X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie ufam już cyckom. ;) Moje rosną jak opetane i chyba ich zadna siła nie powstrzyma. Przed ciążą miałam raczej takie troszkę mniejsze B. Dziewczyny pisały ze podczas karmienia to dopiero rosną, więc w tym temacie już niczego nie zakładam..

Czytałam gdzies, że dziewczyna miała taki problem z okropnym bólem sutkow po zmianach temperatury i pomagało jej tylko ogrzewanie ich suszarka. :D U mnie to jednorazowo nie trwa długo, więc jeszcze nie musiałam próbować. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 23:03

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki nic się nie zmienily w ciąży :( . Za to jak się wypełniły mlekiem... ooo to jak napompowane silikonem :P . Mam nadzieję, ze teraz też tak będzie. No ale po karmieniu flaczki :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży jakoś nie urosły zbyt dużo, ale jak już urodziłam to były jak u Pameli :P Juz nie wspomnę o nawale mleka... Ale wtedy to myslałam ze umre razem z tymi cyckami. Były wielkie i twarde jak kamień. Teraz urosły mi conajmniej jeden rozmiar a pewnie i wiecej, bo juz ledwo w nowe biustonosze się mieszczę... Nie wyobrazam sobie tego co będzie potem. A normalnie mam B i jest ok. Także w 99% największe cycunie są na samym końcu. Wszystko przed nami :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/251f28b9d70d.jpg

Rzut twarzy z góry i tyłek słabo widoczne ale tak w kulkę się zwinal że masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 06:52

Lukrecja, malwka08, Kropka88, Hoope, Sela, Feeva, Witch15, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczą mnie ostatnio same koszmary, najpierw mąż mi się rozchorował i płakałam, że sama z dziećmi zostanę aż zalana łzami się obudziłam a teraz, że chyba poroniłam, żaden lekarz nie chciał mnie zbadać. Co się dzieje! I to przed świętami takie koszmary. :-(

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, bede tak robic, rozetre olejek i przyloze go do sutkow, bo wczesniej probowalam jakimis okreznymi ruchami je smarowac, a to tylko podraznialo. Ot, ja madra ;)

Fermina, ja smaruje sie wieksza czescia Palmersa, ale tego akurat nie mam. Chyba w miare dobre te kosmetyki maja, bo moim zdaniem dobrze nawilzaja, w czwartek mam w planach centrum, wiec zakupie jakies nowosci. A przez chwile tez pomyslalam o alergii, ale to popekane naczynka nie sa na calej piersi i czesto tylko na jednej, wiec mysle ze jakby cos bylo z proszkiem albo plynem to odczulabym na calosci. Sproboje dzisiaj jeszcze raz odpowiednio je nawilzyc i zalozyc juz naprawde luzna bluzke, choc nie wiem czy juz sie da :D

Annqa, witaj w gronie koszmarkow ;) Mnie ostatnio pol nocy skalpowali na zywca, takze wiesz. Nie przejmuj sie, ja juz mialam sny z poronieniem, zabojstwami, smiercia, przeszlam juz naprawde duzo w moich snach :D

Dzisiaj zabieramy sie za porzadki, a tak mi sie nie chce, ale trzeba, poza tym dzisiaj mamy gosci - tego absolutnie mi sie nie chce, chyba zrobilam sie jakas aspoleczna :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się w 22tc ;)

Lukrecja, Kropka88, Katy, Hoope, kattalinna, D_basiula, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wszystko z pomiarami maluszka jest ok i z tego się ciesz kochana.

Jeżeli chodzi o przepływy to mogę już co nieco napisać, ale niestety nie wiem na ile trudniejsza sprawą jest przepływ pępowinowy.

U mnie stwierdzony zły przepływ tętnicy macicznej i sprawa wygląda tak, na tym etapie ciąży nie wolno panikować jeżeli dziecko wazy i mierzy tyle ile na dany tydzień powinno i co do zasady tak się dzieję, bo przecież jakiś przepływ z różnych tetnic jest. Koniecznym jest jednak częste kontrolowanie stanu dziecka i przepływów po 32 tygodniu ciąży kiedy już sprawa może się pogłębić i trzeba ciążę rozwiązać cesarskim cięciem. To nie znaczy jednak, że w naszym przypadku tak musi być. Pytałam jeszcze czy to się zdaza czy jestem wyjątkiem. Dostalam odpowiedz, jest to częste zjawisko u kobiet które np. Łożysko mają na przedniej ścianie tak jak ja.

Zalecenia ☺
    nakaz mierzenia cisnienia, spania na lewej stronie i sporo ruchu. Dodatkowo wszystkie naturalne sposoby poprawy krążenia, ciepło zimne prysznice czy sok z surowych buraków itp. I zero stresu, po co sobie dodatkowo podnosić ciśnienie. ☺

Myślę i wierzę, że dzieci będą rosły tak jak powinny i urodza się w terminie!

Lukrecja lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ogolona na dzisiejsza wizyte. Nie moge sie doczekac, budzilam sie w nocy z tego powodu.

Co do biustu, tez ostatnio zaczal mnie swedzic. Na razie jest to do zniesienia. Gdzies czytalam, ze swedzaca skora w ciazy jest zwiazana z jej rozciaganiem.
    Biust w ciazy mi urosl o jeden rozmiar. Ponoc dopiero urosna, gdy przyjdzie czas karmienia.

Jezeli chodzi o sny, czesto gdzies uciekam albo snie o tym, ze jestem zla matka. Na szczescie nikt mnie nie skalpowal..

Wczoraj znow wydawalo mi sie, ze poczulam kopniaczki.

Ja juz od jakichs trzech tygodni, jak nie wiecej, staram sie spac na lewym boku. Czytalam, ze ta pozycja jest zalecana w ciazy. Poprawiony jest przeplyw krwi, a w pozniejszym czasie macica nie uciska tak narzadow.

Trzymajcie kciuki, zeby malenstwo bylo zdrowe i pokazalo, co ma miedzy nogami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 10:35

Fatalita, kattalinna, Sela, Kropka88, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, ze kciuki zacisniete

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!!

Jakie te dzieci już duże <3

Kwiatkowa - dawaj szybko znać po wizycie.

Mnie piersi w tej ciąży nie bolą, w poprzedniej rosły jak oszalałe i bolały przy lekkim podmuchu wiatru ;)
    Swedzi mnie tylko brodawka, ale jedna ;) zawsze lewa.

Nie zazdroszczę przejść z przepływami itp., ale najważniejsze żeby to kontrolować i nie denerwować się na zapas :)

Ja z kolei pożarłam się z mężem na śmierć i życie. Witaj radosna atmosfero Świąt ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale dawno tu nie zagladałam ;) dzisiaj byłam na usg połówkowym ;) wszystko super maleństwo zdrowe :) będziemy mieli drugą córeczkę - Zosię proszę o dodanie na listę i zmianę terminu na 5.05 :)
    Już wyraźnie czuję ruchy, maluszek waży ponad 300g :)

kamciaelcia, Fatalita, Katka., Katy, XKamaCX, kattalinna, Sela, Fermina, Kropka88, malwka08, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przerazilo że młody waży 395g na tym etapie. Byłam nastawiona że będzie drobny, bo nie ma po kim być dużym dzieckiem A tu taka waga. Poza tym ja jak się wczoraj okazało żyłam w blogiej nieświadomości tego że mam już 4.800kg na plusie mija waga klamala :/ przez cala ciaze z corka przytylam 6 kg ciekawe co to bedzie teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 10:53

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przeczytałam o tych złych przepływach no i już mi się śniły straszne rzeczy. Byłam u dwóch lekarzy, którzy stwierdzili złe przepływy, ale powiedzieli, że jest jakaś awaria programu, który to mierzy i żebym poszła do szpitala. A w snie zostało mi ze 2 tyg do porodu. Poszłam do szpitala i przez 2 dni nikt nie chciał mnie zbadac. Tak sie wydarlam na jedna lekarke, że szok. A co lepsze, opowiadam to dzisiaj rano męzowi a on na to "a gdzie ja byłem? :D". Hero się w nim odezwał :P Ale w snie byłam sama i musiałam walczyć z tymi wszystkimi złymi ludzmi. No masakra.

Ulli88 a nie masz przypadkiem cukrzycy? Miałas mierzoną już glukoze? Moze po prostu bobas jest duży, ale jesli jest za duzy to bardzo prawdopodobne, że jest to związane z cukrzycą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 11:04

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Hej, ale dawno tu nie zagladałam ;) dzisiaj byłam na usg połówkowym ;) wszystko super maleństwo zdrowe :) będziemy mieli drugą córeczkę - Zosię proszę o dodanie na listę i zmianę terminu na 5.05 :)
    Już wyraźnie czuję ruchy, maluszek waży ponad 300g :)
    Gotowe ;) gratuluje coreczki :)

Madzia_ lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Gotowe ;) gratuluje coreczki :)

Dziękuję :)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie robiłam glukozy bo na rozpuść mam 21-24 tydzień, więc przed wizytą jeszcze się nie lapalam terminem. Zaraz po świętach zrobię i zobaczę chociaż nic na to nie wskazuje.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Tanda czyżby Śląsk? Bo u nas w domu całkiem podobnie :)
    Zgadza się, śląsk :)
    Hoope wrote:
    Moczka i makówki brzmi trochę jak nasze kluski z makiem i kutia :D Najulubieńsze danie z dzieciństwa, cały rok czekam.
    Makówki to bułka (zazwyczaj paryska czy bagietka) lub chałka pokrojona na kromki i przekładana makiem i bakaliami, całość zalana gorącym mlekiem :)
    Moczka to taka a'la zupa na słodko z piernika, bakalii, z przyprawami korzennymi - są różne wersje - w zasadzie co dom to przepis przekazywany od pokoleń, np. niektórzy dodają jeszcze kompot owocowy czy kakao/czekoladę. Jedni wolą bardziej płynną, do picia, w mojej łyżka stoi :)

Cola87 wrote:
    Cześć dziewczyny, my na święta w domu. Rodzinka się zjeżdża, każdy ma coś do zrobienia. Ja robię barszcz z uszkami, sernik i może jakieś ciasteczka zrobię i śledzia w śmietanie. Będzie jeszcze karp w panierce, kapusta, bułka pieczona, sałatka jażynowa i jakieś inne słodkości :) a u nas zamiast ruskich je się pierogi z kapustą i grzybami. Robi je moja babcia i są przepyszne! Boje się, że po tych świętach mnie wywali a 6 stycznia ślub...obym się w kieckę zmieściła ;) Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    U nas w zasadzie też pierogi z kapustą i grzybami, ale moja córka ma 2 latka, więc grzybów leśnych jej nie dam a pierogi uwielbia więc z myślą o niej robię ruskie.
    Siostra coś wspominała, że kapuścianych trochę zrobi to też będą :)

Fermina wrote:
    Wydaje mi się też, że przez dwa ostatnie dni wieczorem stawiała mi się macica. Mam tak, że dopóki chodzę jest ok, ale jak się poloze na wznak to mi się zaciska jak pięść. Na boku nie ma problemu. Mówiłam o tym lekarzowi, ale szyjka długa, wszystko ok, zobaczymy co dalej. Pamiętam jak pytałam Was jak rozpoznajecie że to macica twardnieje. Rzeczywiście czuć po prostu. ;)
    Mi się stawia od jakiegoś czasu, w pierwszej ciąży też mi się stawiała pół ciąży - nic z tym nie robiłam, bo u mnie nie było to nic groźnego, standardowe ćwiczenia macicy. Urodziłam w terminie (a nawet 3 dni po) a szyjka do końca była długa i trzymała mocno, aż za mocno.

Fermina lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Olazik Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny
    Ja dzis po połówkowym. Potwierdzony chłopak. Fałd karkowy 5.6, czy to nie za dużo? Lekarz stwierdził że ok .

Planujemy nazwać syna Aleksander, problem w tym że ja jestem Aleksandra i większości rodziny sie to gryzie. Co sądzicie?

Sela, Kropka88, malwka08, Feeva, kamciaelcia, Witch15, Hoope, Fatalita, Fermina, Jagoda14, Mała Matylda, Katka., kattalinna, XKamaCX, patryka lubią tę wiadomość

thgf3e3kcghszswo.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja na połówkowym nie miałam już mierzonej przezierności, bo to badanie jest najbardziej miarodajne między 11 a 14 tygodniem. Za to miałam sprawdzane inne markery wad.
    Ja bym dała takie imię, jakie wam się podoba - nie patrzcie na rodzinę.

Wczoraj byłam na wizycie, miałam szybkie usg dopochwowe żeby zmierzyć szyjkę, przy okazji w kadr złapały się pośladki, jajka naszej córce nie urosły :)
    Poza tym wszystko w porządku. Skierowanie na krzywą dostanę na kolejnej wizycie, 15.01.

XKamaCX lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ