Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam silną fazę: "pierwsze dziecko" i, mimo że staram się kontrolować, pewnie wydam na nie za dużo.. No ale na ewentualnych błędach człowiek się uczy.
Kolejne będę pewnie wystawiać na deszcz.
Zresztą, nie mam zamiaru się wymądrzać, pewnie jak się urodzi to się dopiero okaże, co stosuję a czego nie. -
Z chusteczkami myślę tak jak Ulli - chusteczki na wyjscia, a w domu waciki/gaziki i ciepłą wodą. Kilka razy miałam "przyejmność" sama podetrzeć się takimi chusteczkami i powiem Wam szczerze, że od tamtego czasu mam do nich awersje. Zimne to i tak się człowiek klei tam... Ale oczywiście na wyjścia będą - bez wpadania ze skrajności w skrajność
Kamicu - bardzo Ci dziękuję za te stronę, właśnie ją pożeramkamciaelcia lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Hoope wiem, ale wiesz, leci 20tyg to dla mnie i tak już połowa, tydzień w ta czy w druga...
Ja napatoczylam sie na fejsie na fajna stronę z ubrankami dla dzieci (bawełna 100%) i dla kobiet w ciąży i po porodzieCeny super. Juz przejrzałam wszystko, ładne wzory ubranek
już się nie mogę doczekać aż złoże pierwsze zamówienie
A strona to www.slodkisen.com.pl
Ja nie znam jeszcze wagi mojego dziecia -
Fatalita wrote:Feeva słodkisen.com.pl to właśnie ta firma Dolce Sonno
Więc potwierdzam trzymając w dłoni
Faktycznie, nie zwróciłam uwagi na nagłówekTo super
cieszę się ze wyskoczyła mi w proponowanych na fb
Już ja sobie zapisałam i po nowym roku będę szaleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 20:41
-
Katka, wybraliście piękne imiona
Fatalita, Twoja recenzja koszuli nocnej mnie urzekła
Przypuszczam że w okresie porodowym i tak nie będę we flirciarskim nastroju więc fakt że te koszule nie działają na facetów jak magnes przełknę bez większej trudności
Zastanawiam się tylko nad rozmiarem – rozmiar S odpowiada zwykłemu S, czy to rozmiar dla kobiety, która przed ciążą była drobna, a w ciąży przytyła w normie?
Kamcia, ja w kontaktach ze służbą zdrowia robię tak samo jak Ty czyli podają liczbę skończonych tygodni i liczbę dni. W prywatnych relacjach mówię w którym tygodniu jestem, czyli od dzisiaj siedemnasty
Fermina, chusteczki o których piszesz to WaterWipes, wiele o nich słyszałam, planuję je kupić na obecnej promocji w Rossmannie
-
Uu, promocji,mówisz?
Chyba też się skuszę.
Właśnie. Jak to jest z rozmiarami ubrań ciążowych? Ostatnio chciałam kupić tylko nowe staniki a nie chciało mi się przymierzac i na stoisku HM Mama, wymiękłam. Nie wiem jak to liczyć. W końcu kupiłam na zwykłej bieliźnie, dwa rozmiary większe i są ok. Z resztą ciuchów też mam problem. Dalej jestem 36 czy nie? Jak to się sprawdza? Przyłączam się do pytania.Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość
-
To promocja 2+2, można wybrać 4 produkty do pielęgnacji dziecka, a 2 tańsze z tego zestawu dostanie się gratis. To działa jeśli ma się kartę Rossnę lub aplikację.
Jest jeden kruczek: to muszą być różne produkty (dokładniej o różnych kodach kreskowych) więc nie da się zrobić zapasu wybranego produktu, ale można kupić kilka różnych, w sam raz dla początkującej mamy
-
Kamcia, albo jakaś inna doświadczona mama, może doradzicie który Bepanthen warto wybrać:
- maść ochronna przeciw odparzeniom pieluszkowym
- extra maść ochronna
- krem łagodzący świąd i zaczerwienienie powodowane przez podrażnienia skóry
Potrafię wybrać właściwy podkład spośród kilkudziesięciu dostępnych, a tu trzy kremy mnie pokonały
Co jeszcze polecacie z produktów objętych promocją?
Na chwilę obecną mam na licie chusteczki WaterWipes, Sudocrem i Bepanthen
-
Eee nie wiem ile waży mój klocek ale wiem, że rąbie mnie pod pępkiem a to odpowiada 24 tygodniowi ciąży
Szczerze Wam powiem, waciki i woda to był wrzód na doopie. Nic lepiej kupy nie zbiera niż chusteczki. Młoda ma 6 lat i na stałe wprowadziłam mokry papier, wystarczy, że raz wytrze zwykłym i doopka czerwona. To jaka firma przypasuje doopci dopiero się okaże. Podobnie z pieluchami. U nas nie było odparzeń u jednej na belli a u drugiej na dada. Chodzące miały pieluchomajtki pampers. Zresztą identycznie jest z kosmetykami. Jedna tolerowała wyłącznie tormentiol i nivea na odparzenia a druga tylko maść pośladkowa ziajki. Obie do kąpieli wyłącznie emolient. Młoda, głupia kupowałam te drogie, teraz już wiem, że świetny jest mediderm. Ach i po wytarciu zadku chusteczką pupkę koniecznie trzeba osuszyć. Ja to robiłam pieluchą tetrową. Bardzo przydatny staroć.
Sudocrem i Bepanthen u obu okazały się być do bani, bo nawet nie do doopy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 22:13
Mała Matylda lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
A ja mam pytanie z innej beczki, wiecie moze gdzie dostane taki gadzet?
https://zapodaj.net/5d479edcfbae6.png.html
Oczywiscie to nie jest z takim napisem, podobno mozna napisac co sie tylko chce. Widzialam mamaginekolog tez to pokazywala jak byla w Londynie ale ja nie zapisalam nazwy, a widzialam to juz tez u niektorych na instagramie, nie wiem jak to wpisac, szukam szukam i nicMoze sie natknelyscie, to prosze o linka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 22:35
-
Hej ho
U mnie szpital wszyscy chorzy poza mną.... Armagedon serio
Popieram kamcie w 100% odnośnie kosmetyków. U mnie podobnie seria babydream rządzi. Płyn do kąpieli jest bardzo fajny, chusteczki też.
Jedynie szampon Nivea, bo babydream córce nie podpasowal, miała wysuszona skórę po nim
Po kąpieli dzieci niczym nie smarowalam, moim.zdaniem nie ma potrzeby, a oliwka tylko pory zatyka na cholere dziecko tym smarować to nir wiem.
Do pupy linomag albo alantan. Kosztują grosze, skład dobry. zresztą jak pupa była ok, to nic nie używałam - te kremy sporadycznie jak pojawiło się zaczerwienienie. Moim zdaniem przesada jest pakowanie w dzieci tony kremów. No chyba że dzieci ze skórą z problemami, alr to inna bajka i tu sklepowe marki nie pomogą..
Medidrem jest też super kosmetykiem, dostępny w aptece, moejj mamie przynosi ulgę przy łuszczycy.
Pieluchy używałam dada a potem wielorazowe.
Bez mokrych chusteczek nie wychodzę z domu, ale uważnie patrzę na składy.
A poza tym nadal nie czuję ruchów a już bym chciała heh
Dobrej nocyTanda lubi tę wiadomość
Jagna15.04.2018
-
J.S. zrobiłam research.
Wpisz sobie na allegro: lightbox, a w googlu np podświetlana tablica z napisami.
Ps. Przed chwilą zauważyłam, że po naciśnięciu piersi, wypływa mi z niej siara (jak sądzę). Rozpłakałam się na myśl o tym, że "robię pokarm" Dziecku.. A nawet w ciąży nie jestem płaczliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 23:59
Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Hahaha Fermina, szaleńcze
Robię pokarm dziecku
Fajnie, że po naciśnięciu, u mnie koszulka co rano mokra, już mnie to wkurza. Poprzednio tak nie miałam.
Dobra, czas spać. Dobranoc❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mała Matylda - ja przed ciąża nosiłam xs/s i te koszule też zamówiłam s, jest w niej jeszce dużo miejsca na brzuchol
Fermina - mi też coś cieknie z jednej piersi jak nacisne. Ale nie wiem czy to siara?
Dobranoc wszystkimMała Matylda lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.