X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, powodzenia, wszystkiego dobrego dla was.

Marysia, duzo zdrowka dla coreczki, obyscie jak najszybciej wrocily do domu

Ja chyba od tego obzarstwa mam dzis bardzo napiety i bolacy brzuch, ale za to maly jak wariuje, cos cudownego

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety poprawy brak. Córka kiepsko znosi pobyt, badania są nieprzyjemne. Źle znosi rozlake ze mną.... Teraz zmieniliśmy się z mężem, on pojechał do syna, ja u córki. Na noc znowu zamiana.

U nas w Świeta od 4 lat duża gromadka dzieci, każdego roku większa, teraz trochę smutno, bo bez naszej kruszynki...

Jagna <3 15.04.2018
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia zdrówka dla córeczki! Lena super wiadomość, piękny prezent na święta dla Was i myślę że dla bliźniaków tym bardziej ❤️

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia no niedobrze, niedobrze, zanosi się dłuższy pobyt? Ile córka ma lat?

Jakby mnie było stać, chętnie postarałabym się o jeszcze jednego malca, tylko szanse realne bliskie zeru. Właśnie dlatego, że nie ma w rodzinie dzieci a ja zawsze chciałam trójkę. Niby będzie troje, ale pierwsze zaraz ucieka z domu i znowu będzie dwójka. Ja to się chyba nigdy trójki dzieci w jednym domu nie dorobię.

Powiem Wam, że nadal miewam te okropności z pierwszego trymestru. Bywa, że mam słabe mdłości, siku biegam w nocy przynajmniej dwa razy, energii brak, zmiany nastroju, gdzieś te smaki i zapachy nie pasują, sutki bolesne cały czas. Na dodatek dochodzą już niedogodności trzeciego trymestru, oddech płytki przez ucisk brzucha no i zaczęły puchnąć mi stopy i chyba palce u rąk. Chyba nie nadaję się do ciąż chłopięcych ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez pojawiła sie goraczka u synka :( spadła po leku, jednak nie mam pomysłu skad i dlaczego? pozostaje gdybanie, ze cos załapał ode mnie lub sprawy zebowe...a już rozważalam wyjazd do Kołobrzegu (do rodziny) na sylwestra...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zle czuje, caly dzien cmi mnie podbrzusze, wkladka jakas mokra - ale moze mi sie wydaje, poddalam to obserwacji i zobaczymy, ale mialam bardzo mocny zawrot glowy, uczucie oslabniecia, polozylam sie przy otwartym oknie dobrze, ze moj byl bo wpadlam w panike. Mam skoki temperatury jakies raz cieplo, raz zimno, czuje sie... dziwnie jakos :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt i szczęśliwego nowego Roku 2018. Obyśmy wszystkie powitały zdrowe maluszki :)
    Nie mam czasu na pisanie i czytanie. Pozdrawiam Was cieplutko.
    U nas wszystko dobrze :) jestem po USG 20tc, Eeva rośnie i ma się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 19:01

Hoope, Kropka88, Fermina lubią tę wiadomość

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope córka ma 4,5l. Pobyt niestety raczej dłuższy, właczono antybiotyk, który podaje się minimum 7 dni. Czekamy na ppsiew krwi, wtedy decyzja czy tylko 7 czy dłużej. Tego antybiotyku podobno nie ma w wersji doustnej, więc nie ma opcji podawania w domu.
    Dziś pierwszy raz od trzech dni temperatura była niższa niż 40 stopni - uznaję to za dobry znak. Wcześniej było 40,4 - 40,7 , zbijanie trwało długo, po prau godzinach znowu rosła. Dziś było maks 39,6 i po zbiciu udało się utrzymać ja na normalnej temp przez kilka godzin.
    Spędziłyśmy razem kilka godzin, chyba już przekonała się, że mama jej nie zostawia, że przyjedzie i bardzo kocha. Została dziś z tatusiem bez płaczu. Pierwszy raz od dwóch dni zjadła tez kanapkę. Upatruje w tym dobrych oznak.

Pierwsze wyniki z krwi niestety bez poprawy, crp nadal rośnie. Za dwa dni sprawdzanie, czy chociaż zatrzymało sie.

Jutro rano mam usg połówkowe u mojej gin, trzymajcie proszę kciuki, wierze, że stres nie wpłynął na malutką i ma się dobrze w brzuchu.

Wybaczcie, że tylko o sobie piszę, tzn o mojej córce, ale jest to głowna rzecz, która teraz siedzi w głowie..... Odwołaliśmy wsyzstkie plany jakie były od Świąt, ale to nieważne, niech wyjasni się co jest córce i leczenie przyniesie pozytywne skutki...

Jagna <3 15.04.2018
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedactwo, to malutka jeszcze jest, szpital to takie traumatyczne miejsce.
    Szybko wracajcie do domu.

Czasem przyczyny nie udaje się jednoznacznie ustalić. Ważne, że zaczęła reagować na leki.

Usg będzie dobre, nie takie rzeczy dzieci w brzuchu przeżywają bez śladu ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Marysia no niedobrze, niedobrze, zanosi się dłuższy pobyt? Ile córka ma lat?

Jakby mnie było stać, chętnie postarałabym się o jeszcze jednego malca, tylko szanse realne bliskie zeru. Właśnie dlatego, że nie ma w rodzinie dzieci a ja zawsze chciałam trójkę. Niby będzie troje, ale pierwsze zaraz ucieka z domu i znowu będzie dwójka. Ja to się chyba nigdy trójki dzieci w jednym domu nie dorobię.

Powiem Wam, że nadal miewam te okropności z pierwszego trymestru. Bywa, że mam słabe mdłości, siku biegam w nocy przynajmniej dwa razy, energii brak, zmiany nastroju, gdzieś te smaki i zapachy nie pasują, sutki bolesne cały czas. Na dodatek dochodzą już niedogodności trzeciego trymestru, oddech płytki przez ucisk brzucha no i zaczęły puchnąć mi stopy i chyba palce u rąk. Chyba nie nadaję się do ciąż chłopięcych ;)

Lacze sie w bolu, u mnie prawie te same dolegliwości, tylko nie dosc, ze mdlosci to jeszcze wymioty i dzisiaj doszlo puchniecie stop :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu a mogę zapytać jakie Twoja córka ma crp? W ciąży lezalam 10 dni z antybiotykiem dozylnym,bo też miałam wysokie crp.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja niestety w szpitalu leżę od poniedziałku....
    W drodze powrotnej ze szpitala( byłam bo mi coś podbrzusze twardnialo) wjechał w Nas samochód.
    Na szczęście w bok i nawet nie szarpnęło pasami. Po godzinie wróciłam do tego samego szpitala;(
    Jestem w szoku ze w szpitalu tak chuchają i dmuchają na ciężarna :o ogólnie wszystko w porządku ale przebadali mnie wzdluz i wszerz. Dzisiaj ostatnie usg i do domku ale trochę strachu się znajadlam.
    Mam mieszane uczucia co do zapinania pasów bo niby moze coś stać się dziecku.
    Z drugiej strony jeśli wylecimy przez okno albo rzuci Nami w samochodzie to może zginąć i dziecko i matka :(

• Katka. Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    U nas niestety poprawy brak. Córka kiepsko znosi pobyt, badania są nieprzyjemne. Źle znosi rozlake ze mną.... Teraz zmieniliśmy się z mężem, on pojechał do syna, ja u córki. Na noc znowu zamiana.

U nas w Świeta od 4 lat duża gromadka dzieci, każdego roku większa, teraz trochę smutno, bo bez naszej kruszynki...
    Zdrówka dla małej.

klz9piqvvra11kd2.png

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej,
    Ja niestety w szpitalu leżę od poniedziałku....
    W drodze powrotnej ze szpitala( byłam bo mi coś podbrzusze twardnialo) wjechał w Nas samochód.
    Na szczęście w bok i nawet nie szarpnęło pasami. Po godzinie wróciłam do tego samego szpitala;(
    Jestem w szoku ze w szpitalu tak chuchają i dmuchają na ciężarna :o ogólnie wszystko w porządku ale przebadali mnie wzdluz i wszerz. Dzisiaj ostatnie usg i do domku ale trochę strachu się znajadlam.
    Mam mieszane uczucia co do zapinania pasów bo niby moze coś stać się dziecku.
    Z drugiej strony jeśli wylecimy przez okno albo rzuci Nami w samochodzie to może zginąć i dziecko i matka :(

Też miałam stłuczkę w sobotę, mnie niestety dość mocno szarpnęło ale zrezygnowałam z wizyty w szpitalu, mam nadzieję, że to była dobra decyzja wizytę u gina mam za tydzień. Dobrze, że u Ciebie wszystko ok ;) w jakim mieście w szpitalu?

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 wrote:
    Wesołych Świąt majóweczki muszę Wam się pochwalić adoptowaliśmy Krzysia i Tomka bliźniaki 8 miesięczne .Jesteśmy bardzo szczęśliwi bo zamieszkali z nami tuż przed świętami są takie kochane .Wreszcie czuje się spełniona jako mama i to podwójnie

Gratulacje Lena!!! To wspaniała wiadomość! Mogłabyś odezwać się na forum starających się z pomocą medyczną, wątek Ośrodki adopcyjne? Tam są dziewczyny, które starają się o adopcję i potrzebujemy tam takich pozytywnych wiadomości. Podziel się swoim szczęściem tam. Proszę :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu bardzo współczuję taka wysoka gorączka przez tak długi czas dla takiego malucha to straszna rzecz a pobyt w szpitalu wcale nie mniej trudny dobrze że możecie z nią być cały czas wierzę że poprawa jest nie tylko chwilowa że to znak że leczenie pomaga nie ważne czy potrwa tydzień czy dwa najważniejsze żeby mała wracała do zdrowia wraz z lepszym samopoczuciem będzie też lepiej znosić szpital zobaczysz że jak się pozbędą tej gorączki to będzie dokazywać po oddziale

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po świętach!

Smutne wieści tu zawitały :-( MysiaMarysia, wspieram wirtualnie, niech córeczka zdrowieje :-*

Dziewczyny, niech ta końcówka roku będzie już tylko lepsza, bo rok 2018 zapowiada się nam wspaniale!
    Także kończymy z chorobami, dolegliwościami, wypadkami. Trzymam kciuki za nas wszystkie :-)

Lena, gratuluję z całego serca, wspaniały prezent, cud Bożonarodzeniowy Was spotkał :-D wszystkiego najlepszego dla całej rodzinki :-)

Ja za godzinę mam wizytę. Ciekawe co tam u maleństwa. Już ponad miesiąc czekam... Dziś pewnie będzie błyskawiczne sprawdzanie serduszka ale dobre i to. Za tydzień połówkowe. Kiedy to minęło???

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
    Jangwa crp było 180 w chwili przyjęcia, dziś 150, wskazuje na poprawę. Wciąż jednak nie wiaodmo skąd taki wynik.

W dodatku w rodzinie, z którą synek.mial.kontakt w święta pojawiła się jelitówka... Ale jestem dobrej myśli.

Miałam.tez dziś wizytę u polowkowe u prowadzącej ciążę, wszystko w porządku :-) najmłodsza latorosl mimo wielu stresów u mamusi ma się nieźle i waży ok 380 g

Hoope lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,że na wizycie dobre wieści. Mnie przyjmowali z 250 crp i też nie wiadomo skąd. Dużo zdrowia dla córci i mniej stresów dla mamy życzę :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsze rozumie, że teraz musi nic grzeczne i zdrowe bo mamusia walczy o zdrowie starszej siostry. Wierzę, że teraz już będzie tylko lepiej!

Ja po wizycie, jak zwykle ekspresowo: wyniki ok, to szybkie badanie, skierowanie na kolejną morfologię i mocz, zwolnienie i do widzenia. 10 minut i po robocie. Serduszka słuchałam u położnej, nieśmiało ale bije ładnie <3 szyjka długa i zamknięta. Tak w ciąży to ja mogę sobie być ciągle ;-)

Moja wyprawka zaczyna się kompletować :-) dziś odebrałam z rossmana pieluszki, które zamówiłam przed świętami. 26 sztuk a takie malutkie :-) doświadczone mamy, ile tego potrzeba na pobyt w szpitalu? Jedna paczka to chyba będzie mało? Resztę pewnie będę kupować w maju bo jak młode będzie duże to te moje jedyneczki jeszcze okażą się za małe.
    Pierwsze ciuszki do szpitala i na wyjście też są :-) po potwierdzeniu płci będzie więcej, wszyscy tylko czekają żeby porządki w szafach robić i nam paczki wysyłać ;-) a ja po woli zaczynam mieć problem gdzie to wszystko przechowywać...
    Na wiosnę jedziemy po odbiór łóżeczka, przewijaka, zestawu pieluch, może wózka i nie wiem czego jeszcze. To chyba dzieje sie naprawdę, będzie dzidziuś w domu! :-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ