Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak już ruszycie doopska z łóżek to mi napiszcie rano (koło 12) czy mogę po wypiciu glukozy jechać do domu i wrócić po dwóch godzinach. Robiła tak któraś? Czy znowu jestem wywrotowcem.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope - prawidłowo powinny być trzy pomiary. Na czczo, po godzinie i po dwóch. Mi kazali siedzieć i się nie ruszać, ale przy innej zmianie pielęgniarek widziałam jak babka wyszła sobie na zakupy do centrum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 00:12
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
na mnie też krzyczały jak powiedziałam że wrócę za godznine:) kazały siedzieć na krześle. coś tam jest nie miarodajne jak podejmujemy wysiłek.... była też dziewczyna która wcale się nie opowiadała że wychodzi.... i wyszła.
na drugi pomiar jak wróciła zamarznięta to kazały jej przyjść jutro i jeszcze raz to pić....także polecam posiedzieć.
-
Sela gratulacje, ale Wam maluch psikusa zrobił
No lepiej brzucha nie masować bo mi lekarz powiedział że to prowokuje macice do skurczyteraz tylko nieruchomo rękę trzymam jak malutka się wierci żeby ją poczuć
leżę jeszcze w łóżku i wywija takie kozły że hoho
Mnie też niedługo czeka glukozaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 08:09
Sela lubi tę wiadomość
-
hoope
dziewczyny napisały
właśnie w ciazy obowiązuje krzywa trzypunktowa, najlepiej, jeśli lekarz zaznacza to na skierowaniu, ewentualnie można dopłacić za pobranie krwi po 1h
ruch zakazany-spala cukier
nawet jakieś picie wody (łyk na pewno nie zaszkodzi)
glukoza powinna byc przygotowana wg przepisu, czyli mały kubeczek (nie pamiętam ile ml) na 75g glukozy, nie dwa, nie trzy kubeczki
cytryna??
u mnie zakaz
zapoznając się z dieta w poprzedniej ciązy picie wody z cytryna niby glikemię obniża...więc nawet z dodawaniem cytryny ja się nie zgadzam
ale sa laboratoria, które jawnie pozwalaja iść do domu, wrocić po 2h na pobranie krwi
dziewczyny czasem nie myslą i sobie spaceruja z nudów
osobiście jednak uważam, że wynik krzywej nie jest dla lekarza, a dla nas i dziecka, więc wolę wiedzieć za dużo niz w jakiś sposob fałszowac wynik
nawet dieta przed krzywa jest ważna-a dokładnie właśnie brak diety, jemy normalnie przez 3 dni to, co jemy w inne dni w ciązy. Zachowujemy uczciwą przerwe nocną (na czczo 8-12h) i juz nie przesadzamy z ostatnia kolacją -
Gratuluję udanych wizyt i slicznych zdjęć dzidziusiow!
Mama32 wrote:Dziewczyny, które mają problem z kością ogonowa i jej okropnym bólem, szczególnie przy siadaniu i ogólnie przy leżeniu. Jak sobie z tym radzicie, macie jakieś złote środki? Strasznie to uciążliwe
Mnie też męczą te bole..zwłaszcza, że promieniuja na nogę.Tak jak pisała Sela spacerowanie jest wskazanemi pomaga (niestety na krótko) delikatne masowanie i ciepły prysznic.Zacznę chyba też robić ćwiczenia typu koci grzbiet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:39
-
Mnie mecza bole kregoslupa ale prawej strony, wyzej niz ledzwiowka. Dzisiejsza noc byla dla mnie koszmarem, jak ulozylam sie po wielu probach to bylo ok, ale wystarczylo ze poszlam do toalety, bol wracal i mijala kolejna godzina zanim zasnelam i zanim przestalo promieniowac. Zaczynam od dzis jakies cwiczenia dla kobiet w ciazy na kregoslup, bo mam dosc.
Ktrina89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Poranna prasówka dla Was, czegoż ci naukowcy mądrego nie wymyślą
https://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/kiedy-rodza-sie-synowie-a-kiedy-corki/1wlz7hx -
kattalinna wrote:Dzień dobry
Poranna prasówka dla Was, czegoż ci naukowcy mądrego nie wymyślą
https://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/kiedy-rodza-sie-synowie-a-kiedy-corki/1wlz7hx
Haha
czyli zbiedniałam, bo teraz będzie córka
A może coś w tym jest? Trochę kasy wydałam na młodego.
Ale u mnie chiński horoskop sprawdził się w 100%
-
Hoope, ja jeszcze o tej glukozie wyczytałam, że zostanie na miejscu jest też wskazane przez ewentualne dolegliwości - mdłości- wiadomo, ale też omdlenie (w sumie ten smak i taka długa przerwa w jedzeniu?).
Ale u mnie to wyczytane, doświadczenia nie mam żadnego, to będzie moje pierwsze takie glukozowanie. -
Hej
Sela - odnośnie Twojego pytania. My akurat będziemy mieć łóżeczko blisko naszego łóżka, więc kołyska stricte na noc się nie przyda w naszym wypadku. Czaje się za to na bujaczek leżaczek Tiny Love, bo można go zamienić w kołyskę i używać już dla maluchów. Jest bardziej mobilna i będę z tym mogła po domu wedrowac
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kropka88 wrote:Hoope, ja jeszcze o tej glukozie wyczytałam, że zostanie na miejscu jest też wskazane przez ewentualne dolegliwości - mdłości- wiadomo, ale też omdlenie (w sumie ten smak i taka długa przerwa w jedzeniu?).
Ale u mnie to wyczytane, doświadczenia nie mam żadnego, to będzie moje pierwsze takie glukozowanie.
Hoope, polecam książkę albo jakiś film - ja ostatnio oglądałam serial, akurat po odcinku między poszczególnymi pobraniami. Czas leci dużo szybciej. I obowiązkowi śniadanie do torebki -
a ja zaliczyłam wizytę u swojego gin
znów marudził, ze przyszłam z dzieckiem, w ogóle nie był w humorze, mi zależalo szybko załatwić, a udało sie, że jak weszłam do poradni to nikogo w kolejce
wszystko dobrze w badaniu recznym i w osłuchu serduszka, dostałam l4, skierowanie na usg połówkowe na nfz (w srodę) oraz na badania
raczej prywatne usg z jutra przełożę, ponieważ mąż do pracy (a ja go potrzebuje pon-sroda w następnym tyg), w poniedziałek z echo, a w środę na nfz ...
po drodze do domu zaliczyłam kurierów: jeden mnie nie zastał i zostawił awizo, na mieście się rozpoznaliśmy i wydał paczkę; drugiego spotkałam pod blokiem...stwierdziłam, że dwóch paczek i dziecka nie wniosę, zaproponował że paczki wniesie
pierwszy raz rozczarowałam się zamówieniem ze smyka: jedne body z dziura, dokładnie nie zszyte maszynowo (ale ciul z tym-szyć umiem), ale trzypak rampersów powinien składać się z 3 różnych ubranek, a tam 3 sztuki w tym dwie identyczne a jedna z tych dwóch identycznych poplamiona! napisałam juz mailaja nie odpuszczam, za przesyłke nie zapłacę
kołyske mam, taka drewnianą, ale nigdy dzieci nie kołysałam...nie widze potrzeby uczyc w ogóle takiego uspokajania...dla mnie kołyska to mniejsza wersja łózeczka, a sypialnie mam malutka i to sie sprawdza na kilka miesiecy
bo ja mam od razu w załozeniu, że dziecko następnie idzie do swojego pokoju
zazdraszczam wam głodu porannego
ja zaczynam dzień od kawy (mleko z odrobina kawyx2), dla mnie największya kara na diecie cukrzycowej jest własnie ten przymus jedzenia zaczynawszy od ranaja moge nie jesc wiele godzin, kompromis ostateczny; najpierw ta kawa, potem śniadanko, ale ketonów zero każdego poranka
-
My kupiliśmy dostawke z chicco Next to me używana z olx
Choć używana też droga ale da się wszystko wyprać jeszcze dokupie prześcieradła do tego i po 6-7 miesiącach sprzedam
Czaję się jeszcze na leżaczek baby bjorn ale używane są mega drogie często różnica tylko 50-100 zł -
Babybjorn
zakochałam się wizualnie w tym...
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/298023/s/babybjorn-bliss-cotton-lezaczek-lososiowy/
Ale no z ceną to przesada niestety, może przy kolejnym dziecku będzie mnie na takie rzeczy staćKatka. lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita wrote:Babybjorn
zakochałam się wizualnie w tym...
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/298023/s/babybjorn-bliss-cotton-lezaczek-lososiowy/
Ale no z ceną to przesada niestety, może przy kolejnym dziecku będzie mnie na takie rzeczy stać
ja patrze jednak na tansze, bo musze dodatkowo wszystko liczyc x2