Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane po świętach
Fermina - dobrze, że sprawdziłaś, że u malucha wszystko gra
Hoope - a ten microlife to jaki model posiadasz?
Efka - stanik z jakiej strony? Ja właśnie się rozgladam, bo moje cycuchu wreszcie zaczęły rosnąć. Moje A powoli przestaje się w B mieścić ku uciesze męża
Ja połówkowe 3.01 już nie mogę się doczekać. Mała kopie jak szalona, bardzo mocno. Ten czas tak szybko leci, że aż nie mogę w to uwierzyć, że za chwilę naprawdę zostanę mamą...to wszystko się staje coraz bardziej realne...
Fermina lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Dzisiaj byłam na połówkowych.
Mała będzie jednak Hanią i waży 379g;)
Termin porodu nadal 11.05
Dzisiaj kupiłam pierwszego ciuszka i skarpetki- jejku ale to malutkie wszystko.
Na jaki wzrost kupujecie? Ja kupiłam dzisiaj do 56cmWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:29
kamciaelcia, Katka., pawojoszka, Hoope, Fermina, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:A co do przyszłości z wiecznie otwartymi drzwiami łazienki - dziś nas już znajomi z dziećmi straszyli jak to nam ciężko będzie z maluchem ale jakoś się nie przejęłam.
Ja tam się normalnie zamykam w łazience, co więcej - z pokoju na korytarz mamy bramkę bo w korytarzu kuweta i wyjście na schody i dziecko często za tą bramką w pokoju zostaje. Jakoś nie rozpaczaOd małego tak nauczona, wie że mama idzie siku czy do kuchni i zaraz wróci.
Matylda
-
Hoope wrote:Czy tylko ja mam ekshibicjonistę w brzuchu, który od razu pokazuje co ma między nogami na każdym usg?
Ja mam dwieI w pierwszej i w tej ciąży nie było ani razu problemu z oceną płci, zawsze dobrze odwrócone, wszystko widoczne jak na tacy
Matylda
-
kamciaelcia wrote:hoope
a co masz na myśli z tym wchanianiem?
bo w sumie nic sie nie zmieniło, ale może o czym innym myslimy?
Letrox i eurytrox kiepsko się wchłaniają, przy czym przy niedoczynności lepiej sprawdza się letrox, bo nie zawiera laktozy. Większość chorych na niedoczynność kiepsko toleruje laktozę. A i tak letrox wchłania się maksymalnie w 70%. A to oczywiście znaczy, że nie otrzymujemy pełnej dawki, co -tak myślę- endo biorą pod uwagę dobierając lek.
Można zmienić godzinę brania tabletek. Wyczytałam, że leki te brane na noc, dwie godziny po ostatnim posiłku, wchłaniają się znacznie lepiej mając przed sobą noc, niż pół godziny przed posiłkiem rano.
Lewotyroksyna jest też naturalna, ta którą my bierzemy, jest syntetyczna.
Niestety tak dużo czytałam na ten temat, że nie potrafię znaleźć źródła. Tzn nie mam teraz czasuJak wpadnę na tą stronę ponownie, wrzucę. W wypowiedziach bazowano na badaniach naukowych amerykańskiego instytutu i było dużo więcej zagadnień poruszonych.
Byłam w Lidlu, wszystko już wykupili, pocieszyłam się odrobinką z pepco
Marysia ja też uznaję skończone tygodnie, dlatego pocieszam się, że zaczęłam 24 a nie, że mamAle faktycznie już od 23 ratują maluszki. Przynajmniej podejmują takie próby, na życzenie rodziców.
Fermina dobre wieści, ale ulga, że jednak lekarz potwierdził, co nie?A co Ty masz, syndrom żyrafiej szyjki?
Pawojoszka ja też pamiętam te czasy
Fatalita Microlife NEB 100B ale to model sprzed kilku lat, jeśli ma następcę, a pewnie ma, myślę, że warto kupić następcę. Pewnie coś ulepszyli, może chodzi cichutko. Aaa i ultradźwiękowych nie polecam, nie nadają się do "ciężkich" leków. Ze sprężarką najlepsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:23
Fermina lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
kamciaelcia wrote:mam wyniki tsh 2,060
teoretycznie w normie dla 2. trymestru
czekam jeszcze na ft4
na endo na nfz nie mam co liczyc-wizyta za 2miesiące
spróbuję napisać później do prywatnej, jednak nie wiem, jak długo bedzie mi odpisywać (zaliczyłam u niej jedną wizyte)
jakieś pomysły? od samego poczatku (tj. 6 tc) biorę euthrox 25
musze się radzić na forum, bo musze radzić sobie sama
ostatnio diabetolog mi radziła ale i ona jest dopiero za 2 tyg
Mi teraz też urosło, ogólnie w II i III trym. może rosnąć, mój endo zalecił zgłosić się jakby przekroczyło tak 2,5-3. Poniżej tej wartości mam nie zmieniać dawki.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Matylda
-
Tanda wrote:Ja tam się normalnie zamykam w łazience, co więcej - z pokoju na korytarz mamy bramkę bo w korytarzu kuweta i wyjście na schody i dziecko często za tą bramką w pokoju zostaje. Jakoś nie rozpacza
Od małego tak nauczona, wie że mama idzie siku czy do kuchni i zaraz wróci.
-
hoope
czesto biorę w nocy 4-6h po ostatnim posiłku
urok diety cukrzycowej, ze jem do późna a tabletka w nocy, jak po prostu sie przebudzę (np do małego)
dzień zaczynam od kawy, nie wyobrażam sobie czekam aż 30 minut na nia
z laktozą chyba nie mam problemu, nawet cukry mam okiełznane po nabiale
myslałam też że chodzi o suplement dla cięzarnych (zawiera żelazo) ale ten odkąd zaczełam drugi trymestr biore max o 22
zaczne na wszelki wypadek po pierwszej kolacji
jednak endo pisała, że dawka 25 pozostaje (czyli nie zmienia się od 6tc)
wielkie dzieki
liczę że po ciązy i niedoczynnośc (z cukrzycą)zniknie i nie bedę musiała szczegółowo tematupoznawać
-
Katka. wrote:Na sylwester już nie zdążę zamówić z neta to wybiorę się do lidla
A teraz biorę się za przeglądanie strony www.bezalkoholowe.comJuż mi od dawna na takie coś idzie
W Rossmannie jest też szampan bezalkoholowyKatka. lubi tę wiadomość
Matylda
-
Katka, za mna chodzilo wino wlasnie, na pewno wypije co nieco z tego, co zamowilam
Dodatkowo mam jakiegos drinka ala malibu zobaczymy co to za cudo. Pierwszy taki sylwester odkad jestem z moim, wczesniej zawsze chodzilismy gdzies na sale, ale bardzo mi odpowiada ta sytuacja. Tylko mam tak straszna ochote na prawdziwego szampana alkoholowego, ze gdy widze go w sklepach, tooo bym wypila z gwinta
Tanda, super, nawet nie wiedzialam. Polece jutro, kupie sobie na 24 hihi