X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kupujecie/wypożyczacie adapter do pasów w samochodzie? Ja dużo jeżdżę autem i się mocno nad tym zastanawiam. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, pytanie z innej beczki do tych, które są na zwolnieniu i zus wypłaca im zasiłek ch. W jakim terminie od dostarczenia zwolnienia zus powinien wypłacić zasiłek? Czytałam, że ma na to 30 dni. Ja czekam już 35 dni i na koncie pusto, zastanawiam się czy wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:15

zem3df9hunlqvfmi.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo tatusiów to mój jak wraca z pracy to wita się ze mną i całuje brzuchol i gada do niego :)

Katka., Sela lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wybiorę się do Lidla skoro może być coś ciążowego, w spodnie już nie wchodzę i paraduję w kółko w tym samym. Dzidzia poczeka aż potwierdzą płeć.

W nocy napadał śnieg, TZ przed pracą o 6 rano odśnieżał auto, żebym nie musiała tego robić sama. Jaki kochany.

No właśnie, nie molestuje mi brzucha, za to dba jak umie i może.

Btw dzidzi, to mojej coś się poprzestawiało, śpi od obiadu do kolacji a potem szaleje. Do późnych godzin nocnych. I chyba nie lubi jazdy samochodem, ledwo wsiądę, wierzga jak konik.

Piersi bardzo mnie bolą, przeciekają, sutki niedotykalne, kaleczy je koszulka. Także ten... Mówią, że drugi trymest jest najlepszy. Nie tym razem, tym razem tylko mdłości przeszły, za to doszły nowe atrakcje. Bu.

Co do reszty, nie wypowiadam się, bo nie wiem albo nie pamiętam ;)

Ach, byłam rano na badaniach, okazało się, że nie wszystko będzie na jutro. A jutro wizyta u gina. No cóż, taka mała wtopa, miałam tylko miesiąc, żeby je zrobić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:27

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    a propo tatusiów to mój jak wraca z pracy to wita się ze mną i całuje brzuchol i gada do niego :)
    super ;) mój za to ostatnio to chyba zapomniał, że jestem w ciąży...

klz9piqvvra11kd2.png

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i żałuję, że nie byłam na bitwie w Lidlu. :D Trudno, może do środy coś zostanie..

Zastanawiam się nad adapterem do pasów, niby nie jeżdżę już tak dużo, bo jak się dowiedzieliśmy, że zostanę na zwolnieniu do końca ciąży to sprzedaliśmy moje auto, ale jak już jeżdżę to robię spore odległości. Sama nie wiem, ale pewnie kupię..

Mój też jest fanem brzucha. Ostatnio byłam w restauracji w sukience, miałam wzdęcia i najadłam się do oporu, więc brzuch wyskoczył to się patrzył jak cielę w malowane wrota z bananem na twarzy. Mizianie i głaskanie mnie denerwuje, bo się czuję gruba i nie mogę na to nic poradzić. :/

Stanęło mi dziś serce. Z góry przepraszam za temat, ale też ciążowy, niestety. Po obudzeniu się poszłam do toalety, nie tylko na siusiu, wstałam a tam muszla cała we krwi.. Dosłownie zrobiło mi się ciemno przed oczami i to nie był sen. Okazało się na szczęście, że krew nie jest z dróg rodnych, ale co przeżyłam, to moje. W tym momencie mam już proktologa zamówionego zaraz po wizycie u ginki w środę i trochę się boję bo nigdy nie miałam tego typu problemów a tej krwi było napradę dużo/ Dodatkowo teraz się obawiam wizyt w toalecie.. :( Hoope, tak jak piszesz, mdłości nie ma ale są inne gratisy.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka ja ruchów swojej dzidzi tez nie czuje non stop. Sa dni kiedy wierzga od rana do wieczora i są dni kiedy ruchy są znikome. Jak tam jej sie chce :D Takze nie stresuj się. Ruchów nie da się pomylić :) moja jest aktywna najbardziej wieczorem, ostatnio pół nocy mnie kopała. A mężem sie nie przejmuj. Jak poczuje kopa na własnej dłoni to sie zaangażuje :D

Hoope ja ostatnio tez zaliczyłam taka wtopę :D z tym ze ja zapomniałam się zapisać na wizyte i dzwoniłam do gina żeby mnie wcisnął na poniedziałek (bo prywatnie tylko w poniedziałki przyjmuje) i tez miałam TYLKO miesiąc na zrobienie badań :D

Co do adaptera to ja dostałam gratis już do wózka 3w1 :)

Ja już po szale zakupowym. Wykorzystałam już swoją karte z klubu Rossmann na 2+2 i zamiast 90zl zapłaciłam 50 <3 Juz zapowiedzialam mamie ze biorę ja jutro na zakupy do Rossmanna żeby jej kartę wykorzystac to jeszcze dokupie :D
    Oto moje dzisiejsze łowy:
    nya8hl.jpg

Fermina czyżby hemoroidy?? Ja chyba się już ich nabawiłam bo co się załatwiam to troche boli i potem przy podcieraniu krew :/ Znikoma ilośc ale jest. I potem doopa boli pol dnia :(

PS. Cały czas mnie boli coś tam po tej prawej stronie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:49

patryka, Katka., Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, chyba tak ( czy to musi mieć taką okropną nazwę?!). Tylko się dziwię, że tej krwi były takie ilości, więc wolę to skontrolować jednak u specjalisty i mieć spokój..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To giganty musisz mieć :D Haha No nazwa jest paskudna...
    Ja mam chyba jeszcze małe bo krew jest tylko przy podcieraniu :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a ciuszki skad?tez z rossmana?wkładki na piersi tez jakies kupowałaś czy to cos innego?my w sklepie zakładalismy na szybko mezowi aplikacje bo nie mogłam się zdecydować tylko na 4 rzeczy:)

Feeva lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie przerażaj mnie. :D Skąd giganty jak wcześniej nic mi nie było? Może wylewane są po prostu. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka83 nie nie, ciuszki z pepco i z kika :)
    Wkładki laktacyjne z Rossmanna marki Lovi. Czytałam ze sa super.

Fermina żartuje :D Lepiej skonsultować z lekarzem, wiadomo :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm w sumie nie pomyślałam o wkładkach, będą potrzebne?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia :) Jednym się przydają, innym nie. Kupiłam tak na wszelki :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Paja Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za info o Lidlu, faktycznie super rzeczy są, oto efekty:
    https://zapodaj.net/c98a25b6c4c4e.jpg.html
    Kupiłam oczywiście też coś dla siebie z ofert dla kobiet w ciąży :)

Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

hchy9n73q30aq395.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka ja juz potrzebuję wkładki a potem będą niezbędne. Cycki ciekną w tak nieprzewidywalnych okolicznościach (przynajmniej u mnie).

Fermina możesz na to mówić też żylaki odbytu jak wolisz XD Ja miałam taką akcję raz, wiele lat temu i była to szczelina odbytu. Zrobiłam ją sobie... niepogryzionym nasionem słonecznika. Okropne, na szczęście uleczalne.

Ja niestety mam ten problem co ciążę i poród :/ Dziedziczne, mama też miała. Doopa do naprawy po porodzie.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę nie musieć o tym mówić. :D Chciałabym już być po badaniu i diagnozie, dostać maści, leki, czy czym tam apteka dysponuje i zapomnieć.

Na tę szczelinę odbytu brałaś jakieś leki, czy potrzebny jest zabieg? Właśnie zaczęłam marzyć o "zwykłych" hemoroidach. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina taki żylaczek jak pęknie to naprawdę może być z tego dużo krwi. Ale zawsze najlepiej skontrolować u specjalisty czy na pewno to jest to. U nas jak operuje się żylaki odbytu to często dużo krwi przy tym jest. Niby taka mała rzecz a krwi czasem jak z zarzynanego prosiaka ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lidlu pusto ;/ nie było nic dla noworodków...

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina czopki i maść. Ale przy szczelinie jest też uczucie rozbicia, trochę jak grypy. Zresztą w ciąży nie wszystkie leki można podać, raczej te łagodne, czopki, maść no i do łykania na wzmocnienie żył, ale tylko wybrane.

Czytałam, że zabiegi są bardzo bolesne (po). Może nawet nie czytałam, widziałam kuzyna z jakimiś gumkami w tyłku, był na ketonalu i pocił się z bólu jak w saunie, siedząc na jednym półdupku.

Po porodzie można z nimi powalczyć, zero zaparć, dużo ruchu, dużo wody, bezwzględna higiena (woda zamiast papieru) i leki. Jak to nic nie da, skalpel XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ