X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Babybjorn <3 zakochałam się wizualnie w tym...
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/298023/s/babybjorn-bliss-cotton-lezaczek-lososiowy/

Ale no z ceną to przesada niestety, może przy kolejnym dziecku będzie mnie na takie rzeczy stać ;)

Znajomi kupili podobny, gdzie trzeba było samemu bujać i to był dla nich strzał w kolano.
    Mój syn nie cierpiał bujaczka, szybko poszedł na strych.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, głód poranny to jest kwestia wyćwiczenia - sprawdzone. W ciąży u mnie również tego, że bez śniadania mam okropne mdłości. Dziś skorzystałam z prawa wejścia do laboratorium bez kolejki. Niby nikt nic nie powiedział, ale uśmieszki były, jednak byłam na granicy wymiotów, głodna, bez letroxu i miałam to wszystko głęboko. Wyszłam z gabinetu, kolejka urosła cztery razy a w kolejce siedziały trzy inne babki wysoko w ciąży i żadna się na początek nie pchała, uśmieszków skierowanych w moją stronę było więcej. Wyszłam stamtąd dumna z siebie. ;)

Potem zagrałam kartą "kobieta w ciąży" u endokrynologa i dostałam termin na 22 stycznia.. Nie zgłaszałam uwag bo byłam świadkiem jak pacjentowi, który miał mieć wizytę w październiku, ale nie dostał telefonu z konkretnym terminem, recepcjonistka odpowiadała, że obecnie obdzielają terminami pacjentów, którzy mieli być przyjęci w sierpniu bo pani doktor ma kilkumiesięczne opóźnienie. o.o Boję się o swoją przyszłość w tym kraju.. :/
    Wiem, że się powtarzam ale od paru lat korzystałam z usług służby zdrowia tylko prywatnie, teraz się uparłam na to NFZ (najbliższy prywatny endo jest 30 km dalej a mi się już nie chce jeździć) i jestem w ciężkim szoku.

Po dzisiejszym dniu boję się też badania na obciążenie glukozą.. Mam do laboratorium 0,5 h drogi, plus dwie godziny siedzenia, umrę z głodu wymiotując albo zwymiotuję umierając. Już dziś, kiedy musiałam czekać pół godziny po badaniach i po letroxie na jedzenie myślałam, że nie dam rady.. :/ Doszłam do wniosku, że obowiązkowo zabieram Męża ze sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:45

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita też myślałam o tym bujaczku z Tiny Love ale gdzieś wyczytałam, że dziecko nie powinno w nim spać w nocy (zbyt długo, czy jakoś tak) Podobno producent tak napisał na stronie ale szczerze nie sprawdzałam.
    Mnie właśnie chodzi o takie maleńkie "coś" bo przy łóżku niestety nie ma miejsca na łóżeczko, bo stoi spory regał z książkami, którego nie mamy gdzie przestawić. Nie musi być funkcji bujania, bo sama tego nienawidzę heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    czysta glukoza cię nakarmi :D
    położna chciała mi dać skierowanie na krzywą :) ja nie muszę hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    to popatrz na kołyski lub kosze mojzesza

w kołysce doceniałam też jej mobilność (ma kółka), w ciągu dnia moglam ją podstwiać pod ścianę, ale w nocy była zawsze wzdłuż łóżka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:51

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, a co myślisz o koszu mojżesza, ewentualnie dostawce do łóżka dla niemowlaka? Ja się zastanawiam nad tym pierwszym bardzo. Z bujaczkami - leżaczkami były afery, że dzieci się w nich przekręcały i było kilka wypadków uduszenia zdaje się, jeżeli były pozostawione bez opieki.

Kamcia - ale żeby tak się chwalić bezwstydnie? Ty okrutna Kobieto! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:51

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    w 1. ciązy piłam dwa razy, w 2. raz i po niej, ileż mozna pakować w siebie? hihi

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam raz w szpitalu, po wypadku, nie mam pojęcia po co to we mnie pakowali, ale siedziałam wtedy w piżamie, w mięciutkim łóżeczku cały czas i mogłam sobie spać między pobraniami. Wątpię, że przychodnia zapewnia taki komfort. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna udawać omdlenie, pewnie położą na kozetkę ;)

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej ja też nie będę teraz piła tego ulepku :-) muszę tylko skonsultować to z diabetologiem, bo może uzna jednak że tak

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja mam dziś polowkowe, trzymajcie kciuki zeby Syn pozostal Synem,bo wczoraj dostałam pełno ciuszkow i gadżetów dla chlopca.. ;)

Katka., Katy, Feeva, Fatalita, MonikaJ, kattalinna, pawojoszka, kamciaelcia, Kropka88, XKamaCX, Sela, malwka08, Mała Matylda lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Hej :) a ja mam dziś polowkowe, trzymajcie kciuki zeby Syn pozostal Synem,bo wczoraj dostałam pełno ciuszkow i gadżetów dla chlopca.. ;)
    kciuki ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w niedziele jedziemy po lozeczko do kuzyna mojego chlopaka :p Troszke wysluzone bo jeszcze wczesniej ich kuzynka je miala, ale w calkiem dobrym stanie ;)

Mierzylam sobie cisnienie z ciekawosci i mialam 117/65 czyli w porzadku, ale puls az 104 i nie wiem czy to cos zlego? Ogolnie za kazdym razem jak mierze to puls jakis wysoki, ale nie az tak..

I mam jeszcze jedno pytanie..Zostaly mi dwie tabletki euthyroxu (nie wiem jak.ja to policzylam, ze myslalam, ze wystarczy), a wizyta dopiero 12.01. Jak zrobie taka przerwe to cos sie stanie? TSH mam na poziomie 0.9 caly czas wiec chyba nagle nie wzrosnie za duzo?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie przyszło mi moje zamówienie z Dolce Sonno !!! <3 <3

11w5y6p.jpg
    2gxptth.jpg
    2agrixk.jpg

Kira91 trzymam kciuki :)

jangwa_maua, Jagoda14, Hoope, Katy, kattalinna, kamciaelcia, Kropka88, Sela, Katka., malwka08, Kira91 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Mówicie, że jak tak brzuch twardnieje to trzeba brać magnez? muszę kupic jutro, bo mi brakło... ;-)

To zależy, mi lekarz nie kazał. U mnie są bezbolesne napinania, zwykle ćwiczenia macicy. Nie są to skurcze z niedoboru magnezu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva czy te pajace mają stopy czy trzeba skarpetki?
    A może zamawiałaś koszule ciążowe? Nie wiem jak tam z rozmiarem

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva śliczne te ciuszki!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wybacz ale ja już sobie zaklepałam prawo do umierania po glukozie, bądź tak dobra i zrób coś innego, zwymiotuj albo zemdlej.

A letrox rano przed badaniem mogę wziąć?

No właśnie dziewczyny, młody będzie spał z nami, przynajmniej na początku wspólnej drogi, ale co z nim zrobić jak pójdę siku, myć się lub do kuchni? Leżaczek? Kosz mojżesza (sam, na stelażu)? Kołyska na kołach? Fotelik samochodowy? Bujaczek? Budka z wózka? Gdzie to postawić? Podłoga? Stół? Sufit? Mieszkanie nie jest z gumy i rzecz musi być niewielka i mobilna a przy tym bezpieczna.

Feeva cudne ubranka, w sam raz do ulania i zasruchania XD

Ach bóle kręgosłupa, mnie boli krzyż ale najbardziej kości biodrowe. Mam problem z leżeniem na boku i to wielki. Coraz częściej na myśl o nocy chce mi się wyć.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Sela, a dostawka? Czy też za wąsko? Nie wiem jak to gabarytowo wygląda.

Hoope - zobacz sobie ten leżaczek bujaczek Tiny Love, ma opcję kołyski i wydaje się najbardziej wielofunkcyjny. Muszę pojechać do sklepu też zobaczyć jak wygląda gabarytowo, ale wydaje się być bardziej na podłogę ;)

Ja też nie chce OGTT jeszcze raz ;( A lekarz powiediał, że muszę. Po co jak i tak mam stwierdzoną cukrzycę?

Feeva ciuszki śliczne :)

Saperek ja zamawiałam stamtąd koszulę nocną te z serduszkiem. W rozmiarze S (mam 163cm/51kg ) i nawet jakbym jeszcze sobie tam poduche wsadziła to miejsce zostaje. Przed ciążą nosiłam XS/S.

W ogóle jestem jakaś zła. Niby nic się nie dzieje, mąż już polazł do pracy, więc nie ma mnie kto wkurzać, a łapie się na tym, że siedzę przed kompem z grymasem złości na twarzy i co chwilę sobie zmarszczki złości z czoła rozmasowuje :p

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, cudowności :-D

Hoope, a co robiłaś z wcześniejszymi dziećmi? :-P

Fatalita, a jak z długością tej koszuli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:42

age.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ