X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja też mam zakaz miziania brzucha, odganiam wszystkich, łącznie z Mężem jak pies obronny. Sama sobie czasem pozwalam i od czasu do czasu głaszczę, bo co, Syna mam nie głaskać?! Nie zauważyłam, żeby to wpływało na twardnienia. Radzę sobie też w ten sposób, że często przykładam nieruchomą rękę do brzucha i sobie trzymam - tego nie zabraniali, co więcej, zauważyłam że wtedy, dopóki trzymam, macica się nie stawia. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Cola, najlepszego na nowej drodze życia :-)

Na innym wątku padł temat materacy do łóżeczka, skoro więc wyprawkowo mamy to się o to Was spytam :-) szczególnie chodzi mi o opinie doświadczonych mam - polecicie lub odradzicie coś? Na ceneo itp. jak są opinie to głównie tupu: "jeszcze nie wiem, ale ładny". Jestem żądna opinii po jakimś czasie użytkowania :-) Na chwilę obecną jestem nastawiona na materac lateksowy lub lateksowo-kokosowy. Jakie Wy macie?

Idę jeść... Od ponad 3 godzin próbuję spać i zgłodnialam od tego :-(

My mamy lateks - kokos firmy Hevea, model Krzyś.
    https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-120x60-p-4.html

Córka spała na nim do 2 urodzin, nic się nie wyleżało, nie odkształciło. Pokrowiec też prałam, nadal jak nowy wygląda.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola wszystkiego dobrego

Cola87 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Feeva, ja też mam zakaz miziania brzucha, odganiam wszystkich, łącznie z Mężem jak pies obronny. Sama sobie czasem pozwalam i od czasu do czasu głaszczę, bo co, Syna mam nie głaskać?! Nie zauważyłam, żeby to wpływało na twardnienia. Radzę sobie też w ten sposób, że często przykładam nieruchomą rękę do brzucha i sobie trzymam - tego nie zabraniali, co więcej, zauważyłam że wtedy, dopóki trzymam, macica się nie stawia. ;)

No ja też sobie potrzymam czasem jak kopie, ale właśnie wczoraj u gina sobie tak miźnęłam/pogłaskałam i powiedział, żeby za często tak nie robić, bo macica jest centralnie pod skórą i pobudzam w ten sposób ją do skurczy. Więc staram się powstrzymywać i wpierdzielam ten magnez :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim bardzo dziękuję za rady i uspokojenia :)

Pani doktor rzeczywiście okazała się bardzo profesjonalna i szczerze przejęła się sytuacją, zrobiła około 80 zdjęć z pomiarami i szczerze przyznała, że musi się przygotować do wizyty i to wszystko wyliczyć i opisać.
    Nie znam się zupełnie na kardiologicznych sprawach, więc nawet nie chce gdybać co to i z czym to się wiąże.

Ja nawet nie wiem co czuje...

Ale żeby nie było to córcią się pochwalę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7854d0e1a519.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b94eb26bef07.jpg

Cola również życzę wszystkiego dobrego <3

MonikaJ trzymam kciuki :) daj znać po wizycie.

malwka08, kamciaelcia, Katka., Hoope, Feeva, Mała Matylda, Katy, kattalinna, Kropka88, Cola87, J.S, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Wszystkim bardzo dziękuję za rady i uspokojenia :)

Pani doktor rzeczywiście okazała się bardzo profesjonalna i szczerze przejęła się sytuacją, zrobiła około 80 zdjęć z pomiarami i szczerze przyznała, że musi się przygotować do wizyty i to wszystko wyliczyć i opisać.
    Nie znam się zupełnie na kardiologicznych sprawach, więc nawet nie chce gdybać co to i z czym to się wiąże.

Ja nawet nie wiem co czuje...

Ale żeby nie było to córcią się pochwalę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7854d0e1a519.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b94eb26bef07.jpg

Cola również życzę wszystkiego dobrego <3

MonikaJ trzymam kciuki :) daj znać po wizycie.
    <3

efwka83, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita piękna córa <3

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, trzymam kciuki a córcia piękna <3

Ja nie mam zakazu głaskania, ale nie głaszczę. W pierwszej ciąży też nie głaskałam. Nie wiem czemu, nie lubię tego. Jak ktoś chce mi macać brzucha to odsuwam się. Lubię za to przyłożyć sobie rękę jak leżę i poczuć kopniaki :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita 3mam kciuki jestem pewna że będzie dobrze

f2w3qqmza7aalezj.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tym glaskaniem bo jak leżałam z pierwszym synem w szpitalu na patologie przywieźli ciężarna z bliźniakami której próbowali powstrzymać akcje porodową i też miała zakaz dotykania brzucha .
    A ja jutro idę na badanie z obciążeniem glukoza , masakra jak mi się nie chce tego robić,miałam iść dzisiaj ale zaspaliśmy do szkoły ,rano był armagedon i niezdazylabym i tak do labu bo muszę być przed 8 rano . Jak pomyślę że mam być na głodnego do 10tej co najmniej ,to na samą myśl jestem głodna i jem jak wariat jakby się dało najeść na zapas ,oj coś mi się wydaje że na poniedziałkowej wizycie waga budzie dużo na plusie

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę zrobić glukozę... i morfologię i mocz i we wtorek mam wizytę docipną... w grudniu tyle badań, może w styczniu to będzie jedyna. Już jestem zmęczona tym wstawaniem rano i wycieczkami po przychodniach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 17:47

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na glukozę dostanę skierowanie 15 stycznia.
    Ale nie pałam entuzjazmem z myślą o tym badaniu :/ Mimo, że nie mam nic do słodkiego to jednak wypicie tego ulepka i utrzymanie w żołądku jeszcze na czczo przez 2h to był dla mnie wyczyn.

Przewinął się temat środków do prania - przy córce używałam mleczka do prania i płynu do płukania Lovela, nie szło tego jakoś dużo więc prałam jej tak dość długo, na pewno dłużej jak półtora roku. Prasowałam tylko pierwsze ubranka.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają problem z kością ogonowa i jej okropnym bólem, szczególnie przy siadaniu i ogólnie przy leżeniu. Jak sobie z tym radzicie, macie jakieś złote środki? Strasznie to uciążliwe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:06

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 ja mam i właśnie sobie nie radzę :( Przysiądę, może ktoś coś napisze pomocnego :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Hoope, ubranka luźne, nam się nie przydały żadne bluzy z kapturem, jeansy, a i na gwałt szukałam body kopertowych, nic przez głowę nie dało się Miśkowi założyć.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Ja po polowkowych. Syn zostaje synem, wszystko w normie. Pokazywal nam okejke, najchetniej pokazywal siuraka, ale schowal buzke. Mam jednak jedno zdjecie, ktore go uchwycilo, bo lekarz probowal za kazdym razem. Siedzial jak mnich z wyhoetym kregoslupem, pokazywal nam, ze wszystko w porzadku. Dla mnie jest po prostu najpiekniejszy i dzisiaj po tym badaniu caly czas przegladam zdjecie usg. Nastepna wizyta 31 stycznia.

Fatalita, mam nadzieje ze we wtorek wszystko sie wyjasni. Trzymaj sie.

Aha, wg dziecka wychodzi ze jestem w 21+4 dni, termin na 12 maj. Czy to jest wiarygodna data, czy nadal pozostac przy 16.05?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 19:12

kamciaelcia, malwka08, Feeva, Fermina, Mała Matylda, MonikaJ, Hoope, Kropka88, Katy, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już po wizycie i znowu jestem zła jak osa, maluch ułożył się tak że nie da rady bo zmierzyć, ja nie wiem. 18 grudnia był o pierwsze podejście do polowkowych i to dwa razy kladlam się na fotelu no bo nie dało rady. Umówiłam się więc na dzisiaj, byłam pewna że tym razem już się uda i dalej to samo-maluch źle ułożony. No trudno kolejny raz nie będę się umawiać. Co wizytę mam robione usg USB na NFZ. To musi wystarczyć.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za błędy pisane na szybko z telefonu. Acha i potwierdziło się że będzie synek :)

kamciaelcia, Feeva, malwka08, Fermina, Mała Matylda, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita córeczka piękna :) J.S gratuluję udanej wizyty :)

J.S, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. gratulacje. :) Cieszę się, że wszystko w porządku! Mój Mały też ostatnio chował twarz, zobaczymy co pokaże na połówkowych ale mam do nich jeszcze chwilkę.

Śliczna kruszynka Fatalita. :)

MonikaJ, ale masz uparte dziecko. Może już mu się charakterek kształtuje i nie ma ochoty się przed obcym pokazywać za bardzo. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 19:35

J.S, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ