X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja krzywej jeszcze nie robiłam, to w jakims okreslonym tyg się robi?teraz we wtorek mam wizytę u lekarza

1usa3e5el69vdydq.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dostałam skierowania bo by było jeszcze za wcześnie kolejna wizytę mam początkiem lutego wtedy dostanę skierowanie

Ja zeżarłam wielkiego burgera z wołowiną z foodtrucka :))
    Ledwo dycham,

Trochę się martwie bo młodj mniej aktywna od wczoraj może 2 kopy tylko były
    A wy tu piszecie że wasze dzieci mają czkawke

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek widocznie ma dni leniuszka :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór. :)

Co to za złe dni? J.S. przepraszam, ale wyobraziłam sobie, że rzucasz odkurzaczem i zrywasz listwy w szale. Na miejscu Twojego męża chyba śmiałabym się z Tobą. ;) Nie wiem czemu ich nie rozczulają takie rzeczy.

Ja na szczęście nie mam tzw. humorów ciążowych pod postacią furii, w I trymestrze przepłakałam sobie dwa dni bez powodu, kolejne trzy chodziłam wściekła ale bez scen i tyle. Chyba tylko to (jak dotąd) mnie omija z objawów. W ogóle a'propos emocji, dziś wyszedł ze mnie znowu mój brak serca, bo niemowlęta w reklamach i na żywo mnie nie ruszają nadal ani trochę ale jak mi dziś pies na znak miłości przyniósł patyk (nie był uczony zabaw z patykiem), to się wzruszyłam.

A maszynki to ja podbieram, ale mój Kochany ma je poutykane w różnych miejscach, nie ma nad nimi kontroli i nie zauważa. ;)

Wuzetka od wczoraj siedzi nietknięta, gofrów nie lubię ale zabiłabym dziś za zimne piwo bezalkoholowe.. ale w moich pipidówach nie ma 0,0% a jechać 30 km po piwo (nawet bez procentów) to już chyba alkoholizm.

Pojutrze ginekolog, połowkowe i teraz mam kompleksy, że może moja macica nie dość ładna. :D Chociaż jakimś cudem Młody też mnie kopie wysooko, prawie po żebrach ale jeszcze ciut pod. Po jelitach nie czuję, żeby kopał. Lekarze chyba coś zmyślają z tym, że przy łożysku na przedniej ścianie gorzej czuć ruchy, ja gorzej czuję tylko te kierowane w głąb.

Saperek, nie martw się, dzieciaki mają czasem takie "chiche" dni, zwłaszcza na tym etapie ciąży, mojemu zdarzało się przez 1,5 dnia nie odezwać.

Poleguję dziś w łóżku, bo mi się macica stawia. Chyba za bardzo się sobą cieszyliśmy po powrocie Męża. On też jest zniszczony, zrobił 2600 km w trzy dni i mamy sobotę na leżąco z serialami.
    Dodatkowo, chciałam ostrzec przed zmianą pogody, bo mnie rąbie bark, to chyba już starość jak zmieniam się w barometr?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 19:01

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, zjadlabym :D

Efwka, ja mam ustalona jak bede juz w 24, pewnie jak bedziesz na wizycie to ci ustali ;)

Fermina, tak bylo :D Juz sie pogodzilismy, on mowi ze takiego kabaretu nie widzial, narozniki od listwy zginely gdzies, takze siedzimy bez, bo listwe odnalazl i przyczepil. Teraz musze jechac po narozniki haha. Sama sie teraz z tego smieje.
    W niedziele przyjmuje lekarz na wizyte? Ja sie nigdy z tym nie spotkalam. Chodzisz prywatnie, nie?

A ja nie potrafie sie cieszyc, o seksie nie ma mowy, jestem wielka bryla lodu. Zazdroszcze wam, ze macie ochote, w 1 trymestrze mialam straszna, a teraz... :(

W mojej dziurze nie ma wuzetek! Sama pieklam, raju, Fermina jak ja ci zazdroszcze ze masz ja w lodowce, zjadlabym kilka kawalkow, w ciazy mam na nia ogromna ochote.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 19:06

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mnie barki też często bolą, ale to od dziwnych pozycji, jakie przybieram podczas robienia i malowania klientkom paznokci XD
    Za to od pogody łeb mnie rypie, wcześniej miałam wrażenie że jakieś choróbsko mnie bierze, ale napilam się prawdziwego kakao na mleczku z cynamonem, rozgrzalam się i jest lepiej.
    Tyle słodkiego dziś zjadłam, że chyba wody plodowe zmieniły smak na słodki, dzidzia się opila i czka pół dnia XD

Mi właśnie Maz przywiózł od teściów ciasto, teść napiekł biszkopt z kremem z serka mascarpone i brzoskwinia <3 uwielbiam!!
    Powiem szczerze, że dla mnie w tej chwili wytrawne dania mogłyby nie istnieć, a przed ciąża słodkie jadłam bardzo sporadycznie. Za to kochałam pizze. Teraz bez szału o.O co ta ciąża robi z człowiekiem...

Co do seksu to ja nie pamiętam kiedy był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 19:11

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Ma chłopak rozrywkę przynajmniej, Mój też twierdzi, że co jak co, ale nudzić się ze mną nie sposób.

Pomyliłam dni, byłam przekonana, że jest niedziela. ;) Juz wyedytowane.

Ja też nie podchodzę do seksu tak na luzie, jakbym chciała, zawsze później się martwię, że coś będzie nie tak, mimo że ochoty mi nie brakuje. Cieszyć się nim tak jak kiedyś będę pewnie po połogu dopiero..

Też sama piekłam. Wpadaj najpierw do Kattalinny a potem do mnie na ciacho!

Feeva, mnie boli dawne złamanie, więc typowo starość. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 19:13

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to nikt na ciasto nie zaprosi :( XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przyjeżdżajcie wszystkie ale ja pizamy nie przebieram i nie wiem czy Mąż zgodzi się nie paradować w gaciach. Jak pisałam - dzień lenia. Tym niemniej na ciacho zapraszam. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mnie:(

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, to tak jak u mnie, nie pamietam kiedy cos bylo, masakra.

Fermina, spoko, mi nic nie przeszkadza! Wpadam :D A no wlasnie tak sie zastanawialam, ze w niedziele badania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 19:20

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upiekłam dzisiaj kopiec kreta więc jak któraś lubi to zapraszam :D

Ja też dzisiaj miałam nieprzespana noc i przez to zły humor :/ jeszcze się troche wkurzyłam bo siostra miała wczoraj wolne, a to ja znowu musiałam mamę dzisiaj myć, a niestety nie jest to lekkie zajęcie zwłaszcza przy moim bolacym kregoslupie..

Krzywa miałam robiona we wtorek więc w 25 tygodniu ;)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mówiłam dzisiaj TZ, że nasze dziecko to jakieś dziwne, czka po męskim żarciu, piwo, mięcho, barszcz a nie jakieś tam słodkie. Ciekawe czym go będziemy karmić jak mleka odmówi a mleko przecież słodkie.

Chociaż po namyśle... nie, jednak nie, jaki facet cycka odmówi XD

To gdzie ta biba, wezmę piwo bezalkoholowe XD Fermina jestem akurat ubrana, mam uciapaną na cycach mlekiem koszulkę i rajstopy naciągnięte po pachy XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sobie wyobrażam taką imprezę z kobitkami z brzuchami :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadeszła wiekopomna chwila -zmywarka podłączona. Udało się mojemu wyrobić w jeden dzień,może dlatego że jutro niedziela to się starał sprężać. Trzy miesiące stała a my zmywalismy ręcznie szok .
    Seks w ciąży lubię nawet dość często ,doznania też intensywniejsze za to po porodzie tak z pół roku totalna posucha nie wiem czy to przez te hormony przy karmieniu czy co . Ostatnio to nawet zmęczeniem się nie mogłam wykręcić bo mały spał cały dzień i cała noc

kattalinna, MamaDi lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mama ciężko chora jest? Czy coś przeoczyłam?

Efwka o tak, impreza życia, obżarłybyśmy się ciastem, opiły piwem bezalkoholowym i poszłybyśmy spać o 21 XD Potem byśmy się mijały całą noc w drodze do kibelka. Byłoby co wspominać ;P

Seks w ciąży jest do bani, dziecko kopie, pilnuje się ciągle i mam dwie pozycje do wyboru. Ochota jest tylko możliwości nie bardzo. Po porodzie nie będzie lepiej jakiś czas. Zostają mi sny erotyczne, tam to się dzieje wszystko XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Hej wam też wyszedł komunikat że BBf jest płatny i trzeba wykupić abonament. Chciałam przejść z of na BBf i nie mogłam . No teraz to przegieli
    to tym sposobem stracą ludzi i tyle...

klz9piqvvra11kd2.png

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    W tym tygodniu nie wchodziłam na BBF, bo codziennie gdzieś latałam. A ludzie się pytają, czy się nie nudzę siedząc na zwolnieniu ;) Uświadomiłam sobie wczoraj, że za 2 tygodnie zaczynamy III trymestr i mnie przeraził ten szybki upływ czasu. Ani się obejrzymy, a będziemy sprawdzać na forum, która z dziewczyn już urodziła :D

Ja krzywą cukru miałam 23t2d. Lekarz dał skierowanie, a ja miałam zrobić przed kolejną wizytą, więc później nie dało rady.

Byłam wczoraj w Ikei. Pojechałam obejrzeć łóżeczka i kupić organizer do szafy. Synek nie będzie miał swojej komody, bo w sypialni stoi tylko duża szafa PAX, więc tam mu wygospodarujemy miejsce. N razie kupiłam coś takiego (podpatrzyłam u koleżanki, która rodziła w zeszłym roku):

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40327911/

Mam do Was PYTANIE dotyczące łóżeczek. Jeśli już było zadawane na forum, wybaczcie. Nie dałam rady nadrobić wszystkich zaległości. W Ikei są tylko łóżeczka z usuwanym bokiem bez możliwości usunięcia 2 szczebelków. Jakie macie doświadczenia w tym temacie. Lepiej wybrać takie z usuwanymi szczebelkami czy usuwanym bokiem?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha
    ja w przypadku swojego synka (a jest malutki) nie wyobrażam sobie wyciągać te szczebelki :) wolę go w pełni "uwięzić" :D
    i predzej zmienimy teraz łózko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ