X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Paja Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia - ja mieszkam w dużym mieście i jest wybór, można iść prywatnie (cena ok. 500zł za cały kurs) lub na NFZ (przysługuje w ramach ubezpieczenia zdrowotnego ale musieliśmy zapłacić wpisowe za męża). Zapisałam się w grudniu na kurs który zaczyna się teraz w styczniu. Powiedzieli mi że najlepiej zacząć chodzić między 20 a 25 tygodniem. Ja pierwsze zajęcia mam w przyszłym tygodniu, akurat dla mnie będzie zaczynał się 24 tydz. Dostałam też dokumenty do wypełnienia, oświadczenie że jestem ubezpieczona + oświadczenie do wyboru położnej - wiadomo że wybieram od nich ze szkoły rodzenia:) ale myśle że będzie ok. bo ta konkretna położna ma bardzo dobre opinie w internecie od innych mam, nie jest to pani w średnim wieku tylko normalna kobieta która sama nie tak dawno rodziła. No i w ramach szkoły rodzenia jest też fitness dla ciężarnych z kursu, więc na pewno pójde

hchy9n73q30aq395.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -0,5 kg od wagi sprzed ciąży.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +4 kg od początku ciąży ale ostatnio szybko przybieram 2kg w ciagu ostatniego miesiąca

atdc6iye1mipw3kl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +4 kg od poczatku, wydaje mi sie ze duzo :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osiągnęłam dziś 0. Dobiłam do wagi sprzed ciąży. I trochę się przestraszyłam, bo ostatnie 2kg niemal z dnia na dzień ;)

Kelegena i Fermina - jakie śliczne brzuszki!!! <3
    Wczoraj miałam wrzucić zdjęcie w tej koszuli z dolce sonno (siega mi centymetr nad kolano) ale stwierdziłam, że od razu posądzicie mnie o ciążę urojona, bo brzucha totalnie brak :/
    Mąż już też mi mówi, że może bardziej by czuł zbliżająca się zmianę naszego życia gdyby chociaż ten brzuch było widać...

Kamska - tak jak dziewczyny napisały. Jest jeszcze tyle czasu, że straszenie cesarką w tym momencie jest średnio-ludzkie.

U nas szkół rodzenia na nfz jest dużo, ale zajęcia na nfz sa w tygodniu w godzinach porannych. Mój mąż na zmiany chodzi,a sama jeździć autobusem przez pół miasta nię będę. A te 500 zł na weekendowa to jednak trochę za dużo.

Kamska lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze +3kg.

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kaplica... ;(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, ja od początku ciąży też przytyłam 6 kg (póki co to około 1- 1,5 kg co wizyta), lekarz mówi, że ładnie bo nie za dużo nie za mało. Wszystko zależy od wzrostu i predyspozycji, ja mimo, że z natury jestem szczupła, to przy moim wzroście 177 cm lekarz powiedział, że przytyję zapewne do 16 kg.

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita dawaj zdjatko tej koszuli bo jestem ciekawa :-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina hłe hłe hłe widzę, że pojadłaś w Święta :P Rooośnij, roooośnij, na zdrowie :D

Ulli plan porodu i cesarka? To jakoś idzie w parze?
    Mnie w ogóle bardzo bawi ten plan porodu, wszystko się dzieje tak dynamicznie i nieprzewidywalnie... o wielu zabiegach i tak decyduje położna i lekarz, bez względu na to, co się podpisze czy napisze, uwzględniając konieczność i przebieg porodu. Są jeszcze tzw. procedury. Sama na własnej skórze to poczułam.

Kamska moje dzieci obracały się dopiero w 8 miesiącu ciąży. Fiflak jest główką w dół od miesiąca i zadziwia mnie tym totalnie.

A co Wy się tym tyciem tak przejmujecie, ma któraś +30? Nie. No to nie ma czym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 12:30

Kamska lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po połówkowym
    Wszystko ok pęcherz jednak jest byliśmy tam godzinę dziecko cały czas ułożone kręgosłupem do brzucha więc płeć też nie potwierdzona ale wtorek mam wizytę więc będę wiedzieć mam nadzieję :)

kattalinna, kamciaelcia, Fermina, Kropka88, pawojoszka, Feeva, Katy, Katka., Hoope, Kira91, Sela, XKamaCX, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok. 6 kg na plusie od początku i jakieś -1,5 kg od świąt ;-) trochę się boję że to AŻ 6 ale z drugiej strony - wszystkie kalkulatory i tabelki przyrostu wagi mówią mi, że przybieram tyle co powinnam. Ale już trzymam rękę na pulsie, bo sobie wyznaczyłam wagę maksymalną i nie chcę jej przekroczyć. Zostało mi ok. 8 "wolnych" kilogramów

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    My po połówkowym
    Wszystko ok pęcherz jednak jest byliśmy tam godzinę dziecko cały czas ułożone kręgosłupem do brzucha więc płeć też nie potwierdzona ale wtorek mam wizytę więc będę wiedzieć mam nadzieję :)
    Moja wizyta 20 minut z badaniem i opisem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 12:38

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam kilogram no może 1.5 mam cel nie przekroczyć 80 więc zostało mi jeszcze 12 kg "wolnych"

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, przecież nie mogłam głodzić Dziecka w jego pierwsze Boże Narodzenie. ;)

Fatalita, dawaj bezbrzuszne zdjęcie! :D

Saperek - bardzo gratuluję, że pęcherz się znalazł. :)

Ja się nie przejmuję kilogramami, patrzę na rozmary, tyłek mi się jeszcze mieści w przedciążowe, to dobrze. Mam świadomość, że teraz będę tyła najwięcej, więc pewnie się mieścić w końcu przestanie i na to się godzę z pełną świadomością.
    Przypomniał mi się właśnie mój sen z dzisiejszej nocy! Koszmar - wyszły mi rozstępy na szyi i brodzie, takie wieeelkie i czerwone a na to wszystko, kiedy stałam w samych gaciach zwalili mi się do domu goście i żądali przyjęcia ich z honorami.. :D Mózg mi się kurczy, to pewne..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, no rzeczywiście chyba trochę podjadłaś :D A co do snu, mi się ostatnio śniło, że już urodziłam. W 23tyg ciąży o.O
    Kelegena - piękne obie macie brzuszki <3

Ja przytyłam od początku 5kg. Tylko brzuch mi wypycha :)

O co chodzi z tymi położnymi? Ja rodzę w zupełnie innym mieście, mój gin nie ma przy swoim gabinecie prywatnym położnej, więc nie miałam ani razu jeszcze z położną kontaktu. To nie jest tak, że po porodzie się dopiero zgłasza, że się urodziło i dopiero wtedy położna miastowa przychodzi na wizytę-oględziny maluszka+mojej rozwalonej waginy? :P XD Pierwsze słyszę o tym, żeby położna wizytowała jeszcze przed porodem :)

Moje dziecię na połówkowych przed świętami też było ułożone miednicowo :) Ma jeszcze 4 miesiące, żeby obrócić się jeszcze milion razy :)

Pochwalę się i ja moim brzucholem - jedno w ogrodniczkach, które ostatnio nabyłam w H&M (chwalę się, rozmiar 36 XD) i jedno na surowo haha.

25hhg60.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 13:48

kamciaelcia, Kamska, Kropka88, Katka., Hoope, Kira91, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wolę mieć plan porodu w razie "w". Cesarke w moim wypadku preferuje mój prywatny lekarz że względu na to że mam wąski rozstaw miednicy (to jeszcze może się zmienić) oraz na leki ba rozrzedzenie krwi które przyjmuje i muszę odstawić dobę przed porodem, ale nie wcześniej że względu na ryzyko dla mnie i dziecka. Jednak jeśli wszystko zacznie się tak nagle, szybko i bezobjawowo jak za pierwszym razem to będę zmuszona rodzić w innym szpitalu i przy nieodstawionych lekach może nie być czasu na cesarke i wtedy plan może się przydać.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my 9kg na plusie ;(

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ale Ty masz bliźniaki.

Nie denerwujcie mnie z tym ważeniem, koniec tematu!

Ile trwa szybki poród? Mój skrócił się z 6 (pierwszy poród) do 4 godzin (drugi), czy to znaczy, że teraz potrwa 2?? Nie zdążę do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 15:03

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, ale Wy we 3 to średnia na osobę wychodzi tak jak u mnie. :-)

Fermina, u mnie na tyłek też wszystko wchodzi, tylko zapiąć przez brzuch już się nie da :-P

Dziewczyny, super brzuszki :-) tylko Feeva oszukuje, bo: 1. Brzuszek sprzed miesiąca, 2. Na pewno nie na córkę ;-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ