WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie :)

No więc tak, wszystko pięknie ładnie wymiarowo, tylko kontrola główki na 8.01. bo troszkę mniejsza - nie wiem czy się martwić czy nie :( a tak poza tym dzidzia waży 391 g. :) ALE jest prze uparciuch! Nie chciało się ruszyć z miejsca w którym się ulokowalo i przez to pani doktor nie mogła wszystkiego sprawdzić :D pomijając to, że dwa razy mnie wysyłała na spacer :D także po 3 nieudanych próbach sprawdzenia wszystkiego pani dr. stwierdziła że chyba dziś nic z tego nie będzie bo każda próba "przesuniecia" maleństwa kończyła się na niczym :D i stwierdziła że umówimy nowa wizyta na 8 stycznia :P noo.. I dalej nie wiemy co ma między nóżkami :( ajj.. Chyba naprawdę chcę nam zrobić niespodziankę :P ahh.. Co za uparciuch! <3 tatuś już dostał zjebke że to po nim takie uparte i co to będzie później jak już teraz cwaniakuje :D aż się boję :O haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:14

kamciaelcia, pawojoszka, Kropka88, Katy, kattalinna, Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś ja widzę że się nam sezon chorobowy rozwinął

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX też mam wizytę na 8.01 może razem się dowiemy

XKamaCX lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX u mnie też główka mniejsza i też z tego powodu mam kontrolę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:22

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    XKamaCX u mnie też główka mniejsza i też z tego powodu mam kontrolę.
    A jak ci się wydaję, jest powód żeby się martwić czy nie? Przez co może tak być? Jest szansa że się jeszcze "wynormuje"?
    pawojoszka wrote:
    XKamaCX też mam wizytę na 8.01 może razem się dowiemy
    Fajnie by było :P na którą masz godzinę?

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może być po prostu spowodowane tym,że dzidzia młodsza niż wskazuje na to OM. Mam dłuższe cykle koło 30-32 i owu obstawiam na 18 dc. Wszystkie wymiary w normie tylko główka malutka. Przepływy też super więc warunki ma odpowiednie. Żadnych wad genetycznych lekarz nie widzi więc najbardziej możliwy scenariusz to,że jest młodsze. Ale jak sugerował żeby to sprawdzić to na pewno sprawdzę czy prawidłowo przyrasta . Mam nadzieję,że nic złego się nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:56

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również inhalator na stałe w użyciu, zgadzam się że to must have przy dziecku, podobnie jak katarej do odciągania glutkow z nosa ;-)
    Kiedyś nie wiedziałam o istnieniu takich rzeczy a teraz bieda bez nich heh

Co do płci, moja przyjaciółka do 30 tc nie znała, tak się synek ukrywał. Mam jednak nadizeję, że tutaj wszystkie poznają płeć wcześniej ;-)

Z córką lepiej, niestety w szpitalu zaginęła (!!!!!!) jej krew na posiew..... Nie dowiemy się, jaka bakteria ja zaatakowała.... Brak słów po prostu... Z plusów cały czas jesteśmy sami na sali, mamy normalne łóżko dla rodzica i łóżeczko dla córki...

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama gratulacje :)

Marysia zdrówka dla córeczki :*

Ja na szczęście nigdy nie miałam tendencji do przeziębien więc mam nadzieję że do końca się uchronie :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    katarek plus to tez must have

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u dentysty, ból zęba mnie zmusił. Moja córeczka tak się zdenerwowała aż cały brzuch chodził. Pierwszy raz tak silnie czułam ruchy małej. Silna jest :)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator, nawilżacz i lub jonizator powietrza, termometr bezdotykowy już możecie kupić bo i tak trzeba będzie przy pierwszych chorobach ;)

Właśnie zrobiłam syrop z cebuli dla młodej. A od jutra witamina D obowiązkowo.

Widziałam dziś wagę, ale nie odważyłam się wejść. Co sobie będę humor psuć na noc :P

Katarek fuj, brzydzę się. Wolę gruszkę, ale pomyślę nad elektronicznym narzędziem tortur.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 20:27

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, co to za wirusy atakują Mamy na forum? Zaopatrzyć mi się w czosnek, imbir, miód, cebulę i do przodu. ;) Ja choruję od lat raz w roku, czasem w ogóle, rok się kończy więc teoretycznie w nowym raz do przechorowania mam, ale pochłaniam ogromne ilości imbiru i cytryny, do śniadania obowiązkowo czosnek (uwielbiam ;) ) i mam nadzieję, że nic się nie przyplącze.

Mysia, ja miałam w szpitalu sytuację, kiedy czekałam na IP na opinię lekarza, który przyszedł do mnie z "moimi" wynikami krwi, po czym został przeze mnie poinformowany, że super, że dobre, ale mi nikt krwi nie pobierał. ;) Nie ufam im za bardzo od tej pory. ;)

Gratuluję kolejnych dobrych połówkowych, oby tak dalej. :)

Hoope, ja miałam niedobór D przed ciążą, poczytałam trochę i ponoć w naszym cudownym kraju to standard, mało kto nie ma braków i powinno się suplementować cały rok, z latem włącznie bo nie jesteśmy w stanie sobie wyprodukować sami potrzebnej ilości..

Nam się ciągle przez dom przewijają goście, rodzina i znajomi, już jestem trochę zmęczona, jutro robię sobie dzień z kanapą i netflixem. ;)

A co do przyszłości z wiecznie otwartymi drzwiami łazienki - dziś nas już znajomi z dziećmi straszyli jak to nam ciężko będzie z maluchem ale jakoś się nie przejęłam. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilżacz nigdy nie byl potrzebny u nas
    Katarek wysysal te twarde suche czopy z nosa- gruszka tylko podraznia sluzowke, ale kataru nigdy nie mieliśmy...
    Da się żyć bez dotykowego termometru
    Ale mam i używam :) wygoda w nocy. Jednak tylko kontrolnie, leki daje na podstawie pomiaru pod pachą. Szkoda że mój termometr ma dźwięki bez możliwości wyłączenia(mała uwaga dla tych co będą kupowały)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, fuj to jest frida czy jak jej tam ;-) ja te wszystkie ustrojstwa tylko ze słyszenia znam, ale jak mam wybierać między wyciąganiem glutkow gębowo a odkurzaczem - katarek wygrywa bez dwóch zdań.

A propos wagi - mam tę super wypasioną z lidla. Kilka razy korzystałam, wszystko pięknie ładnie (poza wynikiem) tylko w ciąży nie można jej używać :-( teraz mam zagwozdkę czy to straszenie profilaktyczne czy faktycznie ten diagnostyczny impuls elektryczny może zaszkodzić dzidziusiowi :-( po ustawieniu parametrów teraz tylko w kapciach staję, ale jednak kilka razy wcześniej było boso...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie chorowalam. Ale niestety jedna osoba chora siedziała obok mnie na korepetycjach...szkoda mi bylo synka bo kiepsko się zapowiadało(z gorączka). Ale mały ma zdrowie. Lubi tylko postraszyc.
    Jednak mocniej muszę zwrócić uwagę że z chorymi nie chcę mieć do czynienia...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Fajnie by było :P na którą masz godzinę?
    Teoretycznie na 11.30 ale położna powiedziała że to tylko orientacyjna godzina i jak przyjdę wcześniej to wejdę tez wcześniej bo ja muszę być na pierwszą w domu żeby dzieci odebrać a tu opóźnienie potrafi być dwie ,trzy godziny zależy jaki doktor ma dzień czy ma humor na pogawędki czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 20:47

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.01 i ja mam wizytę. Prywatnie polowkowe z echo u lekarza u którego nie byłam jeszcze...zobaczymy na czym polega to jego echo...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja znajoma poznała płeć około 20tc i więcej nie pytała (miała być dziewczynka)
    Podczas porodu w szoku bo urodził się chłopiec... a nawet wózek miała dla dziewczynki

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kuzyn do końca wierzył że syn będzie :) do końca lekarze tak mówili :) córka ma już 14 lat :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, katarek, fuj blech no nie przeżyję. Poczytałam o elektronicznych, producenci mnie przekonali, teraz opinie. Ale. Kupię dopiero, gdy okaże się potrzeby. Czyli pewnie jesienią 2018 roku. Dzieciory do 3 roku życia nie chorowały w ogóle, gdzieś tam był gilek dzień czy dwa, gruszka wystarczyła. Ale od września młoda idzie do szkoły, tylko czekać, aż przywlecze różne cosie.

Czy tylko ja mam ekshibicjonistę w brzuchu, który od razu pokazuje co ma między nogami na każdym usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 21:04

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ