X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ja mam 7kg na plusie ... i to bez bliźniaków ;) jem jak przed ciążą, z tym ze troche słodkiego zaczelam od Świąt podjadac :p ale moja mama i siostra tez duzo przybieraly w ciąży,za to po ciąży chudsze niz przed. Mam nadzieję że u mnie tak samo bedzie...
    Nie potrafię rozstać sie ze słodyczami :(

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ej, nic nie oszukuję :D I nie sprzed miesiąca tylko z dzisiaj :D
    A córka na pewno bo chętnie pokazywała co ma między nogami i i na prenatalnych i na połówkowych widziałam 2 piękne wargi sromowe i lejek w postaci pochwy :D XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 15:21

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja mama po 4 ciążach i 3 porodach chuda jak patyk. Dopiero po następnej, ze mną, ciąży jej zostało. Moja jedna siostra po ciąży chudsza niż przed, druga urosła sporo i jej zostało. Także u mnie loteria... Ale póki sylwetka zmienia się mi jak pierwszej siostrze, nawet brzuchy podobne (też córka) to liczę na wersję z chudnięciem :-)

A propos snów... Śniło mi się dziś, że piłam wódkę. Cały sen gdzieś się krzątałam bo to był jakiś wyjazd typu obóz albo zjazd rodzinny albo inne poplątanie (u mnie nigdy nic nie wiem). Na sam koniec szłam do jakiejś stołówki na kolację a tam na wódkę rodzina woła. Nie wiem skąd w garści miałam kawałek śledzia, ale się przydał bo zapojki nie było. Najlepsze jest to, że tylko wychylilam kielonek (w trakcie myśl: kurczę przecież jestem w ciąży) i od razu zbudził mnie dźwięk sms: Biedronka przysłała mi info o promocji na wódkę :-D skubani już sny kontrolują

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Katka ale Ty masz bliźniaki.

Nie denerwujcie mnie z tym ważeniem, koniec tematu!

Ile trwa szybki poród? Mój skrócił się z 6 (pierwszy poród) do 4 godzin (drugi), czy to znaczy, że teraz potrwa 2?? Nie zdążę do szpitala.
    To moja największa bolączką jeśli chodzi o porody, że nie zdążę do szpitala . U mnie pierwszy poród trwał od środy wieczorem do piątku popołudniu ,drugi 6 godzin wszystkie następne 4,5-5godzin chociaż ostatni wpisali mi 3godz. 10 min.ale to od skurczy ja liczę od momentu jak odeszły wody . Dwójkę pierwszych rodziłam w Polsce całkowicie na żywca ,dziesięć lat temu znieczuleń nie dawali bynajmniej u nas. Cieszyłam się że trzecie dziecko za granicą bo myślałam że przynajmniej się nie umecze tam znieczulenie to standard jakie chcesz,no i nie zdążyli bo mała urodziła się szybciutko ,położne nawet mówiły że dobrze że nie zdecydowały się przewieźć mnie na oddział bo bym im w windzie urodziła. Z kolejnym jak poprosiłam o zaszczyk w kręgosłup to położna powiedziała że za wcześnie bo małe rozwarcie6 cm.i zanim się zacznie to znieczulenie przestanie działać . Za pięć minut po tym Szymon był na świecie. Ostatnim razem już pogodziłam się z moim losem i nawet nie myślałam że dostanę coś przeciwbólowego. Rozwarcie na 4 cm więc nawet się nie spieszyły położna zaczęła wypytywać o plan porodu że może bym chciała we wodzie, a ja jej że ja tylko chce na luzko porodowe bo skurcze już popierały ledwo zdążyły ,już jak mnie wuzkiem wiozła czułam główkę między nogami. Tylko pamiętam jak na mnie krzyczały żeby nie przeć jak mnie kładły . Tak że mój jedyny strach- zdążyć do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 15:36

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dziewczyny jestem po 1 wizycie w szkole rodzenia, po 21 tyg mozna sie zapisywac, u mnie jest bezpłatnie, wiec mysle ze warto skorzystać, do tej szkoły rodzenia jest przypisana środowiskowo która bedzie mnie odwiedzać po porodzie.

a my juz zapisaliśmy maluszka do żłobka w razie czego :( jest u nas 1 żłobek i brakuje miejsc wiec.. w razie czego jest zapisany, ale suma sumarą nie wiem czy go tam oddam :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no mój drugi poród był też bardzo dynamiczny, czekałam aż skurcze będą co 5 minut, jechaliśmy 40 km, na izbie rozwarcie na 2 cm, a potem ktg które trwało chwilę, bo mnie pogoniło do wc, z wc wyszłam już z rozwarciem na 6, biegiem na porodówkę i zaraz rodziłam. Na tyle szybko, że zdążyli podać mi tylko jedną dawkę antybiotyku z dwóch. I teraz nie wiem, czy nie urodzę w samochodzie, w domu albo w szpitalu, który jest bliżej XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczynam w poniedziałek szkołę rodzenia ;) rodzenie to dla mnie czysta teoria ;D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle dzień wcześniej miałam biegunkę. Ale myślałam że mi zupa pieczarkowa zaszkodziła więc poszłam do ginki co mogę wziąść. To było około 18. Ona powiedziała że to poród bo rozdarcie na 2 i szyjki już nie ma. Ale jeszcze piechotą do domu wróciłam, wzięłam prysznic i czekałam na te słynne bóle, skurcze i odejście wód by do szpitala jechać. Pojechałam przed 24 bo zaczęłam krwawic ( chyba po badaniu na fotelu, kilka klamek krwi tylko bez bolu) lekarz odesłać mnie do domu twierdząc że to nie poród a nadzerka. Do rana siedziałam w fotelu czekając czy coś się zacznie. Nic kompletnie mi nie polegało. Nie czułam się inaczej niż zwykle. Rano telefon od gin gdzie ja jestem bo ona w szpitalu A mnie nie ma... opieprzyla mnie i kazała przyjechać. Byłam po 10 minutach. Od razu zaczęłam wymiotować co 3 minuty (skurcze) wymiotowalam x razy aż chlusnely że mnie wody. Zaraz poczułam że pilnie muszę do wc . Położna z mama mówią że to bóle parte. Pytam jakie ku**A bole jak nic mnie nie boli tylko cisnie na 2 :p pierwsze parcie i mała była na świecie. Dobrze że lekarka zadzwoniła inaczej w domu z sedesu bym ja wylawiala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 16:24

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi o kg dlatego że jestem przewrazliwiona na punkcie wagi tylko dlatego że w pierwszej ciazy miałam +26kg (przez moje zaniedbanie) A zaczęłam mieć ciągoty do słodyczy (jak w pierwszej).
    Zle się że sobą czułam na ostatni dlatego chciałabym mieć rękę na pulsie, a największy przyrost przed nami...

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję na porodówkę iść na piechotę, bo podobno chodzenie jest wskazane ;-) mam jakieś 10 minut, 15 to baaaardzo wolnym krokiem. Ciekawa jestem jak za rok o tej porze wyjdzie mi podsumowanie plany vs rzeczywistość ;-)

Przekonalyscie mnie, w poniedziałek dzwonię do szkoły rodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 16:46

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojej porodówki mam z 45min jazdy samochodem :D mam nadzieję, że zdążę :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 to u ciebie zamiast macicy kurczył się żołądek z jednej strony super bo zero boli kazda by tak pewnie chciała rodzić ale z drugiej gdyby nie gin to by mogło być nieciekawie

cf409fc7e7.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po fakcie zdałam sobie z tego sprawę. Położna powiedziała że to książkowy poród. Ja z perspektywy czasu odbieram to jako taki jak u zwierząt trochę. Zupełnie nieświadomie urodziłam i tym razem dla tego właśnie zdecydowałam się na tą położna żeby w razie co wychwycić nawet te nietypowe objawy porodu by zdążyć na porodowke gdzie planowo mam rodzic (przy korkach mam 2.5godziny jazdy a ze mieszkam w miejscu bardzo turystycznym a rodzić będę w okolicach majówki to różnie to może być)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 18:00

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nauczmy się teorii, a poród pójdzie z górki haha ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, a w przypadku bliźniaczej nie robią przypadkiem cc? ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze dzwonie w poniedzialek do szkoly rodzenia, zobaczymy co mi powie, u mnie jest jedna tylko.

Kupilam dzis prazynki i robie sobie rozpuste :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach rozpusty pochłonęłam właśnie 2 porcje rosołu - to mój debiut wersji wege :-) i zrobię blok czekoladowy, a co ;-)

Zaraz jadę na badania lekarskie do prawka, we wtorek zaczynam kurs. O rety ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli to jesteś raczej rzadkim przypadkiem, większość swoje wycierpi. Też bym chciała bez bólu urodzić, ale nie liczę na to. Drugi, choć krótszy, był bardziej bolesny. My przeżyjemy to na co Ty czekasz XD

Mimo to faktycznie boję się urodzić gdzieś w drodze.

Już zdecydowałam, że jeśli tempo mnie zaskoczy, rodzę w domu i wzywam karetkę. To wersja najbezpieczniejsza. Jedno w tym rozwiązaniu jest beznadziejne, takie porody traktuje się jak wysokiego ryzyka i matka z dzieckiem zostają na obserwacji dużo dłużej niż dwie doby.

Raczej nie przeoczę, bo zaczynam od odejścia wód.

My Wam zrobimy szkołę rodzenia jak chcecie XD XD Jedyną w swoim rodzaju XD

Koralowa a schudłaś potem czy nadwaga została?

Katka życzę Ci, żebyś mogła rodzić naturalnie, w terminie jaki dzieci same wybiorą, ale szanse marne.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Jeśli chodzi o dentystę to w jednej z ciąż miałam nawet obowiązkowa wizytę u dentysty ,w tedy były takie procedury i w razie potrzeby trzeba było leczyć ,więc napewno można robić zęby w ciąży a nawet trzeba znieczulenia są jakieś specjalne dla ciężarnych i karmiących które są bezpieczne tylko trzeba uprzedzić choć w naszym przypadku to już raczej widać . Zawsze jak jestem u dentysty to mnie pytają czy nie jestem w ciąży tak że spokojnie idź nikt ci na żywca nie będzie robił ja miałam iść dziś ale musiałabym jechać rano do miasta ,niestety moje lenistwo wygrało. Pojadę w przyszłym tyg.

To chyba nadal obowiązuje, w karcie ciąży jest rubryka na wpis o stanie zębów.
    Ja akurat dziś byłam, mam dwa zęby do leczenia, pytałam o znieczulenie - mają bezpieczne w ciąży, poprzednia moja dentystka nie miała i w pierwszej ciąży leczyłam trzy zęby bez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:40

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope. Wróciłam do wagi po roku od cc, ale to takie niezdrowe było... muszę być po prostu ostrozniejsza, a szafka "Pokusa" taką pełną w dobrodziejstwa.... :(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ