X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze kompletnie nic nie mam dla maleństwa, nawet jednej pary skarpetek :-P . Już w sumie od listopada wiem, że będzie córka ale jakoś nie spieszy mi się z zakupami. Obecnie jestem na etapie szukania nowego domu do wynajęcia (mieszkamy w Anglii i w obecnym domu zaczął wychodzić nam grzyb:-( ).

p19ucsqvnm5skatr.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiia musze cię rozczarować w Anglii grzyb to zjawisko powszechne wcześniej czy później wyjdzie w każdym domu wiem bo sama to przeżyłam

cf409fc7e7.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to częste zjawisko, ale nie zgodzę się z tym, że w każdym domu prędzej czy później wyjdzie. Oczywiście w dużej większości tak jest to prawda.

p19ucsqvnm5skatr.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć blisko do Łeby :P

Fermina lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Mam wizyte 21 lutego i wtedy okaze sie, czy musze miec cc, dowiedzialabym sie od lekarza czy daloby rade, abym miala termin akurat kiedy on mialby dyzur, chociaz watpie zeby tak sie dalo, to nie koncert zyczen...

Zależy od lekarza, ale sporo umawia pacjentki na swój dyżur, nie jest to jakaś niespotykana praktyka.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w końcu uzupełnię brakujące dane :D termin 16 maj. Będzie dziewczynka. Dzisiaj ważyła 411 gram i CRL wynosiło 15cm :)
    O ile z dzidzią wszystko w porządku tak ja mam mały problem z szyjką i dostałam luteinę, nospę oraz nakaz rozstania się z pracą:) tak wiec ostatnie dwa tygodnie i mam wolne:)

Fermina, kattalinna, Katka., XKamaCX, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może już ciążowe poduszki? Moja już do mnie mknie kurierem :D jupi :) ciekawe czy rozwiąże problem moich bezcennych nocy... jest nadzieja :)

• Katka. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boduszka wrote:
    To ja w końcu uzupełnię brakujące dane :D termin 16 maj. Będzie dziewczynka. Dzisiaj ważyła 411 gram i CRL wynosiło 15cm :)
    O ile z dzidzią wszystko w porządku tak ja mam mały problem z szyjką i dostałam luteinę, nospę oraz nakaz rozstania się z pracą:) tak wiec ostatnie dwa tygodnie i mam wolne:)
    oki ;) uzupełnione

klz9piqvvra11kd2.png

• XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boduszka, gratuluję córeczki <3

Patk, na moją poduszkę jeszcze muszę niestety poczekać. :( mamusia mi zaoferowała że mi uszyje bo po co kasę wydawać :P tylko narazie żadnego ładnego materiału jeszcze nie znalazła hah :D

Patk lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam żeby mi ktoś uszyl ale osoba która to zaoferowała - czyt. Teściowa, jakoś się ociąga, więc wczoraj zamówiłam jakąś typu 7, cholera wie co to, ale dziewczyna na filmiku podobnie się układała jak ja, więc się zasugerowałam i jedzie :D

• Tanda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cebuszkę multi, dostałam od męża pod choinkę :) Uwielbiam ją!

XKamaCX lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Też chciałam żeby mi ktoś uszyl ale osoba która to zaoferowała - czyt. Teściowa, jakoś się ociąga, więc wczoraj zamówiłam jakąś typu 7, cholera wie co to, ale dziewczyna na filmiku podobnie się układała jak ja, więc się zasugerowałam i jedzie :D
    No i może będzie idealna! :D
    P.S. ale nie dobra teściowa, no :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 23:02

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tempo macie zawrotne, próbuje 3 dzień wgryźć się w forum.
    USG połówkowe robiłam u dr Węgrzynowskiego, po namowie kilu znajomych lekarzy, twierdzą, że usg u niego to jak prześwietlenie tomografem;) Ciąże prowadzi mi świetna Pani doktor, też specjalizuję się w usg, ale podobno co dwie opinie to nie jedna;)

Szykowanie kącika dla najmłodszego jeszcze przed nami, to będzie nasze trzecie, obecnie czwartej sypialni brak, ale u nas w sypialni i tak pierwszy rok albo dłużej.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam poduchę od Świąt i życia sobie bez niej już nie wyobrażam. Po ciąży też mam zamiar na niej spać. Nie cierpialam nigdy na bezsenność - raczej wręcz przeciwnie, ale odkąd śpię na podusi ( mam typ "C") to przestały mnie boleć plecy. Nie dokuczają w ogóle a wcześniej zdarzało sie, że nie potrafiłam z bólu przekręcić się w łóżku na drugi bok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 23:12

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, po przeczytaniu 4 stron nie wiem co czytałam.

Dziś mam TEN dzień, do duszy. Jakieś sranie, bolą plecy w miejscu o którym nie miałam pojęcia, Fiflak ma 4 nogi, 5 rąk i kopie wszystkimi jednocześnie, śmierdzą mi coś padliną, wszyscy smacznie śpią a ja cierpię.

Dobra, to kiedy ta impreza, nie znoszę morza, choć mieszkam blisko, ale mogę poudawać, że go nie widzę i nie słyszę.

No i nie wiem co więcej, budyń mi zalał mózg.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Twój budyniowy wpis jest tak sugestywny, że naprawdę mi Ciebie żal. :(

Spotkanie pewnie po porodach, chyba że planujemy się wzajemnie turlać na plażę. ;)

Śniło mi się dziś, że zaszłam w ciążę trzy miesiące po urodzeniu Młodego. O.o Ostatnio często śni mi się kolejne dziecko, o co chodzi? Macica do spółki z jajnikami ma jakiś plan pięcioletni, czy co?

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod choinkę dostałam dwie jedna to mega wielka, wygodna i konieczna mi już do życia kojec Premium motherhood. I trochę wojny przez niego w domu mamy bo A to córka A to mój mi to w ciągu dnia posiadają bo jest po prostu przewygodny! Druga to taki wiązany wałek (po zwiazaniu jest jakby kokon. O to niby bardziej jest do karmienia albo dla dziecka później ale na opakowaniu pisze że ciążowa też. Ta jest miękka i poszewka bawełniana

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tą poduchę to później idzie wykorzystać do karmienia maluszków?

klz9piqvvra11kd2.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Fermina, czyli maz pojechal jednak sam w ta daleka podroz? Ale jak tak czulas, ze lepiej nie, to pewnie. Ja bym nie dala rady odbyc takiej wycieczki.

Nie pamietam juz co czytalam...

Tez mam poduszke „C” ale mam wrazenie ze na ten bol nic mi nie pomoze, dzisiaj kolejna ciezka noc. Jeszcze dobrze nie wstalam, a juz jestem zla :( Kiedy ten bol mi w koncu odpusci...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Was ma tą typu C... hmm też w koszyku najpierw wylądowała C, a w rezultacie wzięłam ta 7. Teraz się zastanawiam czy też będzie dobra. :(

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ