Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina a żelazo przyjmujesz może od tego rzyganko wróciło.
Brzuchy piękne porownywalne do mojego chociaz ja mam tak ze rano go nie ma a wieczorem powiększa sie chyba ze 3 razy a maz wtedy oglada go na wszystkie strony i sie cieszy jak mu syn rośnie:-) -
Ja też czekam.
Wizyta już jutro i zobaczymy. Jeżeli nie to wszelkie nadzieje będę musiała odłożyć do stycznia.
Kamska żelazo biorę już od miesiąca, więc nie winiłabym go.. Po prostu wróciło, sama nie wiem czy to normalne, na szczęście jutro wypytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 14:30
-
Feeva a ten sluz właśnie taki mleczny to u mnie prawie od samego poczatku. Na ostatniej wizycie ginka stwierdzila ze to lekki uplaw i dostalam globulki na 6 dni gdzie wcześniej żaden z lekarzy nie zwrocil na to uwagi. A dziewczyny jak myslicie ile czasu po odstawieniu tych globulek mozna wykonac cytologie bo ta moja powiedziala ze od razu moge zrobic. Dziwne...
-
Kamska wrote:Fermina a żelazo przyjmujesz może od tego rzyganko wróciło.
Brzuchy piękne porownywalne do mojego chociaz ja mam tak ze rano go nie ma a wieczorem powiększa sie chyba ze 3 razy a maz wtedy oglada go na wszystkie strony i sie cieszy jak mu syn rośnie:-)
U mnie dokladnie to samo!!!i tylko wieczorem jak sie wcieram kremem to słyszę "nooo.... rosnie synek rosnie"
A moj Maz uparl sie na imię Borys, ale jak dla mnie to jest totalnie ruskie imie i ostatnio wpadłam na pomysl by dac na imie Januszek , po Dziadku (Meza ojciec)jak ostatnio Tesciu uslyszal az sie wzruszyl
Janek w sumie ladnie i Maz sie zgodzil
ale jeszcze walczy o Borysa.. co myslicie?
Kamska lubi tę wiadomość
-
Kamska mój gin na każdym badaniu ginekologicznym sprawdza ten śluz i twierdzi, że nie jest to żadna infekcja
Mówi, że śluz prawidłowy
Też mam ten śluz od samego początku.Tanda lubi tę wiadomość
-
W poprzednich ciążach seks jak marzenie, libido wykopane w kosmos, mąż nie nadążał i odmawiał współpracy xD w tej... To masakra, zero pobudzenia, nie mam najmniejszej ochoty, co jest dziwne, bo zawsze miałam te swoje potrzeby, a mąż do tych leniwych należał. Teraz odwrotnie, jemu cos się przestawiło, a ha mam odruch wymiotny xD to chyba zdecydowanie będzie dziewczynka.
W poprzednich ciążach piękne sny erotyczne, a teraz jakieś horrory, ech, gdzie ta przyjemność?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 15:09
-
Hoope, czyli wizyta udana, miejmy nadzieje ze malenstwo nie dobije do takiej wagi, bo to jednak nie za bardzo. Ciesze sie, ze wszystko jest w porzadku, szkoda ze malenstwo tylko dupke pokazalo w calej okazalosci
Fermina, tez mi sie wydaje, ze ona jednak z tej zawisci zabraniazebys nie korzystala zbyt mocno z tego, musisz z nia pogadac. Jutro wizyta wiec moze cos sie rozjasni
Kira - bardzo bardzo podoba mi sie imie Borys, chcielismy tak nazwac ale niestety nie mozemy, bo w rodzinie juz jednego mamy i bliska znajoma teraz tak nazwala synka.
Igor to nie imie rosyjskie wbrew pozorom i powszechnej opinii jaka krazy. Janek fajne, ale tez mamy w rodzinie wiec odpada. Kordian to moja milosc, ale jak uslyszalam zdrobnienie Koras to dziekuje bardzo, odpadlo od razu
A mnie chyba cos rozklada bardzo nieprzyjemnie, ciagle kicham i czuje sie taka slaba, cholera jasna. Ej dziewczyny ostatnio wstawialam fotke i mialam w miare brzuch maly, a wiecie jaki mam teraz wywalony hihi z dnia na dzien sie pokazal, oczywiscie kurtka zimowa wszystko afiszuje ale on jest, nawet moj mowi ze widac i rosnie, a ruchow brak. Czekam cierpliwieFermina, Hoope lubią tę wiadomość
-
Ja się nie wypowiadam na temat seksu, bo u mnie libido zerowe.
Brzuszki bardzo ładne, ważne żeby dzieciaczkom dobrze w nich było. Ja dziś o swój trochę zadbałam i kupiłam płaszczyk zimowy w lumpeksie. Na razie jak worek, ale pewnie niedługo będzie w sam raz. Nie chciałam nowego, bo jestem optymistką i wierzę, że zmaleję po ciąży i już się nie przyda.
Przeraża mnie perspektywa badania krzywej. Ja mam problem, żeby wyjść na czczo z domu na badanie krwi, a co dopiero takie coś. Już się pytałam w moim punkcie pobrań, czy mogę kupić glukoze cytrynową. Na szczęście sie na nią zgadzają. Nie pozwalają tylko na popijanie sokiem z cytryny. -
Rany dziewczyny, nie wierzę, że ten dzień przeżyłam, co za armagedon.... na szczęście wiele rzeczy udało mi się ogarnąć, dzieci po antybiotyku wreszcie wykazują jakąkolwiek poprawę.... Serio, słaby czas u mnie, ale co tam, tyłek trzeba spiąć i do przodu.
Nadrobiłam co u Was, cieszę się udanych wizyt, rosnących brzuszków i nowych mam
Mi się trochę wierzyć nie chce, po czułam jakieś pyknięcie w brzuchu, niebywałe, może wreszcie moja córka łaskawie dała o sobie znać.....Okaże się zapewne za parę dni, oby to wreszcie była ona
Lecę zrobić dzieciom naleśniki, może choć to zjedzą, bo apetyt przez chorobę mają fatalny.... dobrze, ze chętnie piją wodę, chociaż tyle..
trzymajcie się i nie chorujcie jak myjak znajdę chwilę cykne fotę mojego brzucha
aaaaaaaaa Mycha666 dziękuję za pocieszenie, nie jestem sama z brakiem ruchów w tak wysokim tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 15:45
kattalinna lubi tę wiadomość
Jagna15.04.2018
-
Kamcia, z czego dajesz korki?
Mysia, duuuzo zdrowia i sily dla waszej rodzinki. Mnie wlasnie cos lapie ale chyba taki okres, bo bylam dzis zaplacic za mieszkanie i wszyscy marudzili, ze choroba ich zlapala. Ech, zaczyna sieMysiaMarysia lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie i witam w 17 tygodniu
wszystko u nas dobrze !!! I lekarz potwierdził że będzie dziewczynka
Liliana:) mam badania polowkowe ustalone na 21 tydz. Myślicie że to nie za późno? Poza tym musze iść do laryngologa z moim katarem i bólami głowy.jesli to zatoki niestety bede musiala brać antybiotyk. A na te bóle głowy lekarz zalecil paracetamol. Bierzecie w ciąży? Ehh ale sie ciesze ze z małą wszystko gra
kamciaelcia, XKamaCX, Fermina, Fatalita, Hoope, Kropka88, Katka., MysiaMarysia, Mała Matylda, kattalinna, Loullie lubią tę wiadomość
-
patryka wrote:A na te bóle głowy lekarz zalecil paracetamol. Bierzecie w ciąży? Ehh ale sie ciesze ze z małą wszystko gra
Mnie lekarz odradził nawet paracetamol. Na szczęście jak dotąd w ciąży głowa bolała mnie 2 razy. Jakoś pokonałam ból raz spaniem, a raz kawą, bo to była wina pogody. Właśnie bólu głowy najbardziej się bałam jeśli chodzi o ciążę, bo wcześniej nigdy bez tabletki sam nie przechodził.
Ale myślę, że jedna tabletka na tym etapie nie zaszkodzi, jak będzie bardzo kiepsko. -
Kamcia, tak myslalam haha, nie wiem dlaczego. Matma moja zmora z lat szkolnych
Patryka, gratuluje udanej wizyty, ja mam polowkowe bodajze 21+3 dni i to jest ok, wiec ty nie masz za pozno.
Moj ginekolog pozwolil brac paracetamol, jest on bezpieczny w ciazy. -
Cześć dziewczyny, ja byłam wczoraj u ginekologa (innego niż do tej pory) i dzidzia ładnie rośnie, wszystko ok, ale powiedziała że łożysko częściowo zachodzi na ujście szyjki czy coś takiego i zakaz seksu, wcześniej nic takiego nie słyszałam i mam nie nosić, ciekawe jak to zrobić z dwulatkiem w domu:-/ jeśli chodzi o ruchy to nic nie czuje, ale chyba to nic strasznego bo to 16t4d. Prenatalne polowkowe mam 16.01 i już nie mogę się doczekać czy płeć (synek) się potwierdzi. Imię wstępnie Oskar
Fermina, Hoope, Katka., kamciaelcia, Mała Matylda, Kropka88, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość
02.09.2015 Marusia -
Ja będę jutro zbierać w Lidlu resztki.
Borys kojarzy mi się z najcudowniejszym i najlepiej wytresowanym psiakiem, jakiego poznałam, miałam przyjemność z nim mieszkać parę miesięcy i serio, nie do wiary co on potrafił i jaki był mądry. Ogólnie imię mi się podoba, no ale zawsze zostanie u mnie w świadomości jako Borypsinka.
W ogóle w miejscowości, w której się urodziłam była jakaś mania nazywania psów imionami ludzi i np. Roksana, Kora, Rysio, Diana, Maks mają w mojej świadomości cztery łapy i nie przeskoczę cholernej wyobraźni.
Chociaż czuję się fatalnie to dzień ma szansę na dobre zakończenie bo dowiedziałam się, że moja siostra urodziła zdrową córeczkę, standardowo w 15 minut (nie wiem doprawdy jak ona to robi), a tym samym rozpoczęła przychodzenie na świat rodzinnych dzieci poczętych w 2017 roku.Poza mną są jeszcze trzy ciężarne. Terminy na: luty, marzec, kwiecień no i ja w maju. Oficjalnie: zaczęło się.
Kamska, kattalinna lubią tę wiadomość