X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mój mąż chodzi za mną od kilku dni i tylko powtarza: jaki ładny brzuszek, taki ciązowy juz :) hormonalnie to tylko działa mi na nerwy

kamciaelcia mój ma tak samo, a wczoraj jak bylismy na zakupach i jechalismy schodami ruchomymi to stał i mnie głaskał. Mówie do niego wez bo mnie to krepuje, przeciez wszyscy widzą, że jestem w ciąży. A ten do mnie, że jak mi przeszkadza to żebym mu oddała dziecko :P I weź z takim gadaj :D
    I tylko pyta co 5 minut, czy Zuzia spi czy nie, bo on chce się z nią pobawić :D No siadło na psychę z wrażenia :P hehe :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mówię, że nie wolno dotykać bo skurcze... :D szybko się nauczył

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, tez bym chciala zeby pracowal za biurkiem, ale niestety ;) Przez te 7 lat, ktore jestesmy razem to przywyklam, jednak nie wyobrazam sobie jakby go mialo nie byc tydzien w domu, bo teraz jednak jest codziennie, tylko w nocy jestem sama. Na poczatku probowalismy zeby tak jezdzil, tylko weekendy w domu, ale po 3 miesiaach sie zwolnil, bo nie dawalam rady, za bardzo tesknilam, wszystko sama, masakra.

Ja dzisiaj mialam przerazajacy sen, ze zaczelam w nocy krwawic, pojechalam na ip, polozna mi robila usg i mowi, ze mam sie nacieszyc tym bijacym sercem, bo zaraz przestanie. Ja zaczelam plakac, a nagle zza drzwi wyskoczyly jakies kobiety w goralskich strojach i zaczely tanczyc w tym gabinecie pogo. Czy ja mam cos z psycha? :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    js
    nie psycha
    jesteś w ciązy o.O

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no ale zeby az tak haha :D Ale w koncu sie wyspalam, bo zawsze tak sie mecze, a dzisiaj spalam jak zabita.

Czeka mnie wycieczka po wydziale komunikacji, wiec wlasnie uzbroilam sie w cierpliwosc i lece. Milego dnia dziewczyny! ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam własnie na sukienki w Zarze. W necie. I nie wiem czy to ja już nie mam gustu albo nie jestem na topie. Ale te sukienki są tragiczne. A stylizacje jeszcze gorsze. Lekka sukienka + grube czarne skarpety + różowe sandałki... Albo biorą jakiś dobry towar albo to ja mam coś z głową, bo patrzac na to nie wiem czy mam się smiać czy płakać.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolagena mam to samo zara ma czasami fajne ciuchy i dobre jakościowo ale na stronie to nigdy nic mi się nie podoba właśnie przez te zestawienia

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chlopak tez jest kierowca, ale jezdzi tylko od 3 do 7 takze nawet bardzo tego nie odczuwam :p Na poczatku jak sie spotykalismy to pracowal jako kurier w Inposcie..oj wtedy to bylo nieciekawie bo pracowal od 7 do 20 nawet, ale przynajmniej czasem mnie ze soba zabieral i robilam sobie wagary :D

A tego, ze Wasi sie tak interesuja brzuszkami to zazdroszcze bo moj tylko na poczatku czasem dotknal, a teraz w ogole nic..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu i patrzcie jakie słodkie to jest https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43080b0f348d.jpg

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to wręcz mnie molestuje. już nie mam jak spać bo cały czas ręka na brzuchu, a dziecko jest tak ruchliwe ze jak wcześniej o 20 padalam, tak teraz od 18 do 1 w nocy się mecze przez te rewolucje jakie urządza. a o 5 rano od nowa zaczyna. brzucha nie mam, a jak się na płasko położę to wygląda jakby się wykluc próbowalo bo co chwilę coś gdzieś wypycha . nie są to kopniaki bo w ciąg u minuty potrafi w 3 różnych miejscach zaznaczyć swoją obecność. karateka jakiś chyba będzie

Asix lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tych ruchów. Ja to się strsuje z wizyty na wizytę bo nic nie czuje a tak przynajmniej byłabym spokojna. Ale cierpliwie czekam.;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina dzięki za odpowiedz, dzisiaj jest lepiej :)

Ja byłam w Rossmannie, kupiłam emolient do kąpieli, 4-pak chusteczek nawilzanych Pampersa, puder i Sudocrem :)
    A w Pepco ręcznik z kapturkiem, body, 2czapeczki, kocyś, pieluchy tetrowe i jedna flanele i skarpetusie jedna pare. Wrzucę zdjęcie jak bede w domu :D powoli juz gromadzę.

Co do snów to śniło mi sie w nocy ze krwawiłam... przebudziam się i od razu do kibla. Taka ulga jak zobaczyłam czyste gacie Ale przestraszyłam sie strasznie o.O

Mój mi cały czas głaszcze brzusio czekając na kopy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 11:01

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam zakupy w Lidlu ;-) i nawet było luźno, ciuszkow masa. Kupiłam tylko bodziaki i spodnie. Mam problem z rozmiarem, bo jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko będzie duże. Ale tak naprawdę nie wiem co to znaczy ;-) i sobie też zrobiłam zakupy - dwie pary rajstop ciążowych, właśnie takich szukałam :-) oczywiście też dwa rozmiary, bo nie wiem jak z ich długością... W ogóle miało być tyle różnych rzeczy ciążowych, a tylko te rajty wynalazlam

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Nie miałam robionego usg, bo nie potrzeba co wizytę jak czuć ruchy. Wyniki krwi, moczu mam prawidłowe.

kamciaelcia, Kropka88, Cola87, Hoope, Fermina, Feeva, malwka08, XKamaCX, Mała Matylda, MysiaMarysia lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Przeżyłam zakupy w Lidlu ;-) i nawet było luźno, ciuszkow masa. Kupiłam tylko bodziaki i spodnie. Mam problem z rozmiarem, bo jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko będzie duże. Ale tak naprawdę nie wiem co to znaczy ;-) i sobie też zrobiłam zakupy - dwie pary rajstop ciążowych, właśnie takich szukałam :-) oczywiście też dwa rozmiary, bo nie wiem jak z ich długością... W ogóle miało być tyle różnych rzeczy ciążowych, a tylko te rajty wynalazlam

lidl troszke zawyza rozmiary
    pepc zaniza ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za chwilę ruszam do Lidla :) odebrałam wyniki badań i w moczu mam ślady białka i po ciężarze patrząc chyba za mało wody piję.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jest trochę przykro. Byłam pewna !!!! Ze poczułam ruchy... Czułam je nawet kilka dni, głównie wieczorem, po jedzonku jak się położyłam czyli schemat książkowy. I od weekendu cisza... Nic, znów zero. I oczywiście tysiące myśli. Do tego ból piersi jakby ustąpił. Jak ja sie cieszę że ginekologa mam już jutro bo zwariowalabym...

Zazdroszcze Wam też tego że tatusiowie dzieci tak przeżywają z Wami ciążę. Mój ma taki charakter że nic nie przeżywa.

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeżywa tylko może jeszcze nie okazuje. dla facetów to abstrakcja póki jest nienamacalne tak mi się wydaje. jak powiedziałam mojemu ze ruchu czuje to tylko się spojrzał jakoś dziwnie nic zero reakcji a teraz jak już sam czuje to nie może skończyć swoich zachwytów nad tym jak już jest duze skoro pod cała dłonią czuje i ze wariat po ojcu

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka - na spokojnie. Też tak miałam. Dziecko cały weekend było
    "cicho" i ja już chore myśli. To początki, musimy dac im czas;)
    A do piersi w tej ciąży w ogóle nie przywiązuje wagi. W ogóle nie bolą, czasem trochę obrzmiałe są, następnego dnia w ogóle i tak w kółko.

Mój mąż też raczej traktuje to jako abstrakcje jeszcze.
    Niby gadamy o dziecku,ale to tak jakbyśmy rozmawiali o wylocie w kosmos.

Trochę jestem zła na rossmanna, bo zamówiłam wczoraj, zapłaciłam, a oni mi dzisiaj napisali, że nie maja tych produktow. Karta zablokowana, bo z promocji niby skorzystałam,a zwrot pieniędzy do 14 dni. Nie lubię czegoś takiego :/

O 16 wizytuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:38

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48e3081e8463.jpg no to szaleństw babci ciąg dalszy. teraz niech się modli by Wojtuś do końca pozostał chłopcem

kamciaelcia, Katka., Fermina, Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ