Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki
Jak tam przed sylwestrem, alkohol kupiony? Będzie ostra zabawa? Błecheche
Do dziewczyn z bólami brzuszka, jeśli odpoczynek, magnez, nospa i noc nie pomagają, decyzja jest jedna i jest nią IP. Zawsze, chyba, że akurat jest termin poroduBo to już niekoniecznie jest taka uroda. Ja mam tą urodę ale rano brzuch jest miękki jak cycuszki po okresie
ZAWSZE LEPIEJ IŚĆ DO LEKARZA O DWA RAZY ZA DUŻO NIŻ RAZ ZA MAŁO.
Mam dzisiaj trochę fioła, bo postanowiłam kupić jakieś pierwsze wdzianko dla Fiflaka Rozalii i jestem podekscytowana. Za godzinę jadę. Tralalala
Inhalator jaki mam to microlife. Wszyscy znają markę, słyną z termometrów. Ma w zestawie nakładkę dla dzieci, dorosłych, przez nos i przez usta. Nie polecam przez usta bo może wywołać grzybicę i afty w buzi (o ile podajemy leki a nie samą sól). Chodzi jak traktor (ale nie wiem jak chodzą inne) natomiast jest niezawodny (mam 4-5 lat), nie ma problemu z częściami wymiennymi (sprawdziłam ale nie korzystałam) i ma dobrą cenę do jakości. Polecam z czystym sumieniem. Młoda instaluje się intensywnie od dawna, więc zwierzaki nie są potrzebne. Potrzebna jest w tym czasie bajka
Wy się Tak licytujcie o połowę ciąży a ja jutro zaczynam 24 tydzień. TEN 24, od którego ratuje się dzieci. Gdybym była normalna, poczułabym pewnego rodzaju ulgę, ale nie jestemAle czuję się serio w ciąży. Mogę pokazać brzuch jak pistolet, przyłożyć do skroni w recepcji i dostać wszystko bez kolejki
Kamcia dlaczego nie korzystasz z ustawy i nie domagasz się endo na nfz w przeciągu tygodnia? Dostałam ten termin w paskudnie obłożonym szpitalu przez całe województwo. Można. Wiesz, że specjaliści są do tego przygotowani i mają awaryjne terminy? Ja mam tsh z wczoraj 1,24, ale ja biorę letrox 75 i w weekend 100 startując z tsh ponad 5. Sama nie zwiększaj leku, możesz się wrzucić w nadczynność niechcący.
Majowa, nie oszukujWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:00
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope
Bo endo kazała mi przyjść w lutym
To ta co kazała zmniejszyc dawkę(i nie zmniejszylam) i sobie kontrolowac
Poza tym moje tsh jest oficjalnie w normie
Czekam jeszcze na ft4
Po tym napiszę do endo-gin prywatnej(przyjeżdża w nasze okolice z polnej w poznaniu). Mam nadzieję że odp
Wiem też że teoretycznie wraz z wiekiem ciąży tsh rośnie. To normalne. Jednak moja waga nie rośnie więc pewnie poziom euthyroxu się utrzymuje ciągle na 25Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:05
-
Nooo to czekaj do lutego
Mi endo każe robić krew dzień przed wizytą, dlaczego robisz z dużym wyprzedzeniem? Czy nie jest tak, że masz skontaktować się z nią wcześniej, jeśli wyniki się posypią?
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Hoope
Sama kontroluje dla siebie
Jakby dla tej endo prywatnej(bo jednak piszę zawsze do niej)
Bo najpierw nie zmniejszyłam dawki leku i kontrolowalam. Szlo w górę a nie w dół.
A teraz z myślą o tym że jestem na półmetku i czy nie wyszło poza normę. Wychodzi badanie jakoś co 4tyg
A taki wynik miałam w ciąży z synem na tym etapie ale bez leków
Taka prawda że gdyby tsh urosło ponad normę to już bym miała wizytę i nie czekała do lutego...jednak nie zrobie afery przy 2 bo też nie dostosowalam się do zaleceń z poprzedniej wizyty
Stała się też dziwna sytuacja z insulina. Brałam 6j. a teraz tylko 2j.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:33
-
Dziękuję dziewczyny za informacje odnośnie inhalatora. Jakby któraś jeszcze chciała coś dodać (czym się kierować przy wyborze), to będę wdzięczna. Przypomniał mi się mój inhalator sprzed 20 lat
taki prosty, z pompką. Kurcze, to były czasy.
Hoope, właśnie wczoraj chodziło mi po głowie, żeby sprawdzić, ile miał najmniejszy uratowany wcześniak i ogólnie, od którego tygodnia jest szansa na przeżycie. Wiem, głupie myśli mnie nachodzą, ale chyba dopóki nie dostanę porządnego kopniaka od małego, to będę się martwić na zapas. Zwłaszcza, że na połówkowym USG lekarz z NFZ mało co mówił, więc za pół miesiąca pójdziemy prywatnie do konkretniejszego lekarza.
A ja dziś kupiłam w promocji Rossmanna płyn do kąpieli Hipp i chusteczki WaterWipes. Siedziałam wczoraj cały dzień przy Internecie i szukałam odpowiedzi na pytanie "Emolient czy zwykły płyn do kąpieli".
Jeśli któraś z Was nie zna, to polecam blogi "srokao" i "piggypegblog". Sporo tam o składzie kosmetyków. Dodatkowo zaglądam też na "mamygadzety". -
Kamcia to spoko, ja bym nic nie zmieniała. Chyba, że możesz poprawić wchłanianie bo zaniedbujesz. Ale tego nie wiem
Mycha sprawdzałam, co ja nie sprawdzałam... Niestety nie ma reguły. Ważny jest nie tylko wiek dziecka ale i waga oraz powód przedwczesnego porodu. Cieszy mnie to, że przez wszystkich medyków od 23-24 tc jest się traktowaną bardzo serio i bardzo w ciąży. A to już dużo.
W kwestii kosmetyków, czytam skład, tak jak przy jedzeniu. Im mniej, tym lepiej.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
fermina jakieś wieści?
Kattalina w kwestii pierwszeństwa to bym zrobiła tak, ze ta co była pierwsza wchodzi pierwsza. Takei pierwszeństwo dla tych z pierwszeństwemNo chyba, ze by przyszła laska, ze skurczami i podejrzeniem że zaczęła się akcja to bym puściła.
Majowamamusia powiem Ci tak, przy chorobie dziecka to na ten odkurzacz na wierzchu uwagi nie zwracam, a i łatwiej jest od razu przelecieć szybko mieszkanieBardzeij wkurzają mie sterty leków na wierzchu i tony chusteczek, ale tez rozumiem Twój punkt widzenia
Hoope, ja jestem ze szkoły, że 24 tydzień to skończony tydzień, jeśli mówimy więc o ratowaniu od 24 tyg, to według mnie chodzi o skończony. ( oczyiwstym jednak jest, że jak będziesz w ciazy 23t6d to nikt nie powie, nie ratujemy bo nie ma 24.... ) Tak samo jak urodzisz dziecko 36t3d to będziesz miała wcześniaka urodzonego w wieku 36 tygodni i tak Ci wpiszą w książeczkę. JAk urodzisz 37t1d masz dziecko o czasie, donoszone.
lece do szpitala, paWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 14:10
Jagna15.04.2018
-
odkurzacz miałam ponad pół roku na wierzchu w pokoju Piotrusia
najpierw do katarka, potem jako uspokajacz
rola szumisia sie skończya, suszarka straszyła, aplikacje absolutnie nie działały, a odkurzacz pół roku sprawiał, ze dziecko w mg sie uspokajało
teraz się mały boi odkurzacza -
Już jestem po. Wieści dobre, szyjka długa, już 53 mm (Mały się bunkruje, ewidentnie), lekarz sprawdził tylko jeszcze czynność serduszka i powiedział że zagrożenia żadnego nie widzi i mam ewentualnie wziąć Nospe, jak będzie źle. Uspokoiłam się, o szyjkę się właśnie martwiłam a nic jej nie jest, więc jest dobrze.
Cieszę się że byłam, zwłaszcza że wizyta była ekspresowa, jak nie w Polsce.
Dziękuję za troskę!J.S. Teraz trzymam kciuki za Ciebie!
Katka., Kropka88, kamciaelcia, J.S, Mycha666, malwka08, Sela, Mała Matylda, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Femina dobrze że nic złego się nie dzieje. Co do pierwszeństwa to przypominają mi się czasy komuny i kolejki bez kolejki i myślę że tak powinno być jeśli jestem sama to wchodzę ale jak jest więcej osób uprzywilejowanych to obowiązuje kolejka bez kolejki
Ps. Tak jestem bardzo stara skoro pamiętam te czasyFermina lubi tę wiadomość