Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Gonicie mnie dziewczyny, gonicie z tymi tygodniami ciąży
Byłam dziś u endo i o dziwo, wyniki dobre. TSH nieco ponad 1, tylko wit D muszę zwiększyć i to znacznie. I tu pojawia się pytanie, jeśli ja mam niedobór to małoletnia z pewnością też, suplementujecie starszakom wit D? Jeśli tak to jaką?❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope wrote:Dzień dobry
Byłam dziś u endo i o dziwo, wyniki dobre. TSH nieco ponad 1, tylko wit D muszę zwiększyć i to znacznie. I tu pojawia się pytanie, jeśli ja mam niedobór to małoletnia z pewnością też, suplementujecie starszakom wit D? Jeśli tak to jaką? -
Hoope moje "starszaki" to maluchy w sumie, ale daje cały czas, teraz ibuvit d 1000 j, ja biorę 2000. W okresie letnim nie suplemwntuje, ale tak to codziennie. Planuję cały czas dawać, tzn dopóki nie będą same o sobie i swoim zdrowiu decydowaćJagna
15.04.2018
-
Dzwonilam do neurologa, okazalo sie ze moj juz nie przyjmuje bo odszedl na emeryture, umowilam sie do innego dopiero na koniec lutego, maja dzwonic jak cos sie zwolni. Chyba moja cesarka poszla w... bo nie wiem jak drugi neurolog do tego podejdzie, musze odkopac dokumentacje, ech
Tak to jest jak lekarz ktory prowadzil tyle lat odchodzi na emeryture.
Fermina, dzieki ze pytasz, jako tako, slabo ogolnie. Duzo odpoczywam bo czuje ze moj organizm tego potrzebuje i dzidzia tezFermina lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Zazwyczaj młoda dostawała w sezonie Mollers ale z pewnych względów chcę ograniczyć suplementację do minimum. Tylko witamina D.
Ja mam w tej chwili brać 3000j.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Faktycznie, czas szybko leci
Dopiero co zobaczyłam dwie kreski na teście i mała, nieksztaltna fasolinke, a tu już ponad połowa. Odkąd pojawiły się ruchy i są coraz częstsze i mocniejsze i zaczęłam kupować wszystkie rzeczy dla Maluszka, stalo się to już takie realne. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę ta malutka twarz i przytulę do siebie
A już niedługo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 19:44
kattalinna, Kropka88, J.S lubią tę wiadomość
-
Ja po połówkowych. Już z pełnym przekonaniem mogę mówić,że druga córka
. Wszystko dobrze tylko kontrola wymiarów główki za 4 tyg.
kamciaelcia, Feeva, Katka., kattalinna, Kropka88, pawojoszka, Katy, Hoope, malwka08, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Hoope wrote:Dzień dobry
Byłam dziś u endo i o dziwo, wyniki dobre. TSH nieco ponad 1, tylko wit D muszę zwiększyć i to znacznie. I tu pojawia się pytanie, jeśli ja mam niedobór to małoletnia z pewnością też, suplementujecie starszakom wit D? Jeśli tak to jaką?
Moja od urodzenia dostaje, póki co ma dwa lata ale zamierzam kontynuować. Nie dawałam tylko latem w słoneczne dni, a tak to cały rok.
Od skończenia roczku podaję krople dr Jacobs witamina słońca, ma 800 jm w 1 kropli.Matylda
-
Feeva wrote:Faktycznie, czas szybko leci
Dopiero co zobaczyłam dwie kreski na teście i mała, nieksztaltna fasolinke, a tu już ponad połowa. Odkąd pojawiły się ruchy i są coraz częstsze i mocniejsze i zaczęłam kupować wszystkie rzeczy dla Maluszka, stalo się to już takie realne. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę ta malutka twarz i przytulę do siebie
A już niedługo...
-
Jakie te obrazki są realne:D Nasza wcale nie tak odległa przyszłość.
Dziewczyny, jestem chora. Zaczęło się delikatnie od gardła, a teraz piłuję się pół nocy. Straszny suchy, męczący kaszel. Flegma mi osiada gdzieś niżej. Dziś wieczór może uda mi się umówić prywatnie do lekarza, może jutro. Boli mnie już brzuch od tego pokasływania
Jakie możemy pić syropki? -
Oj Feeva bardzo prawdziwie.... ja do tej pory cały czas mam drzwi od łazienki otwarte jak jestem sama z dziećmi w domu
Ale niestety też u takie bardziej prawdziwe sytuację będą miały miejsce, jak np. Powroty do pracy, dziecko do żłobka /przedszkola czy tak jak my teraz szpital....
Jagna15.04.2018
-
Dziękuję. Prenalen mam, troszkę pomaga, ale na krótko.
Islę dzisiaj zakupię.
Mam takiego pecha, że mam silną alergię na cytrusy i miód:( Swoje córki nafaszerowałam antygrypiną (cytryna, grejpfrut, pomarańcz, czosnek- zmiksowane z wodą), a sama pić nie mogę.
-
Rillia
Mnie uratowaly inhalacje nebudose
Kaszel ani się nie rozwinal a katar trwal 2dni
A zakup inhalatora to i tak-moim zdaniem-pozycja na liście wyprawkowej
Ja nawet syropow nie mogę przez cukrzycę
Syrop z cebuli też piję
Na gardlo jakby co tamtum verde (mam w razie w)
Kupilam też taki olejek nawilzajacy na gardlo
Seria prenalen dość fajna
Ale sam cukier potem coś z natury
Z domowych sposobów to sok z KWIATÓW czarnego bzu (nie owoc)
Może nawet być burza mózgów-ale kilka sposobów jest na pewno -
Byliśmy z małym u pediatry-nasza 3.wizyta na dzieciach chorych
I w sumie nie chory... Ale wirusa od mamy złapałco robiłam mam robić. Czyli nebudose nawilży, tamtum verde, i groprinozin. Przestraszyłam się bo dostał wysypki. Ale to wysypka rozyczkopodobna ktorej się nie leczy. Świadczy właśnie o infekcji wirusowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:12