X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Babybjorn <3 zakochałam się wizualnie w tym...
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/298023/s/babybjorn-bliss-cotton-lezaczek-lososiowy/

Ale no z ceną to przesada niestety, może przy kolejnym dziecku będzie mnie na takie rzeczy stać ;)

Znajomi kupili podobny, gdzie trzeba było samemu bujać i to był dla nich strzał w kolano.
    Mój syn nie cierpiał bujaczka, szybko poszedł na strych.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, głód poranny to jest kwestia wyćwiczenia - sprawdzone. W ciąży u mnie również tego, że bez śniadania mam okropne mdłości. Dziś skorzystałam z prawa wejścia do laboratorium bez kolejki. Niby nikt nic nie powiedział, ale uśmieszki były, jednak byłam na granicy wymiotów, głodna, bez letroxu i miałam to wszystko głęboko. Wyszłam z gabinetu, kolejka urosła cztery razy a w kolejce siedziały trzy inne babki wysoko w ciąży i żadna się na początek nie pchała, uśmieszków skierowanych w moją stronę było więcej. Wyszłam stamtąd dumna z siebie. ;)

Potem zagrałam kartą "kobieta w ciąży" u endokrynologa i dostałam termin na 22 stycznia.. Nie zgłaszałam uwag bo byłam świadkiem jak pacjentowi, który miał mieć wizytę w październiku, ale nie dostał telefonu z konkretnym terminem, recepcjonistka odpowiadała, że obecnie obdzielają terminami pacjentów, którzy mieli być przyjęci w sierpniu bo pani doktor ma kilkumiesięczne opóźnienie. o.o Boję się o swoją przyszłość w tym kraju.. :/
    Wiem, że się powtarzam ale od paru lat korzystałam z usług służby zdrowia tylko prywatnie, teraz się uparłam na to NFZ (najbliższy prywatny endo jest 30 km dalej a mi się już nie chce jeździć) i jestem w ciężkim szoku.

Po dzisiejszym dniu boję się też badania na obciążenie glukozą.. Mam do laboratorium 0,5 h drogi, plus dwie godziny siedzenia, umrę z głodu wymiotując albo zwymiotuję umierając. Już dziś, kiedy musiałam czekać pół godziny po badaniach i po letroxie na jedzenie myślałam, że nie dam rady.. :/ Doszłam do wniosku, że obowiązkowo zabieram Męża ze sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:45

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita też myślałam o tym bujaczku z Tiny Love ale gdzieś wyczytałam, że dziecko nie powinno w nim spać w nocy (zbyt długo, czy jakoś tak) Podobno producent tak napisał na stronie ale szczerze nie sprawdzałam.
    Mnie właśnie chodzi o takie maleńkie "coś" bo przy łóżku niestety nie ma miejsca na łóżeczko, bo stoi spory regał z książkami, którego nie mamy gdzie przestawić. Nie musi być funkcji bujania, bo sama tego nienawidzę heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    czysta glukoza cię nakarmi :D
    położna chciała mi dać skierowanie na krzywą :) ja nie muszę hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    to popatrz na kołyski lub kosze mojzesza

w kołysce doceniałam też jej mobilność (ma kółka), w ciągu dnia moglam ją podstwiać pod ścianę, ale w nocy była zawsze wzdłuż łóżka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:51

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, a co myślisz o koszu mojżesza, ewentualnie dostawce do łóżka dla niemowlaka? Ja się zastanawiam nad tym pierwszym bardzo. Z bujaczkami - leżaczkami były afery, że dzieci się w nich przekręcały i było kilka wypadków uduszenia zdaje się, jeżeli były pozostawione bez opieki.

Kamcia - ale żeby tak się chwalić bezwstydnie? Ty okrutna Kobieto! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:51

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    w 1. ciązy piłam dwa razy, w 2. raz i po niej, ileż mozna pakować w siebie? hihi

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam raz w szpitalu, po wypadku, nie mam pojęcia po co to we mnie pakowali, ale siedziałam wtedy w piżamie, w mięciutkim łóżeczku cały czas i mogłam sobie spać między pobraniami. Wątpię, że przychodnia zapewnia taki komfort. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna udawać omdlenie, pewnie położą na kozetkę ;)

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej ja też nie będę teraz piła tego ulepku :-) muszę tylko skonsultować to z diabetologiem, bo może uzna jednak że tak

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja mam dziś polowkowe, trzymajcie kciuki zeby Syn pozostal Synem,bo wczoraj dostałam pełno ciuszkow i gadżetów dla chlopca.. ;)

Katka., Katy, Feeva, Fatalita, MonikaJ, kattalinna, pawojoszka, kamciaelcia, Kropka88, XKamaCX, Sela, malwka08, Mała Matylda lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Hej :) a ja mam dziś polowkowe, trzymajcie kciuki zeby Syn pozostal Synem,bo wczoraj dostałam pełno ciuszkow i gadżetów dla chlopca.. ;)
    kciuki ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w niedziele jedziemy po lozeczko do kuzyna mojego chlopaka :p Troszke wysluzone bo jeszcze wczesniej ich kuzynka je miala, ale w calkiem dobrym stanie ;)

Mierzylam sobie cisnienie z ciekawosci i mialam 117/65 czyli w porzadku, ale puls az 104 i nie wiem czy to cos zlego? Ogolnie za kazdym razem jak mierze to puls jakis wysoki, ale nie az tak..

I mam jeszcze jedno pytanie..Zostaly mi dwie tabletki euthyroxu (nie wiem jak.ja to policzylam, ze myslalam, ze wystarczy), a wizyta dopiero 12.01. Jak zrobie taka przerwe to cos sie stanie? TSH mam na poziomie 0.9 caly czas wiec chyba nagle nie wzrosnie za duzo?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie przyszło mi moje zamówienie z Dolce Sonno !!! <3 <3

11w5y6p.jpg
    2gxptth.jpg
    2agrixk.jpg

Kira91 trzymam kciuki :)

jangwa_maua, Jagoda14, Hoope, Katy, kattalinna, kamciaelcia, Kropka88, Sela, Katka., malwka08, Kira91 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Mówicie, że jak tak brzuch twardnieje to trzeba brać magnez? muszę kupic jutro, bo mi brakło... ;-)

To zależy, mi lekarz nie kazał. U mnie są bezbolesne napinania, zwykle ćwiczenia macicy. Nie są to skurcze z niedoboru magnezu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva czy te pajace mają stopy czy trzeba skarpetki?
    A może zamawiałaś koszule ciążowe? Nie wiem jak tam z rozmiarem

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva śliczne te ciuszki!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wybacz ale ja już sobie zaklepałam prawo do umierania po glukozie, bądź tak dobra i zrób coś innego, zwymiotuj albo zemdlej.

A letrox rano przed badaniem mogę wziąć?

No właśnie dziewczyny, młody będzie spał z nami, przynajmniej na początku wspólnej drogi, ale co z nim zrobić jak pójdę siku, myć się lub do kuchni? Leżaczek? Kosz mojżesza (sam, na stelażu)? Kołyska na kołach? Fotelik samochodowy? Bujaczek? Budka z wózka? Gdzie to postawić? Podłoga? Stół? Sufit? Mieszkanie nie jest z gumy i rzecz musi być niewielka i mobilna a przy tym bezpieczna.

Feeva cudne ubranka, w sam raz do ulania i zasruchania XD

Ach bóle kręgosłupa, mnie boli krzyż ale najbardziej kości biodrowe. Mam problem z leżeniem na boku i to wielki. Coraz częściej na myśl o nocy chce mi się wyć.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Sela, a dostawka? Czy też za wąsko? Nie wiem jak to gabarytowo wygląda.

Hoope - zobacz sobie ten leżaczek bujaczek Tiny Love, ma opcję kołyski i wydaje się najbardziej wielofunkcyjny. Muszę pojechać do sklepu też zobaczyć jak wygląda gabarytowo, ale wydaje się być bardziej na podłogę ;)

Ja też nie chce OGTT jeszcze raz ;( A lekarz powiediał, że muszę. Po co jak i tak mam stwierdzoną cukrzycę?

Feeva ciuszki śliczne :)

Saperek ja zamawiałam stamtąd koszulę nocną te z serduszkiem. W rozmiarze S (mam 163cm/51kg ) i nawet jakbym jeszcze sobie tam poduche wsadziła to miejsce zostaje. Przed ciążą nosiłam XS/S.

W ogóle jestem jakaś zła. Niby nic się nie dzieje, mąż już polazł do pracy, więc nie ma mnie kto wkurzać, a łapie się na tym, że siedzę przed kompem z grymasem złości na twarzy i co chwilę sobie zmarszczki złości z czoła rozmasowuje :p

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, cudowności :-D

Hoope, a co robiłaś z wcześniejszymi dziećmi? :-P

Fatalita, a jak z długością tej koszuli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:42

age.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ