Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po weekendzie
Cola87 wrote:Dziewczyny czy kupujecie/wypożyczacie adapter do pasów w samochodzie? Ja dużo jeżdżę autem i się mocno nad tym zastanawiam. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
W pierwszej ciąży pas dobrze mi się układał, adapter nie był konieczny.
kamciaelcia wrote:mi w żadnej ciązy siara nie leciała...a pokarm po cc był od razu...
poza tym nie powinno sie stymulować sutków w ciązy, no chyba że na porodówce-wytwarza się oksytocyna, która powoduje skurcze macicy...im mniej dotykania (brzucha czy piersi) tym lepiej
A ja miałam wycieki od połowy ciąży a po porodzie mleka jak na lekarstwo i szybko straciłam pokarm. Także siara w piersiach w ciąży lub jej brak o niczym nie świadczy
kamciaelcia wrote:Efwka
Znasz blog sroka o ?
Tam masz kosmetyki pod wzgledem skladu chemicznego...
A osobiscie: uwazam ze nie warto zaczynac od emolientow...z czasem wyjdzie czy skóra dziecka wymaga takiego natłuszczania. Ha nigdy emolientow nie użyłam
Sudocrem...no niby cudo...ale...z synem nigdy nie uzylam, z córka chwilę po rotawirusie. Ogolnie są przypadki że u dziewczynek wargi sromowe mniejsze się zrastaly po sudocremie...u mnie to niepotrzebne. Uzywam linomag masc na noc(syn niemal od 2 m nie jest w nocy przewijany), w dzień nic, czasem może puder babydream
Kapiemy od poczatku w plynie do kąpieli, żelu do mycia z serii babydream. Teraz troszkę z wygladu sie zmieniaja
Po kapieli ani z córka ani z synem nic nie używałam
Osobiście nie lubie tlustosci więc u mnie oliwka beee
Czasem smarnelam kremem z avene
Ale jesli planuje się masaże to warto coś kupić. Poza tym moje dzieci od poczatku nie mialy problemu ze skórą. A noworodkowi i tak może skóra się luszczyc
Chusteczki nawilżane też uzywamy z babydream(extra sensitive)
Dobry jest krem bepanthen (jest i maść)
Osobiscie twierdzę że im mniej tym lepiej. A wiele rzeczy wyjdzie w praniu...różne problemy, różne alergie, własne preferencje
Super jest mąka ziemniaczana i czesto syna kapalam w krochmalu(sama kisiel gotowalam)
Chyba malo pomogłamczasem czuję się jak wyrodna matka że takie minimum od urodzenia
U nas przy córce też niezbędne minimum, z drugą zamierzam postąpić tak samo.
Pod pieluszkę smarowałam na początku tylko na noc i jak było jakieś zaczerwienienie - linomag maść zielona. Na odparzenia czy inne skórne problemy mąka ziemniaczana, krem z cynkiem też miałam kupiony (Babydream, bo Sudocrem ma gorszy skład a jest droższy) ale użyłam może 3 razy nim się przeterminował.
Potem jak mała była starsza to zamiast linomagu na noc zasypka Babydream lub mąka.
Do kąpieli używamy żel Babydream z pompką od urodzenia do dziś.
Nigdy jej niczym nie smarowałam, to początkowe łuszczenie przeczekaliśmy - to jest normalne, że po 9 mcach w wodach płodowych skóra będzie się łuszczyć na początku. Wtedy do kąpieli dodawałam odrobinę oleju kokosowego, żeby ją troszkę zmiękczyć.
Córka nigdy nie miała skórnych alergii, ciemienuchy, suchej skóry, azs ani innych problemów.
Chusteczki u nas tylko Babydream Calendula, przyzwoity skład i najbardziej przypadły mi do gustu.
Z kosmetyków mamy jeszcze krem Nivea na mróz, mimo mojej sympatii do Babydream tu wybrałam Niveę, bo nie ma wody w składzie.
Również polecam blog srokao
kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Właśnie się zorientowałam, że nie wrzucałam zdjęć z połówkowych
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:16
Katka., Feeva, jangwa_maua, Fermina, kelegena, Kamska, Sela, amygdala, J.S, MysiaMarysia, Fatalita, Jagoda14, patryka, Katy, kamciaelcia, Hoope, Mała Matylda, Kropka88, XKamaCX, kattalinna, Cola87, Lukrecja, malwka08, Rillia, pawojoszka, Kira91, Loullie lubią tę wiadomość
Matylda
-
Tanda wrote:Właśnie się zorientowałam, że nie wrzucałam zdjęć z połówkowych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b60538dfe183.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8cb2b5cb194.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ec69e221771.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f8fece4be3.jpg
Co za słodkości!!!!!!!!!!!!!!już mojego połówkowego się nie mogę doczekać
-
Tańca jakie ślicznosci. A ta stopka.... Cudo...
Natalia u mnie jest całkowicie przodujące czyli zakrywa całe ujście szyjki, licze że do polowkowych się podniesie bo jak nie to będę miała "ciekawa" ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:11
-
kelegena wrote:Tanda!!! Jaki słodziak przeuroczy
O matko, teraz to już nie dożyje do następnego piątku jak mam takie piękności oglądać
No śliczny bobasso!A masz jakieś zdjęcie w 3D? Widać już taką typową buźke?
Nie robiliśmy 3d. Woleliśmy dopłacić do echo serca
Z poprzedniej ciąży mamy ładne zdj 3d buzi z 30 tygodniaTeraz jeszcze mała jest taka chuderlawa
Matylda
-
Tanda, ale sliczne fotki!! Nie wiem jak ja doczekam swoich polowkowych. Ja mam zdjecie 3d z poczatku 18 tygodnia, dziwnie wyglada haha
bo jeszcze maly byl niekorzystnie ulozony, nawet nie ma czym sie chwalic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 18:07
-
Ja też mam jakieś z 3D, ale to jeszcze nie ten etap był, żeby było widać slicznego bobaska
Widziałam w necie zdjecia z połówkowych to juz normalnie buzke widac, dlatego byłam ciekawa, bo masz takie ładne zdjątka Tanda
I teraz wszystkie nie bedziemy się mogły doczekać jeszcze bardziej
ZazdraszczamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 18:16
Zuzanka już z nami
-
To ja też się pochwalę wczorajszym zdjęciem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d390122be2f6.jpg
Tanda piękna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 18:17
J.S, Fermina, Katy, Feeva, Hoope, Mała Matylda, Kropka88, Katka., Tanda, malwka08, Loullie lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
śliczne zdjęcia dziewuszki, ja czekam na takie z usg połówkowego, 30 grudnia mamy zaplanowane.
ja dzisiaj po wizycie, poprosiłam o zrobienie usg i w sumie zrobil ale nic się z niego nie dowiedzialam..dobrze ze chociaz zdjecie ekranu zrobilam to mialam co mezowi pokazać.
tak jak myślaalam duzo przytyłam, 3 kg na plusie od ostatniej wizyty, masakra...na dodatek ciśnienie znowu u lekarza wysokie i dostałam tab na ustabilizowanie ciśnienie wrr -
a propo ciązowych snów...
sa barwne i kolorowe i za to ciążę uwielbiam
ale rzadko pamietam sen, śpię jak zabita, więc byle przebudzenie robi reset
ale dzis od męza dowiedziałam się, że miałam sen, barwny sen, ha! erotyczny sena ja go nie pamiętam
nie bedę opisywała, co i jak mąż pokazał, co w nocy robiłam (bo wstyd), ale przezywa teraz z kim ta mama seks uprawiała
amygdala, Loullie lubią tę wiadomość
-
Cudowne fotki z usg, będzie super pamiątka
Zawsze mnie zastanawiało jak to jest, że na 2d wychodzą dzieciom takie ładne główki, profile, buźki a w sumie to są jeszcze czerwone, chude szczurki.
Kamcia Ty zboczuchu
A co do śluzu gin może ocenić papierkiem lakmusowym ph pochwy. Przy grzybicy czy przeciekaniu wód płodowych ph się zmienia. Taki prosty test, można nawet w domu robić.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka