WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    3 dni kalendarzowe :-)
    Ja za to mam pytanie jak radzicie sobie z wypryskami w ciazy? Nigdy nie mialam problemu z cera, czasami jeden pryszczyk wyskoczyl w trakcie okresu i tyle..., a teraz mam wysypana buzie jak i reszte ciala. Czym wy sie ratujecie?
    Znaczy dobrze mi się zdawało :-)

Co do wyprysków, nie pomogę bo na szczęście mnie to nie dotyczy. Kolejny argument, że niby chłopiec ;-) ciekawe jakie będzie rozwiązanie zagadki :-D

age.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów dziecka jeszcze nie czuje. Może u mnie to za wcześnie.
    Jeszcze 2 tygodnie i polowkowe. Już doczekać się nie mogę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 22:22

2nn3dqk38okw5rud.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia wrote:
    Co udało Ci się upolować?
    Ja kupiłam teraz Yaro Elvish. Jak chustowałam się 10 lat temu to nie byo tej firmy. Zatrzymałam sobie trzy didymosy indio. Dwie różowe, jedna wpada w bordo. Muszę je sprzedać, bo mój mąż nie będzie nosił syna w różowych chustach;D

Już mam upatrzoną kolejną, ale muszę trochę odczekać, inaczej M mnie z domu wyrzuci.
    Ja się cieszę ogromnie, bo siostra jak tylko dowiedziała się o mojej ciąży, zadeklarowała, że pożyczy mi swoje 3 :-) oszczędzanie przez niewydawanie może mało efektywne, ale radość daje ;-)

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensimo hinda sunny i ellevill zara linen rainbow :) . Ja dopiero będę zaczynać przygodę z chustami i trochę kupowałam "w ciemno" ,ale jestem zachwycona :)

Fatalita lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja bede miec synka a jestem wysypana, takze... :D Chyba to sie jednak nie sprawdza, albo moze na polowkowym moj syn okaze sie coreczka, to dopiero bedzie szok. Mam nadzieje ze nie :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - zakochałam się w tych chustach!! Sa piękne, ale troche drogie ;(
    Ja na początek chyba postawie na tańszą z Little Froga.
    Ale te Twoje to cuddddoooo...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem jakiej firmy mam chustę.

Wysypana nie jestem, będzie syn. Przy córkach też nie byłam ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita - za te dwie dałam niecałe 350 zl. Trochę było zamieszania z moim zamówieniem i koniec końców wyszłam o jakieś 200 zl do przodu :). Jakbym miała kupować po takiej cenie jak są to bym nie kupiła :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Znaczy dobrze mi się zdawało :-)

Co do wyprysków, nie pomogę bo na szczęście mnie to nie dotyczy. Kolejny argument, że niby chłopiec ;-) ciekawe jakie będzie rozwiązanie zagadki :-D
    Chlopaka lekarz juz obstawial od 12 tygodnia, pozniej potwierdzone na kolejnej wizycie w 14 tyg przy badaniu genetycznym u innego lekarza, pozniej w 18 i pare dni temu u innej lekarki na polowkowym. Od 12 tygodnia pecherzyk plociowy byl w pozycji pionowej, co oznacza chlopaka :-) na ostatniej wizycie polowkowej juz bardzo dokladnie bylo widac plec:-) musi juz zostac Borysek❤

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Fatalita - za te dwie dałam niecałe 350 zl. Trochę było zamieszania z moim zamówieniem i koniec końców wyszłam o jakieś 200 zl do przodu :). Jakbym miała kupować po takiej cenie jak są to bym nie kupiła :P

Nie ma to jak mieć farta:D Piękne chusty!!!
    Jeszcze muszę sobie na początek jakiegoś elastyka sprawić. Nie wiem czy nie jakąś używkę z OLX. Lepiej markową, a używaną - bo na ogół po miesiącu mamy już się przerzucają na tkane, albo porzucają noszenie- jeśli im nie podpasuje. Chusty elastyczne są na ogół jak nowe.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa to jak na przyszłość znajdziesz takie okazję to daj znać :) Są przepiękne...

Rillia - ja mam jakiąś awersję do używek, no nie wiem czemu.

Ja jestem brzydalem...i będzie córka :D

Olazik - przez przypadek znalazłam u mamyginekolog właśnie: "NF– nuchal fold – fałd karkowy – odpowiednik przezierności karku w I trymestrze, jeden z markerów zespołu Downa, nie powinien przekraczać 6mm".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 01:44

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poza niemaniem pryszczy, sypiam na lewym boku (nieważne, że od lat ;-) ) no chłopiec musi być jak nic :-P

Leżę sobie i od godziny próbuję wstać, ale grawitacja mnie przygniata ;-) dziecko chyba wolałoby spionizować matkę i wysłać ją na śniadanie. Tylko te kopniaczki są takie słodkie, że żal przerywać...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdej ciazy byłam wysypana, najgorzej chyba w drugiej (z synem), ale za każdym razem znikało przed 6.miesiącem :) teraz dolna cześć twarzy, za uszami, kark...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Jangwa to jak na przyszłość znajdziesz takie okazję to daj znać :) Są przepiękne...

Rillia - ja mam jakiąś awersję do używek, no nie wiem czemu.

Ja jestem brzydalem...i będzie córka :D

Olazik - przez przypadek znalazłam u mamyginekolog właśnie: "NF– nuchal fold – fałd karkowy – odpowiednik przezierności karku w I trymestrze, jeden z markerów zespołu Downa, nie powinien przekraczać 6mm".

Witam z rana:)

Fatalita w świecie chuściarskim używane chusty są atutem. Nie tracą wiele na wartości, a czasami wersje limitowane zyskują. Kupiłam didymosa nowego za 250zł, a w tej chwili warty jest z 1500zł. Ceny są zwariowane w niektórych przypadkach.
    Nowa chusta często jest sztywna, jeszcze nie "złamana" przez co osobie początkującej trudno się zaplątać. Więc dla osób, które dopiero próbują swoich sił, warto kupić chustę z drugiej ręki. Często są to jak nowe. Np na olx wczoraj widziałam Nati, babylonie - jak nowe, piękne, za połowę wartości chusty nowej, a jest to świetna firma. Mamusie używaną je dla dzieci, więc są prane w łagodnych proszkach dla dzieci. Tak więc warto kupić używkę, ale dobrej firmy;)

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam trzy artykuły dotyczące domowych sposobów przewidzenia płci dziecka i stwierdzam co następuje: ;)

Mam większą ochotę na słodycze, tętno dziecka zawsze powyżej 150, szybki przyrost bety na początku ciąży (nawet bałam się, że to bliźniaki), włosy na nogach rosną mi wolniej, obrączka nad brzuchem kręci się w kółko (jedna strona twierdzi, że to na chłopca, dwie że na dzewczynkę), do 11 tygodnia miałam silne mdłości, po dodaniu wieku w momencie zapłodnienia i numeru miesiąca w którym do niego doszło wychodzi nieparzysta liczba, chiński kalendarz płci wskazuje dziewczynkę XD

Podobno bardzo ładnie wyglądam, pierwszy ruch poczułam po lewej stronie, śpię na lewym boku, w pierwszym trymestrze męczyły mnie bóle głowy – wszystko to sugeruje chłopca ;)

Podsumowując: 8:4 na korzyść dziewczynki – idę do sklepu po różową farbę, pora przygotować pokój :D

A tak na poważnie – jestem bardzo ciekawa płci mojego lokatora i nie mogę się odczekać połówkowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 09:04

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    to ja mogę to obalić
    zwłaszcza chiński-sprawdził sie u mnie tylko w 33% :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mała matylda
    to ja mogę to obalić
    zwłaszcza chiński-sprawdził sie u mnie tylko w 33% :D

A podobno sprawdza się w 50% - oszuści ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee u mnie chiński sprawdził się w 100%.

Jaki z tego wniosek? Do bani jest XD

Robię przedświąteczne zakupy i gapię się jak sroka w gnat na ubranka dla bobasków. Już wiem, że chłopiec, tylko jakiś taki opór mam przed pierwszym ciuszkiem. Dziecko robi się przez to bardziej realne...

Chomik użarł w palec najmłodszą. Tragedia w domu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :)

Rilla - słyszałam to o złamaniu chusty. A to nie wystarczy jej np. z 30 razy wyprać, żeby się złamała czy to chodzi o co innego? ;) zupełnie nie wiem ;)
    To z zyskiwaniem na wartości to mnie zaskoczyłaś bardzo!

MałaMatylda <3
    U mnie w rodzinie panuje mit, że jak się oparzysz czy wystraszysz i chwycisz za ciało to dziecko ma tam znamie. I oni wszyscy w to wierzą NA SERIO. Łącznie z moją babcia, która do dziś dnia ma wyrzuty sumienia, że chwyciła się któregoś dnia za twarz,a mój tata urodził się z dużą myszką na buzi.
    Spisuje wszystkie miejsca,w które już się oparzyłam/wystraszyłam. Zobaczymy. Na chwilę obecną już jest duże prawdopodobieństwo, że córka urodzi się niemal jako dalmatyńczyk o.O

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie myślałam o chustach, chociaż mam w planach kupić. Myślę że po Nowym Roku zajmę się na serio kompletowaniem wyprawki. Teraz na tapecie Święta. Pachnie kapustą i grzybami.:)

Mnie przedwczoraj ugryzł mój osobisty zewnętrzny kot! Byłam w szoku bo nigdy mnie nic z zębami nie ugryzło. :D Aczkolwiek myślę, że fakt, że było południe, kot nie dostał śniadania a ja miałam pełną garść kiełbasy, miał znaczenie. :D

Moje dziecko jest bardziej realne odkąd widzę coraz większy brzuch. Ani ruchy, ani ciuszki mi tak nie przestawiły w głowie, jak ten brzuch właśnie. :)

Fatalita, to moje Dziecko też ma przerąbane, całe w znamionach. A dodatkowo mam zamiar skrócić włosy i narazić potomka na głupotę! :D
    U mojej siostry w miejscowości jest taki ciemnogród, że jak zobaczono, że dziecko nie ma niczego czerwonego przy wózku, to była tragedia na całą wieś. :D A jak mała dostała jakiegoś zatrucia dzień po chrzcinach i wymiotowała i miała biegunkę, to miejscowe gremium uznało, że szatan z niej wychodzi. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 12:09

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ