skurcze macicy...im mniej dotykania (brzucha czy piersi) tym lepiej

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usiłuje wybrać imię dla mojej córeczki żeby mówić jakoś do brzuszka i się nieco frustruje bo nie mogę wybrać, jest tyle pięknych imion dla dziewczynek

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Katy - nie, myślę że zdecydowanie jest na to jeszcze czas :)

Kamska - propo brzucha to ja byłam w czwartek u fizjo i ona kazała trzymać prosty kręgosłup, tak jakby cofać/prostować miednice, żeby właśnie nie wywalać brzucha do przodu i nie pozwlić mięśniom na "róbta-co-chceta".

Katy, Kamska lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia, jakich wielorazowych używałaś? Teraz będziesz też tak pieluchować? Ja jestem bardzo nastawiona na pieluchy wielorazowe, ale wciąż nie ogarniam tematu...

Fajny temat dziewczyny, kosmetyki :-) zgadzam się, że im mniej, tym lepiej :-) jakiś czas temu trafiłam na aplikację, która analizuje składy. Idealna nie jest, ale i tak bardzo pomocna, polecam, zwłaszcza jeśli tak jak ja, nie ogarniacie tych chemicznych łacińskich nazw składników. Minusem apki jest to, że nowości nie wyłapuje albo jakiś mniej popularnych rzeczy. Ale ogólnie fajna.

Minęło mi gdzieś w postach o pastach do zębów - polecam himalaye. Bez fluoru i zbędnych substancji.

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja ja mam to samo tylko z imieniem dla chlopca. Jak juz wydaje mi sie ze mam to za chwilę przestaje mi sie podobać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 10:05

Lukrecja lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita myslisz ze bol spojenia tez od postawy?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście jeszcze duuuzo czasu na wybór imienia :) póki do urzędu się nie trafi, to można jeszcze myśleć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam koktajl szpinak,melon zolty, jablko i banan, jest slodki i nie mdly. Wlasnie popijam ;)

Lukrecja, a jakie masz typy?

Fajny ten blog o kosmetykach, mozna sie duzo dowiedziec, ja jestem alergikiem wiec musze uzywac wszystko na twarz, co ma zupelne minimum, tak samo do zmywania makijazu.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna pieluszki kupiłam w sklepie lulajbaby, odgrzebalam w mailach wlansie. Mam z mikrofibra a wkłady bambusowe. Jedyny minus, że dosyć często siuski bokiem wylatywaly, więc u pieluszka i spodenki do zmiany. No ale wiadomo, zmiana co siku, w pampersie często jednak dziecko dłużej siedzi niż jedno siusiu. W wielorazowej od razu widać i czuć ;-)
    Przy córce używałam najwięcej, przy synu mniej, teraz też będę pewnie używała, ale jak córka podrosnie i skończą się codzienne, kilkuktotne kupki ;-)
    Ja mam 20 pieluch i 40 wkładów i to jak dla mnie wystarczy.

kattalinna lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się Rita, Sara, Helenka, Matylda, Klara... mąż chce jakieś bardziej tradycyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 11:08

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Podoba mi się Rita, Sara, Helenka, Matylda, Klara... mąż chce jakieś bardziej tradycyjne.
    Matyldzia pięknie

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska - nie wiem na pewno, ale wydaje mi się, że tak. Jeżeli przez cały dzień nie trzymasz postawy i "wypinasz" brzuch, pozwalasz mu, by leciał do przodu to i kręgosłup obrywa i mięśnie brzucha i spojenie.

Lukrecja - mam to samo. Mnie zachwyca tylko Oliwia, na co mąż nie chce się zgodzić. Reszta imion...no ładne, ale bez takiego "wow".

Kamska lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 minut "walki" z synem by zrobić choć jedno sensowne zdjęcie w koszulce "będę starszym bratem" :) z 40 zdjęc i chyba jedno się kwalifikuje do wysłania rodzince :D może innym razem hihi

Fatalita, Fermina, Kamska, J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ