X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja też mam zakaz miziania brzucha, odganiam wszystkich, łącznie z Mężem jak pies obronny. Sama sobie czasem pozwalam i od czasu do czasu głaszczę, bo co, Syna mam nie głaskać?! Nie zauważyłam, żeby to wpływało na twardnienia. Radzę sobie też w ten sposób, że często przykładam nieruchomą rękę do brzucha i sobie trzymam - tego nie zabraniali, co więcej, zauważyłam że wtedy, dopóki trzymam, macica się nie stawia. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Cola, najlepszego na nowej drodze życia :-)

Na innym wątku padł temat materacy do łóżeczka, skoro więc wyprawkowo mamy to się o to Was spytam :-) szczególnie chodzi mi o opinie doświadczonych mam - polecicie lub odradzicie coś? Na ceneo itp. jak są opinie to głównie tupu: "jeszcze nie wiem, ale ładny". Jestem żądna opinii po jakimś czasie użytkowania :-) Na chwilę obecną jestem nastawiona na materac lateksowy lub lateksowo-kokosowy. Jakie Wy macie?

Idę jeść... Od ponad 3 godzin próbuję spać i zgłodnialam od tego :-(

My mamy lateks - kokos firmy Hevea, model Krzyś.
    https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-120x60-p-4.html

Córka spała na nim do 2 urodzin, nic się nie wyleżało, nie odkształciło. Pokrowiec też prałam, nadal jak nowy wygląda.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola wszystkiego dobrego

Cola87 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Feeva, ja też mam zakaz miziania brzucha, odganiam wszystkich, łącznie z Mężem jak pies obronny. Sama sobie czasem pozwalam i od czasu do czasu głaszczę, bo co, Syna mam nie głaskać?! Nie zauważyłam, żeby to wpływało na twardnienia. Radzę sobie też w ten sposób, że często przykładam nieruchomą rękę do brzucha i sobie trzymam - tego nie zabraniali, co więcej, zauważyłam że wtedy, dopóki trzymam, macica się nie stawia. ;)

No ja też sobie potrzymam czasem jak kopie, ale właśnie wczoraj u gina sobie tak miźnęłam/pogłaskałam i powiedział, żeby za często tak nie robić, bo macica jest centralnie pod skórą i pobudzam w ten sposób ją do skurczy. Więc staram się powstrzymywać i wpierdzielam ten magnez :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim bardzo dziękuję za rady i uspokojenia :)

Pani doktor rzeczywiście okazała się bardzo profesjonalna i szczerze przejęła się sytuacją, zrobiła około 80 zdjęć z pomiarami i szczerze przyznała, że musi się przygotować do wizyty i to wszystko wyliczyć i opisać.
    Nie znam się zupełnie na kardiologicznych sprawach, więc nawet nie chce gdybać co to i z czym to się wiąże.

Ja nawet nie wiem co czuje...

Ale żeby nie było to córcią się pochwalę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7854d0e1a519.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b94eb26bef07.jpg

Cola również życzę wszystkiego dobrego <3

MonikaJ trzymam kciuki :) daj znać po wizycie.

malwka08, kamciaelcia, Katka., Hoope, Feeva, Mała Matylda, Katy, kattalinna, Kropka88, Cola87, J.S, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Wszystkim bardzo dziękuję za rady i uspokojenia :)

Pani doktor rzeczywiście okazała się bardzo profesjonalna i szczerze przejęła się sytuacją, zrobiła około 80 zdjęć z pomiarami i szczerze przyznała, że musi się przygotować do wizyty i to wszystko wyliczyć i opisać.
    Nie znam się zupełnie na kardiologicznych sprawach, więc nawet nie chce gdybać co to i z czym to się wiąże.

Ja nawet nie wiem co czuje...

Ale żeby nie było to córcią się pochwalę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7854d0e1a519.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b94eb26bef07.jpg

Cola również życzę wszystkiego dobrego <3

MonikaJ trzymam kciuki :) daj znać po wizycie.
    <3

efwka83, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita piękna córa <3

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, trzymam kciuki a córcia piękna <3

Ja nie mam zakazu głaskania, ale nie głaszczę. W pierwszej ciąży też nie głaskałam. Nie wiem czemu, nie lubię tego. Jak ktoś chce mi macać brzucha to odsuwam się. Lubię za to przyłożyć sobie rękę jak leżę i poczuć kopniaki :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita 3mam kciuki jestem pewna że będzie dobrze

f2w3qqmza7aalezj.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tym glaskaniem bo jak leżałam z pierwszym synem w szpitalu na patologie przywieźli ciężarna z bliźniakami której próbowali powstrzymać akcje porodową i też miała zakaz dotykania brzucha .
    A ja jutro idę na badanie z obciążeniem glukoza , masakra jak mi się nie chce tego robić,miałam iść dzisiaj ale zaspaliśmy do szkoły ,rano był armagedon i niezdazylabym i tak do labu bo muszę być przed 8 rano . Jak pomyślę że mam być na głodnego do 10tej co najmniej ,to na samą myśl jestem głodna i jem jak wariat jakby się dało najeść na zapas ,oj coś mi się wydaje że na poniedziałkowej wizycie waga budzie dużo na plusie

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę zrobić glukozę... i morfologię i mocz i we wtorek mam wizytę docipną... w grudniu tyle badań, może w styczniu to będzie jedyna. Już jestem zmęczona tym wstawaniem rano i wycieczkami po przychodniach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 17:47

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na glukozę dostanę skierowanie 15 stycznia.
    Ale nie pałam entuzjazmem z myślą o tym badaniu :/ Mimo, że nie mam nic do słodkiego to jednak wypicie tego ulepka i utrzymanie w żołądku jeszcze na czczo przez 2h to był dla mnie wyczyn.

Przewinął się temat środków do prania - przy córce używałam mleczka do prania i płynu do płukania Lovela, nie szło tego jakoś dużo więc prałam jej tak dość długo, na pewno dłużej jak półtora roku. Prasowałam tylko pierwsze ubranka.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają problem z kością ogonowa i jej okropnym bólem, szczególnie przy siadaniu i ogólnie przy leżeniu. Jak sobie z tym radzicie, macie jakieś złote środki? Strasznie to uciążliwe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:06

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 ja mam i właśnie sobie nie radzę :( Przysiądę, może ktoś coś napisze pomocnego :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Hoope, ubranka luźne, nam się nie przydały żadne bluzy z kapturem, jeansy, a i na gwałt szukałam body kopertowych, nic przez głowę nie dało się Miśkowi założyć.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Ja po polowkowych. Syn zostaje synem, wszystko w normie. Pokazywal nam okejke, najchetniej pokazywal siuraka, ale schowal buzke. Mam jednak jedno zdjecie, ktore go uchwycilo, bo lekarz probowal za kazdym razem. Siedzial jak mnich z wyhoetym kregoslupem, pokazywal nam, ze wszystko w porzadku. Dla mnie jest po prostu najpiekniejszy i dzisiaj po tym badaniu caly czas przegladam zdjecie usg. Nastepna wizyta 31 stycznia.

Fatalita, mam nadzieje ze we wtorek wszystko sie wyjasni. Trzymaj sie.

Aha, wg dziecka wychodzi ze jestem w 21+4 dni, termin na 12 maj. Czy to jest wiarygodna data, czy nadal pozostac przy 16.05?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 19:12

kamciaelcia, malwka08, Feeva, Fermina, Mała Matylda, MonikaJ, Hoope, Kropka88, Katy, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już po wizycie i znowu jestem zła jak osa, maluch ułożył się tak że nie da rady bo zmierzyć, ja nie wiem. 18 grudnia był o pierwsze podejście do polowkowych i to dwa razy kladlam się na fotelu no bo nie dało rady. Umówiłam się więc na dzisiaj, byłam pewna że tym razem już się uda i dalej to samo-maluch źle ułożony. No trudno kolejny raz nie będę się umawiać. Co wizytę mam robione usg USB na NFZ. To musi wystarczyć.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za błędy pisane na szybko z telefonu. Acha i potwierdziło się że będzie synek :)

kamciaelcia, Feeva, malwka08, Fermina, Mała Matylda, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita córeczka piękna :) J.S gratuluję udanej wizyty :)

J.S, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. gratulacje. :) Cieszę się, że wszystko w porządku! Mój Mały też ostatnio chował twarz, zobaczymy co pokaże na połówkowych ale mam do nich jeszcze chwilkę.

Śliczna kruszynka Fatalita. :)

MonikaJ, ale masz uparte dziecko. Może już mu się charakterek kształtuje i nie ma ochoty się przed obcym pokazywać za bardzo. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 19:35

J.S, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ