WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sylwester niestety osobno, mąż z córką w szpitalu, ja z synem w domu... Za rok będzie lepiej :-)

Wino bezalkoholowe też zamawiałam z neta, ale.nie pamiętam z jakiej strony. Kosztowało ok 25 zł

Jagna <3 15.04.2018
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marysia jak tam u córci są jakieś widoki że ja wypuszcza do domu? Uściskaj ja mocno od nas

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane po świętach :)

Fermina - dobrze, że sprawdziłaś, że u malucha wszystko gra :)

Hoope - a ten microlife to jaki model posiadasz?

Efka - stanik z jakiej strony? Ja właśnie się rozgladam, bo moje cycuchu wreszcie zaczęły rosnąć. Moje A powoli przestaje się w B mieścić ku uciesze męża ;)

Ja połówkowe 3.01 już nie mogę się doczekać. Mała kopie jak szalona, bardzo mocno. Ten czas tak szybko leci, że aż nie mogę w to uwierzyć, że za chwilę naprawdę zostanę mamą...to wszystko się staje coraz bardziej realne...

Fermina lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dzisiaj byłam na połówkowych.
    Mała będzie jednak Hanią i waży 379g;)
    Termin porodu nadal 11.05 ;)
    Dzisiaj kupiłam pierwszego ciuszka i skarpetki- jejku ale to malutkie wszystko.
    Na jaki wzrost kupujecie? Ja kupiłam dzisiaj do 56cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:29

kamciaelcia, Katka., pawojoszka, Hoope, Fermina, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ft4 też trochę spadło
    ale prywatna endo odpisała, ze jest wszystko w normie i mama nadal brać e 25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sylwester już nie zdążę zamówić z neta to wybiorę się do lidla ;)
    A teraz biorę się za przeglądanie strony www.bezalkoholowe.com ;) Już mi od dawna na takie coś idzie :)

klz9piqvvra11kd2.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 gratuluję ja do 8-mego to chyba zkisne no normalnie się nie doczekam tak bym już chciała wszystko wiedzieć i zacząć się szykować w jakimś określonym kolorze najchętniej w różu

cf409fc7e7.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    A co do przyszłości z wiecznie otwartymi drzwiami łazienki - dziś nas już znajomi z dziećmi straszyli jak to nam ciężko będzie z maluchem ale jakoś się nie przejęłam. ;)

Ja tam się normalnie zamykam w łazience, co więcej - z pokoju na korytarz mamy bramkę bo w korytarzu kuweta i wyjście na schody i dziecko często za tą bramką w pokoju zostaje. Jakoś nie rozpacza ;) Od małego tak nauczona, wie że mama idzie siku czy do kuchni i zaraz wróci.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Czy tylko ja mam ekshibicjonistę w brzuchu, który od razu pokazuje co ma między nogami na każdym usg?

Ja mam dwie :) I w pierwszej i w tej ciąży nie było ani razu problemu z oceną płci, zawsze dobrze odwrócone, wszystko widoczne jak na tacy :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hoope
    a co masz na myśli z tym wchanianiem?
    bo w sumie nic sie nie zmieniło, ale może o czym innym myslimy?

Letrox i eurytrox kiepsko się wchłaniają, przy czym przy niedoczynności lepiej sprawdza się letrox, bo nie zawiera laktozy. Większość chorych na niedoczynność kiepsko toleruje laktozę. A i tak letrox wchłania się maksymalnie w 70%. A to oczywiście znaczy, że nie otrzymujemy pełnej dawki, co -tak myślę- endo biorą pod uwagę dobierając lek.

Można zmienić godzinę brania tabletek. Wyczytałam, że leki te brane na noc, dwie godziny po ostatnim posiłku, wchłaniają się znacznie lepiej mając przed sobą noc, niż pół godziny przed posiłkiem rano.

Lewotyroksyna jest też naturalna, ta którą my bierzemy, jest syntetyczna.

Niestety tak dużo czytałam na ten temat, że nie potrafię znaleźć źródła. Tzn nie mam teraz czasu :/ Jak wpadnę na tą stronę ponownie, wrzucę. W wypowiedziach bazowano na badaniach naukowych amerykańskiego instytutu i było dużo więcej zagadnień poruszonych.

Byłam w Lidlu, wszystko już wykupili, pocieszyłam się odrobinką z pepco XD

Marysia ja też uznaję skończone tygodnie, dlatego pocieszam się, że zaczęłam 24 a nie, że mam ;) Ale faktycznie już od 23 ratują maluszki. Przynajmniej podejmują takie próby, na życzenie rodziców.

Fermina dobre wieści, ale ulga, że jednak lekarz potwierdził, co nie? :D A co Ty masz, syndrom żyrafiej szyjki? XD

Pawojoszka ja też pamiętam te czasy ;)

Fatalita Microlife NEB 100B ale to model sprzed kilku lat, jeśli ma następcę, a pewnie ma, myślę, że warto kupić następcę. Pewnie coś ulepszyli, może chodzi cichutko. Aaa i ultradźwiękowych nie polecam, nie nadają się do "ciężkich" leków. Ze sprężarką najlepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:23

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita zademonstruje :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eac15fb7a7cf.jpg
    na allegro jak chcesz to podam Ci sprzedajacego, na pewno jeszcze kupię sobie taki.

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mam wyniki tsh 2,060
    teoretycznie w normie dla 2. trymestru
    czekam jeszcze na ft4
    na endo na nfz nie mam co liczyc-wizyta za 2miesiące
    spróbuję napisać później do prywatnej, jednak nie wiem, jak długo bedzie mi odpisywać (zaliczyłam u niej jedną wizyte)
    jakieś pomysły? od samego poczatku (tj. 6 tc) biorę euthrox 25
    musze się radzić na forum, bo musze radzić sobie sama
    ostatnio diabetolog mi radziła ale i ona jest dopiero za 2 tyg

Mi teraz też urosło, ogólnie w II i III trym. może rosnąć, mój endo zalecił zgłosić się jakby przekroczyło tak 2,5-3. Poniżej tej wartości mam nie zmieniać dawki.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ja tam się normalnie zamykam w łazience, co więcej - z pokoju na korytarz mamy bramkę bo w korytarzu kuweta i wyjście na schody i dziecko często za tą bramką w pokoju zostaje. Jakoś nie rozpacza ;) Od małego tak nauczona, wie że mama idzie siku czy do kuchni i zaraz wróci.
    Ja wogole z doświadczenia wiem że jak nauczysz od pierwszego dnia tak będzie moje dzieci od początku spały bez bujania ,pozytywek bajek ani innych wynalazków ,od początku nie pozwalałam nosić i bujać wszystkim babciom i ciociom . Wiem że ciężko być twardym i konsekwentnym kiedy dzieciątko jest takie maleńkie ale ono się szybko uczymoja córka miała pięć dni jak już umiała ojca wykorzystywać bo on jak tylko z pracy wracał to ja nosił to jak tylko jego głos słyszała to był płacz i na ręce . Tak że wnisek jest taki że od pierwszego dnia pracujemy sobie na nasze nieprzespane noce i bolące od noszenia plecy . Swoją drogą wyobrażajcie sobie jakbym ja moja piątkę miała usypiać każdego z osobna toż by mi nocy brakło

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    czesto biorę w nocy 4-6h po ostatnim posiłku :)
    urok diety cukrzycowej, ze jem do późna a tabletka w nocy, jak po prostu sie przebudzę (np do małego)
    dzień zaczynam od kawy, nie wyobrażam sobie czekam aż 30 minut na nia :)
    z laktozą chyba nie mam problemu, nawet cukry mam okiełznane po nabiale

myslałam też że chodzi o suplement dla cięzarnych (zawiera żelazo) ale ten odkąd zaczełam drugi trymestr biore max o 22
    zaczne na wszelki wypadek po pierwszej kolacji

jednak endo pisała, że dawka 25 pozostaje (czyli nie zmienia się od 6tc)

wielkie dzieki
    liczę że po ciązy i niedoczynnośc (z cukrzycą)zniknie i nie bedę musiała szczegółowo tematupoznawać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Na sylwester już nie zdążę zamówić z neta to wybiorę się do lidla ;)
    A teraz biorę się za przeglądanie strony www.bezalkoholowe.com ;) Już mi od dawna na takie coś idzie :)

W Rossmannie jest też szampan bezalkoholowy :)

Katka. lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, za mna chodzilo wino wlasnie, na pewno wypije co nieco z tego, co zamowilam :D Dodatkowo mam jakiegos drinka ala malibu zobaczymy co to za cudo. Pierwszy taki sylwester odkad jestem z moim, wczesniej zawsze chodzilismy gdzies na sale, ale bardzo mi odpowiada ta sytuacja. Tylko mam tak straszna ochote na prawdziwego szampana alkoholowego, ze gdy widze go w sklepach, tooo bym wypila z gwinta :D

Tanda, super, nawet nie wiedzialam. Polece jutro, kupie sobie na 24 hihi :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja oprócz piccolo kupiłam małego szmpanika, no co tradycja musi byc :)

pawojoszka lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    W Rossmannie jest też szampan bezalkoholowy :)
    Dobrze wiedzieć będzie trzeba Rossmana nawiedzic

cf409fc7e7.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś takiego:

1642724_Louis-Fernandet-ALKOHOLFREI_xxl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:50

Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, ja tez kupilam, ale pozostanie mi jedynie powachac :D

Tanda, mam nadzieje ze u mnie bedzie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ