X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kilka razy już nie wytrzymałam :P. No ciekawe co teraz powie na wizycie.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina a żelazo przyjmujesz może od tego rzyganko wróciło.
    Brzuchy piękne porownywalne do mojego chociaz ja mam tak ze rano go nie ma a wieczorem powiększa sie chyba ze 3 razy a maz wtedy oglada go na wszystkie strony i sie cieszy jak mu syn rośnie:-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam. ;) Wizyta już jutro i zobaczymy. Jeżeli nie to wszelkie nadzieje będę musiała odłożyć do stycznia. :/

Kamska żelazo biorę już od miesiąca, więc nie winiłabym go.. Po prostu wróciło, sama nie wiem czy to normalne, na szczęście jutro wypytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 14:30

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a ten sluz właśnie taki mleczny to u mnie prawie od samego poczatku. Na ostatniej wizycie ginka stwierdzila ze to lekki uplaw i dostalam globulki na 6 dni gdzie wcześniej żaden z lekarzy nie zwrocil na to uwagi. A dziewczyny jak myslicie ile czasu po odstawieniu tych globulek mozna wykonac cytologie bo ta moja powiedziala ze od razu moge zrobic. Dziwne...

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    Fermina a żelazo przyjmujesz może od tego rzyganko wróciło.
    Brzuchy piękne porownywalne do mojego chociaz ja mam tak ze rano go nie ma a wieczorem powiększa sie chyba ze 3 razy a maz wtedy oglada go na wszystkie strony i sie cieszy jak mu syn rośnie:-)

U mnie dokladnie to samo!!! :D i tylko wieczorem jak sie wcieram kremem to słyszę "nooo.... rosnie synek rosnie" ;D
    A moj Maz uparl sie na imię Borys, ale jak dla mnie to jest totalnie ruskie imie i ostatnio wpadłam na pomysl by dac na imie Januszek , po Dziadku (Meza ojciec) :) jak ostatnio Tesciu uslyszal az sie wzruszyl :) Janek w sumie ladnie i Maz sie zgodzil ;D ale jeszcze walczy o Borysa.. co myslicie? ;)

Kamska lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska mój gin na każdym badaniu ginekologicznym sprawdza ten śluz i twierdzi, że nie jest to żadna infekcja :) Mówi, że śluz prawidłowy :)
    Też mam ten śluz od samego początku.

Tanda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie imiona Igor,Borys,Sasza czyli takie typowo ruskie ok ale u mnie odwrotnie maz kategorycznie zabrania. U nas Jan rozwazamy i maz stwierdzil ze mozna mowic na niego Janek. :-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Loullie Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednich ciążach seks jak marzenie, libido wykopane w kosmos, mąż nie nadążał i odmawiał współpracy xD w tej... To masakra, zero pobudzenia, nie mam najmniejszej ochoty, co jest dziwne, bo zawsze miałam te swoje potrzeby, a mąż do tych leniwych należał. Teraz odwrotnie, jemu cos się przestawiło, a ha mam odruch wymiotny xD to chyba zdecydowanie będzie dziewczynka.
    W poprzednich ciążach piękne sny erotyczne, a teraz jakieś horrory, ech, gdzie ta przyjemność? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 15:09

6cc92fadb4.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, czyli wizyta udana, miejmy nadzieje ze malenstwo nie dobije do takiej wagi, bo to jednak nie za bardzo. Ciesze sie, ze wszystko jest w porzadku, szkoda ze malenstwo tylko dupke pokazalo w calej okazalosci :D

Fermina, tez mi sie wydaje, ze ona jednak z tej zawisci zabrania :P zebys nie korzystala zbyt mocno z tego, musisz z nia pogadac. Jutro wizyta wiec moze cos sie rozjasni ;)

Kira - bardzo bardzo podoba mi sie imie Borys, chcielismy tak nazwac ale niestety nie mozemy, bo w rodzinie juz jednego mamy i bliska znajoma teraz tak nazwala synka.
    Igor to nie imie rosyjskie wbrew pozorom i powszechnej opinii jaka krazy. Janek fajne, ale tez mamy w rodzinie wiec odpada. Kordian to moja milosc, ale jak uslyszalam zdrobnienie Koras to dziekuje bardzo, odpadlo od razu :P

A mnie chyba cos rozklada bardzo nieprzyjemnie, ciagle kicham i czuje sie taka slaba, cholera jasna. Ej dziewczyny ostatnio wstawialam fotke i mialam w miare brzuch maly, a wiecie jaki mam teraz wywalony hihi z dnia na dzien sie pokazal, oczywiscie kurtka zimowa wszystko afiszuje ale on jest, nawet moj mowi ze widac i rosnie, a ruchow brak. Czekam cierpliwie

Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam na temat seksu, bo u mnie libido zerowe.

Brzuszki bardzo ładne, ważne żeby dzieciaczkom dobrze w nich było. Ja dziś o swój trochę zadbałam i kupiłam płaszczyk zimowy w lumpeksie. Na razie jak worek, ale pewnie niedługo będzie w sam raz. Nie chciałam nowego, bo jestem optymistką i wierzę, że zmaleję po ciąży i już się nie przyda.

Przeraża mnie perspektywa badania krzywej. Ja mam problem, żeby wyjść na czczo z domu na badanie krwi, a co dopiero takie coś. Już się pytałam w moim punkcie pobrań, czy mogę kupić glukoze cytrynową. Na szczęście sie na nią zgadzają. Nie pozwalają tylko na popijanie sokiem z cytryny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko czekam az na korepetycjach beda pytac czy to ciaza :) jeszcze udawało mi sie kamuflowac :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny, nie wierzę, że ten dzień przeżyłam, co za armagedon.... na szczęście wiele rzeczy udało mi się ogarnąć, dzieci po antybiotyku wreszcie wykazują jakąkolwiek poprawę.... Serio, słaby czas u mnie, ale co tam, tyłek trzeba spiąć i do przodu.
    Nadrobiłam co u Was, cieszę się udanych wizyt, rosnących brzuszków i nowych mam :)

Mi się trochę wierzyć nie chce, po czułam jakieś pyknięcie w brzuchu, niebywałe, może wreszcie moja córka łaskawie dała o sobie znać.....Okaże się zapewne za parę dni, oby to wreszcie była ona <3

Lecę zrobić dzieciom naleśniki, może choć to zjedzą, bo apetyt przez chorobę mają fatalny.... dobrze, ze chętnie piją wodę, chociaż tyle..

trzymajcie się i nie chorujcie jak my ;-) jak znajdę chwilę cykne fotę mojego brzucha

aaaaaaaaa Mycha666 dziękuję za pocieszenie, nie jestem sama z brakiem ruchów w tak wysokim tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 15:45

kattalinna lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, z czego dajesz korki? :)

Mysia, duuuzo zdrowia i sily dla waszej rodzinki. Mnie wlasnie cos lapie ale chyba taki okres, bo bylam dzis zaplacic za mieszkanie i wszyscy marudzili, ze choroba ich zlapala. Ech, zaczyna sie :/

MysiaMarysia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głównie matma ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i witam w 17 tygodniu :) wszystko u nas dobrze !!! I lekarz potwierdził że będzie dziewczynka :) Liliana:) mam badania polowkowe ustalone na 21 tydz. Myślicie że to nie za późno? Poza tym musze iść do laryngologa z moim katarem i bólami głowy.jesli to zatoki niestety bede musiala brać antybiotyk. A na te bóle głowy lekarz zalecil paracetamol. Bierzecie w ciąży? Ehh ale sie ciesze ze z małą wszystko gra ;)

kamciaelcia, XKamaCX, Fermina, Fatalita, Hoope, Kropka88, Katka., MysiaMarysia, Mała Matylda, kattalinna, Loullie lubią tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:
    A na te bóle głowy lekarz zalecil paracetamol. Bierzecie w ciąży? Ehh ale sie ciesze ze z małą wszystko gra ;)

Mnie lekarz odradził nawet paracetamol. Na szczęście jak dotąd w ciąży głowa bolała mnie 2 razy. Jakoś pokonałam ból raz spaniem, a raz kawą, bo to była wina pogody. Właśnie bólu głowy najbardziej się bałam jeśli chodzi o ciążę, bo wcześniej nigdy bez tabletki sam nie przechodził.
    Ale myślę, że jedna tabletka na tym etapie nie zaszkodzi, jak będzie bardzo kiepsko.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ta nadwagą to faktycznie chyba w cyckach ;) brzusio śliczny. Ja pokusiałam się na Wasze wczorajsze podboje i dziś też na Lidla napadłam ;)

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, tak myslalam haha, nie wiem dlaczego. Matma moja zmora z lat szkolnych :D

Patryka, gratuluje udanej wizyty, ja mam polowkowe bodajze 21+3 dni i to jest ok, wiec ty nie masz za pozno.
    Moj ginekolog pozwolil brac paracetamol, jest on bezpieczny w ciazy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja byłam wczoraj u ginekologa (innego niż do tej pory) i dzidzia ładnie rośnie, wszystko ok, ale powiedziała że łożysko częściowo zachodzi na ujście szyjki czy coś takiego i zakaz seksu, wcześniej nic takiego nie słyszałam i mam nie nosić, ciekawe jak to zrobić z dwulatkiem w domu:-/ jeśli chodzi o ruchy to nic nie czuje, ale chyba to nic strasznego bo to 16t4d. Prenatalne polowkowe mam 16.01 i już nie mogę się doczekać czy płeć (synek) się potwierdzi. Imię wstępnie Oskar :-)

Fermina, Hoope, Katka., kamciaelcia, Mała Matylda, Kropka88, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość

02.09.2015 Marusia
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę jutro zbierać w Lidlu resztki. ;)

Borys kojarzy mi się z najcudowniejszym i najlepiej wytresowanym psiakiem, jakiego poznałam, miałam przyjemność z nim mieszkać parę miesięcy i serio, nie do wiary co on potrafił i jaki był mądry. Ogólnie imię mi się podoba, no ale zawsze zostanie u mnie w świadomości jako Borypsinka. :)
    W ogóle w miejscowości, w której się urodziłam była jakaś mania nazywania psów imionami ludzi i np. Roksana, Kora, Rysio, Diana, Maks mają w mojej świadomości cztery łapy i nie przeskoczę cholernej wyobraźni.

Chociaż czuję się fatalnie to dzień ma szansę na dobre zakończenie bo dowiedziałam się, że moja siostra urodziła zdrową córeczkę, standardowo w 15 minut (nie wiem doprawdy jak ona to robi), a tym samym rozpoczęła przychodzenie na świat rodzinnych dzieci poczętych w 2017 roku. :) Poza mną są jeszcze trzy ciężarne. Terminy na: luty, marzec, kwiecień no i ja w maju. Oficjalnie: zaczęło się. :)

Kamska, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: