X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Amygdala, u mnie to bardziej skomplikowane, ponieważ jeszcze na początku listopada za moje L4 płacił pracodawca. Licząc od początkowej daty zwolnienia (w październiku) upłynęło ponad 30 dni, ale od czasu gdy moje świadczenie przejął ZUS do otrzymania przelewu minęło około 20 dni. Wydaje mi się, że wiele tutaj zależy od konkretnego oddziału ZUS.
    U mnie za pierwszy tydzień listopada tez płacił jeszcze pracodawca :-) Czekam na pozostałą część za listopad juz od zusu.
    Dzięki za odpowiedzi. Założę konto w pue i będę monitorować to na bieżąco. Prędzej czy później chyba zapłacą;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita Iga miałobyć dla mojej córci, okazało się że córcia ma fifaka i teraz to jest dopiero jazda z imionami. Nie byłam przygotowana na synka :-)A jakie imiona dajecie swoim chłopulkom?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska
    Moje to pewnie i nadwyrezone ciazami ale w nocy zdarza mi sie stekac przy zmianie boku. No kluje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Kamska
    Moje to pewnie i nadwyrezone ciazami ale w nocy zdarza mi sie stekac przy zmianie boku. No kluje

U mnie to pierwsza ciąża i też najgorzej odczuwam w nocy przy zmianie pozycji. Przy chodzeniu praktycznie nie czuje. A to mija okresami czy już tak do końca i będzie tylko narastać?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    U mnie za pierwszy tydzień listopada tez płacił jeszcze pracodawca :-) Czekam na pozostałą część za listopad juz od zusu.
    Dzięki za odpowiedzi. Założę konto w pue i będę monitorować to na bieżąco. Prędzej czy później chyba zapłacą;-)

O te konto właśnie mi chodziło :) można kontrolowac. Bo niektore i tak latały do zusu wyjaśniać dziwne sprawy...tzn zawsze coś ze strony zusu się nie zgadzało ale to ciężarna zalatwiala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie będzie Wojtuś. szczerze nigdy tego imienia nawet pod uwage nie brałam zawsze chciałam Leosia ale mój kategorycznie odmawiał i wybrał Edmunda (jak tak można dziecko skrzywdzić?! ) po dluuugich negocjacjach, zresztą bezowocnych bo każde miało swoje typy oglądaliśmy jakiś serial i padło Wojtuś.tak już zostało
    dawno nie słyszałam tego imienia, zdaje się być teraz mniej popularne ale nadal swojskie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:03

Kamska, Katka. lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    U mnie to pierwsza ciąża i też najgorzej odczuwam w nocy przy zmianie pozycji. Przy chodzeniu praktycznie nie czuje. A to mija okresami czy już tak do końca i będzie tylko narastać?

Ciężko powiedzieć. Raz lepiej raz gorzej. Ale nie było tragicznie. Po cc już nie czułam. Ale to wszystko bylo takie do zniesienia i nie przyszlo mi do glowy że to patologiczne. Dużo spacerowalam , w nocy spałam dobrze

Kamska lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Wojtuś podoba
    Ale mąż miał przyjaciela...Więc szybko odrzucił
    Dużo takich imion które mąż odrzucił bo w rodzinie...
    Adaś odpadł przez teściowa
    Mikołaj przez koleżankę...Więc padło na Piotrusia
    Ale i tak chrzestna męża(sasiadka jego mamy) powiedziala że nazwaliśmy jak ona syna (ma 12 dzieci) :P
    Więc jak rzuciłam Patryk...to i mąż jakoś tak się uśmiechnął :)
    No i jego chrzestna nie ma Patryka :D
    I chyba ten Patryk wygra z Krzysiem
    Nadajemy jedno imię u wszystkich dzieci

Córka bylaby Małgosia...tak bardzo chcieliśmy dziewczynkę
    Ach ten los złośliwy

Kamska lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, wprowadzono w wydziale od 13 pazdziernika nowy system, cala Polska ma problemy z zarejstrowaniem, bo istnieje opcja ze system moze akurat twoje auto odrzucic. W powiecie zarejstrujesz bez numerkow tak jak pisalam, ze od rana sie czeka i pierwsze 10 osob tylko zarejstruje jak system nie odrzuci. Pan nie mogl dzis zarejstrowac, bo mu system odrzucil, nie ma czym jechac do pracy i chcial poswiadczenie na pismie, ze dzis nie zarejstruje - urzedniczka mu nie dala, pytal gdzie ma w tej sprawie dzwonic uslyszal, ze do ministra. Jaja nie z tej ziemi, mi sie udalo ale bardzo dlugo to trwalo.
    O wypadku slyszalam, ogolnie powiem ci, ze ogloszono ja droga smierci, codziennie jest tam wypadek i nie ma dnia, aby cos sie nie wydarzylo. W tamta srode byly korki giganty, to stalismy 1,5h. Pojutrze mialam jechac ta droga do sulechowa, ale omijam - wole przez wiochy bo szybciej niz tam, cyrki sie dzieja.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska mnie pobolewa spojenie w ostatnim trymestrze. Wcześniej nie. Jeśli bardzo boli, ale to bardzo, może być rozejście spojenia. Ale to do lekarza przy wizycie. Chyba robią wtedy CC, za to nic nie robią w trakcie ciąży.

Ach dziewczyny, stara i głupia, wiem. No ale co wizyta to jakieś rewelacje a najlepsze, że z tej strony, na którą w ogóle nie patrzyłam.

Może opanuję chodzenie w poziomie XD

My z imieniem mamy potężny problem, albo znam kogoś kto mi je obrzydził, albo głupie, brzydkie, źle się kojarzy, ktoś już ma, za stare, za obce... Miała być Rozalia, ale czy fiflak może mieć na imię Rozalia? Chyba, że za tydzień dowiem się, że fiflak się wchłonął XD Cud panie!
    Jak nie, to damy mu fiflak. Oryginalnie :P

malwka08, Lukrecja lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tez mam te bóle od soboty, już wcześniej o nich pisałam :/
    Z prawej strony jakby od okolicy jajnika ciągnie mnie aż do pachwiny i kawałka uda. Boli jak chodzę i przy zmianie pozycji jak siedzę lub w nocy. Z łóżka wstaję jak sumo - nogi rozkraczone, muszę sobie pomóc rękami. Od wczoraj biorę magnez, męża właśnie wysłałam po no-spę, bo już zaczęłam się martwić, choć wszyscy mi mówią, że to normalne i mam się nie martwić. NIE DA SIĘ NIE MARTWIĆ no karwasz twarz barabasz :( !!

My, jeśli potwierdzi nam się dziewucha na połówkowych, nazwiemy córę Marysia <3 Jedno imię, nie lubię dwóch, później problem tylko :P Już do brzucha tak mówię, więc ciężko by mi się było przestawić na Tymona :P

Gratuluję córci! <3

Mi płaci cały czas pracodawca, nie ZUS. Ze względu na to, że firma przekracza 21 pracowników i sobie odliczają potem od składek po prostu :) Na rękę mi to, bo ostatnio na koniec listopada dzwonili do mnie, żebym zwolnienie dostarczyła (miałam od 7.11-04.12), co się okazało ZGUBILI (!!!!!!!!!) bo dostarczyłam od razu następnego dnia i musiałam na wizycie 4.12 brać duplikat od mojego gina :/ Jakby mi ZUS płacił, to bym kolejny miesiąc musiała czekać na kasę, więc dobrze :) Teraz jak dostarczam to robię xero i proszę o pieczątkę z podpisem, żeby potem nie było, że nie dostarczyłam. Nie wiem jak można zgubić tak ważny dokument... Tylko się stresu najadłam.

Edit: Hoope fiflak też ładnie xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:36

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja jestem po psychologii ;)

Ja dziś byłam w h&m i upolowalam ciążowe jeansy za 60 zl i jestem zadowolona :)

kattalinna, Kropka88 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mam nadzieje ze to nie nic takiego bo bol jest nieznaczny takie klucie jak pisala Kamciaelcia. Wizyte dopiero co mialam i nawet nie pomyślałam o tym zeby pytac bo odczuwam to tylko w nocy. Cytologie musze zrobic to zapytam gina u którego bede robic bo nastepna wizyta dopiero w styczniu.
    Feeva Tymon to jeden z moich typow ale maz sie nie zgadza. Rozwazamy Ignaś,Kuba i Jasiek. A i maz upiera sie na Michała ale ja jestem na nie.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, u nas będzie Zuzia, ale to już wiecie :D Chyba, że się zmieni w Adasia albo Piotrusia :) Ale ja już na to nie pozwalam :P
    Pojechałam dzisiaj do sklepu, zakupiłam w Mohito sukienkę, taką z dzianiny szarą i mega rozciągliwa :D I jedną w Reserved - jestem szczerze zdziwiona, bo rzadko kiedy trafiam coś tam takiego porządnego i fajnego. Raczej takiego na codzień. Ale kupiłam sobie sukienkę, taka opiętą z weluru, ale się rozciąga więc luzik :) a brzucho jak w niej widać, małż był zdziwiony, że weszłam do sklepu bez brzucha, a w przymierzalni dostałam wielkiego :D

Poza tym bylam u endokrynolog, na NFZ, byłam niechetna tym bardziej, że ta Pani ma opinie średnie, że szybko, że na odwal się. Przyszłam, okazało się, że na pacjentkę jest całe 5 minut, a ona jest też ginekologiem. Zużyłabym cały swoj czas na ubieranie i rozbieranie :P Ale... Pani okazała się mówić całkiem do rzeczy - mówiła dokładnie to samo co mój lekarz prywatny, tyle ze za free. Była na prawdę miła, wypytała o choroby moje i nawet w rodzinie. Nie zauwazyłam znudzenia ani pośpiechu. Nawet zapytała jak się czuję i mówiła do mnie "Pani Basiu". No toż to szok. A wizyta trwała prawie 20 minut. Serio bylam pod wrażeniem. W porównaniu z tamtą co się na mnie wydarła to niebo a ziemia. Zwiększyła mi dawkę euthyroxu i czekamy na kolejne wyniki badań.

Dziewczyny nie stresujcie się, że dzidzie nie kopią, mają jeszcze czas. To jest własnie minus forum, bo między niektórymi z nas jest miesiąc różnicy. I jedna rodzi już 3 dziecko, a wy dopiero pierwsze. Naczytacie się, że inne już kopie i też chcecie :D Ja wiem, bo ja też chciałam, ale nie stresujcie się! :) Na pewno wszystko jest super, a dzidzia was po prostu oszczędza i nie chce bić :P Taka grzeczna dzidzia :)

kattalinna, malwka08 lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklepy nas rozpieszczają promocjami dla niemowląt ostatnio. Ja zakupiłam dziś w Lidlu pierwsze śpioszki, Mama dorzuciła od siebie drugie plus czapeczki. Chciałam już mieć w końcu coś malutkiego, co mogłabym oglądać i dotykać. A tak to myślę,że może na poświątecznych promocjach trochę się kupi. Rossmann kusi, ale chyba będę twarda i się z kosmetykami na razie wstrzymam.

Też myślę o adapterze do pasów. Na Olx oglądałam niedawno używane i chyba niebawem kupię.

Aha i zamówiłam już termometr bezdotykowy. Ten z Lidla średnio oceniają w necie, więc wybrałam coś innego. Stwierdziłam, że nie ma co czekać z tym zakupem, bo nawet nam może się przydać zimą.

Następne zakupy w styczniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 19:06

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, jestem pewna, że krew. :/ Też kiedyś przeżyłam histerię buraczkową i odróżniam.

Kamska, też mam zaparcia, odkąd znowu przyjmuję żelazo.. Jestem pewna, że jest bezpośrednie powiązanie pomiędzy nimi a dolegliwościami. W środę napiszę, co powiedział lekarz.

Fatalita, gratuluję córci! :)

Mi się wszystkie imiona kojarzą z osobami, które znam, a szczególnie męskie. Ten idiota, tamten ciapa a jeszcze inny ogólnie obrzydliwy. Ja chyba nie lubię ludzi i zaczęłam się dziwić, że w ogóle mam męża. Potrzebuję imienia, którego nie nosi nikt ze znajomych a jednocześnie nie jest to Brajan.. W zasadzie nie znam mężczyzny o imieniu Rozalia.. :D Więc może ukradnę. :D

Fatalita lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaptery do pasów - niedawno przyjaciółka do mnie dzwoniła z tesco, bo był potrzebęy za 60 zl. Nie wiem czy to była jakaś akcja promo i czy aktualne, ale można sprawdzić. Ja mało jeżdżę to nie potrzebuję, jak będę miała duży brzuch, potrzebę i dalszą podróż to w niektórych sklepach można wypożyczyć.

Iga - bardzo mi się podoba, ale w rodzinie mamy. Zresztą swietna dziewczyna więc polecam :-)

Wojtuś - też mi się podoba bardzo, nawet brałam pod uwagę ale niestety zaczyna wbijać się na topowe miejsca w rankingach popularności więc u nas odpada :-(

Jangwa, a te spodnie w h&m to jakaś specjalna okazja? Bardzo spodobała mi się opcja wydania 60 zamiast min. 120 pln ;-) chyba jutro spacer w kierunku galerii będzie

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mielismy tak samo - takie nie bo brzydkie, zbyt oklepane, znamy faceta i obrzydliwy. Ogolnie wybor imienia to maasakra :D Na szczescie juz mam to z glowy, juz nawet zwracam sie do brzucha per Igorek, wiec mam nadzieje ze na polowkowym Igor nie okaze sie Pola, bo dopiero bylyby jajca :D

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były przeceny na różne jeansy,bluzki na dziale ciazowym akurat. Nawet ogrodniczki jeansowe za 100 zł. Ale opcja 60 zł zdecydowanie lepsza niż minimum 120 ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegnę na szoping jutro :-)

age.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ