Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatalita, cudna malenka. Pisalam w takich emocjach, ze az dopiero cale strony przegladnelam.
https://zapodaj.net/e2307a28c1b21.jpg.html
Nisstety nie umiem inaczej niz tylko w linku, jedyne zdjecie.
Mielismy takie przygody, w drodze na wizyte zepsulo nam sie auto, 50 km przed lekarzem, ujechalismy raptem 30. Stanelismy na stacji i musielismy czekac na drugie auto, co trwalo 30 min. Mielismy 40 min i 45 km, dobrze ze wyjechalismy szybciej. U lekarza stawilam sie punktualnie, ale ile stresu sie najadlam, jak ta droga wydala mi sie niebezpieczna w tamtym momencie, dodatkowo wpadlismy w poslizg ale na szczescoe udalo sie wyprowadzic auto. Myslalam ze zwariuje i to polowkowe sie nie odbedzie, ale dojechalismy punktualnie, ale co stresu sie najadlam, to moje.Feeva, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość
-
J.S niezła przygoda
A synek śliczny :*
Dziewczyny powiedzcie mi...
Mam już jedną paczkę pieluszek newborn 46sztuk od 2-5kg i paczkę pieluszek 66szt od 3-6kg.
Teraz w biedronce jest promocja na pieluszki Dada, te newborn są w paczce po 26sztuk za 8,99zl, a te 3-6kg 64sztuki za 21,99.
Ile takich najmniejszych pieluszek jest w ogóle potrzebnych? Nie wiadomo jakie się dziecko urodzi, ale lepiej dokupić jeszcze te newborn czy nie?
Nie wiem jakich pieluszek robić zapasyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:03
J.S lubi tę wiadomość
-
feeva
ciężko odp na twoje pytanie
dziennie można policzyć srednio 10 szt
ale jak długo tak rozmiar ponosi? to jest pytanie
syn szybko wyrastał mimo, ze wagowo jeszcze nie osiągał granicy zapisanej przez producenta na opakowaniu
córka za to dłuuugo dany rozmiar nosiła i u niej właśnie ta waga zapisana na opakowaniu sie sprawdzała
ogólnie uważam że te pieluchy 1-3 powoli kupować i nie dużo
najpierw niech dziecku i rodzicowi dane firmy podpasuja
wyjdzie ile dane dziecko kupka i jak delikatniuchny ma tyłeczek
a także jak rośnie
ja np lubię pampki z Lidla (z córką zaś dominowały dada a na noc pampers)Feeva lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie te newborny najmniejsze mam z Pampersa, a te 3-6kg mam z Rosmannowskiego babydream
Czyli co nie robić na razie zapasów?
Lepiej zostawić po tej jednej paczce i kupować na bieżąco później jak się któreś sprawdza?
Właśnie słyszałam że z firmami jest różnie bo zależy od delikatnej skóry dziecka co akurat przyjmuje. Dlatego kupiłam od razu z dwóch różnych firm na wypróbowanie -
feeva
te pierwsze rozmiary szybko sie zmieniaja
poza tym czym innym preferencja dziecka (moje wszystkie pampki tolerowały) a czym innym rodzica-a te za sztywne, a te śmierdza, a te na noc nie starczają...firmy też zmieniają swoje produkty i niekoniecznie na lepsze (teraz Lidl eksperymentuje i jestem pełna obaw-mam zapas starych )
są dzieci które tylko mokre poczują i krzyk
a takie które całą noc daja radę(moje dzieci-ale leczenie bioderek tez ma swoje prawa)
Feeva lubi tę wiadomość
-
No właśnie w tym rzecz, nie wiadomo ile czego zejdzie.
A ja zielona w tym temacie bo pierwsze dziecko, nie wiem ile czego schodzi
A wiem że w pierwszych dniach się dziecko oczyszcza i kupka cały czas i nie wiedzialam ile czego najlepiej nagromadzic.
Dobra już nie szaleje, mam to co mam, na pierwsze tygodnie starczy a potem się będzie dokupowac
Dzięki dziewczyny dobrze ze jesteście -
nick nieaktualnyBylam dzis na usg. Maluch niewiele pokazal. Nogi skrzyzowane
Mam nadzieje, ze wciaz jest chlopakiem. Wazy 341 gram, wg usg 19+6.
kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda, Fermina, malwka08, Feeva, MonikaJ, Sela, Hoope, Cola87, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja po połówkowych. Mam trochę niedosyt bo nie napatrzyłam się na wygibasy dziecka tylko na zbliżenia poszczególnych organów i narządów. A te na szczęście w jak najlepszym porządku
udało mi się kręgosłup rozpoznać a tak to jajecznica
No i na koniec TA informacja!!! Lekarz pewności nie miał, bo nóżki były skrzyżowane, ale, cyt.: raczej nie chłopak. Także wychodzimy z szoku i szukamy imienia dla Gniewomira, bo głupio tak na dziewczynkę wołać
Edycja: czy to normalne, że nie mam zmierzonej długości dziecka? Ciekawa byłam czy wzrost po rodzicach dziedziczywaga 375g
a każdy wymiar wskazuje na inny wiek ciąży ale różnice niewielkie także chyba nie zmieniamy terminu porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:50
kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Katy, malwka08, Feeva, Kropka88, MonikaJ, Sela, Hoope, Cola87, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Kwiatkowa gratuluję
Kattalinna Tobie równieżdziecko na tym etapie ma za duże gabaryty żeby zmierzyć je w całości
Mierzy się już tylko poszczególne narządy jak długość kości udowej, obwód brzuszka i główki itp. Teraz najważniejsza jest wagaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:00
-
Fatalita córcia cudna
będzie dobrze trzymamy za Was kciuki
Mama32 ja też mam ten problem i za chiny już nie wiem co mam robić, żeby tak nie bolało. Zaczęłam spacerować z mega wyprostowanymi plecami ale przejde 200 m i mega ból się pojawia, mimo tego staram się co drugi dzień iśc na 40 min spacer, bo nie zawsze mam możliwość codziennie, bo pogoda nie rozpieszcza. Codziennie każe mężowi masować i jest jakaś ulga ale nie wiem czy tak można ;-(
Dziękuję Wam za listy wyprawkowe, to moje pierwsze dziecko, także od razu skopiowałam i na pewno się przyda
Dzisiaj byłam na prenatalnych i jak przy pierwszych miała być dziewczynka i z takim nastawieniem dzisiaj jechaliśmy, tak na wizyce okazało się, że będzie synuś, aż się oplułam ze śmiechu jak usłyszałam, że to chłopiec, mąż dumny jak nie wiem co hehe całą drogę się uśmiechał no jak nigy. Ogólnie wszystko jest dobrze. Mały waży 300 g i mierzy 15 cm, razem z nogami 25 cm, nie da się ukryć spory hehe
Gratuluję udanych wizyt ;-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:32
kattalinna, kamciaelcia, Fatalita, Hoope, MonikaJ, Feeva, Katka., Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Co do masowania brzucha to nie wiedziałam, że nie można, a wczoraj mnie mój maluch nastraszył, bo jak normalnie się wierci tak, jakby miał robaki w dupci, tak wczoraj wieczorem nic, no myślałam, że srce mi stanie z nerwów... i właśnie zauważyłam, że miałam dość twardy brzuch, więc co, zaczęłam go masować, cholera nie wiedziałam, że nie można...
Maluszek dopiero po 2 h się ruszył ale co się najadłam strachu to moje. Pewnie słodko spał, a ja głupia się stresowałam niepotrzebnie, później mnie skopał za to hehe
Mówicie, że jak tak brzuch twardnieje to trzeba brać magnez? muszę kupic jutro, bo mi brakło...W końcu się udało...
-
gratuluję udanych wizyt polowkowych:)
ciekawe jak nasze statystyki... chyba chłopaki w wiekszosci:)
u nas bombardowanie kopniakami na topie. Ulubiona godz ok 21-22. szczyt szczytow:)
u mojej siostra córka również miała wadę serduszka jeszcze w brzuchu po urodzeniu na pierwszej kontroli po roku okazało się że nie ma już śladu także głowa do góry.
Byłam dziś w galerii obiecałam sobie TYLKO apteka.Pech chciał że 5-10-15 jest obok. przeceny mega. kupiłam dres i kilka bodziakow.... eh ja ulegla:)
Jednak to co mówiła to prawda... od kiedy dziecko na horyzoncie o zakupach dla siebie się zapomina. bardziej cieszą te w mniejszych rozmiarach:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:45
-
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo tak oglądam łóżeczka i zastanawiam się nad kołyską na samym początku miej więcej coś takiego https://mamaania.com.pl/Kolyska-na-pilota-Star-MILLY-MALLY.html
Tak sobie pomyślałam, że jeżeli chodzi o kontrole i nocne karmienie maluszka, to jak taką kołyskę mogę sobie dopasować do wysokości swojego łóżka to będzie to wygodniejsze przez pierwsze miesiące, podpowiedźcie co sądzicie o takim rozwiązaniu?W końcu się udało...