X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już ruszycie doopska z łóżek to mi napiszcie rano (koło 12) czy mogę po wypiciu glukozy jechać do domu i wrócić po dwóch godzinach. Robiła tak któraś? Czy znowu jestem wywrotowcem.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope - prawidłowo powinny być trzy pomiary. Na czczo, po godzinie i po dwóch. Mi kazali siedzieć i się nie ruszać, ale przy innej zmianie pielęgniarek widziałam jak babka wyszła sobie na zakupy do centrum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 00:12

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie też krzyczały jak powiedziałam że wrócę za godznine:) kazały siedzieć na krześle. coś tam jest nie miarodajne jak podejmujemy wysiłek.... była też dziewczyna która wcale się nie opowiadała że wychodzi.... i wyszła.
    na drugi pomiar jak wróciła zamarznięta to kazały jej przyjść jutro i jeszcze raz to pić.... :) także polecam posiedzieć.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela gratulacje, ale Wam maluch psikusa zrobił :D
    No lepiej brzucha nie masować bo mi lekarz powiedział że to prowokuje macice do skurczy :) teraz tylko nieruchomo rękę trzymam jak malutka się wierci żeby ją poczuć :) leżę jeszcze w łóżku i wywija takie kozły że hoho :)

Mnie też niedługo czeka glukoza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 08:09

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    dziewczyny napisały :)
    właśnie w ciazy obowiązuje krzywa trzypunktowa, najlepiej, jeśli lekarz zaznacza to na skierowaniu, ewentualnie można dopłacić za pobranie krwi po 1h
    ruch zakazany-spala cukier
    nawet jakieś picie wody (łyk na pewno nie zaszkodzi)
    glukoza powinna byc przygotowana wg przepisu, czyli mały kubeczek (nie pamiętam ile ml) na 75g glukozy, nie dwa, nie trzy kubeczki
    cytryna??
    u mnie zakaz
    zapoznając się z dieta w poprzedniej ciązy picie wody z cytryna niby glikemię obniża...więc nawet z dodawaniem cytryny ja się nie zgadzam

ale sa laboratoria, które jawnie pozwalaja iść do domu, wrocić po 2h na pobranie krwi
    dziewczyny czasem nie myslą i sobie spaceruja z nudów
    osobiście jednak uważam, że wynik krzywej nie jest dla lekarza, a dla nas i dziecka, więc wolę wiedzieć za dużo niz w jakiś sposob fałszowac wynik
    nawet dieta przed krzywa jest ważna-a dokładnie właśnie brak diety, jemy normalnie przez 3 dni to, co jemy w inne dni w ciązy. Zachowujemy uczciwą przerwe nocną (na czczo 8-12h) i juz nie przesadzamy z ostatnia kolacją

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ;) i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i slicznych zdjęć dzidziusiow!:D
    Mama32 wrote:
    Dziewczyny, które mają problem z kością ogonowa i jej okropnym bólem, szczególnie przy siadaniu i ogólnie przy leżeniu. Jak sobie z tym radzicie, macie jakieś złote środki? Strasznie to uciążliwe :/

Mnie też męczą te bole..zwłaszcza, że promieniuja na nogę.Tak jak pisała Sela spacerowanie jest wskazane :-) mi pomaga (niestety na krótko) delikatne masowanie i ciepły prysznic.Zacznę chyba też robić ćwiczenia typu koci grzbiet :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:39

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mecza bole kregoslupa ale prawej strony, wyzej niz ledzwiowka. Dzisiejsza noc byla dla mnie koszmarem, jak ulozylam sie po wielu probach to bylo ok, ale wystarczylo ze poszlam do toalety, bol wracal i mijala kolejna godzina zanim zasnelam i zanim przestalo promieniowac. Zaczynam od dzis jakies cwiczenia dla kobiet w ciazy na kregoslup, bo mam dosc.

Ktrina89 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie..Ja też zaczynam ćwiczyć :-) mi bóle nasilają się jak leżę czyli przeważnie nocą.Najwyższa pora zacząć się ruszać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 10:21

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Poranna prasówka dla Was, czegoż ci naukowcy mądrego nie wymyślą ;-)
    https://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/kiedy-rodza-sie-synowie-a-kiedy-corki/1wlz7hx

age.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Dzień dobry :-)

Poranna prasówka dla Was, czegoż ci naukowcy mądrego nie wymyślą ;-)
    https://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/kiedy-rodza-sie-synowie-a-kiedy-corki/1wlz7hx

Haha :)
    czyli zbiedniałam, bo teraz będzie córka ;)
    A może coś w tym jest? Trochę kasy wydałam na młodego.
    Ale u mnie chiński horoskop sprawdził się w 100%

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprytna ta natura, skoro potrafi aż tak analizować ;-)

Ciekawe co naukowcy mówią w przypadku bliźniąt mieszanych :-D

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja jeszcze o tej glukozie wyczytałam, że zostanie na miejscu jest też wskazane przez ewentualne dolegliwości - mdłości- wiadomo, ale też omdlenie (w sumie ten smak i taka długa przerwa w jedzeniu?).
    Ale u mnie to wyczytane, doświadczenia nie mam żadnego, to będzie moje pierwsze takie glukozowanie.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki. Właśnie wstałam.

Zerknęłam na skierowanie. Krzywa cukrowa trzypunktowa.

Umrę w tej przyszpitalnej poczekalni z rozpaczy, nudów i głodu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Sela - odnośnie Twojego pytania. My akurat będziemy mieć łóżeczko blisko naszego łóżka, więc kołyska stricte na noc się nie przyda w naszym wypadku. Czaje się za to na bujaczek leżaczek Tiny Love, bo można go zamienić w kołyskę i używać już dla maluchów. Jest bardziej mobilna i będę z tym mogła po domu wedrowac ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:
    Hoope, ja jeszcze o tej glukozie wyczytałam, że zostanie na miejscu jest też wskazane przez ewentualne dolegliwości - mdłości- wiadomo, ale też omdlenie (w sumie ten smak i taka długa przerwa w jedzeniu?).
    Ale u mnie to wyczytane, doświadczenia nie mam żadnego, to będzie moje pierwsze takie glukozowanie.
    Dokładnie. Ja instrukcję w laboratorium z taką argumentacją dostałam.

Hoope, polecam książkę albo jakiś film - ja ostatnio oglądałam serial, akurat po odcinku między poszczególnymi pobraniami. Czas leci dużo szybciej. I obowiązkowi śniadanie do torebki :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaliczyłam wizytę u swojego gin
    znów marudził, ze przyszłam z dzieckiem, w ogóle nie był w humorze, mi zależalo szybko załatwić, a udało sie, że jak weszłam do poradni to nikogo w kolejce
    wszystko dobrze w badaniu recznym i w osłuchu serduszka, dostałam l4, skierowanie na usg połówkowe na nfz (w srodę) oraz na badania
    raczej prywatne usg z jutra przełożę, ponieważ mąż do pracy (a ja go potrzebuje pon-sroda w następnym tyg), w poniedziałek z echo, a w środę na nfz ...
    po drodze do domu zaliczyłam kurierów: jeden mnie nie zastał i zostawił awizo, na mieście się rozpoznaliśmy i wydał paczkę; drugiego spotkałam pod blokiem...stwierdziłam, że dwóch paczek i dziecka nie wniosę, zaproponował że paczki wniesie :)
    pierwszy raz rozczarowałam się zamówieniem ze smyka: jedne body z dziura, dokładnie nie zszyte maszynowo (ale ciul z tym-szyć umiem), ale trzypak rampersów powinien składać się z 3 różnych ubranek, a tam 3 sztuki w tym dwie identyczne a jedna z tych dwóch identycznych poplamiona! napisałam juz maila :) ja nie odpuszczam, za przesyłke nie zapłacę
    kołyske mam, taka drewnianą, ale nigdy dzieci nie kołysałam...nie widze potrzeby uczyc w ogóle takiego uspokajania...dla mnie kołyska to mniejsza wersja łózeczka, a sypialnie mam malutka i to sie sprawdza na kilka miesiecy
    bo ja mam od razu w załozeniu, że dziecko następnie idzie do swojego pokoju
    zazdraszczam wam głodu porannego
    ja zaczynam dzień od kawy (mleko z odrobina kawyx2), dla mnie największya kara na diecie cukrzycowej jest własnie ten przymus jedzenia zaczynawszy od rana :( ja moge nie jesc wiele godzin, kompromis ostateczny; najpierw ta kawa, potem śniadanko, ale ketonów zero każdego poranka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy dostawke z chicco Next to me używana z olx
    Choć używana też droga ale da się wszystko wyprać jeszcze dokupie prześcieradła do tego i po 6-7 miesiącach sprzedam
    Czaję się jeszcze na leżaczek baby bjorn ale używane są mega drogie często różnica tylko 50-100 zł

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babybjorn <3 zakochałam się wizualnie w tym...
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/298023/s/babybjorn-bliss-cotton-lezaczek-lososiowy/

Ale no z ceną to przesada niestety, może przy kolejnym dziecku będzie mnie na takie rzeczy stać ;)

Katka. lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Babybjorn <3 zakochałam się wizualnie w tym...
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/298023/s/babybjorn-bliss-cotton-lezaczek-lososiowy/

Ale no z ceną to przesada niestety, może przy kolejnym dziecku będzie mnie na takie rzeczy stać ;)
    noo ladny ;)
    ja patrze jednak na tansze, bo musze dodatkowo wszystko liczyc x2

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ