X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, myślę że to siara, bo cóż innego, ewentualnie inne przygotowanie do produkcji mleka. W każdym razie cieszy. :)

Najlepsza była i tak reakcja mojego Męża. Mówię mu: Ej, robię mleko! M: Pokaż! i potem, takim nabożnym głosem: "TO się naprawdę dzieje!". :D

Z tego co czytałam to jest sprawa indywidualna, tak jak pisze Kamcia, nie ma się co tym stresować, że za wcześnie albo za późno. :)

Mnie od początku ciąży boli lewy jajnik, wczoraj już przesadzał. Jak pytałam ostatnio to usłyszałam, że tak może być, ale wszędzie czytam, że może boleć we wczesnej ciąży, a w 17tym tygodniu? Trochę mnie to wkurza już.

Kamska, masz jeszcze czas. Ja nie kupiłam jeszcze dosłownie ani jednej rzeczy. Koktajl robię z buraka, jabłka, banana, marchewki i wody i jest ok. :)

Himalaya jest ok jako pasta, ale ma SLSy i to mnie nie urządza jednak.

Muszę zapytać: Matylda, piękne imię, ale jak się to zdrabnia poza "Mati"? Ciągle się zastanawiam. :)

My codziennie czytamy imiona. Może nawet wybraliśmy, ale jeszcze rozmowy trwają. :D Mój Tata mówi, że się w fazie ciąż Mamy interesował tematem i mówi, że to kobieta powinna wybrać imię. Przede wszystkim dużo myśleć na ten temat, czytać różne imiona aż zostanie jej w głowie tylko jedno dla tego dziecka i to będzie to właściwe. Liczę na to, że ta metoda zadziała. ;)

U nas spadł pierwszy śnieg. Taki prawdziwy, że leży na podwórku i nie topnieje od razu. Zaraz zabieramy psiaki i zewnętrznego kota, i idziemy wdychać zimę. :) Wspaniałej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 12:36

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jutra w lidlu ubranka dla dzieci, termometr na podczerwień czy pościel
    osobiście bardzo lubię ich body, ceny tez kuszące

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=343&utm_source=wp.pl&utm_medium=box-wiadomosci&utm_campaign=KW50-2017-NF-pon-moda-Baby-biobawelna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 12:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina zobacz ile możliwości:Matyla, Matyldek, Matyldka, Matyldunia, Matyldusia, Matylduś, Matyldzia, Matylka, Matysia, Matyś, Tylda, Tyldka, Tylka, Tysia, Tyśka :-)

Dziś probowalam z tym koktajlem z tego co mialam ale blenderem wyszla packa ktora wyladowala w koszu. Jutro pozycze od mamy sokowirówke i dzialam z waszymi propozycjami. Tylko ze ja natki pietruszki nakupilam i mam zamiar do kazdego dodawac wiec nie wiem jak to bedzie ze smakiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 13:50

atdc6iye1mipw3kl.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usłyszałam kiedyś na SORZe,że w ciąży jajnika nie bolą. No cóż ja czułam też ból w okolicach jajników :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja po wizycie u lekarza:) wszystko w porządku co najważniejsze.
    5 stycznia połówkowe.

kamciaelcia, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, XKamaCX, Katka., Kropka88, Hoope, patryka, Fermina lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, a mi sie zamiast Oliwia podoba Liwia, bo Oliwia niekoniecznie. Moja znajoma nazwala Liwia, bardzo mi sie podoba, oryginalne imie :)

Kamcia, zaszlabym do nas do lidla, ale znajac zycie wszystko wyczyszcza, niestety.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help :(

Wczoraj jak stalam w kolejce w Biedrze złapał mnie ciągnący ból od prawej strony podbrzusza po pachwinę. Coś jakby więzadło lub okolica jajnika. Promieniowało na biodro. Jak chodzilam lub zmienialam pozycje na kanapie to ciągnęło.Dzisiaj troche mniej ale tez czuje i czasami coś zakłuje :( Dziecię sie rusza, ale niepokoi mnie to. Wzięłam przed chwila magnez może pomoże. Co o tym myślicie? Martwić się czy nie? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 14:42

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina my na Matyldę najczęsciej mówimy... Matylda :D ale też bardzo często Matysia, Matylka, czasem mówię Ptyśka. Dziadkowie najczęsciej Tysia.
    W przedszkolu wszyscy Matylda, czasem Matyldzia. Mati nie użwam, bo kojarzy mi się ze skrótem od Mateusza :D
    Jak wybieraliśmy to imię, to w rankingach było ok 50 miejsca w polpularności a teraz jestem zaskoczona, jak dużo osób rozważa to imię...

Moja koleżanka ma córkę Liwię, minus jest taki, że wielu jak słyszy Liwia to mówi "Oliwia?" co moją koleżankę akurat denerwuje ;-)

U nas propozycji jest kilka, ale umowę mamy taką, ze to mąż ostatecznie podjemie decyzję. Wszystkie, które rozważaliśmy są ok dla mnie, więc co wybierze będzie dobrze :-) Na poczatek to bym chciała wreszcie poczuć ruchy heh, potem skupimy się na imieniu.
    Nie powiem, zaczynam się trochę niecierpwliwić, no bez jaj, skończone 19 tygodni i cisza.... ale za tydzień połówkowe, więc liczę na owocne spotkanie z kruszynką i na to, ze uspokoję się trochę.

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js
    To zapraszam do.mohego Lidla :) rzadko czegoś nie upoluje (bez polowania)
    Liwia ostatnio robi się pospolite
    A odmiana Liwka tworzy mi w glowie przezwisko :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam już prezenty dla rodzinki
    Wszystko w glowie mam niech tylko jakies zdjecie synka wypali :)
    Kupilam malutkie szklane bombeczki w ksztalcie bucikow, niebieskie z dedykowanym napisem :) np zostaniesz babcią :)
    Plus fota Piotrusia w wymownej koszulce więc niech się cieszą :)
    Mysle że za tydzien już wyślemy

kattalinna, Kamska lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, chetnie bym przyjechala, ale jednak kawalek mam :D U mnie wszystko kupuja, od rana ogromna kolejka, przepychaja sie, masakra, dlatego prawie nigdy tam nie chodze. Jestem za to czestym gosciem w biedronce i tesco ()

Prezent dla mojego kupiony, ale 19 jeszcze lece dokupic do calego kompletu kilka drobniejszych prezentow.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    js
    ja czesto zachodze w tygodniu wieczorem i zazwyczaj cos trafie :)
    ale bitwy w Lidlach wszystkim znane :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. mi w Oliwii podoba się właśnie to, że jest takie elastyczne i mogę zdrabniać nawet do "Liwki". W druga stronę wcale się nie dziwię, że Twoja koleżankę to denerwuje;)
    My przez moment myśleliśmy o Klarze. Ale jak moja mama wypaliła "O Klaryska! Klarena! Pięknie" to podziałało na mnie jak kubeł zimnej wody. Chyba zagryzłabym kogoś, kto nazwałby tak moją córeczkę...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zamówiłam sobie pizzę, naszła mnie straszna ochota..a wy macie zachcianki?

klz9piqvvra11kd2.png

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam paczkę chipsów i mam wyrzuty sumienia; -)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pizzę domowej roboty na obiad miałam :) a teraz właśnie kończę piec ostatnie z 150 pierników dla młodej do szkoły na jutro i padam na twarz

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego Katka :)

Kiedyś też chodziła za mną pizza. Zachcianki mam rzadko, ale zdarza się że coś, co jem smakuje mi jak jeszcze nigdy wcześniej. Ostatnio mąż kupił ciasto francuskie z owocami, mniam :D
    Już jakiś czas temu straciłam samokontrolę jeśli chodzi o spożycie mandarynek – gdy zjem jedną nie potrafię przestać do czasu zjedzenia ostatniej. Brak mandarynek w domu znoszę obojętnie, jeśli są przez jakiś czas je ignoruję, jednak zjedzenie tej pierwszej zmienia mnie w potwora ;)
    Mam duże trudności z przechowaniem do kolejnego dnia pomidorów koktajlowych, świadomość ich obecności w kuchni nie daje mi spokoju ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizzę mogłabym jeść cały czas :) bez brzegów nawet mam dobre cukry
    Mandarynki i pomarańcze też sprawiają rozkosz. Ale ograniczone...przez cukry...
    I biała rzodkiew z paluszkami rybnymi...
    Na wszystko inne nie mam apetytu
    Jem bo muszę
    Więc o marzeniach nawet nie będę pisać ;) te moje zachcianki są zafalszowane po prostu odwykiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło wam się kiedyś pójść do sklepu albo wysłać męża specjalnie po konkretny produkt, na który miałyście ochotę czy to tylko stereotyp?
    Ja dotąd nie miałam takiej sytuacji, dopiero gdy coś widzę czuję że muszę to zjeść;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy :)
    Ale mój mąż w pierwszej ciąży byl w gotowości
    W drugiej ubolewal że nie będzie miał historii do opowiadania mlodszym pokoleniom jak to w nocy jechal daleko po jedzonko dla mamy
    Jem po prostu monogamicznie :)
    Z córka dżemy, monte i 7daysy
    Z synem greipfruty, codzienne przez sezon szparagi i schabowe z karkówki zamiennie z jajkiem sadzonym
    Teraz paluszki rybne! Cytrusy i na poczatku śledzie
    No i przeszła mi faza na szpinak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 18:45

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ