X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z płcią nieraz jest kabaret. najgorzej jak właśnie wszytsko uszykowanw pod królewne a tu niespodzianka. dzis zamówiłam ubrania dla małej i kilka gadżetów. teraz się zastanawiam czy ew. syn nie będzie miał nic przeciwko jak wystroje to w różowego jednorozca... :):) haha.
    mam nadzieję że mojej małej już nic tam nie wyrośnie...

XKamaCX, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Saperek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje Piękne po świętach
    U nas dalej brak ruchów trochę poszalałam na wyprzedażach mam naszeje że córka zostanie córka bo trochę różu wpadło.
    5 stycznia mam połówkowe na nfz dostałam skierowanie ze względu na niewidoczny pęcherz moczowy małej kurcze mam nadzieję że się odnajdzie.

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, też mam tę wagę, wystarczy, że przeczekasz wybór profilu i na niej staniesz normalnie - wtedy tylko waży bez dodatkowych atrakcji. ;) Nie wiedziałam, że w ciąży nie można jej używać z pomiarami szczegółowymi, ale jakoś tak intuicyjnie tego nie robiłam - ale tak po prostu ważę się regularnie, na bosaka. ;)

Hoope, mój też pokazuje co natura dała, ostatnio miałam szczegółowe show, lekarz mi pokazał z każdej strony, że chłopak. ;) A twarzy za nic nie chce pokazać, to jest dopiero spaczenie! :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina co to będzie później... XD

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope moja laska pierwsze ujęcie na usg to wargi sromowe :-D

Co do katarku - mam i teraz żałuję że nie kupiłam od razu - jak okazał się potrzebny to kupowlismy na gwałt w osiedlowej aptece za cenę dwukrotnie wyższa niż w necie....

Termometr bezdotykowy bardzo mnie zawiódł teraz przy chorobie córki. Jak dizeci były mały mierzyłam takim elektronicznym, w pupie. Ale w końcu zdecydowałam się na bezdotykowy, bo szybkoi w nocy łatwiej. kupiliśmy model używany przez znajoma położna na oddziale.

Teraz nas zawiódł, bardzo. Pokazywał temp 37,6 a córka polprzytomna w łóżku.... Wzięłam elektroniczny a tam 40,4. Bezdotykowy pokazał taka temp po kilku próbach w miejscu między brwiami w odległości 3cm, gdzie w instrukcji podawano środek czoła i odległość 5 cm. Przy każdym pomiarze tak było. Termometr skalibrownay, wsyztako według instrukcji. Vo ciekawe u nas pomiar zgadzał się z elektronicznym, u córki zanizal.
    Do szpitala zabraliśmy ten.nasz stary, na oddziale mierzą 38 a na naszym 39. Przestali mierzyć swoim i pomiar spisywali z naszego.....

Podsumowując - używam ten bezdotykowy i używać będę, ale ufam już tylko zwykłemu z Rossmanna:-)

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dupce nigdy nie mierzylam :) wolę pache :) i łatwiej w nocy
    A bezdotykowy "testowałam " najpierw na moich dzieciach, tzn na zdrowych, szukalam stalego miejsca do pomiaru zgodnego z temp spod pachy. Syn długo mial w normie temp 37,2
    Bezdotykowy tylko dla szybkiej kontroli czy temp spadla
    Ale nigdy nie podalabym leku na jego podstawie. Ufam elektronicznemu pod paszka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlansie w pupie mierzyłam, jak były takie całkiem małe, teraz już pod pachą.

Prawda jest taka, że każdy znajdzie w końcu swój sposób na swoje dziecko - metoda prób i błędów :-)
    Niektórzy sobie nie wyobrażają życia bez podgrzewacza czy smoczka - dla mnie zbędne bajery. Każdy sam oceni, co jest mu potrzebne a co nie. Fajanie jednak jest mieć w czym wybierać :-)

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacza i sterylizatora nigdy nie miałam :)
    Ale rozumiem tych którzy dla mnie zbędne gadżety sobie chwalą. A forum to skarbnica wiedzy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi.. Hoope, kupię mu długi, ciemny prochowiec i będę musiała zaakceptować. :D

Uciekam spać, bo moja wyobraźnia wkracza w dziwne rejony. :D Dobrej nocy!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co kupujemy zależy od potrzeb, to fakt. Nie miałam sterylizatora ani podgrzewacza, bo nigdy nie karmiłam mm. Za to musiałam zainwestować w nakładki silikonowe, wkładki laktacyjne, biustonosze do karmienia. Laktator zbędny wydatek, umiem ściągać mleko szybciej niż on. Czemu miałam się nie nauczyć, setki lat kobiety tak robiły z powodzeniem.

Dzieci nigdy nie zaakceptowały mierzenia temperatury w pupie (i nie jestem do tej metody przekonana), termometr elektroniczny mierzy za długo, bezdotykowy okazał się najlepszy. Do tego mogę nim sprawdzić temp. wody do kąpieli czy w pokoju. W razie W mam i elektroniczny.

Jonizatora nie mam, ale widziałam i czułam jego działanie, fantastycznie oczyszcza i odświeża powietrze w zamkniętym pomieszczeniu. Szczególnie przydatne zimą, gdy nie można długo wierzyć (albo smog nie pozwala). Pochłania grzyby, sierść, kurz, zanieczyszczenia, to jest coś, co mam na liście zakupów.

Nawilżacz przydaje się w różnych okolicznościach. Suche powietrze jest zawsze zimą, za suche, wszędzie tam, gdzie grzeją kaloryfery. Dodatkowo przydatne przy niektórych chorobach, szczególnie gardła i krtani. Katar nie zasycha w nosku, łatwiej go odciągnąć, gardło jest stale nawilżone i nie boli. Nie ma tego okropnego uczucia bolesnej suszy w gardle, znany nam z nocy.

Inhalator to absolutny must have dla całej rodziny. W zasadzie nowoczesna medycyna nie leczy już chorób układu oddechowego bez inhalacji. Najlepsza, najszybsza i najbezpieczniejsza metoda podawania leków.

Generalnie lubię ułatwiać sobie życie przy jednoczesnym unikaniu rzeczy zbędnych.

Każde dziecko jest inne. Każde ma inne upodobania. Ci sami rodzice, jedna rodzina a wszystko inaczej.

Jedna tolerowała wyłącznie pieluchy bella, druga tylko dada. Jedna na smoczku 3 lata, druga odrzuciła z odruchem wymiotnym.

Ale są rzeczy wspólne dla obu i tego się trzymam i tym razem ;) Nie zmieniam się ja, mam te same oczekiwania i potrzeby za każdym razem. Różnica jest taka, że na przestrzeni kilku lat pojawiają się rozwiązania, dzięki którym mogę jeszcze bardziej ułatwiać sobie życie. No i mam spore doświadczenie. W samym karmieniu piersią 5 lat ;) Bazuję na swoim doświadczeniu i intyicji. Każda matka wie, czuje, co i jak, to jest instynktowne i naturalne, ważne, żeby nie zagłuszyć, nie stłamsić tego w sobie reklamami, opiniami innych, nie zagubić się w tym gąszczu wciskania nam rzeczy zbędnych.

Dziecko potrzebuje mamy. Jej ciepła, mleka i zapachu ciała, jej głosu i poczucia bezpieczeństwa. Nie baldachimu nad łóżeczkiem ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i pawojoszka, no to będziemy wizytowac razem :D
    Ja mam na 10:15, czyżbym była pierwsza? :P

Jangwa, kurczę zastanawiam się bo mi lekarz przy pierwszym usg tez powiedział że jest 5 dni różnicy od OM, ale potem przy usg w 13 tygodniu sie to niby już wyrownalo/zgadzalo.. hm.. sama nie wiem.. nie chce sie tez niepotrzebnie zamartwiac, no ale jakos mi to spokoju nie daje ze tylko ta główka jest mniejsza a wszystko inne się zgadza książkowo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 22:53

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzidzie pokazują się w brzuszku tylko ja mam prawdziwego exchibicjoniste w domu ma 4 i pół roku uwielbia chodzić w stroju Adama nawet majty go parzą jak wchodzi do domu np.ze szkoły to zaczyna od butów a kończy na majtkach czasem sobie skarpetki zostawia i nie ma znaczenia jaka temperatura jest w domu a czasem jest naprawdę rześko jak od rana nas nie ma w domu i rozpalamy dopiero koło pierwszej to my w kurtkach czekamy aż centralne rozgrzeje a on w skarpetkach

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę 8.01 o 13 u swojego gina ,a 9.01 połówkowe :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Kamcia i pawojoszka, no to będziemy wizytowac razem :D
    Ja mam na 10:15, czyżbym była pierwsza? :P

Jangwa, kurczę zastanawiam się bo mi lekarz przy pierwszym usg tez powiedział że jest 5 dni różnicy od OM, ale potem przy usg w 13 tygodniu sie to niby już wyrownalo/zgadzalo.. hm.. sama nie wiem.. nie chce sie tez niepotrzebnie zamartwiac, no ale jakos mi to spokoju nie daje ze tylko ta główka jest mniejsza a wszystko inne się zgadza książkowo..
    Nie przejmuj się zbytnio każde dziecko rozwija się indywidualnie sprzęt sprzętowi nie równy trzeba poprostu kontrolować napewno wszystko się wyrówna . Powiem ci że mój Wojtuś miał tak duża głowę że na chrzciny kupowałam mu czapkę na trzyletnie dziecko a miał kilka miesięcy. Napewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o sprzęt to ja jestem minimalistka w tej kwestii nigdy nie używałam podgrzewacza czy sterylizatora dla mnie zbędny wydatek może dlatego że karmię piersią za to odciagacz pokarmu kupiłam elektryczny bo uważam że jest dużo lepszy od ręcznego termometr mam zwykły ,do mierzenia temperatury wody do kompieli czy temperatury powietrza w domu nic nie urzywam . Jeżeli mogę się bez czegoś obyć albo zastąpić czymś innym jak np. sterylizator gareczkiem z wrzątkiem ,to poprostu tego nie kupuję mam w domu wystarczająco dużo rupieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 23:13

kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, dzięki za słowa otuchy :) miejmy nadzieję ze się unormuje :)

No to jest nas już 4 na 8 stycznia :) ktoś sie jeszcze dołączy? :P

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mnie dziś chyba czeka wizyta na IP. :( Pisałam gdzies, że czasami stawia mi się macica ale robiła to rzadko i tylko przed snem. Wczoraj po położeniu się do łóżka było źle, brzuch mi twardnial chyba kilkanaście razy, jak nie więcej, ale zasnelam. Dziś od samego otwarcia oczu mam powtórkę. :( Regularnie, bezboleśnie się napina i zaczęłam się martwić. Mąż dzis wraca z pracy po 12, napcham się magnezem i jak nie przejdzie to jedziemy do szpitala. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Powoli szykuję "grubszą" wyprawkę i na liście jest też właśnie inhalator. Nie mam pojęcia, na co zwracać uwagę przy jego wyborze. Możecie mi doradzić? Widziałam takie fajne urządzenia w formie zwierzątek, ale czy jest sens kupować taki? No i czy dla niemowlaka muszą być jakieś dodatkowe nakładki? Z góry dziękuję za pomoc.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX u mnie taka sama sytuacja. Na usg w 12 tc wszystko idealnie równo. Potem dzieci rosną we własnym tempie. Lekarz mi powiedział,że jak przez te 4 tyg główka urośnie o te 4 tyg towszystko jest ok. Gorzej jak urośnie np.tylko tydzień. Ja jestem dobrej myśli.

XKamaCX lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! :) w koncu dopadlam sie do bbf po calym świątecznym zamieszaniu ;) właśnie robię krzywą cukrowa, wypilam ten lukier bez cytryny i umieram z nudów ;) (i głodu)
    W Święta dostaliśmy prezent od Synusia,"kopniaczek" pofrunal nawet do Tatusia (w Wigilie),a w drugi dzień tak do nas pukal, ze gołym okiem było widać :) Bembenek urósł juz jak na 5 miesiąc przystało :) (waga tez..)
    4.01 polowkowe. Nie moge sie doczekac jak zonaczymy tego Akrobate ;) w styczniu kompletuje juzjuzwiększość większość "spadkowej" wyprawki. no.. to tyle o nas ;)
    Mam nadzieję że u Was wizyty będą udane a wszystkie pomiary w porządku!
    Miłego dnia!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ