X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj ginka powiedziała własnie żeby nie kupować rozmiaru 50 (tylko pytanie czy faktycznie chodziło jej o 50 czy to 56, ale nie ciągnęłam tematu, bo miałam wrażenie że się nie dogadamy :P), bo to raz dwa wyrośnie, a lepiej żeby dziecko miało luźniej. Jak podpytywałam koleżanek to kupowały i 56 i 62, bo to chyba faktycznie loteria jakie dzidzi się wykluje. Postanowiłam więc kupić trochę 56 na wszelki wypadek, a więcej 62. To tak na ten moment zamierzam, ale w głowie mi się jeszcze pewnie pozmienia :P

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja kupilam w hm wlasnie na 50 cm, a bylo zaznaczone na 0-1 miesiac, wiec nie wiem, ale przymierzalam do 56 cm i prawie pasuja idealnie z tymi co mam, takze chyba rozmiar zanizony. Moze o takie jej chodzilo, mam dwa takie komplety i nie wiem czy w ogole maly je ubierze :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wiecej ubranek na 62 niz na 56. Mama odradzala mi kupna ciuszkow na 56. Twierdzi, ze moja siostra sie w nie nie miescila. Nie wiadomo jakie bedzie moje dziecko. Mowi, ze lepiej troche za duze, bo i tak raz dwa wyrosnie. Tylko ze gdybym miala patrzec na to jak dzieci szybko rosna to moj synek chodzilby ciagle w tym samym, najpierw za dlugim, potem w sam raz. Nie posluchalam i kupiłam dwa, trzy zestawy na 56. Nie wiem jakiego dzieciaczka oczekiwac. Oboje nie jestesmy wysocy, ale moj partner urodzil sie duzy (ja z kolei mala).
    Na rozmiar 50 nawet nie patrze. On bardziej dla wczesniakow i bardzo drobnych dzieci.
    A rozmiar rozmiarowi faktycznie nierowny. Moj jeden pajacyk na 56 wyglada jak na 62..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:02

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no to nieźle. Nie życzę nikomu takiej teściowej :D
    Też się boję jaka będę, bo jestem dość wredna dla osób które mi nie przypasuja :)
    A już współczuję zięciowi teścia XD jak będzie coś nie halo, to długo z córką nie zabawi XD

Też mam ubranka z Dolce Sonno i mogę polecić :)
    Kupowałam większość na 62, kilka tylko na 56, bo dużo na 56 będę miała od koleżanki po jej synku unisexy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:05

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam 3pak body w Only na krotki rękaw r.50
    Wróciłam do domu i mierzylam do 56 które juz miałam i okazało się ze 50 są większe. Także każdy sklep inna rozmiarówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:05

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to też ciężko wyczuć, bo ja mała - 160 cm, a mój ponad 190 cm. No i przy urodzeniu on długi i 4,5 kg ja 3,5 kg i 53 cm :P Loteria :D
    Obstawiam, że nie zmieści się we mnie taki klocek :P Tego się będę trzymać.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio dzieci rodząc się mają ok. 53-56 cm, zatem logicznie rzecz biorąc, rozmiar 50 będzie za mały. Z tych rzeczy, które ja dostałam to same 56 i większe. Wydaje mi się, że bezpiecznie jest kupować teraz większe, a przed samym porodem ewentualnie dokupić coś mniejszego, jeśli USG będzie wskazywało na mniejszego obywatela czy obywatelkę.

Różnice w rozmiarówce to powszechna rzecz od upadku PRL, gdy w sklepach zaczęło być cokolwiek, nie wiem co Was tak dziwi :-P

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokupiłam ubranka na 56, bo czytałam, że w ciąży bliźniaczej dzieci mniejsze się rodzą. Więc wydaje mi się, że większe nie będą ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wam współczuję teściowych - potworów. Dużo zależy od tego, jak Mąż na taką reaguje, bo jak ma świadomość, że mamusia z piekła rodem, to chyba jest łatwiej. Nie dała bym rady z taką utrzymywac kontaktów, nie umiem ukrywać antypatii.

Katka, mój teść nie żyje, ale gdyby żył to bym narzekała... Oj narzekałabym.

J.S. u mnie to jest bardzo kwestia miejsca zamieszkania. W mieście, w mieszkaniu w ogóle bym się nie bała a jeszcze ruszyła w tango. :D Nie mam doświadczenia w byciu samej w wielkim domu. Mam nadzieję, że wygrasz w sądzie. :)

Polecam kamerkę samochodową. Kupiłam Mężowi na jakieś święta. Pracowałam parę lat w odzyskiwaniu ubezpieczeń i wiem jak trudne dowodową są te sprawy a ubezpieczyciele bronią się pazurami przed wypłatami, niestety. Hihi, mielibyście pamiątkę, Kamcia!

Dzięki Hoope za schedę, skierowanie na umieranie dostanę pewnie w poniedziałek. ;)

Feeva, wyobrażam sobie jakbym zareagowała na Twoim miejscu, gdybym miała pod ręką to chyba bym wyleciała na idiotów z lewarkiem.

Przypomniałam sobie, że moja Mama w sumie nie ma naleśników po piątce dzieci, ale jak się patrzę na moje cycki (co najmniej trzy rozmiary wyżej), to widzę już jak zwisają, serio, mówiły dziś do mnie z lustra, że będą do pępka. Żegnały się, kochane. :D Szkoda. Lubiłam je, trzeba było im robić więcej zdjęć. :D

Ale mam dziś dzień, spałam w nocy 6 godzin z przerwą na siku i drugą, na Letrox więc w zasadzie wiadomo było, że się zdrzemnę w dzień, ale położyłam się po śniadaniu, po 10 "na chwilkę" i obudziłam teraz! Ciśnienie 80/51. Śnieg spadnie w końcu, czy co?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z romiarówką różnie bywa. Syn miał 55cm. Chodził w roziarze 56 ch6ba z półtora miesiąca

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się trafiła rozbieżność, bodziaki że smyka które kupiłam na 62 wydają mi się mega długie, dłuższe niż 62 z Dolce Sonno :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, rozmiarowka jest różna. 62 z 5-10-15 jest np. mniejsze niż 56 ze smyka.
    Ja prałam już dolce sonno, według mnie są super jakościowo. Te i lidlowskie wydają się najlepsze ;)

Jeszcze czekam na przesyłkę z c&a.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 16:17

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sporo ciuszków dostałam od znajomych a cześć dokupiłam używanych
    Jestem na takiej grupie sprzedażowej na Facebooku i niektórzy naprawdę fajne porzadne sprzedają za 2-5 zł także warto czasem zajrzec i sporo zaoszczędzić.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieci 53 cm
    nawet niektóre 50 nosiły
    ale nie ma co tak małych kupować
    jednak u nas 56 to były uzywane
    potem 62
    ale jak układałam na półkach try rozmiary, to nie wg metki, a wg wielkości
    każda firma ma swoją rozmiarówke i z czasem da sie wyczuc
    Lidl np zawyża
    pepco teraz zaniza 9kiedys szyli lepiej)
    a na allegro czesto kupowałam body/półspiochy/pajace (coś jak te Dolce Sonno) i te sa mniejsze-przede wszystkim węzsze. W przypadku corki rewelacj (była długa i chuda) , z synem do czasu (chyba do rozmiaru 74)
    ale te bawełenki (niie ważne kto szyje) sa super po praniu-nie zmieniaa kształtu, koloru
    synek bedzie mial sporo po starszaku :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie postaram się zgromadzić wszystkiego po trochu, w lutym dostanę ciuszki od siostry i dopiero wtedy będę myślała czego brakuje.

Pisałam, że jestem sama w domu, no i proszę coś się musiało stać. Dopadła mnie okropna aura migrenowa (przed ciążą miałam lata temu raz, w ciąży już po raz drugi). :( Jestem mało wrażliwa np na ból czy na choroby ogólnie, nie ruszają mnie, ale objawy neurologiczne sprawiają, że zmieniam się w przerażony kłębek nieszczęścia. Teraz już jest ok, widzę z powrotem - bo u mnie aura oznacza całe spektrum sensacji wzrokowych, widzenie połowiczne, czarne plamy przed oczami i inne zygzaki świetlne, ale dalej drżą mi ręce. Wszystko to sprawia, że tym bardziej czekam na Męża. Niech on już wraca. :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Ja sporo ciuszków dostałam od znajomych a cześć dokupiłam używanych
    Jestem na takiej grupie sprzedażowej na Facebooku i niektórzy naprawdę fajne porzadne sprzedają za 2-5 zł także warto czasem zajrzec i sporo zaoszczędzić.
    jak się ta grupa nazywa?

klz9piqvvra11kd2.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, wspolczuje, mialam kiedys. Dobrze ze juz przeszlo, migreny sa straszne. Kiedy wraca maz?

Ja wlasnie dostalam cala reklamowke, moja mama nakupila pelno ciuszkow na rozne rozmiary, az sie zastanawiam co mam dokupic. Zamowilam wlasnie spiworek i monitor oddechu, zaczynam powoli kompletowac ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&m Reserved next zara dla naszych pociech

To jest nazwa jednej z grup. Ja należę do trójmiejskich ale jest ich naprawdę sporo pewnie na każde miasto; )

Katka. lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix Ty z trójmiasta? ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko zrobią mi szafę biorę się za kupowanie bo zazdroszczę Wam. I przyszła moja poduszka, jest w folii więc może wypróbuję ją dziś z tą folią w razie gdyby okazała się nie taka jakbym chciała - coś czuję że ta noc będzie jak seks z opakowaniem :D

Asix lubi tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ