X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, masz śliczną córeczkę :)

J.S – gratuluję owocnej wizyty, pochwal się zdjęciem :)

MonikaJ, co za uparciuszek z Twojego synka ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Fermina o tym nie pomyślałam że mój maluch to wstydzioszek, chyba po mamie bo ja też nie lubię jak ktoś mnie fotografuje :)

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, cudna malenka. Pisalam w takich emocjach, ze az dopiero cale strony przegladnelam.

https://zapodaj.net/e2307a28c1b21.jpg.html

Nisstety nie umiem inaczej niz tylko w linku, jedyne zdjecie.

Mielismy takie przygody, w drodze na wizyte zepsulo nam sie auto, 50 km przed lekarzem, ujechalismy raptem 30. Stanelismy na stacji i musielismy czekac na drugie auto, co trwalo 30 min. Mielismy 40 min i 45 km, dobrze ze wyjechalismy szybciej. U lekarza stawilam sie punktualnie, ale ile stresu sie najadlam, jak ta droga wydala mi sie niebezpieczna w tamtym momencie, dodatkowo wpadlismy w poslizg ale na szczescoe udalo sie wyprowadzic auto. Myslalam ze zwariuje i to polowkowe sie nie odbedzie, ale dojechalismy punktualnie, ale co stresu sie najadlam, to moje.

Feeva, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt połówkowych

201501064565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S niezła przygoda :D
    A synek śliczny :*

Dziewczyny powiedzcie mi...
    Mam już jedną paczkę pieluszek newborn 46sztuk od 2-5kg i paczkę pieluszek 66szt od 3-6kg.
    Teraz w biedronce jest promocja na pieluszki Dada, te newborn są w paczce po 26sztuk za 8,99zl, a te 3-6kg 64sztuki za 21,99.
    Ile takich najmniejszych pieluszek jest w ogóle potrzebnych? Nie wiadomo jakie się dziecko urodzi, ale lepiej dokupić jeszcze te newborn czy nie?
    Nie wiem jakich pieluszek robić zapasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:03

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    ciężko odp na twoje pytanie :)
    dziennie można policzyć srednio 10 szt
    ale jak długo tak rozmiar ponosi? to jest pytanie :)
    syn szybko wyrastał mimo, ze wagowo jeszcze nie osiągał granicy zapisanej przez producenta na opakowaniu
    córka za to dłuuugo dany rozmiar nosiła i u niej właśnie ta waga zapisana na opakowaniu sie sprawdzała :D
    ogólnie uważam że te pieluchy 1-3 powoli kupować i nie dużo
    najpierw niech dziecku i rodzicowi dane firmy podpasuja
    wyjdzie ile dane dziecko kupka i jak delikatniuchny ma tyłeczek :)
    a także jak rośnie
    ja np lubię pampki z Lidla (z córką zaś dominowały dada a na noc pampers)

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie te newborny najmniejsze mam z Pampersa, a te 3-6kg mam z Rosmannowskiego babydream :)
    Czyli co nie robić na razie zapasów?
    Lepiej zostawić po tej jednej paczce i kupować na bieżąco później jak się któreś sprawdza? :)
    Właśnie słyszałam że z firmami jest różnie bo zależy od delikatnej skóry dziecka co akurat przyjmuje. Dlatego kupiłam od razu z dwóch różnych firm na wypróbowanie :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dwie paczki spokojnie starcza na około dwa tygodnie a po takim czasie zobaczysz co i jak ,tak że ja bym nic nie kupowała promocje są i będą w maju też ,a tak nakupisz i nie zużyjesz

Feeva lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    te pierwsze rozmiary szybko sie zmieniaja
    poza tym czym innym preferencja dziecka (moje wszystkie pampki tolerowały) a czym innym rodzica-a te za sztywne, a te śmierdza, a te na noc nie starczają...firmy też zmieniają swoje produkty i niekoniecznie na lepsze (teraz Lidl eksperymentuje i jestem pełna obaw-mam zapas starych )
    są dzieci które tylko mokre poczują i krzyk
    a takie które całą noc daja radę :D (moje dzieci-ale leczenie bioderek tez ma swoje prawa)

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w tym rzecz, nie wiadomo ile czego zejdzie.
    A ja zielona w tym temacie bo pierwsze dziecko, nie wiem ile czego schodzi :)
    A wiem że w pierwszych dniach się dziecko oczyszcza i kupka cały czas i nie wiedzialam ile czego najlepiej nagromadzic.
    Dobra już nie szaleje, mam to co mam, na pierwsze tygodnie starczy a potem się będzie dokupowac :)
    Dzięki dziewczyny dobrze ze jesteście :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet widać róznice w wielkości pieluchy pomiędzy róznymi firmami :)
    te najmniejsze rozmiary i tak nie sa na super promocjach, ja raczej na poczatku na bieżaco będe kupowała, bo nawet jęsli moja dwójka tolerowała coś, trzecie nie musi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na usg. Maluch niewiele pokazal. Nogi skrzyzowane ;) Mam nadzieje, ze wciaz jest chlopakiem. Wazy 341 gram, wg usg 19+6.

kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda, Fermina, malwka08, Feeva, MonikaJ, Sela, Hoope, Cola87, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja po połówkowych. Mam trochę niedosyt bo nie napatrzyłam się na wygibasy dziecka tylko na zbliżenia poszczególnych organów i narządów. A te na szczęście w jak najlepszym porządku :-) udało mi się kręgosłup rozpoznać a tak to jajecznica ;-)
    No i na koniec TA informacja!!! Lekarz pewności nie miał, bo nóżki były skrzyżowane, ale, cyt.: raczej nie chłopak. Także wychodzimy z szoku i szukamy imienia dla Gniewomira, bo głupio tak na dziewczynkę wołać ;-)

Edycja: czy to normalne, że nie mam zmierzonej długości dziecka? Ciekawa byłam czy wzrost po rodzicach dziedziczy ;-) waga 375g <3 a każdy wymiar wskazuje na inny wiek ciąży ale różnice niewielkie także chyba nie zmieniamy terminu porodu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:50

kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Katy, malwka08, Feeva, Kropka88, MonikaJ, Sela, Hoope, Cola87, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa gratuluję :)

Kattalinna Tobie również :) dziecko na tym etapie ma za duże gabaryty żeby zmierzyć je w całości :)
    Mierzy się już tylko poszczególne narządy jak długość kości udowej, obwód brzuszka i główki itp. Teraz najważniejsza jest waga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:00

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam, ale miałam nadzieję, że a nuż widelec ;-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita córcia cudna ;-) będzie dobrze trzymamy za Was kciuki ;-)

Mama32 ja też mam ten problem i za chiny już nie wiem co mam robić, żeby tak nie bolało. Zaczęłam spacerować z mega wyprostowanymi plecami ale przejde 200 m i mega ból się pojawia, mimo tego staram się co drugi dzień iśc na 40 min spacer, bo nie zawsze mam możliwość codziennie, bo pogoda nie rozpieszcza. Codziennie każe mężowi masować i jest jakaś ulga ale nie wiem czy tak można ;-(

Dziękuję Wam za listy wyprawkowe, to moje pierwsze dziecko, także od razu skopiowałam i na pewno się przyda ;-)

Dzisiaj byłam na prenatalnych i jak przy pierwszych miała być dziewczynka i z takim nastawieniem dzisiaj jechaliśmy, tak na wizyce okazało się, że będzie synuś, aż się oplułam ze śmiechu jak usłyszałam, że to chłopiec, mąż dumny jak nie wiem co hehe całą drogę się uśmiechał no jak nigy. Ogólnie wszystko jest dobrze. Mały waży 300 g i mierzy 15 cm, razem z nogami 25 cm, nie da się ukryć spory hehe
    Gratuluję udanych wizyt ;-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:32

kattalinna, kamciaelcia, Fatalita, Hoope, MonikaJ, Feeva, Katka., Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masowania brzucha to nie wiedziałam, że nie można, a wczoraj mnie mój maluch nastraszył, bo jak normalnie się wierci tak, jakby miał robaki w dupci, tak wczoraj wieczorem nic, no myślałam, że srce mi stanie z nerwów... i właśnie zauważyłam, że miałam dość twardy brzuch, więc co, zaczęłam go masować, cholera nie wiedziałam, że nie można...
    Maluszek dopiero po 2 h się ruszył ale co się najadłam strachu to moje. Pewnie słodko spał, a ja głupia się stresowałam niepotrzebnie, później mnie skopał za to hehe
    Mówicie, że jak tak brzuch twardnieje to trzeba brać magnez? muszę kupic jutro, bo mi brakło... ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt polowkowych:)
    ciekawe jak nasze statystyki... chyba chłopaki w wiekszosci:)
    u nas bombardowanie kopniakami na topie. Ulubiona godz ok 21-22. szczyt szczytow:)

u mojej siostra córka również miała wadę serduszka jeszcze w brzuchu po urodzeniu na pierwszej kontroli po roku okazało się że nie ma już śladu także głowa do góry.

Byłam dziś w galerii obiecałam sobie TYLKO apteka.Pech chciał że 5-10-15 jest obok. przeceny mega. kupiłam dres i kilka bodziakow.... eh ja ulegla:)
    Jednak to co mówiła to prawda... od kiedy dziecko na horyzoncie o zakupach dla siebie się zapomina. bardziej cieszą te w mniejszych rozmiarach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:45

• Sela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, bo tak oglądam łóżeczka i zastanawiam się nad kołyską na samym początku miej więcej coś takiego https://mamaania.com.pl/Kolyska-na-pilota-Star-MILLY-MALLY.html
    Tak sobie pomyślałam, że jeżeli chodzi o kontrole i nocne karmienie maluszka, to jak taką kołyskę mogę sobie dopasować do wysokości swojego łóżka to będzie to wygodniejsze przez pierwsze miesiące, podpowiedźcie co sądzicie o takim rozwiązaniu? ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz przypominam, data porodu na podstawie usg genetycznego, nie zmieniajcie.

Co do spania, wszystko ma swoje wady i zalety. Kwestia wyboru.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ