WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaliczyłam laboratorium
    full ludzi, więc weszlam bez kolejki
    brzuch wielki, więc nawet nie musiałam wypinać, ale z grzeczności (by zakomunikować, że ja właśnie wchodzę) zapytałam,czy jest ktoś jeszcze poza kolejnościa? i tak mi się wpakowała jedna dziewczyna ;) nie patrzyłam nawet na twarze niezadowolonych :) szeptów nie słyszałam :D
    nie raz mnie kusiło spytać w lab czemu nie maja wywieszki, ze ciężarne bez kolejki...zwłaszcza że w diagnostyce w dużym miescie wielki napis na drzwiach jest...
    mam wrażenie ze pykniecie dzidzi kilka razy poczułam w czasie świat...ale jeszcze nie mam pewności, w świeta to i inne żarcie a nasze wszelkie wnetrzności są na innych pozycjach :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry!

Mnie dziś chyba czeka wizyta na IP. :( Pisałam gdzies, że czasami stawia mi się macica ale robiła to rzadko i tylko przed snem. Wczoraj po położeniu się do łóżka było źle, brzuch mi twardnial chyba kilkanaście razy, jak nie więcej, ale zasnelam. Dziś od samego otwarcia oczu mam powtórkę. :( Regularnie, bezboleśnie się napina i zaczęłam się martwić. Mąż dzis wraca z pracy po 12, napcham się magnezem i jak nie przejdzie to jedziemy do szpitala. :/

Daj koniecznie znac jak samopoczucie i czy pojechalas na IP. Ja mam to samo, czekam do wizyty do 3 ale wczoraj dolaczyly klujace bole promieniujace do odbytu :/ myslalam ze rano bede jechac do lekarza, ale na razie jwst wzgledny spokoj.
    Trzymaj sie

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tez uwazam ze powinna byc wywieszka, mnie oczywiście mimo zerkniec na brzuch (juz jest naprawdę widoczny) to nikt nie przepuscil,a ludzi pelno....

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kira
    i nie przepuszczą na pewno sami z siebie...czasem jest szansa z facetami...ja nawet nie pytałam czy moge, weszłam, ściągnęłam kurtkę i stanęłam przy drzwiach...przy tych drzwiach spytałam czy ktoś wchodzi bez kolejki-zanim odp to jedna szybko weszła ;) niektórzy się z niej zasmali ;) ja tylko uśmiechnęłam :)
    w innym punkcie szybko czmychnęłam do środka jak zmienił sie numerek, weszła ta osoba z numerkiem, ale stała i czekała aż ze mną skończą ;) e czasy poza kolejnością miną więc jak muszę to korzystam (ostatnio nie skorzystałam bo był mój sąsiad, nie chciałam by wyszło że ja w ciązy...)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie odpoczywam po tych całych zamieszaniach świątecznych ;) i jeszcze leżę w łóżku... dzisiaj mój mąż gotuje ;D

klz9piqvvra11kd2.png

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj skorzytsałam z pierwszeństwa w oddziale taurona - musiałam załatwić sprawy z prądem do nowego domu a tam kolejka na ok 20 osób, ja do tego z synkiem.... na szczęscie zauwazyłam, że mają przy ladzie znaczek, że obsługują poza kolejnością, Pani była bardoz miła od razu sie mną zajęła, jeszcze na synka spoglądała jak ja wypełniałam papiery. Ludzie, któzy czekali to chyba nawet nie zauważyli, ze zostałam poza kolejką obsłużona:-)

Hoope u mnie nawilzacz do tej pory nie był potrzeby - w tych miekszaniach, któe wynajmowałam. Wrecz przeciwnie - mieliśmy problem ze zbyt dużą wilgotnością i szukam właśnie pochłaniacza wilgoci, zeby gryzba tu nie wyhodować ;-)
    W nowym domu jednak na pewno będzie potrzebny, to już wiem, ale to zakup na nastepny rok dopiero.

ktoś pytał o inhalator - ja mam akurat taki z lidla, ale już bym go chętnie wymieniła, bo jest mega głośny.... mojej mamie chorej na astmę kupiłam inhalator philips respironics pro - sugerowałam się opiniami ludzi na forach astmatyków, oni podawali które parametry sa ważne, ale juz niestety nie pamiętam, o co dokładnie chodziło.
    Moja koleżanka ma taki z krówką czy pingwinkiem bodajże i chwaliła, bo dziecku łatwiej zrobić inahalacje, ma chyba tez smoczek co pewnie pomaga przy smoczkowych dzieciach. Osobisćie jednak nie używałam, nie znam jego parametrów więc polecać nie będę. u moich dizeci na szczęscie nie było problemu z inhalacjami, w sumie miały od małego robione, synek urodził się w czerwcu, a od wrzesnia córka chdoziła do przedszola i przynosiła wszelkie katary, który łapał i syn - stąd inhalacje były na porządku dziennym i teraz tez nie ma problemu.

Katka zazdroszczę lenistwa :P ale nie mogę narzekać, bo w pierwszej ciąży też się leniłam na maksa ;-) teraz pozostaje to już w zasięgu marzeń tylko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:22

Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki tsh 2,060
    teoretycznie w normie dla 2. trymestru
    czekam jeszcze na ft4
    na endo na nfz nie mam co liczyc-wizyta za 2miesiące
    spróbuję napisać później do prywatnej, jednak nie wiem, jak długo bedzie mi odpisywać (zaliczyłam u niej jedną wizyte)
    jakieś pomysły? od samego poczatku (tj. 6 tc) biorę euthrox 25
    musze się radzić na forum, bo musze radzić sobie sama
    ostatnio diabetolog mi radziła ale i ona jest dopiero za 2 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry!

Mnie dziś chyba czeka wizyta na IP. :( Pisałam gdzies, że czasami stawia mi się macica ale robiła to rzadko i tylko przed snem. Wczoraj po położeniu się do łóżka było źle, brzuch mi twardnial chyba kilkanaście razy, jak nie więcej, ale zasnelam. Dziś od samego otwarcia oczu mam powtórkę. :( Regularnie, bezboleśnie się napina i zaczęłam się martwić. Mąż dzis wraca z pracy po 12, napcham się magnezem i jak nie przejdzie to jedziemy do szpitala. :/
    Lepiej to sprawdzić jak się nie unormuje u ciebie to jeszcze bardzo wcześnie jak na skurcze przepowiadające daj znać czy wszystko ok

cf409fc7e7.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamciaElcia dorbze było jeszcze miec do porownania ft3 i ft4. Bo stosunek tych wynikwo tez sporo mowi. Ja bym spokojnie poczekała, bo to wynik dobry.
    U mnie leakrz właczył wieksza dawke na weekendy, ale tsh miałam na granicy normy dla tego trymestru.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia
    kontrolować mam ft4
    ten wynik jest późno
    ft4 zawsze było w normie i na stałym poziomie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja połówkowe jutrooooooo :) mam nadzieję ze koncówka roku bedzie szczęśliwa :)

dzisiaj przyszła paczuszka do mnie a w niej biustonasz, jestem mega zawodolona, wygląda jak sportowy trochę ale jest milutki i mięciutki, bezszwowy i super nadaje się do karmienia :) jak coś polecam :)
    może też juz cos kupiliście, co innym się przyda i może skorzystamy :)

Fermina, kattalinna, Katka., Mała Matylda lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.

Zdecydowałam się, że jadę bo do wizyty ponad dwa tygodnie a nie mam zamiaru przez ten czas umierać ze strachu..
    Pawojoszka wg USG jestem w 19t5d, ale to chyba i tak za wcześnie na takie sensacje.
    Teraz, po kąpieli i magnezie, niby trochę lepiej ale nie minęło i dodatkowo czuję delikatny ale stały ucisk w brzuchu, więc czekam godzinkę na Męża i w drogę. Na szczęście Mały mnie kopie jak zwykle i to mnie trochę uspokaja.

J.S., dobrze że masz umowionego lekarza, też daj koniecznie znać co i jak. Ja napiszę na pewno po wizycie i mam nadzieję, że okaże się w obu przypadkach że "taka nasza uroda".. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekamy na informacje, oczywiście tylko dobre wiadomości muszą być :-)

W środę miałam zagwozdkę w kwestii pierwszeństwa... Czekałam sobie na położną przed wizytą u gina. Poza mną żywego ducha. Nagle przyszła dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i od do gabinetu, nawet nie pytała czy ja czekam. Położnej nie było to stanęła pod drzwiami, ja siedziałam 2 metry dalej. Ponieważ miałam jeszcze chwilę do wizyty to stwierdziłam, że niech jej będzie. Ale przyszła położna, weszła do gabinetu a tamta nic. Mąż ją pogania, a ta że on taki niecierpliwy. Wstałam i weszłam więc :-) dobrze zrobiłam bo potem słyszałam odgłosy ktg to bym się naczekała... A morał z tej historii taki, że pierwszeństwo jasna sprawa, tylko jak ustalić która ciężarówka pierwsza? ;-)

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj poszłam kontrolnie na usg, prywatnie, kasy trochę poszło ale lekarz powiedział że na 99% dziewczynka

kamciaelcia, Katka., kattalinna, Mała Matylda, Hoope, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jedz, nie ma co bagatelizowac. Ja wizyte mam 3, wiec mam nadzieje ze do tego czasu obejdzie sie juz bez takich sensacj. Czekam na info

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    ja wczoraj poszłam kontrolnie na usg, prywatnie, kasy trochę poszło ale lekarz powiedział że na 99% dziewczynka
    oo to widzę, że płeć uległa zmianie ;) bo najpierw mówili, że będzie chłopiec?

Mama32 lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana majóweczki życzę Wam spokojnych i nudnych ciąż :) mam ogromny sentyment do tego miesiąca ❤ piękny czas na rodzenia.
    Majówka 2015 i Sierpniówka 2016 :)

Katka. lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach. U nas święta przebiegły spokojnie w rodzinnej atmosferze, jedynie teściowa nie odpuszcza nawet w wigilię, musi zawsze coś dogadać (zapytała mnie jak się czuję, mówię, że w miarę dobrze, zależy od dnia. Ona na to "siedzisz w domu to się rozleniwiłaś i masz gorsze dni", po prostu brak słów). Całe szczęście, że mieszka daleko to nasz kontakt ogranicza się do sporadycznych telefonów, to jest teściowa jak z kawałów- dosłownie.
    Jeśli chodzi o pierwszeństwo na wynikach to ostatnio też się wepchnęłam (zapytałam kto pierwsze bo ja w ciąży i mam pierwszeństwo), bo przecież nikt nie ustąpi. Jak idę do innego punktu, tam z reguły jest kilka ciężarnych, to czekam w kolejce.

Koleżanka ma Katarek do odkurzacza, mówi, że efekty super, ale dla mnie to niewypał pod względem użytkowania, odkurzacz ma być cały czas wyciągnięty? Bezsensu, mogliby to ogarnąć na jakiś akumulator.

Maleństwo od kilku dni coraz mocniej dokazuje, mam wrażenie jakby mi żabka podskakiwała w brzuchu :) na początku myślałam, że to rewolucje poświąteczne, ale trwa to już kilka dni :D

Ja na razie nic nie kupuję, dopiero w lutym chcemy jechać pooglądać łóżeczka, wózki itp. a ubranka to później, zobaczę może coś będę miała z odzysku.

Ah, dzisiaj połowa ciąży, jeszcze 20 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:15

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    W ostatnich dniach czasami was czytałam, ale nie miałam czasu pisać.

Święta szybko minęły pozostawiając po sobie 0,8 kg ;)
    Mąż w Wigilię po raz pierwszy poczuł ruchy Dzidzi – dwa puknięcia, chyba wypinała wtedy pupkę, bo na brzuchu było widać małą wypukłość. Od tamtej pory zdarzyło się to jeszcze kilka razy. Przyzwyczaiłam się do tego, że Maluszek się rusza rano i wieczorem gdy leżę, wczoraj wieczorem nic nie poczułam i trochę się zmartwiłam, na szczęście dzisiaj znowu poczułam ruchy :)
    Połówkowe mam 5 stycznia, to będzie dopiero 19t6d, ale nie potrafię dłużej czekać, jesteśmy ciekawi płci XD

Kamcia, podoba mi się Twoja strategia, zapamiętam jak to się robi ;)
    Ja jeszcze nie korzystałam z pierwszeństwa, bo mimo że przytyłam prawie 5 kg mój brzuch jest widoczny tylko dla wtajemniczonych.

Czytam z zainteresowaniem to, co piszecie o inhalatorach. Przymierzałam się już do zakupu, ale przeglądając różne modele nie potrafiłam się zdecydować.

Fermina, myślę że warto sprawdzić co się dzieje nawet jeśli objawy czasowo się wyciszają. Bezpieczeństwo dziecka i Twój spokój są najważniejsze.

Efwka83, powodzenia jutro, odezwij się koniecznie po badaniu :)

Mama32 – gratuluję córeczki!

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, połowa to będzie za tydzień, jeśli Twój suwaczek prawdę pokazuje ;-)

age.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ