X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    To ja wegrzynowskiego tu chwalilam i polecalam :)
    Ale sama z niegi"zrezygnowalam"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi go polecili w poradni właśnie ze względu na te wady w rodzinie. I mnie uspokoił w sumie. I podziwiam wytrwałość
    A dlaczego zrezygnowałaś?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po szalonej awarii internetu. Dobrze móc wrócić. :)

Hoope - teraz ja przejmuję pałeczkę śmierci przez glukozę - chyba mi już wolno? ;)

J.S. bardzo się cieszę, że z Twoją Mamą wszystko dobrze. :)

Gratuluję udanych wizyt!

Fatalita - trzymam kciuki, też mam echo serduszka Małego 22 lutego. :)

Koniec końców nigdzie nie pojechałam, bo jestem miękka faja i się boję. Trudno, wolno mi. Mam teraz cały dom dla siebie i też się boję, bo jestem sama w nocy. :/ Nie dogodzisz. ;)

Poza tym nadal znajduję się w szale porządków - muszę ogarnąć przestrzeń na Małego a potem wchodzi Mąż i leci farba. Problem jest taki, że do tej pory pokój przeznaczony na dziecięcy był składem bielizny pościelowej, miejscem na moje biurko i tysiące pierdół z biurkiem związanych i nierozpakowane jeszcze kartony po przeprowadzce.. Jest wyzwanie. W ogóle mam etap wicia gniazda na całego i tylko sprzątanie i organizowanie mi w głowie, ale choćbym chciała, rzeczy po całych pokoleniach do maja nie ogarnę, część mieszkalną jeszcze ale strych i do tego piwnica będą musiały poczekać.

Maluch mi się rozhulał. Kopie i kopie, cudowne uczucie, za każdym razem cieszy. Kopniaki mi sprzedaje wyysoko nad pępkiem - nie wiem jak on tam wlazł, chyba jeszcze za wcześnie? Od ręki Taty ucieka jak diabeł od wody święconej i nie daje mu się przyłapać, moją obkopuje za każdym razem. Synek Mamusi. ;)

No i świętujemy urodzaj na chłopców w rodzinie! Jeden się zapowiada na luty, drugi na kwiecień i mój na maj - będzie banda! :D

Hoope - kiedy mieszkałam w Niemczech (daleko, daleko, bo w Szwarcwaldzie) - też takie mieliśmy plany - jeżeli zostajemy u wroga, to przeprowadzka nad granicę, z tym że ja planowałam niemiecką pensję. :) Już teraz zapuśliliśmy korzenie w Polsce ale czasem wracamy do tematu nadgranicznej miejscówki. Obecnie mam 300 m2 plus 150 strychu i jakieś 75 piwnicy. Gdybym zamieszkała tu parę lat wcześniej i miała już w planach rozmnażanie to miejsca starczy dla drużyny piłkarskiej, teraz tyle nie narodzę, czasu nie ma. Gdyby ktoś szukający lokum miał ochotę zamieszkać w środku niczego, za to nad samiuśkim polskim morzem, to mogę dokwaterować bez problemu. ;)

Kattalinna - ja robiłam trzy lata temu kurs przyspieszony - w dwa tygodnie teoria i praktyka, w zasadzie polecam, raz dwa i prawko do ręki. ;)

Ja się boję już też czasu po porodzie, powikłań, śmierci łóżeczkowej, niewykrytych wad serca i wielu, wielu innych, nie umiem wyłączyć mózgu, niestety.. Mój brat zmarł na zawał w wieku siedmiu lat, nagle, niespodziewanie. Nigdy nie przestanę się bać.

Kropka, ja dostałam czopki z taką samą adnotacją na ulotce, poza tym przyjrzałam się składowi i też nie powalał - jakiś środek chemiczny potencjalnie rakotwórczy (!). Nie wzięłam ich. Piję ogroomne ilości wody, jem dużo warzyw, od czasu do czasu babkę jajowatą, w fazie ostrej smarowałam olejem kokosowym a do kąpieli dodawałam zaparzony rumianek. Nie mam żadnych problemów od tej pory, nic mnie nie boli i nie krwawi.

Kama - ja z chłopakiem miałam WSZYSTKIE objawy ciąży. Myślałam, że ominie mnie zgaga, ale właśnie wpadła się przywitać.

Uff.. przeczytałam wszystko, nie życzę sobie więcej awarii, bo potem mam godzinę wyjętą z życia przez forum. ;)

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wygląda na to że niczym już oprócz usg nie można się sugerować :P

Oj, to trzymam kciuki żeby się pożegnała tak szybko jak przywitała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 19:46

Fermina lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Mi go polecili w poradni właśnie ze względu na te wady w rodzinie. I mnie uspokoił w sumie. I podziwiam wytrwałość
    A dlaczego zrezygnowałaś?

w ciązy z synem przyjeżdzał do mojego województwa, zrobiłam tylko echo w połowie ciązy, na 30tc nie załapałam sie-na miejscu
    i teraz musiałabym jechać do szczecina...postanowiliśmy, że jeśli na jakimkolwiek usg coś wyjdzie podejrzanego, od razu jade do niego (a skierowanie na nfz do niego nalezy mi się )
    i w poniedziałek robiłam echo prywatnie, powiedział, że nic nie widzi, nie namawia na wyjazd do węgrzynowskiego czy o środka referencyjnego , choc z wywiadu mi się należy
    a tak na marginesie-dziecko po mamie może dziedziczyc wadę serca, po ojcu nie, ale sama i tak bym sie na to powoływała ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, niezły metraż macie! Może jakieś kwatery dla letników (koleżanek z forum z dziećmi w wieku Twojego)? ;-)

Od wczoraj boli mnie spojenie łonowe gdy tylko przyjmuję pozycję pionowa. Normalnie jakby mi tam ktoś maczugą przywalił... I brzuch znowu ciężki. Magnez łykam, dziś poszła też nospa. Ale myślę, że to może stres po wczorajszej wizycie u weta i pobieraniu krwi...

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama muszę cię rozczarować nawet USG czasem się myli a raczej lekarz który to USG robi

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, pewność co do płci to po porodzie zyskuje się zupełną ;-) ja bym chciała usłyszeć coś więcej niż "raczej nie chłopak"... Może w sobotę uda u mojego gina tylko nie wiem czy na tym jego kalkulatorze to coś się zobaczy

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak :)
    mój kuzyn ma syna. który okazał sie córka po urodzeniu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - kwatery już wynajmujemy, jak to nad morzem, nie oszalałam jeszcze, żeby się sama na 300 metrach rozwalać, ale to działalność sezonowa. Teraz jest tu pusto i cicho. W każdym razie, jakbyśmy urządzały jakiś zlot to miejscówka będzie. ;)

Ktoś juz pisał, że miewa takie "bolesne" dni, też mam czasami, boli bardziej, dziwniej, z innej strony i się martwię, ale Mały kopie, wszystko jak dotąd zawsze mija, a ból nie jest bardzo intensywny. Widocznie są ciąże, które nie dają się przestać czuć ( w tym miejscu pozdrawiam serdecznie wszystkich autorów powtarzających w książkach i internetach stwierdzenie: "to już drugi trymestr, prawdopodobnie czujesz się tak świetnie, jakbyś w ogóle nie była w ciąży").

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 19:59

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tak :)
    mój kuzyn ma syna. który okazał sie córka po urodzeniu :D
    W tę stronę z ubraniami jeszcze da radę ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Kattalinna - kwatery już wynajmujemy, jak to nad morzem, nie oszalałam jeszcze, żeby się sama na 300 metrach rozwalać, ale to działalność sezonowa. Teraz jest tu pusto i cicho. W każdym razie, jakbyśmy urządzały jakiś zlot to miejscówka będzie. ;)
    Hmmm... :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    a gdzie dokładnie? chce ocenić, czy mam blisko :)
    bywam w Kołobrzegu bo mam rodzinke ale też obok i stą znam "wsie" nadmorskie jak Mrzeżyno :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ mam świra na punkcie prywatności (nie wykluczam skłonności do paranoi :D), pozwolę sobie nie podawać nazwy miejsca zamieszkania, ale okolice Łeby można przyjąć. ;)

Jak temat spotkania będziemy miały w fazie realizacji to się pewnie ujawnię. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:04

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

a tak na marginesie-dziecko po mamie może dziedziczyc wadę serca, po ojcu nie, ale sama i tak bym sie na to powoływała ;)[/QUOTE]

A mi powiedzieli że po rodzinie ze strony ojca też się dziedziczy... oszukańcy :D
    Chociaż W sumie nie żałuję bo lekarz naprawdę sympatyczny, cierpliwy i widać że wie co robi. A ja do Szczecina nie mam daleko bo ze Stargardu to rzut beretem.

• XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie :D czyli już na nic nie można liczyć ahh..:D

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    a tak na marginesie-dziecko po mamie może dziedziczyc wadę serca, po ojcu nie, ale sama i tak bym sie na to powoływała ;)

A mi powiedzieli że po rodzinie ze strony ojca też się dziedziczy... oszukańcy :D
    Chociaż W sumie nie żałuję bo lekarz naprawdę sympatyczny, cierpliwy i widać że wie co robi. A ja do Szczecina nie mam daleko bo ze Stargardu to rzut beretem.[/QUOTE]
    :)
    wazne ze echo zrobione :)
    mi to mówił i Poznań i Wegrzynowski ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Leby mam daleko :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama
    że Patryk hjest synem powiedziało mi trzech różnych lekarzy :)
    dowód wręcz sfotografowany :D
    ale nifty nikt nie oszuka

XKamaCX lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po każdym usg potwierdza, że są dwie dziewczynki. I nie wierzę, żeby się ten ginekolog pomylił.

XKamaCX lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ