Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
J.S ja jem słonia i czuję się jakbym zjadła słonia
Na fb informacji nie podałam. Wie coraz więcej osób ale właśnie tylko ci zainteresowani. W ogóle jestem aspołeczna, kiedyś się chwaliłam od razu a teraz mam syndrom golluma, my precious, my.
Za duże pajacyki i za długie rękawki to lipa, dziecko majta kończynami cały czas i ma w końcu stopy w kroku i rekawy jak szaliki. Najlepiej gdy nosi takie akurat.
Tanda gonię Cię, gonięNa kiedy masz termin?
Rodzę jako jedna z pierwszych, nie omieszkam nakarmić Was krwistą historią hueheheheOczywiście zawsze znajdzie się taka, która zechce mnie nieplanowanie wyprzedzić, czysta zazdrość.
Oglądałam sobie dziś na instagramku takie tyci ludziki, posłuchałam jak kwilą, nacieszyłam oczy i uszy, poryczałam sobie odrobinkę i już bardzo, bardzo nie mogę doczekać się, aż Fiflak się urodzi. Już się nawet na poród zgodzę, byle go mieć.Mama32 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja nakręciłam wczoraj, ale słabo widać
ale za to wczoraj wieczorem był piękny widok jak się chyba przekręcała bo brzuch normalnie falował na większej powierzchni
i mąż to widział bez problemu, gdzie zazwyczaj marudzi, że nie widzi bo światło, bo cień, bo cośtam.
Kurs mam dwa razy w tygodniu. Na dobrą sprawę mogłabym nie chodzić ale zawsze to wyjście do ludzi i inny sposób przyswajania wiedzy. No i płacę za to
U nas to ja jestem tą, która wyjeżdża i zazwyczaj wiąże się to z jakimiś czasoumilaczami przez co inaczej odczuwa rozłąkę, to jednak nie lubię tego. W domu sama bez męża jeszcze nie zostawałam na noc, to wykracza poza moją wyobraźnię
-
Mi się udało złapać Małego po dłuuugich próbach, cierpliwość jest wskazana. Teraz już wiem w jakich godzinach kopie a w jakich śpi więc było mi łatwiej uchwycić moment. Na moim filmiku też widać tylko jak wskażę palcem gdzie i kiedy, ale widać.
Ja zostałam sama pierwszy raz i wiem, że jak będzie kolejny to uciekam do rodziców.U nas problemem są zwierzaki, ale na czas urlopu ktoś dochodzący się znalazł, więc to też jest do ogarnięcia. Chociaż jak sobie wyobrażę te smutne, opuszczone mordy... Chyba jednak kogoś zaprosze, zamiast uciekać.
To ja Was wkurzę tym, że urodziłam z większym wydechem, skoro snujemy plany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 23:16
-
Hoope, czyli nie jestem sama
Jak bedziesz pisala historie o krwawym porodzie, to omijam. Przeraza mnie to, ale pragnienie tego malego brzdaca jest tak silne, ze tez dam rade, jakby nie mam wyboru
Ja jestem sama w nocy praktycznie ciagle, taka praca mojego na nocki, a jak pracowalam to tez wracalam okolo godziny 1 i juz nikogo nie bylo, ale mieszkam w kamienicy, wiec to calkiem inaczej niz w domku. -
Patk wrote:Pawojoszka- dietą się aż tak nie przejmuj, kamciaelcia też mi pisała jak otrzymałam wskazówki dietetyczne, że trzeba sprawdzić na sobie co tam będzie podnosiło cukier. Ja tam pączka czasami wciągnę i cukier w normie, innym razem zjem kanapkę z ogórkiem i cukier mam większy. Myślę że nie ma co przesadzać. Ja jak usłyszałam że w tygodniu mogę sobie pozwolić na pół jabłka i to jret moj caly cukier, to mało z krzesła nie spadlam. Dzis już wiem po czym mi skacze a nawet jak czasem za wysoki to no cóż... żyje się dalej
teraz biorę insulinę na noc, było 7j teraz zeszło do 3j i jest spoko.
A ja dziś od koleżanek z pracy dostałam taka książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach". Czytała któraś z Was takie coś? Nie przepadam za poradnikami a już napewno nie o takiej tematyce, ale ten rzekomo ma humorystyczne podejście do tematu. Co prawda ponad połowę musiałabym się cofnąć, ale nie wiem czy zaczynać... tym bardziej że raczej zakończenie jest mi znane.ja dostałam ja w poprzedniej ciąży jakoś koło 9 tyg... więc dużo nadrobienia nie było.. natomiast ciężko było trzymać się tygodni i nie wybiegsc w przód..bo ciekawość w pierwszej ciąży zdecydowanie wygrywa! Polecam również klasykę "język niemowląt" często wracałam do niej po porodzie:)
Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
J.S niestety też tak mam, dlatego jem jak niemowlę co trzy godziny, porcje też niemowlęce
Przy tej częstotliwości przygotowywania/konsumowania mam wrażenie że moje życie kręci się wokół lodówki, bardzo uczęszczana jest też trasa do toalety
Fermina, Kattalinna - gratuluję pierwszych produkcji filmowych z pociechami w roli głównej
Ja jeszcze niczego nie nagrywałam, ale uwielbiam gdy Zosia się wypina, a na moim brzuchu pojawia się spora wypukłość z jednej strony. Wczoraj mój mąż po kilkudniowej przerwie poczuł kopniaki Malutkiej i zdziwił się jaka ona już silna
Hoope, syndrom golluma mnie zauroczył
Krwiste historie możesz sobie wypisywać– wiem że poród może wyglądać różnie, ale dla własnego komfortu psychicznego zakładam, że mój będzie dobry
Prawdziwa rzeź przypada na co któryś poród, wierzę że to nie będę ja, u mnie ma być przeciętnie i typowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 08:17
Fermina lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki to powoli kompletuje.. będzie druga córeczka więc większość rzeczy mam... muszę tylko poszperać w workach prozniowych:)córeczka miała 52 cm i 3280 g. Rozmiar 56 nosiła półtora miesiąca.. Ale zdarzało się że kilka razy w ciągu dnia trzeba było przebrać bo coś przeleciało totalnie:) poza tym wtedy był lipiec 30 stopni i czapeczka miała może 4 razy na głowie po porodzie...A tydzień po w ciągu dnia leżała w krótkim rampersie albo czasem samym pampersie-na 4 piętrze grzeje:) teraz będzie maj więc pogoda może byc nieprzewidywalna
Co do rozmiarów...to takie są moje spostrzeżenia:
Smyk - idealnie w rozmiar
Pepco- zaniza czyli że 62 jest jak 56 wzorcowe
Lidl - idealnie lub ciut zawyza
Zara - idealnie lub ciut zaniza
Reserved - idealnie
H&m - zawyza, zwłaszcza pajace i pidzame
C&A- zawyza
51015 - idealnie
Primark- idealnie
Takie są moje odczucia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 07:55
Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość
Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
a ja bym dodał, ze zależy też od kolekcji
mam 5 pajaców 92, które syn właśnie nosi ze smyka:3 mniejsze, 2 jakby większe
część rzeczy z h&m/reserved od dawna nosi, inne jeszcze czekają w tym rozmiarze
smyk i 5-10-15- podobnie
f&f tez tak akurat, ale bielizna jakby szersza
i dzieci różnie rosną
córka miała mega długie nogi (o rozmiar, dwa większe niż góra), waga w dolnym centylu
syn długi tułów, spodnie krótsze o rozmiar
waga na 90 centylu
oboje wzrostem poza siatkami-wyżsi niż rówieśnicy -
MamaDi, bardzo fajna i przydatna lista odnośnie rozmiarów, skopiowałam sobie
Macie jakieś spostrzeżenia odnośnie rozmiarów ubranek Next?
Jaki rozmiar skarpetek z h&m jest odpowiedni dla noworodka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 08:54
kattalinna lubi tę wiadomość
-
mała matylda
dla mnie next to standardowo wypada, jak f&f
a skarpetki w ogóle maja w rozmiarze podaną dł stopy...noworodek ma jakieś 9 cm?
ale w mam i skarpetki z 5-10-15 dla synka i tez jeden komplet nosi teraz a drugi w tym rozmiarze czeka
wiem, nie do mnie było pytanieMała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja dzisiaj obudziłam się z myślą, że na początku raczej dzieci będą miały osobne pokoje...
córka inaczej spała jak syn (szybko zasypiała, ale wcześniej wstawała; syn zasypia o tej samej godzinie, ale dłużej mu to zajmuje czasu i wstaje po
trzecie moze zaskoczyć całkowicie, ale kosztem starszego...
mąż zrobił mini wywiad w pracyi koledzy równo twierdzili, że pobudka w nocy młodszego powodowała pobudkę starszego i kończyło się na usypianiu dwójki...mąż chce osobno...
i nawet mam już jakąś wizję...z tyci pokoiku wywalimy biurko, regał z książkami i stary fotel rozkładany...i tak juz jest pusty
wstawię łóżeczko, komodę, kupie inny karnisz, oświetlenie, dodatkową roletę i firankępewnie odmalujemy dla odświezenia
ksiązki mogą iść do piwnicy
laptopy i tak w salonie używane
na tym rozkładanym fotelu tylko córka kuzyna spała (raz do roku)
natomiast do Piotrusia pokoju dokupię łózko dla niego, jeśli nie bedzie umiał na nim spać,mamy łózeczko turystyczne...wersalka postoi jeszcze...a jak młodszy nauczy się spać, wersalka pójdzie do małego pokoiku(dla gości musi być), a łózeczko na jej miejsce
powinno się udać
troszkę wiekszymi kosztami finansowymi, ale raczej korzyści dla ogółu większe
musiałam sie wygadać, bo ten temat mnie dręczy, a bez tego nie ruszę z wyprawką -
Nie wyobrażam sobie być w nocy sama, jak TZ nie śpi obok to mam całą noc koszmary. Poza tym co to za życie, ja śpię, jego nie ma, a potem on śpi w dzień, to kiedy bylibyśmy razem, kiedy pomógłby przy dzieciach, ze wszystkim byłabym sama. Tak to brzydko widzę.
Właśnie, dziś śniło mi się, że przyjechał do mnie Bruce Willis namawiać, żebym pomogła im zorganizować współpracę z Ewą Farną, bo podobno ją dobrze znam
Nie powinnam uważać się na normalną
Aż popatrzę na metki. Mówię jak jest:
Koszula F&F 3-6 miesięcy jest równa z body Pepco 62 (0-3 miesięcy).
Body Pepco 62 (0-3) jest równe z body Boots 56 (newborn do 4,5 kg).
Rampers H&M od 3 miesięcy (6 kg), jest równy z Dunnes (9-12 miesięcy, 10 kg).
Mam jeszcze bodziaki z H&M, które nie pasują do niczego ani do siebie nawzajem
Zatem nic się kupy nie trzyma. Prawie wszystkie metki mają podaną wagę, ale też nie pasuje. Dlatego kupuję na oko.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kattalinna, gratuluję nowej produkcji! Mój Mały miał czkawkę do tej pory tylko raz i się zachwycałam, zamiast nagrywać.
Kamcia - najważniejsze mieć plan, potem się jakoś układa.
Hoope.W świecie snów jesteś nie lada celebrytką! Taaakie znajomości!
Mi się wydaje, że w ciąży mam mimo wszystko mniej pokręcone sny niż poza nią, kiedyś śniło mi się, że byłam bułką i się kruszyłam - jak do tej pory to jest mój senny hit nr 1.
Weźcie mnie nie przerażajcie tymi rozmiarami.. Niby wykształcenie mam, jestem piśmienna, ale mam wrażenie, że w tym nie będę w stanie się odnaleźć.
Mój kochany Mąż już wraca, dzień wcześniej. Jako dobra żona powinnam go pewnie namawiać, żeby został i sobie jeszcze odpoczął, ale mam to gdzieś. Nigdy nie miałam ambicji bycia małżonką idealną.Ma być tutaj, obok.
J.S. już pisałam kiedyś, że współczuję samotnych nocy. Na pewno do wszystkiego się można przyzwyczaić, ale mi byłoby baardzo trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:25
kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
-
MalaMatylda, musze zaczac tak samo robic, jesc male porcje.
Hoope, oj mialabys czas, ja jestem do tego przyzwyczajona i zupelnie mnie to juz nie rusza, zdecydowanie wole takie rozwiazanie niz jakby jezdzil dwa tygodnie - weekend w domu, to dla mnie koszmar, przerabialam to juz i moja psychika nie dawala rady, ciagle tylko na telefonie, a tak w tygodniu wolne, weekendy wolne, kasa duza, idzie przywyknac.
Maly pieknie sie ulozyl, do 1 w nocy moglam spac a potem znowu bol plecow,ech -
Widziałyście jak dziady z bbf ograniczyli dostęp do informacji w podstawowym pakiecie? Kalendarza nawet uzupełnić się nie da (nie żebym jakoś specjalnie zaznaczała tam coś ciągle), cotygodniowe informacje też zablokowane. Jeśli myślą, że tym sposobem zdobędą masę nowych abonentów to się mylą...
J.S lubi tę wiadomość
-
No to już trochę przesada aby dodawać coś na wykresie to trzeba mieć abonament. To już prowadzenie tu konta mija się z celem. Oprócz forum niepozostalo nic..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 11:34