X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sama z synkiem :) nie ma na kogo pokrzyczec :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Krzywa cukrzycowa robi się od skończonego 24tc czy jak pojde 23+ 3 tez może być ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście :D
    U nas skończyło się malowanie i zaczęło główkowanie jak wszystko poustawiać, żeby się zmieściło i było funkcjonalnie.

Potrzebuję kupić organizery do szuflad, może któraś polecić stronkę gdzie znaleźć coś tego typu, tylko większe i najlepiej tańsze (nie wiem jak wstawić fotkę) http://allegro.pl/pudelko-organizer-do-szafy-szuflady-komody-kolory-i5378068185.html

Chcemy też lampę podłogową coś tego typu https://www.liderlamp.pl/rabalux-4078-lampa-podlogowa-gamma-1xr7s-230w-1xg9-40w/?gclid=Cj0KCQiA-ebSBRC8ARIsAGuxJIoJXwScytQAwJZEqbOz7B3-ZEmSmEjvTvkJ5mOJ-5HpdUlUy-ek6_0aAr1GEALw_wcB w sklepach sama kicha niestabilne. Może ma któraś taką porządną i może podać nazwę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Ale naprodukowałyście :D
    U nas skończyło się malowanie i zaczęło główkowanie jak wszystko poustawiać, żeby się zmieściło i było funkcjonalnie.

Potrzebuję kupić organizery do szuflad, może któraś polecić stronkę gdzie znaleźć coś tego typu, tylko większe i najlepiej tańsze (nie wiem jak wstawić fotkę) http://allegro.pl/pudelko-organizer-do-szafy-szuflady-komody-kolory-i5378068185.html

Chcemy też lampę podłogową coś tego typu https://www.liderlamp.pl/rabalux-4078-lampa-podlogowa-gamma-1xr7s-230w-1xg9-40w/?gclid=Cj0KCQiA-ebSBRC8ARIsAGuxJIoJXwScytQAwJZEqbOz7B3-ZEmSmEjvTvkJ5mOJ-5HpdUlUy-ek6_0aAr1GEALw_wcB w sklepach sama kicha niestabilne. Może ma któraś taką porządną i może podać nazwę?

Fajne organizery sa w ikea. Wklejam kilka bo sa różne rodzaje i wielkości.
    https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/functional/10366/10452/
    https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/40290286/
    https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00192631/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominique
    powinno robić się 24-28
    ale jak ma coś wyjść to i tak wyjdzie
    choc cukrzyca ciążowa lubi "się pogarszać" wraz z wiekiem ciązy (większe łożysko=większe działanie hormonów)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne są te historię, o których pisałyście, nie mogę czytać, bo zaraz myślę i się martwię. Konowałów nie brakuje sama doświadczyłam jak to jest byś w szpitalu i prosić o to, żeby lekarz zbadał przez kilka godzin. Dla nich to kolejny przypadek, a dla człowieka dramaty na całe życie, olewają, a potem nie ma winnego :(

Patk moja teściowa też najpierw mówi, potem myśli (albo i nie) i nie zważa na to, czy sprawi komuś przykrość.

Byłam na szkole rodzenia, 1 zajęcia organizacyjne. Zajęcia 2x w tygodniu, raz gimnastyka/ relaksacja, raz spotkania i nowe tematy.

Patrzyliśmy za materacykiem. Kto wymyślił materace dla dzieci, których nie można zamoczyć? Gryka- odpada, koks wszędzie, nawet w materacyku do wózku. Babka w sklepie mówi, że przecież się w wózku nie karmi, a ja mówię, że dziecko może ulać, pieluszka może przesiąknąć i co materac do wymiany? Oczy otworzyła i mówi; faktycznie.
    Jaki kupić materac do łóżeczka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Fajne organizery sa w ikea. Wklejam kilka bo sa różne rodzaje i wielkości.
    https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/functional/10366/10452/
    https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/40290286/
    https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00192631/

A można zamówić przez internet do domu? Mam daleko do ikei, nie opłaca mi się jechać

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne z tą krzywa mnie wysłali już w 20 tym. tyg. Jak z wiekiem ma być gorzej to co będzie pod koniec jak ja już mam podniesiony cukier

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba zadbac o diete, ewentualnie ja modyfikowac w krytycznych tygodniach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potrafię dać się we znaki ostatnio M wypił mi resztę herbaty która sobie zrobiłam ,wyzywalam się na nim za to całe rano i wogole czepiam się czasem głupot i wyzywam pół dnia ,aż mi czasem głupio jak pomyślę że takie jazdy robię bez powodu . To chyba te dziewczęce hormony . Słyszałam że kobieta na dziewczynkę jest humorzasta

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale muszę wam się pochwalić że mój wziął się dziś za tą zmywarkę nawet bez gderania z mojej strony ciekawe czy dziś skończy ,ale dzielnie się trzymam i nic nie mówię mimo że dwa otwory w szafce robi od rana

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam też wyszedł komunikat że BBf jest płatny i trzeba wykupić abonament. Chciałam przejść z of na BBf i nie mogłam . No teraz to przegieli

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    A można zamówić przez internet do domu? Mam daleko do ikei, nie opłaca mi się jechać
    Z tego co widziałam to tak ale trzeba wpisać swój kod pocztowy żeby sprawdzić bo realizują w jakiejś odległości od sklepu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 17:10

• Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jestem taka poruszona, właśnie przeczytałam, że Fiflak w tym tygodniu otworzy oczy. Czyż to nie piękne? Ma tyle do zobaczenia w brzuchu XD XD

Na fb często organizują transport z Ikei do różnych miast. Chociaż nie jestem zwolenniczką tej sieci. Design super, jakość niesuper.

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo ciasto czekoladowe z bitą śmietana i owocami... Kurcze! Zjadłabym :( Zjem wszystko co czekoladowe i/lub słodkie :D
    Dobrze, że mam jeszcze 3/4 pudła lodów z wczoraj XD

Hoope rzeczywiście Maluch ma dużo do oglądania w brzuchu :D

Też ostatnio wypiłam warke 0,0% limonkowa. Daleko jej do piwa ale z braku laku... :D
    Zauważyłam, że kłamią z tymi piwami. Niby bezalkoholowe, ale jak się przeczyta etykietę, to zawsze jest ze zawartość alkoholu mniej niż 0,5%-no ale jednak jest jakiś odsetek.
    Tylko ta warka (przynajmniej u mnie a dużo etykiet przejrzałam) ma serio na etykiecie 0,0% :/

A oprócz tego strasznie mnie swędza sutki, do tego są tak suche (mimo smarowania) ze naskórek można zrywać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 17:50

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dziwnie z ta krzywa cukrzycowa, ja tez robilam w 20tc...

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva olać sutki, lepiej nie będzie XD Jak masz mleko, smaruj mlekiem. W ogóle po karmieniu nie mycie pycie tylko smarujesz mlekiem, czekasz aż wyschną i nic się brzydkiego z nimi nie stanie. Ja nie wiem co to afty, pleśniawki itp.

Krzywą robiłam w 24 tygodniu z wyboru, mogłam wcześniej, ale czekałam na 24.

Wiecie co... a tam ciuszki, pokoje, wózki, regały, gofer z domową bitą śmietaną to jest to! Opycham się aż miło, bo kto wie co będzie po porodzie, mleka nie, kawy nie, kapusty nie, pikantne nie, czekoladę nie. Teraz chociaż młody kolek nie ma. A przynajmniej nie skarży się głośno XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb9e1720dce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:16

Feeva, Katka., kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, aż ślinka cieknie!
    Ja już dawno mam ochotę na gofery, tyle że z dżemorem... Ale nie mam ani gofrownicy, ani u mnie w mieścinie nie ma gdzie zjeść, bo jedyna kawiarnia jest nieczynna na okres jesien-zima, otwierają się dopiero na wiosnę (bez sensu...) a brakuje u nas właśnie czegoś takiego żeby w chłodne dni iść się napić gorącej kawy/czekolady i zjeść pyszne ciacho :/

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :)
    Myślę, że jakość organizera do szuflady jakoś specjalnie się nie różni :D tylko cena bo widziałam za 8 i za 40 zł.

Ohh przypomniałam sobie o mojej gofrownicy, muszę uruchomić produkcję :)

Właśnie dziwiło mnie, że Wy już po krzywej, a mi lekarz powiedział, że to za wcześnie i za 2 tygodnie dostane skierowanie, więc pewnie za miesiąc pójdę na badanie. Moja koleżanka miała szybko robioną krzywą, wyszło wszystko ok, mały urodził się duży i miał coś z serduszkiem, lekarze jej powiedzieli, że musiała mieć cukrzycę, tylko ujawniła się później niż robiła badanie i nikt tego nie wyłapał.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć krzywa robiona w 26tc,ide za tydzień :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ