X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam :) mam ich gdzieś-we mnie nowego abonenta nie będą mieli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamknijcie mnie w pokoju bez klamek proszę.. sama dla siebie (nie tylko dla siebie) jestem zagrożeniem :D. Uderzyłam się w podbrzusze podczas sprzątania- trzymałam wiaderko na wysokości brzucha i tak wpadłam z nim na drzwi których nie zauważyłam. Zabolało przez chwile- choć nie wiem czy to nie było bardziej uczucie napiętych gwałtownie mięśni brzucha, teraz nic sie nie dzieje- nic nie boli mały szaleje w brzuchu. Chyba się nie muszę się martwić? (Choć pewnie i tak będę - z wasza pomocą na pewno trochę mniej):).

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat nie masz się czym martwić. Albo inaczej, pomartw się, jak Ci lepiej, a za parę dni zapomnisz ;) Takie wypadki to nie wypadki.

Fermina jestę bułką, przebiłaś wszystko XD

J.S nie wiem jaki macie staż, my 12 lat i przez ten czas spędziliśmy osobno jeden weekend, jak pojechałam z koleżankami na wystawę. Nawet nie wiem, czy umiem żyć bez niego. Pewnie gdybym musiała, to bym się przyzwyczaiła, ale nie chcę musieć :/ Bo mi smutno, samotnie i źle na samą myśl.

Na innym forum dziewczynie w 20 tygodniu zaczęły sączyć się wody. Lekarze dają małe szanse na powodzenie. Dobrze, że czas mi tak leci ostatnio, każdy tydzień, to większą waga i wieksze szanse. Wiem, egoistyczne to, ale ten egoizm jest nam teraz potrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:03

nat92, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydki ten BBF, ja chociaż wpisywałam w kalendarz daty kolejnych wizyt, a teraz tego nawet nie można. No nieładnie :/

My z mężem też niestety więcej osobno niż razem. Ale i tak jest lepiej niż kiedyś. Przez pierwsze 3 lata widywaliśmy się tylko w weekendy, a jak wysyłali go gdzieś dalej to czasami i po 2-3 miesiące się nie widzieliśmy. Teraz jest przynajmniej w domu i chociaż czasami ja się budzę, a on idzie spać po pracy to przynajmniej widzę jego mordkę śpiącą. To i tak dużo lepiej niż kiedyś :)
    Chociaż jest mi smutno, że jak bobaska się urodzi to w dużej mierze będziemy bez tatuśka.

Fermina - bułka to hit!!
    Ja od kilku dni wszystkich bije w snach. Dzisiaj szarpałam się z siostrą. Jakaś ukryta agresja we mnie siedzi ;)

Wreszcie przyszła mi paczucha z C&A i jakość - bawełna ekologiczna - bodziaków chyba wysuwa się na prowadzenie ;)

Mi jakoś będzie spokojniej jak minie "granica przeżywalności". Dla mnie najważniejsze, żebym chociaż widziała, że w razie W będą walczyć o moje dziecko, a nie - rozłożą ręcę i co będzie to będzie. Na całe szczęście w mieście mam bardzo dobry szpital z "ambicjami" i myślę, że gdyby cokolwiek się działo to oni zrobiliby wszystko, żeby uratować dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:19

Fermina lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja po wizycie, maly waży 576g ;) Cieszy mnie to, że już waży więcej niż przeciętny bochenek chleba :D

kattalinna, kamciaelcia, Fatalita, Hoope, Mała Matylda, Kropka88, Katka., pawojoszka, Feeva, patryka, XKamaCX, Witch15 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygram konkurs na śmierć. Umrę od pierogów... Dziś mam wybitnego lenia na wszystko, a głód ścisnął, postanowiłam wykończyć więc pierogi ruskie z biedronki, spokojnie leżące sobie w zamrażarce. Szukając ich trafiłam na kilka innych samotnych, to też przygarnęłam. U nas są trzy możliwości: ruskie, z kapustą i grzybami i ruskie. No ewentualnie jakiś szpinak czy coś, ale te z reguły od razu znikały bo zawsze ich mniej. W trakcie spożywania okazało się, że te ruskie samotne to z dodatkiem mięsa jakiegoś. Były ze trzy na krzyż, nie lubię wyrzucać jedzenia to zjadłam. Nie były dobre za bardzo... Ale rzecz w tym, że mięsa nie jem prawie 5 lat. Po fakcie dopiero mnie tknęło, że kurczę, a jak mi zaszkodzą? Organizm odzwyczail się dawno od białka zwierzęcego i co tam jeszcze w tym jest... Siedzę i czekam na śmierć.
    Morał z historii tej taki: drogie dzieci, lenistwo nie popłaca...

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w poniedziałek. Ciekawe czy z usg czy tym razem bez (ostatnio mój doktorek jakoś ostrożny jest co do tego usg -chyba za dużo szkoleń przechodzi A wiadomo co profesor to inna opinia odnośnie szkodliwosci) mam nadzieję że chociaż szyjkę szybko sprawdzi czy się nie skraca. Ja dzisiaj kołyske zamówiłam w poniedziałek powinna być u mnie. Teraz tylko jakąś pościel wypatrzec musze bo ta co mam to do łóżeczka więc mniejsza potrzebuje na początek. Brzuch strasznie mi się stawia ostatnio bo mały się rozpycha i praktycznie cały czas jakąś część ciała pokazuje mam wrażenie że non stop mam przez to kanciasty brzuch zamiast ładnej ciążowej piłeczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:51

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak się spodziewałam, po przekroczeniu 24 tygodnia nie poczułam się specjalnie lepiej. Teraz chcę 28 tygodnia, potem jednak 32 a ostatecznie chcę już mieć na rękach. Chociaż to głupie, bo potem nie jest lepiej, człowiek trzęsie się nad dzieckiem jak galareta do końca życia. Największy strach o dziecko pojawił się po porodzie, jak zaczęła chorować. Jest codziennym towarzyszem.

Kattalinna nic Ci nie będzie, mięsa pewnie w tych pierogach tyle co nic ;)

Ulli pościel przydała się nam dopiero po roku. Kołdra i poduszka nie dla maluszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:57

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kołysce zawsze używam kołderki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jestesmy 7 lat razem, od poczatku wiedzialam, ze pracuje jako kierowca i ciagle sie na to przygotowywalam. Nie jest zle, teraz i tak zmienil prace, bo mial taka, ze byl co drugi dzien, a tutaj w tygodniu ma wolne i weekendy, wiec idzie przywylnac.

Fatalita, bedzie mial urlop jak sie dziecko urodzi? Moj chce sie starac o dwa miesiace, bo w niemczech przysluguja, ale zobaczymy jak firma sie na to zapatruje, a jesli nie, to ma 3 tygodnie wolnego jak maly sie urodzi.

Hoope, straszne to saczenie wod, boje sie, ze nie bede potrafila tego rozpoznac :( Tez chcialabym juz maj i maluszka przy sobie. Jade zaraz do kina na film, cholera, jak ja wytrzymam nie sikajac? O to jest pytanie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Widziałyście jak dziady z bbf ograniczyli dostęp do informacji w podstawowym pakiecie? Kalendarza nawet uzupełnić się nie da (nie żebym jakoś specjalnie zaznaczała tam coś ciągle), cotygodniowe informacje też zablokowane. Jeśli myślą, że tym sposobem zdobędą masę nowych abonentów to się mylą...
    ja i tak nic nie będę wykupować, szkoda kasy... jak tak dalej pójdzie to nam forum zablokują.

klz9piqvvra11kd2.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna wizyta dopiero początkiem lutego dobrze że ruchy czuje bo bym zwariowała do tego czasu.
    dziś wzięłam się za porządek w ubraniach małej od nikogo nic nie dostanę więc muszę podejść do tego poważnie żeby nie kupić niepotrzebnych rzeczy
    I już wiem że body krótki rękaw rozmiar 62 potrzebuje no i pajace na 62 bo mam tylko 3
    Czekam jeszcze na przesyłkę z h&m zamówiłam czarne body 56 I 68 długi rękaw i spodnie czarne z 2paku i czarne skarpetki
    Ja uwielbiam czarny jak teściowa zobaczy mała z czarnych body to chyba zawału dostanie :D
    U mnie podstawa to czarny i biały tylko spodnie z różnych kolorach
    Sporo też mam z Lidla na 62/68

A ktoś pisał o otulaczu ja kupiłam z lullalove ale myślę że jeszcze 1 taki duży kupię jednak lato będzie to się przyda

kattalinna lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołderki nie zamierzam kupowac może koło roku dopiero
    Mam 2 koce jeszcze kupię też rożek jakiś najtańszy i śpiworek
    Myślę nad jakiś grubszym kocem w stylu la milou ale czy warto taki drogi

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. w pracy zgłosił, że bierze urlop od 14 maja i myślę, że tak 2-3 tygodnie dostanie. Tylko, że do niego wciąż nie dochodzi, że jak termin mamy na 13 maja to nikt mu nie zagwarantuje, że dziecko serio urodzi się 13.05 ;) A niestety jako kierowca musi zgłosić miesiąc wcześniej urlop żeby trasy zaplanowali. Mam tylko nadzieję, że jego szefowa mądrzejsza i zdaje sobie sprawę, że w najlepszym wypadku to +/- 2 tygodnie ;)

Gorzej będzie potem, jak już wróci do pracy.

Ja właśnie się zastanawiam czy jest sens kupować jakąś wkładkę do gondoli z minky. Czy koc wystarczy? Bo przecież jak już wyjdę z małą w czerwcu na spacer to w takiej wkładce się ugotuje chyba?

Niektóre rzeczy takie śliczne...i takie drogie :P

Aha:
    Nie wiem czy poczytujecie inne, ale dziewczyna z marcówek urodziła 6 stycznia chłopczyka o wadze 380 gram. Z tego co sprawdzałam to najmniejsze dzieciątko urodzone w Polsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:51

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wkładki nie kupowała tylko właśnie otulacz bambusowy ewentualnie kocyk
    Zastanawiam się nad prześcieradłem do gondoli? Potrzebne to jest?
    Ja muszę kupić prześcieradła do dostawka chicco i do łóżeczka
    Po 2 wystarcza?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ja tylko do nas zaglądam :)
    To faktycznie maleńkie

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te ceny niektórych kocyków itp. powalają na kolana...

Do bambusowego otulacza jestem już przekonana, tylko ciągle nie wiem jaki rozmiar... Chętnie kupiłabym kilka, ale znowu ceny nie zachęcają więc raczej będą muślinowo-bambusowe.

Kołderki też na razie nie kupuję. Jak już wcześniej śpiworek.

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel do kołyski mam na myśli taki grubszy kocyk z minky i bawełna z drugiej strony i do tego poduszka ja córkę okrywalam pierwsze miesiące albo rozkiem rozłożonym (jak mini kolderka) albo w śpiworki spała. Ale taka kołderką z Mońki to nawet do wyscielania dna kołyski nam posłuży albo właśnie do owiniecia malucha jak w rozek. Takiej tradycyjnej pościeli nie kupuje na razie mam 2 zmiany (mama z nie mieć przywiozła z Lidla bo akurat byly) ale wypelnienienie sobie daruję bo raz że łóżeczko będziemy rozstawiac jak z kołyski wyrośnie A dwa że na lato i tak zbędna wystarczy kocyk. No ale w kwietniu jeszcze różnie może być więc do kołyski coś mieć muszę. Śpiworki jeden mam i taka fajna nocna koszulkę dla maleństwa co przy córce bardzo mi się sprawdziła. Ułatwia nocne przewijanie i ogranicza rozbieranie malucha do minimum :)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c04a7b03091c.jpg

Jak gdzieś znajdziecie to polecam. Dla mnie rewelacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:21

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, moj wlasnie nie wie od kiedy ma wziasc, a ja mam termin na 16 maja, on tez nie rozumie ze moze byc szybciej, ci faceci.. ;)

Nie slyazalam, a jak ten maluszek sie czuje?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ